December 29, 2015

Product Review | Penyelesaian Masaallah kulit Kering Dengan Set Penjagaan Muka Artistry Hydra-V

Assallammualaikum 


Siapa di sini yang mempunyai masaaalah kulit kering dan tidak sekata? Okay Kali ini shaila ingin review tentang satu produk penjagaan muka yang mungkin ramai tahu tentang kelebihanya.. Produk ini memang sesuai untuk yang memiliki masaalah kulit yang kering. Shaila juga mempunyai masaallah kulit yang kering dan kadang-kadang rasa perit area tepi hidung.

Tiga Bahan Penting dalam Set Penjagaan Muka Artistry Hydra-VArtistry – HYDRA-V Pembersih Berbusa Segar (125ml)Penerangan

Pembersih gel segar ini berkesan menghapuskan lebihan minyak, solekan dan kekotoran, menjadikan kulit selesa, segar semula dan kelihatan sihat.

​• ​Menjadikan kulit rasa segar dan selesa.
​• ​Sesuai untuk semua jenis kulit.

Penggunaan Produk

​1) ​Lembapkan kulit dengan air suam.
​2) ​Picit Pembersih Berbusa Segar sebesar badam ke tapak tangan dan gosok hingga berbuih.
​3) ​Urut busa pada seluruh muka dalam gerakan membulat yang lembut.
​4) ​Bilas bersih dan tekap hingga kering.
5)​Di ikuti dengan Losyen Pelembut Segar.

Ciri-ciri:

​• Mengandungi Air Fiord Norway yang segar, dihasilkan dalam sistem penghantaran Liposom ARTISTRY HYDRA-V yang eksklusif.
​• ​Rumusan gel tanpa sabun mewujudkan buih yang kaya dan lembut yang mudah dibilas. Menyingkirkan lebihan minyak, sisa solekan dan kekotoran sambil meninggalkan lembapan pada kulit.
​​• ​Mengandungi ekstrak oat dan agen perapi khusus yang menyesuai sendiri untuk semua jenis kulit.

Manfaat:

​• Menjadikan kulit kelihatan sihat, rasa segar semula dan selesa.
​• ​Kulit bersih dan tidak terasa kering, ketat atau tegang. Menyediakan kulit untuk menerima manfaat maksimum daripada Koleksi ARTISTRY HYDRA-V.
​​• ​Dioptimumkan dan selesa untuk semua jenis kulit. Memberikan agen pelembapan tambahan di tempat kulit paling kering.


Artistry – HYDRA-V Losyen Pelembut Segar (200ml)Penerangan

Penyegar yang menyegarkan, tanpa alkohol yang menyingkirkan kesan terakhir kotoran dan solekan sambil merapi, melembut dan menyediakan kulit untuk menerima manfaat dan penghidratan tambahan.

•​ Menjadikan kulit rasa licin, bagai sutera dan lembut
​• ​Menjadikan kulit rasa halus dan lembap
​•​ ​Menjadikan kulit kelihatan lut cahaya dan berseri
​​• Menyerap dengan mudah, pantas
​​• ​Sesuai untuk semua jenis kulit

Penggunaan Produk

1)​ Selepas membersih, percikkan ke tapak tangan atau basahkan kepingan kapas.
​2) Ratakan ke seluruh muka dengan lembut, elakkan kawasan mata.
​3) Susuli dengan Pekatan Serum Kulit Vital ARTISTRY HYDRA-V

Ciri-ciri:

•​ ​Mengandungi Air Fiord Norway yang segar, dihasilkan dalam sistem penghantaran Liposom ARTISTRY HYDRA-V yang eksklusif.
​• Mengandungi ekstrak Alga Merah untuk merapi dan menghidrat.
​•​ Tanpa alkohol; mengandungi bahan-bahan yang menenangkan kulit.

Manfaat:

•​ ​ Menyerap dengan pantas. Menjadikan kulit rasa segar semula, berseri dan licin. Peningkatan serta-merta sebanyak 211% dalam tahap penghidratan kulit. Menyediakan kulit untuk menerima manfaat penghidratan optimum daripada koleksi ARTISTRY HYDRA-V.
​• Membantu mengunci lembapan kulit.
​•​ Rumusan lembut menjadikan kulit rasa tenang dan lega.


