Logo KBBA
Memaparkan catatan dengan label Review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Review. Papar semua catatan

September 09, 2022

Penemuan coklat yang menakjubkan hanya di Chocolate Museum 2.0

 Assallammualaikum

Hai semua, bila sampai musim cuti sekolah tidak tahu hendak bawa anak ke mana-mana, boleh datang ke Chocolate Museum Kota Damansara. Hari itu Shailla ada kongsi beberapa keping gambar di facebook ketika berada di sana. Rupanya ramai juga yang tidak tahu di Kota Damansara ada Museum Chocolate. 

Chocolate Museum ini buka pada tahun 2013. Merupakan Chocolate Museum pertama (Chocolate Mesuem 1.0) yang menerima kunjungan lebih dari 1 juta pengunjung. Dalam masa yang sama, Chocolate Museum mengisytiharkan setiap lawatan dengan elemen asas 3Es iaitu, "elements namely", "Education regarding cocoa and chocolate", "experience of chocolate-making process and enjoyable shopping".

Oleh kerana sambutan yang menggalakkan daripada orang ramai, Chocolate Museum 1.0 telah menjadi terlalu kecil untuk menampung bilangan pelawat yang ramai maka lahirlah  Chocolate Museum 2.0. Muzium Coklat 2.0 ialah ciptaan semula Muzium Coklat 1.0 oleh Kumpulan DRHoldings Sdn Bhd untuk meningkatkan pengalaman pelawatmelalui tarikan yang menakjubkan, karya seni asli dan fakta yang menarik

Muzium Coklat 2.0

Antara tarikan Chocolate Museum 2.0 adalah pameran seumpamanya termasuk: 
  • Replika Saiz Nyawa Pokok Koko Malaysia 
  • Bandar Loker (Jenama Wafer No.1 Seluruh Dunia) 
  • Buku Bacaan setinggi 10 kaki 
  • 100 keping Koleksi Patung Asli 'Cow Parade' 
  • Tinjau kilang Coklat LIVE (tontonan terhad) 
  • Koleksi Arca Coklat Artistik (dengan sokongan dan kerjasama dengan tempatan institusi pengajian tinggi untuk mempromosikan bakat Malaysia) 
  • Set Kereta Api Coklat Model 35 kaki panjang - Model Tolok Dalaman Terbesar 1 Set Kereta Api di Malaysia! 
  • Replika Koleksi Model Kapal Skala Sejarah
  • Potret Kolaj menggunakan coklat m&m (potret Tun Dr Mahathir Mohamad menggunakan 5,359 keping choco m&m's) 
  • Dinding Seni 3D Coklat Venice 
  • Menara Kuala Lumpur City Centre (KLCC) dibuat menggunakan 525 kg coklat 
  • Cermin Gila
Tentang Chocolate Mesuem


Muzium Coklat oleh Fidani di Kota Damansara dengan bangganya dimiliki dan dikendalikan oleh DR Group Holdings Sdn Bhd. Telah berada dalam industri coklat selama lebih daripada 35 tahun. Kumpulan DR menghasilkan coklat inovatif yang memenangi anugerah di bawah jenama DANSON, Milton, Farell's dan FIDANI menggunakan bahan coklat Belgium terbaik.


FADINI iaitu salah satu jenama dari Kumpulan DR Group Holdings Sdn Bhd. DR Group Holdings Sdn Bhd, sebuah syarikat Malaysia yang pelbagai antara lain
pakar dalam pembuatan dan peruncitan produk coklat dan kuih-muih. Kalau korang nak tahu asal nama FADINI adalah dari nama seorang gadis muda dan cantik yang mempunyai kegemaran untuk perkara-perkara terbaik kehidupan, terutamanya coklat berkualiti tinggi.


FIDANI telah mencipta coklat buatan tangan terbaik untuk coklat indulgers di Malaysia dan seluruh dunia sejak tahun 1999. Menggunakan kualiti terbaik coklat dan 100% mentega koko, terdapat 70 perisa yang berbeza dan lebih daripada 200 jenis tampalan untuk dipilih. Fidani custom membuat reka bentuk coklat untuk perkahwinan, acara korporat dan untuk hampir semua majlis atau majlis.

Chocolate Museum 2.0 Kota Damansara

Shailla dan keluarga berpeluang menikmati pengalaman melawat Musuem Chocolate 2.0 bersama keluarga. Banyak ilmu dan pengetahuan yang Shailla dapat semasa lawatan itu. 

