Logo KBBA
Memaparkan catatan dengan label Review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Review. Papar semua catatan

Disember 28, 2022

Rangkaian Produk Carina Malaysia

 Assallammualaikum


Pasti semua sudah tahu tentang keberadaan tisu jenama Carina di pasaran. Shailla juga salah seorang pengguna tisu jenama Carina Malaysia. Carina ditubuhkan pada tahun 2009 sebagai pengeluar tisu pertama Malaysia bagi memenuhi permintaan negara tropika tersebut. Penghasilan tisu Carina yang menggunakan hanya 100% pulpa dara dan 100% kapas tulen asli membolehkan Carina memberikan keselesaan kepada orang ramai disamping mengekalkan standard kualiti produk. Tidak hairanlah jika tisu jenama Carina mendapat tempat dihati pengguna.

Tisu Carina bertempat di Lembah Klang, Malaysia, produk Carina dihasilkan dan diedarkan di seluruh Malaysia terus kepada pengguna. Selain kualiti produk Carina yang baik, harganya turut berpatutan untuk setiap lapisan masyarakat. Jadi secara tidak langsung, tisu carina ini mampu dimiliki oleh semua golongan.



CARINA  pada tahun 2023 telah berazam untuk bergerak ke hadapan mengikut peredaran zaman dan terus maju selepas pandemik. Mereka telah memperkenalkan konsep baharu dengan tema "We Care, We Love" bertujuan untuk :
  1. Kami menggalakkan kesedaran kebersihan, mewujudkan persekitaran yang sihat dan mengurangkan pencemaran
  2. Kami menjaga kulit anda dengan menyediakan 100% kapas tulen semulajadi yang mesra kulit
  3. Pengeluaran tempatan untuk meningkatkan pemulihan ekonomi
  4. Khusus untuk memenuhi keperluan dan kehendak orang Asia Tenggara
  5. 4 siri untuk memenuhi permintaan pasaran
"We Care, We Love", menyatakan kepercayaan mereka bahawa menghasilkan produk berkualiti tinggi akan mempengaruhi dan menghasilkan penjagaan dan kasih sayang yang lebih baik untuk keluarga. #CarinaCares terhadap anda dan keluarga anda.


Kalau korang hendak tahu, Carina mempunyai 4 siri utama iaitu:

Penjagaan Kecantikan (Beauty Care) 


Siri Tisu Kering Carina diperbuat daripada 100% PURE VIRGIN PULP untuk memastikan kebersihannya, menjadikan ia lembut dan selamat digunakan pada kulit, termasuk kulit sensitif. 


Siri Kapas yang diperbuat daripada 100% PURE COTTON yang sesuai untuk kegunaan kecantikan kerana ia bersifat hypoallergenic dan tidak akan menyebabkan iritasi dan kerosakan kulit kerana kapas yang digunakan adalah bahan semula jadi yang asli.

Penjagaan Bilik Mandi (Toiletries Care) 
Tisu Bilik Mandi dengan 3 lapisan, menjadikan ia lebih kuat dan lembut untuk digunakan.

Peralatan Dapur (Kitchenware) 


Siri Tisu Dapur dari Carina menjadikan permukaan dapur dan peralatan bersih, berkilat dan bebas calar. Ia membantu membersihkan kaunter dapur dan peralatan serta menyental tumpahan cecair.

Penjagaan Kesihatan (Health Care)  


Siri Tisu Basah kami mengandungi 99% air, bebas paraben yang tidak menyebabkan sensitiviti kulit dan alahan.

Pengalaman Shailla Menggunakan Produk Carina Malaysia

Produk Carina pertama yang Shailla gunakan adalah Carina Kitchen Towel. Memang dari dulu Shailla menggunakan Carina Kitchen Towel ini kerana selain harga yang berpatutan, ia juga memudahkan kerja Shailla untuk mengelap permukaan dapur dan perkakas peralatan dapur.


Kalau korang lihat, tisu dia agak tebal dan mempunyai texture pada permukaan tisu. Texture pada permukaan tisu Carina ini membuatkan ia nampak menarik. Selalu Shailla akan lap menggunakan tisu basah terlebih dahulu jika ada permukaan terlalu berminyak. Jika kurang berminyak, Shailla akan spray sahaja kemudian baru lap dengan Carina Kitchen Towel.