Artistry – HYDRA-V Krim Gel Penyubur (75ml)Penerangan

Krim gel yang berkrim tetapi nipis ini memberikan penghidratan sesegar air selepas satu penggunaan. Ia adalah pelembap sepanjang tahun, tahan lama, semua jenis kulit, penghidrat pilihan untuk kulit yang lembut, licin.

Selepas mengalami produk, wanita setuju Krim Gel Menyubur ARTISTRY HYDRA-V:
•​ Menjadikan kulit rasa sejuk, segar semula dan cergas
​• Menjadikan kulit kelihatan sihat dan lebih selesa

Menghidratkan kulit secara mendalam serta-merta dan lama-kelamaan.
•​ Krim gel sederhana berat ini mudah disapu pada kulit, menyerap dengan mudah, pantas.
​• Sesuai untuk semua jenis kulit.

Penggunaan Produk

1. ​Gunakan selepas pembersih, penyegar dan serum ARTISTRY HYDRA-V.
​2. Picit sebesar badam ke tapak tangan.
​3. ​Menggunakan hujung hari, ratakan ke seluruh muka, elakkan kawasan mata.
​ ​
Petua Penggunaan Produk:
Untuk kekeringan sementara (cth. perubahan suhu atau kelembapan yang disebabkan perubahan musim, perjalanan udara, sakit dan seumpamanya) tambah manfaat penghidratan tambahan ARTISTRY HYDRA-V kepada sistem anda dengan menambah rumusan penghidrat yang sesuai untuk anda.

Ciri-ciri:

• ​Mengandungi Air Fiord Norway yang segar, dihasilkan dalam sistem penghantaran Liposom ARTISTRY HYDRA-V yang eksklusif.
​• Acai Hawaii dan Liposom Pelembap menggiatkan semula kulit untuk mengunci lembapan.
​​• ​Mengandungi Bahan Semula Jadi Marin yang menyerap lebihan sebum sambil membantu melembapkan kawasan kering, menyesuai dengan keperluan kulit kombinasi.

Manfaat:

• Menyerap dengan pantas. Memberi rasa seringan air pada kulit. Peningkatan serta-merta sebanyak 197% dalam tahap penghidratan kulit.
​• Penghidratan berterusan, berpanjangan sehingga 24 jam. Kulit kelihatan lebih sihat dan lebih berseri. Kuli rasa licin, selembut sutera dan segar.
​​• ​Kulit kelihatan berseri, lut cahaya, lebih sihat dengan keserian yang bertenaga.

My Testimoni

Seperti gambar di atas, korang boleh lihat kulit sacara dekat pipi itu mengelupas akibat kekeringan. Kawan shaila telah mencadangkan agar shaila mencuba Set Penjagaan Muka Artistry Hydra-V ini untuk mengatasi masaaalah kekeringan yang shaila hadapi ini. Kawan shaila dengan berbesar hati telah meminjamkan Set Penjagaan Muka Artistry Hydra-V miliknya untuk shaila cuba. Wahhhh baik hati sangat kawan shaila inikan...hurmmmm nak pinjam terus boleh? hihihih. Shaila pun apa lagi, terus berbesar hati menyahut cadangan itu dengan mencuba produk ini selama 2 minggu.
Gambar di atas adalah hasil  selama dua minggu menggunakan produk ini.Tidak di nafikan
Pembersih gel Hydra-V lembut ini berkesan menghapuskan lebihan minyak, solekan dan kotoran. Kulit shaila menjadikan  selesa, segar semula dan bersih.

Manakala Artistry – HYDRA-V Losyen Pelembut Segar tanpa alkohol ini  menyingkirkan kesan-kesan  kotoran dan solekan sambil merapi, melembut dan menyediakan kulit untuk menerima manfaat dan penghidratan tambahan kepada kulit shaila. Kulit shaila terasa sejuk dan segar sebaik sahaja menggunakan Artistry – HYDRA-V Losyen Pelembut Segar ini.