Muzium Coklat dibahagikan kepada beberapa bahagian:

Journey of Chocolates

Mendengar penerangan tentang sejarah coklat


Di bahagian ini, Shailla telah diberikan penerangan mendalam tentang asal usul sejarah coklat ini.Kalau korang hendak tahu, asal usul coklat adalah daripada biji koko bermula dari 1500 SM dengan Aztec hingga ke hari ini.

Father of Chocolate


Pada bahagian ini, menonjolkan perintis Switzerland yang terkemuka dalam pembangunan dan pembuatan coklat.


Dengan kerjasama jenama coklat antarabangsa yang terkenal. Muzium Coklat 2.0 turut mempamerkan garis masa sejarah unik jenama terkenal seperti Neuhaus (pencipta coklat praline), Kit Kat Nestle, Cadbury, Nutella, Lindt, Hershey's dan banyak lagi. Muzium Coklat 2.0 juga mengimport coklat terus dari jenama coklat antarabangsa seperti Ferrero, Lindt, Neuhaus, Guylian, Hershey's, Cadbury, Toblerone dan m&m's untuk pengedaran dan runcit.

Health Benefits of Chocolates


Untuk bahagian ini, kita akan didedahkan tentang Kesihatan dan juga mitos tentang coklat dirungkai melalui paparan LED anatomi manusia yang interaktif.

Chocolates in the Industry



Disini, kita dapat melihat bagaimana proses pembuatan coklat itu dilakukan. Bermula dari dia cair hinggalah menjadi beku. Kita juga diberikan peluang untuk merasai keenakkan coklat itu. Memang sedap rasanya berbeza dengan rasa coklat di luar sana.

Chocolate Galleria

Chocolate Galleria menawarkan pelbagai jenis coklat dalaman dan import pada harga yang luar biasa murah untuk semua penggemar coklat. Perjalanan ke Chocolate Museum 2.0 tidak akan lengkap tanpa lawatan ke Chocolate Galleria, kedai runcit yang menawarkan pelbagai jenis coklat import dalam rumah di harga rendah yang luar biasa untuk semua penggemar coklat, sama ada untuk diri sendiri atau sebagai hadiah. 

Pengalaman di Chocolate Workshop / Chocolate Lab


Pada hari itu juga, Shailla diberi peluang untuk buat sendiri coklat dengan menggunakan mold yang disediakan oleh pihak Museum Chocolate. 


Paling seronok ketika itu adalah anak-anak Shailla. Mana tidaknya sambil masukkan coklat dalam mold sambil makan coklat dan jelly. 


Pada mulanya ingatkan hanya isi coklat dalam mold kecil-kecil itu sahaja. Rupanya ada kejutan dari pihak Chocolate Museum dimana Shailla perlu memilih kasut atau bag. Jadi Shailla memilih bag. Kami perlu buat dekorasi pada beg itu mengikut masa yang ditetapkan.


Ini dia hasil deko coklat dari Shailladan rakan-rakan yang lain. Ingatkan cukup hanya letak disitu sahaja. Rupanya kena present bagai tema atau konsep deko yang kita buat. Konsep beg deko beg Shailla adalah kasih sayang sebab husband Shailla yang deko semua manakala Shailla  tukar ambil gambar. Kemudian pihak Chocolate Museum juga minta kongsikan pengalaman ketika melawat Chocolate Museum itu.


Apa yang bagus tentang Chocolate Workshop / Chocolate Lab ini adalah pengunjung akan dapat merasai proses membuat coklat dengan tangan mereka sendiri di bawah bimbingan pakar coklat dalaman dari Chocolate Museum . Selain itu, pengunjung boleh mendapat penghargaan yang lebih mendalam dan bermakna terhadap koko.


Bayaran masuk nominal, dari serendah RM2, akan dicaj untuk Muzium Coklat 2.0. Bayaran masuk adalah percuma untuk kanak-kanak di bawah umur 3 tahun. Lawatan ke Muzium Coklat 2.0 menjanjikan pengalaman yang benar-benar tidak dapat dilupakan untuk semua pengunjung. Muzium Coklat 2.0 dibuka setiap hari dari 10 pagi hingga 5 petang. 