Apa yang istimewa tentang Carina Kitchen Towel ini adalah permukaan dapur korang akan terlihat bersih selepas menggunakanya. Paling penting adalah dapur korang nampak kilat dan bebas calar. Carina Kitchen Towel ini juga korang boleh gunakan untuk mengelap perkakas dapar yang lain.


Shailla juga pengguna Carina Facial Cotton untuk memakai toner dan mencuci make up. Apa yang bagus tentang kapas ini adalah texture dia sangat lembut ketika digunakan dan memudahkan Shailla untuk mencuci make up.

Apa yang penting adalah 100% pure cotton. Selain itu, untuk mereka yang menghadapi masaalah kulit sensitif, Carina Facial Cotton adalah pilihan tepat kerana ia bersifat hypoallergenic dan tidak akan menyebabkan iritasi dan kerosakan kulit.

Selain itu, kalau korang hendak tahu, Tisu Carina didatangkan dalam pelbagai saiz, daripada pembungkusan yang kecil sehingga yang lebih besar, menjadikannya sesuai untuk digunakan untuk seisi keluarga dan mudah untuk bawa ke mana-mana.

Kesimpulan

Menurut Shailla, jika dilihat dari hasil penggunaan, produk ini berbaloi untuk dimiliki pada setiap rumah. Bukan sahaja produk ini berkualiti malah dijual dengan harga berpatutan. Secara keseluruhan, Shailla suka ke sumua produk dari Carina Malaysia ini. Produk dari Carina memang akan Shailla beli lagi jika sudah habis nanti.



Carina Gift Box termasuk produk-produk berikut;


Selain produk, di dalam Carina Gift Box, terdapat juga:
  • Shop online voucher Shopee Carina official Store RM 5 voucher
  • Review & Win campaign flyer 
  • Carina Surprise Ang-pao sehingga RM88 melalui TNG

Sila ambil perhatian bahawa, di pasaran, Carina Gift Box Set TIDAK termasuk:
  1. Carina Kitchen Roll (boleh dibeli di kedai fizikal atau online)
  2. Carina Limited Edition We Love We Care Bag (GWP dengan pembelian RM 40 dan ke atas)


Dimana boleh dapatkan Carina Gift Box?
  • Aeon Big (Cawangan terpilih)
  • Mix Store (Cawangan terpilih @ IOI City Mall)
  • Hot Market @ Berjaya Times Square
  • Tong Hup Trading, Melaka
CARINA Review & *WIN (*T&C apply)

Berita baik untuk korang semua, Carina sedang melangsungkan CARINA Review & *WIN dinama korang berpeluang untuk MENANG 3 Bulan Bekalan Rumah Carina bernilai RM150. Jadi jangan lepaskan peluang ini! jom sama-sama kita sertainya.


Jumlah 100 pemenang untuk *MENANGI 3 bulan Bekalan Rumah setiap bulan

Jumlah bernilai RM 150 / Pemenang

Cara MENYERTAI:

1. Muat naik Foto/VIDEO Ulasan pengalaman anda dengan MANA-MANA produk siri CARINA di Facebook/Instagram/ Tiktok

2. Beritahu kami sebab anda akan mengesyorkannya & tag @CARINA rasmi Facebook / Instagram / Tiktok

3. Hashtags #MYCarina #WeCareWeLove (pastikan post anda adalah umum).

*Terma & Syarat:
  1. Tempoh kempen: SEKARANG- 30 April 2023
  2. #300 #Penilai Terbaik akan dipilih untuk MENANG 3 Bulan Bekalan Rumah Carina bernilai RM150. Kami akan screenshot pemenang dan umumkan pemenang di halaman Facebook kami bermula dari Feb 2023. Sila nantikan!
  3. Hadiah tidak boleh ditukar, tidak boleh dipindah milik, dan tidak boleh ditebus dengan wang tunai atau hadiah lain. Kami berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu.
  4. Resit WAJIB ditunjukkan untuk menuntut hadiah.
  5. Setiap pemenang hanya sah untuk menuntut sekali sahaja, Nama & resit Pembelian yang sama tidak dibenarkan.
  6. Resit pembelian sah dari 1 Jan 2023- 31 April 2023 sahaja.
  7. Baucar tunai bernilai RM150 adalah untuk pembelian produk CARINA sahaja, setiap baucar tunai RM50 hanya sah selama 1 bulan.
  8. Carina berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu.

Dimana boleh dapatkan CARINA?