Krim gel yang berkrim tetapi nipis ini memberikan penghidratan sesegar air selepas satu penggunaan. Ia adalah pelembap sepanjang tahun, tahan lama, semua jenis kulit, penghidrat pilihan untuk kulit yang lembut, licin.Kulit shaila juga menjadi smooth dan sekata apabila mengenakan make up. Tidak seperti sebelum ini, jika mengenakan meke up, hasil make up shaila tidak smooth dan sekata.Mungkin kerana kulit shaila terlalu kering dan megelupas menyebabkan hasil make up shaila tidak smooth malah berbelak dan tidak sekata. Masaalah kekeringan dan kulit mengelupas yang shaila hadapi juga dapat di atasi dengan jayanya.


Wah!Hebatkan Produk Set Penjagaan Muka Artistry Hydra-V ini , 

Bagaimana?

Jika berminat dengan produk ini? Boleh hubungi shaila :

Email:
shazillahsani@gmail.com

Sekian Terima Kasih

November 25, 2015

Travel Review | Tempat Percutian Menarik di A Famosa Resort Melaka

Assallammualaikum

Kini musim cuti sekolah telah bermula. Cuti sekolah seeloknya dimanfaatkan dengan aktiviti yang memberi manfaat. Musim cuti sekolah juga ada para ibu bapa mengambil kesempatan dan merancang untuk membawa keluarga mereka bercuti. Musim cuti sekolah  inilah masa yang sesuai untuk ibu bapa luangkan masa bersama dengan anak-anak bercuti untuk merehatkan minda mereka setelah berhempas pulas belajar dan menjawap soalan peperiksaan. Jom kita tengok antara tempat menarik yang ada di A Famosa Resort Melaka.

Apartments D'Savoy A'Famosa MelakaA'Famosa Resort Water Theme ParkThe Ranch Steak HouseOld West A'Famosa Resot MelakaDream House A'Famosa Resot Melaka


Safari Wonderland A'Famosa Resot MelakaBamboo Steak Corner A'Famosa MelakaPakej A'Famosa Resort Melaka


Old West Package


Untuk maklumat lanjut sila hubungi 03-2781888 atau 06-5520888 ataupun layari www.afamosa.com dan www.facebook.com/afamosa.my. Okay sampai di sini sahaja entry shaila, jumpa lagi di entry akan datang. Kepada adik-adik selamat bercuti!!.

Sekian Terima Kasih

November 24, 2015

Throwback Food Review | Bamboo Steak Corner A' famosa Malaka

Assallammualaikum


Semasa berada di Safari wonderland A' Famosa Melaka, tidak perlu risau tentang makan kerana disini disediakan tiga tempat makan antaranya adalah Lake View Restaurant, Local Food Court dan Bamboo Steak House. Makan tenghari kami semasa di Safari Wonderland adalah di Bamboo Steak Corner. Bamboo Steak Corner ini menyediakan enu kebanyakkan western food.


Ini merupakan menu yang shaila order. Nama menu ini adalah Beef Burger Set. Untuk menu ini, ada dua pilihan samaada memilih daging atau ayam.Shaila pilih daging. Set ini dilengkapkan dengan french fries dan juga coleslaw. Perut memang tengah lapar sebab berjalan dari pagi, memang habislah makan tambah rasa hidang ini boleh tahan sedapnya dan mengenyangka.hihihi.


Menu ini pula namanya Lamb chop. Untuk menu ini di datangi dengan french fries dan juga coleslaw. Walaupun nampak macam sedikit, tetapi sebenarnya hidangan ini mencukupi dan mengenyangkan perut.


Sementara menunggu makan sampai. Areez semasa ini sebenarnya tengah kepanasan kerana cuaca ketika itu memang panas. Budak biasalah bila dah panas, mulalah meragam.


Selepas makan, di tepi kedai ini ada pertunjukkan dan juga memberi binatang makan. Sementara menunggu yang makan, shaila pun melihatlah kejap show ini. Okay tamat sudah entry shaila tentang A'famosa Melaka ini. Semoga bertemu di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih.