Untuk lawatan atau tempahan kumpulan besar, adalah disyorkan untuk menempah lawatan berasingan dengan melawat laman web DR Group Holdings. Muzium Coklat 2.0 mengalu-alukan kedatangan korang dalam perjalanan penemuan coklat yang menakjubkan ini, hanya di Chocolate Museum 2.0.

Address:
Chocolate Museum @Kota Damansara
No.2, Jalan Teknologi 3/5, Taman Sains Selangor 1,
47810 Kota Damansara,
Selangor

Website: www.chocolatemuseum.my
Facebook: @chocolatemuseumkotadamansara
Instagram: @chocolate_museum_kd
TikTok: @chocolatemuseum

Terima Kasih

April 28, 2022

Cara Atasi Rambut Gugur Dan Berbau Hapak Dengan Safi Shayla Tonik Pelebat Rambut Dan Penguat Akar

Assallammualaikum

Hai semua, apa khabar? diharap korang semua dalam keadaan sihat selalu. Kali ini Shailla hendak kongsi satu produk yang boleh atasi rambut gugur dan berbau hapak terutama untuk yang memakai hijab. Sejak melahirkan anak, memang Shailla menghadapi masaalah rambut gugur memang pening kepala juga memikirkan produk apa yang sesuai untuk atasi masaalah rambut gugur Shailla ini. Mama Shailla pun tegur rambut dah nampak jarang sebab nampak kulit kepala. Pelbagai produk juga Shailla cuba termasuk produk yang viral di laman social media tetapi hasilnya kurang memuaskan.

Disebabkan Shailla memang menggunakan skincare dari safi iaitu Safi Rania Gol, jadi Shailla pun buat keputusan untuk mencari produk atasi rambut gugur dari jenama safi juga. Senang dari muka hingga ke rambut guna satu jenama produk sahaja..sebab safi pun sudah banyak keluarkan produk penjagaan rambut. 

Shailla memilih Shampoo Safi Shayla Hair Fail Control dan Conditioner Safi Shayla Hair Fail & Oil Control. Pada awalnya Shailla hanya beli penjagaan rambut basic dahulu iaitu shampoo dan conditioner sebab Shailla ingin cuba dahulu. Memang sepanjang Shailla menggunakan kedua-dua produk ini rambut dari gugur segumpal setiap kali cuci rambut semakin hari semakin kurang jumlah gugurnya. Bukan setakat kurang gugur yer...rambut juga menjadi lembut bila guna sekali bersama conditioner.


Baru-baru ini Shailla mencuba pula Set Kawalan Rambut Gugur Safi Shayla yang terdiri daripada :


Shampoo - kini dengan Hijab Scalp Biotics teknologi untuk membersih & menguatkan struktur rambut dengan wangian sehingga 72 jam.



Refreshing Scalp Mask - menjaga kulit kepala, mengurangkan sebum, menguatkan folikel rambut & membuang bau hapak.


Hair Tonic - dirumus dengan Hijab Scalp Biotics teknologi, Ginseng Merah Korea & Niacinamide
menguatkan folikel rambut dari akar rambut, mengurangkan rambut gugur dan 4.6X rambut lebih lebat.


Hair Serum - membaiki dan menguatkan rambut rapuh dengan menembusi ke dalam struktur separuh rambut dalam.


Hair Mist - perlindungan tambahan untuk rambut, kunci masuk dan mengekalkan nutrien untuk rambut yang lebih kuat sambil menghilangkan bau busuk untuk kesegaran tudung yang tahan lama.

Hair Fall Control Hair Tonic


Shailla paling suka Hair Tonic dari Safi Shayla ini kerana sejak menggunakannya terasa ia dapat 
mengurangkan masalah rambut gugur & rambut menipis serta membantu lebatkan rambut. Diformulasi kahas dengan teknologi Hijab Scalp Biotics, 7 habbatus Sauda Complex dan Ginseng Merah korea bermuti tinggi, ia menguatkan akar rambut sehingga 73% dan melebatkan rambut sehingga 4.6X.

Bagi korang yang memakai hijab mesti kena cuba kerana ia tidak buat kulit kepala  terasa gatal dan rambut berbau hapak. Macam Shailla, berkerja duduk 8 jam dalam bilik aircond balik kerja buka tudung, rambut masih terasa wangi. Selain itu juga tidak juga asyik garu kepala sahaja. Bila mandi pula kuantiti rambut gugur itu semakin berkurang. Begitu juga bila menyikat rambut. Kalau tidak sebelum ini rasa nak sikat rambut pun berduka cita sebab nanti mesti punya ada rambut gugur.