OFFLINE

  • Aeon Big,
  • Aeon Wellness,
  • Econsave,
  • Mydin,
  • NSK,
  • Ascen+ Pharmacy,
  • MiX Store,
  • PotBoy Groceries,
  • C-Mart Penang, Kedah, Perlis
  • Ceria 99 Penang, Kedah, Perak
  • Family Stores Seremban
  • Family Stores Melaka
  • Oppa Mart Melaka & Seremban
  • Nirwana Maju Johor, Pahang, Terengganu, Kelantan
  • Target Supermarket Johor
  • Song Mart Malaysia Johor
  • Pasaraya Hwa Thai Johor

ONLINE


   


SOCIAL MEDIA


Untuk maklumat lanjut, hubungi Carina melalui wangzhengcarina@gmail.com. Ikuti Carina Malaysia di platform berikut untuk perkembangan terkini, info-info kesedaran kebersihan dan pengumuman menarik yang lain.

Terima Kasih

#MildAndGentle #comfortable #pure #SoftAndTender
#CarinaMalaysia #CarinaCares #HealthyTissue #VITAMEDIA #CARINA #WeCareWeLove
#beautytissue #BetterLife #CarinaMY #MYCarina #Tissue #CarinaTissue #handkerchieftissue
#handkerchief #VirginPulp #PurePulp #Wallettissue #CarinaLavender #CarinaGreentea
#CarinaRose #CarinaEveryday #CarinaPure #CarinaCaringLife #CarinaForAll #BetterwithCarina
#CarinaFamily #Carina100natural #CarinaNature

Disember 14, 2022

Cuti Sekolah Bawa Anak Mandi Di Bangi Wonderland Water Park


 Assallammualaikum

Bangi Wonderland Water Park

Hai semua, bila tiba musim cuti sekolah mesti kita sebagai ibu bapa perah otak fikir untuk bawa anak-anak pergi mana. Begitu juga dengan Shailla, kesian pulakan cuti sekolah diorang duduk rumah sahaja. Walaupun kita tidak dapat bawa mereka bercuti lama, kadang-kadang pergi tempat peranginan yang berdekatan pun boleh buat mereka  gembira. Macam anak-anak Shailla memang suka sangat mandi kolam. Jadi tempat yang Shailla tuju pastinya berkaitan kolam.

Hujung minggu lalu, Shailla telah membawa anak-anak Shailla ke Bangi Wonderland Water Park yang terletak di No. 2, Persiaran Bangi Avenue,Bangi Avenue,43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan, Malaysia. 


Shailla sampai sini awal, jadi terdapat banyak cabana yang boleh dipilih.Memandangkan abang ipar Shailla pun datang sekali bawa anak-anaknya jadi, Shailla memilih untuk sewa Cabana. Shailla memilih cabana kerana mudah untuk letak barang dan lepak. Kalau hendak solat pun senang. 

Ini adalah harga untuk penyewaan Cabana. Kalau nak jimat boleh kongsi dengan keluarga atau raka-rakan. Di dalam Cabana ini juga ada disediakan kipas dinding sangat berguna pada waktu tengahari..hahaha.

Antara aktiviti yang korang boleh lakukan di Bangi Wonderland Water Park :

KIDS ADVENTURE



Untuk anak-anak sangat sesuai untuk mandi disini, kerana pelbagai permainan ada disini. Antara yang menjadi tarikan disini adalah baldi besar itu. Memang gigih Shailla dan anak-anak tunggu air jatuh dari baldi giant itu. Mengambil masa dalam 15 hingga 20 minit jugalah untuk tunggu air jatuh. Tetapi bila air jatuh jer dia punya seronok, hilang penat menunggu.Hahaha



Tarikkan kedua yang paling digemari kanak-kanak adalah gelungsur air. Anak Shailla titak tahulah berapa kali dia ulang naik gelungsur rasa tidak terkira dari datang hinggalah balik tidak henti-henti naik. Rasanya guard yang jaga dekat situ pun dah kenal asyik muka dia sahaja.






Kalau nak tahu, disini sahaja korang boleh habiskan masa separuh hari untuk main semua mainan yang ada di kids Adventure ini. Kanak-kanak memang akan leka ketika bermain disini. Lagi pula kita kita senang nak pantau anak-anak bila duduk dibawah bumbung dan di Cabana.


Di sini sahaja ada banyak permainan menarik yang boleh korang main. Kita yang dewasa ini pun terikut main sama okay..Hahaha.