Throwback Travel Review | Safari Wonderland A'famosa Melaka

Assallammualaikum


Cuti sekolah ini, kalau bawa anak dan keluarga beriadah sambil  melihat pelbagai jenis binatang macam seronok sahaja, tapi dimanakah lokasi yang menarik untuk dibawa? Haaa...mai sini shaila cadangankan tempat sesuai untuk membawa keluarga dan juga anak melihat binatang. Lokasinya adalah di A'Famosa Melaka. Siapa pernah dengar safari wonderland? mesti semua pernah dengarkan? Safari wonderland ini tarikkan utamanya adalah binatang akan di lepaskan berkeliaran didalam satu kawasan. Jangan terkejut pula tiba-tiba pak belang lalu sebelah anda sambil menghadiahkan jelingan manja..hahahah..jom kita-kita sama terokai apakah yang menarik yang ada di dalam Safari Wonderland A'famosa Melaka ini.

Elephant Encounter | 10.15 AM & 4.30 PM


Dekat mana-mana zoo mesti ada pertunjukkan gajahkan? di Safari Wonderland A'famosa Melaka juga ada pertunjukkan gajah. Pertunjukkan gajah hanya ada dua sesi sahaja yer. Sesi pertama pada pukul 10.15am tidak silap shaila manakala sesi kedua pula pada pukul 4.30ptg. Jadi kalau sesiapa terlepas sesi pagi bolehlah tunggu show seterusnya pada sesi petang pula.


Gajah-gajah ini memang bijak dan terlatih. Antara show yang mereka lakukan adalah seperti mengangkat pelatih mereka merangkap staff Safari Wonderland A'famosa Melaka dan mengangkat kayu.


 Selain itu ada satu show yang menarik perhatian shaila ialah gajah tidur. Apa yang menarik tentang show ini adalah gajah dengan perlahannya akan menjatuhkan badan untuk tidur. Tidur sudah berjaya tetapi mampukan gajah bangunkan badan untuk berdiri kembali? haaa...jawapannya mestilah mampu. Gajah yang tengah berdiri itu sebenarnya sedang mengejutkan gajah yang sedang tidur ini tetapai tidak berjaya kejut. Sekali datang seekor lagi gajah bawa air lalu siram pada gajah tidur ini. Hurmmm terus mengenjutkan badan lalu bersiri..bijak..bijak...haahaha.


Selepas persembahan tamat, korang bolehllah memberi gajah makan sambil bergambar dengan gajah-gajah bijak ini.


A'Famosa Resort juga mempunyai tarikkan istimewa baru dalam Safari Wonderland  yang bertema Replies House. Di dalam Replies House, anda akan melihat pelbagai jenis ular, cicak dan sebagainya. Okay jom kita berjalan ke tempat seterusnya pula. Tempat seterusnya ini adalah reptiles house. Hurmmmm shaila paling lemah area sini sebab shaila geli dengan ular...hahahah.


Antara binatang yang ada disini adalah seperti biawak ini...biawak ke ni? macam cicak kobeng pun adakan...ngehngehngeh.


Haaa...ini antara spesis ular yang sempat shaila rakamkan.Nama ular ini adalah mangrove snake. ular ini antara ular yang berbisa dan menggerunkan hokey. Tengok dari luar cermin dah rase ngeri..hihihi


Di penghujung reptiles house ini ada ditempatkan anak-anak ayam yang comel.


"anaklah ayam,anak ayam turun sepuluh, matinseekor...mati seekor tinggal sembilan..teng..teng..teng..teret..teng..teng.ahaaa..tapi kalau banyak macam ni mati seekor pun tidak perasan.


Kita dibenarkan mengambil gambar dan memegang anak ayam ini yer. Tapi jangan korang picit sudah, mati pulak anak ayam ini. Mana lagi comel. shaila ke anak ayam. kahkahkaha.

jom kita lihat pula antara binantang-binatang yang turut berada di Safari wonderland A'Famosa Melaka. Lihat sahaja gelagat kambing itu. Ketika ini dia sedang tunjuk tanduknya kepada kambing lain. Kambing putih ini samseng tau,asyik hendak belasah kambing lain yang turut berada di situ.


Haaaa...apakah binatang ini? sekali di serang, habis tercacak satu badan dengan durinya. Inilah dia landak.

Colour Of The Bird | 12.00 PM & 3.45 PM


Untuk pertunjukkan colour of bird ini memaparkan tentang kebijaksanaan burung-burung yang telah dilatih oleh pihak Safari wonderland. Seperti gambar diatas burung kakak tua itu sedang menggit slot number card. Setiap pengiraan di beri, burung itu akan mengambil slot card itu untuk memberikan jawapan.


Ini pula ala-ala cerita titanic itu, tapi yang titanic lain..hahaha...seorang pengunjung akan dipanggil untuk dijadikan model berdiri ala titanic. kedua-kedua tapak tangannya akan diletakkan makanan untuk tujuan burung itu hingga ke du-dua belah tangannya.


Ini pula lintas langsung pelbgai jenis burung seperti yang kita lihat didalam gambar itu.

Multi Animal Funtime | 11.20 AM & 3.00 PM


Gambar merupakan pertunjukkan memerang. Memerang ini sedang beraksi dengan membawa bola sambil mendengar arahan dari staff Safarai Wonderland.Orang Hutan sedang beraksi. wahhh dah nampak macam gymnastics pula orang hutan ini..hahaha

Wild wild west show | 2.15 PM


Persembahan ini bertempat di old western. Permulaan persembahan kami terdapat satu watak lebih kurang cali caplin yang memakai baju koboi berwarna oren. Watak dia ini memang kalang kabut tetapi menghiburkan dengan aksi lawak yang dipersembahkan.


Watak untuk dua orang koboi ini adalah saling bertelingkah kerana seorang puteri red indians yang cantik. lebih kurang jalan cerita seorang hero datang datang menyelematkan puteri.


Memang gamat dan gimik tempat ini dengan bunyi letupan, senapang dan bom. Anak shaila yang sedang tidur itu terus bangun terkekut dengan bunyi itu. Persembahan mereka amat menarik dan bertenaga.Antara barisan pelakon yang terlibat dalam show ini.

Safari Wonderland


Setelah penat berjalan, jom naik truck pula untuk explorer satu Safari wonderland. Kalau korang perasan, truck yang kami naik semua bertutup dengan pakai besi. Ini adalah langkah keselamatan, manalah tahu sedang kami melawat tiba-tiba harimau mengamuk tidak ke haru biru di buatnya.


Kawasan ini dibahagiakan mengikut jenis haiwan. Setiap kawasan mempunyai pintu berpalang yang berfungsi untuk tujuan keselamatan dan juga mengelak haiwan lain menceroboh. Antara haiwan yang terdapat disini adalah seperti ziraffah.


Sekumpulan rusa sedang berehat. Anak kancil juga turut ada di sini, kalau harimau nampak ini...habis kena ngap...hihihi


Yang ini pula mak belang. lihat sahaja taring dan bulunya boleh bikin gerun. Mak belang ini ada dua ekor anak harimau yang comel.

Anak Singa Putih


Anak singa putih yang telah dinanti-nanti akhirnya telah sampai di Safari Wonderland pada 26 Ogos 2015. Kedua-dua anak singa ini di import dari afrika dan dilahir pada 8 april 2015 aiyu singa jantan manakala singa betina dilahirkan pada 28 april 2015.Anak singa ini berusia 7 bulan. Anak singa putih ini memang comel. Kalau korang tengok diorang bergurau senda...haishhhh macam kucing pula comelnya.


Kalau korang hendak tahu, anak singa ini berkenan betul dengan Areez, dari sampai asyik pandang Areez sahaja. Sampaikan ada satu gambar shaila sedang duduk, tiba-tiba dia datang mcam hendak terkam, terkejut mak nok masa itu...apa lagi terus melompat...hahaha. Tapi mungkin sebab usia harimau ini dengan Areez sebaya..itu yang dia berkenan sangat itu..kahkahkah.


Bersama dengan blogger terkenal dengan sikap peramahnya iaitu yannie.


Bersama dengan blogger femes lagi retis iaitu Nyiena dan Uzu 


Thanks kepada pihak Safrai wonderland dan A' famosa kerana menaja kami ke sini. Dan kepada En.Arif, terima kasih memilih shaila untuk buat review ini.

 Pakej Safari Wonderland 


Okay sampai disini sahaja entry shaila, jumpa lagi di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih

Logo KBBA

REVIEW : SUKA SUSU KAMBING COKELAT

Susu sememangnya bagus untuk kesihatan tubuh badan secara keseluruhan. Ia mengandungi sumber kalsium dan fosforus yang baik. Susu juga membe...