WATER CANNON



Permainan ini menarik, ibarat korang duduk dalam meriam buluh kemudian meletup. Korang akan melambang bersama percikan air yang besar masuk ke dalam kolam. Untuk main permainan ini, korang perlu pakai jaket keselematan dan berat kurang dari 85kg. 

PIRATES BAY



Di sini kolam boleh mandi kolam seperti mandi pantai. Di mana reka bentuknya mencuram seperti laut dan juga ada ombak. Ombak akan dibuka mengikut masa yang ditetapkan. Kolam akan berombak seketika kemudia dia akan tutup untuk sesi seterusnya. Bila tiba waktunya ombak akan buka, kami akan berkumpul ramai-ramai depan itu menati ombak datang membadai cewahhhh.

MEANDER RIVER



Korang boleh guna pelampung untuk melalui Meander River, ini kerana jika korang jalan menyusurinya memang lenguh kaki juga sebab korang akan berjalan handuk air seluruh kawasan Bangi Wonderland. Kalau naik pelampung takdelah terasa sangat. 

Ada juga beberapa permainan yang Shailla tidak sempat main tetapi sempat ambil gambar  kerana kengkangan masa. Lagi pula anak-anak asyik main dekat kids pirate jadi sempat datang ambil gambar sahaja.  Antara mainan lain yang terdapat di Bangi Wonderland Water Park adalah seperti :

Insane Racer

Spiralax

Magic Funnel

Green Pearl

Boomeriang

The Fall & Anaconda Trail

Kesemua mainan diatas adalah antara pemainan yang mencabar dan memerlukan korang menggunakan pelampung.

Pengalaman Ketika Berada Di Bangi Wonderland Water Park
                                   

Shailla sampai disini sebelum kaunter Bangi Wonderland Water Park buka. Ketika sampai, Shailla di minta untuk menunggu di ruang menunggu. Kemudian bila  kaunter buka dan siap pakai tag di tangan, Shailla pun masuk ke kawasan  taman tema. Untuk sewa cabana kena cepat kerana dia limited. Korang juga boleh duduk di ruang public area yang  menempatkan kerusi dan meja.

Apa yang Shailla suka adalah, toilet tidaklah jauh dari taman tema. Selain itu ditingkat atas juga ada toilet, ruang persalinan dan loker untuk korang simpan barang berharga. Tempatnya memang selasa serta kemudahan yang ada amay menyenangkan.

Shailla memang puas hati dapat meluangkan masa bersama keluarga bermain di Bangi Wonderland Water Park ini. Dari masuk hingga balik tidak terasa lama pun. Paling penting dapat lihat anak-anak gembira bermain taman tema pun dah buat Shailla gembira walaupun mukaku habis berbelang disebakan sunburn.wakaka.



Untuk makan pula, Shailla beli yang jual set. Satu set berharga RM12. Bagi Shailla harga dia okay sebab termasuk sekali air. Selain itu, makan dia  juga sedap. Koarang boleh pilih beberapa set makanan yang mereka sediakan seperti laksa, bihun sup dan set nasi. Anak-anak Shaila paling suka set ayam masak kicap. Air juga korang boleh pilih mengikut list yang mereka sediakan. Selain itu, Dikawasan public area juga ada jual makanan seperti nugget, kentang dan lain-lain lagi.

Antara Kemudahan Disediakan :


Klik Gambar Untuk Beli Tiket

Ini harga terkini jika korang beli secara atas talian. Promosi ini sah dari 01/05/2022 - 31/12/2022 tertakluk pada  terma dan syarat pihak Bangi Wonderland.


Bangi Wonderland Water Park(2 Days Entry) + Le' Venue Hotel(1 Night)
STAY & PLAY for 4 Persons🔥🔥
WEEKDAYS Package RM288 / 4 persons nett
* Check-in on Wednesday, Thursday & Sunday only.
* Deluxe Family Room.
WEEKEND Package RM338 / 4 persons nett
* Check-in on Friday, Saturday, School & Public Holidays only.
* Deluxe Family Room.
Kindly visit our official website at https://levenuehotel.com/ for booking
Info :
Walking distance from Le'Venue Hotel to Water Park is only about 5 min.

Selain itu, pada yang datang dari luar selangor, korang boleh menginap di Le' Venue Hotel kerana pakej dia termasuk sekali tiket masuk ke Bangi Wonderland Water Park. Kalau dari Hotel perjalanan makan masa hanya 5 minit.

Untuk info lanjut boleh klik link dibawah ini :