Cara Penggunaan Tonik Pelebat Rambut
  1. Semburkan tonik rambut ini pada kulit kepala yang bersih dan akar rambut.
  2. Urutkan kulit kepala untuk beberapa mimit dan biarkan sehingga kering.
  3. Gunakan tonik 2 kali sehari, bersama dengan regime lengkap Kawalan Rambut Gugur Safi Shayla untuk hasil yang mantap.
Korang mesti kena cuba tau! memandangkan kita beberapa hari lagi akan menyambuat hari raya, jadi produk ini wajib ada untuk bawa pulang ke kampung. Baru korang rasa selesa sahaja walaupun seharian berjalan melawat sanak saudara,tetapi rambut masih segar,wangi dan tidak berbau. Jujur best hairfall product ever! korang tak menyesal menggunakanya. Shailla pun menyesal baru tahu tentang produk ini, kalau tidak, dari dulu dah beli sekali dengan syampoo dan conditioner.

Korang boleh dapatkan produk ini di cawangan Watson dan Guardian seluruh Malaysia.

#hairtok #haircare #hairtips #Shaylatonik #rambutgugur #fyp #safimalaysia

Sekian, Terima Kasih.


Januari 22, 2022

MARRYBROWN KEMBALI LAGI KHAS UNTUK TAHUN BARU CINA DENGAN ‘EGG-STRA ONG’ YANG LAGI POWER DAN EGG-STRA BAHAGIA!

Assallammualaikum

Hello..hello..semua! hurmmm apa menu makan korang hari ini? okay kali ini Shailla ingin berkongsi menu terbaru dari Marrybrown yang mana lebih padu dan menyengat. Suatu ketika dahulu Marrybrown pernah mengeluarkan menu telur masin yang merupakan menu kegemaran Shailla. Kali ini Marrybrown sekali lagi mengeluarkan mene terbaru berasaskan telur asin iaitu berkonsepkan 'Egg-stra Ong, Lagi Power' dengan limpahan sos telur masin yang menyelerakan lagi ‘power’ bermula dari hari ini hingga 28 Februari 2022. Menu ini dikelurkan sempena perayaan Tahun Baru Cina yang bakal tiba nanti.


Sinonim dengan slogan 'something different', bermula dari hidangan makanan malah penyediaan perkhidmatan yang sememangnya best, kini Marrybrown kembali lagi dengan menu telur masin mereka yang terkenal! Kali ini lagi power, dengan taburan kepingan cili kering pada roti burger dan egg-stra limpahan sos telur masin. Kombinasi ini sememangnya cukup sempurna dengan rasa pedas dan masin yang pasti akan memberikan ‘kejutan’ tambahan kepada para penggemarnya!

“Prihatin kepada rakyat Malaysia yang sebelum ini mengalami detik suka dan duka akibat daripada keadaan yang tidak menentu sejak pandemik, malah kita juga tidak dapat meraikan perayaan bersama keluarga dan rakan. Dengan keadaan yang dijangka beransur pulih, kita semua akhirnya dapat bertemu semula dengan orang tersayang. Oleh itu, kami kembalikan hidangan Egg-stra Ong yang kali ini lagi power, khas untuk musim perayaan yang bakal tiba. Kami berharap dengan sajian Egg-stra Ong ini, dapat memberikan egg-stra kegembiraan dan semangat yang lagi power untuk persiapan musim perayaan,” kata Dato’ Joshua Liew, Ketua Pegawai Eksekutif Marrybrown.


Sajian Egg-stra Ong ini dilengkapi dengan rasa manis, masin dan pedas yang menghasilkan kelazatan ‘umami’ pada setiap suapan. Penggemar boleh memilih sama ada dua atau tiga ketul ayam untuk Kombo Ayam Egg-stra Ong, dari harga RM17.90 dan RM22.90. Semua kombo ayam disertakan dengan kentang lenyek, salad sayuran dan secawan Minute Maid® Refresh® Orange. Sementara itu, Kombo Burger Ayam Egg-stra Ong, dihidangkan bersama dengan Burger Ayam Egg-stra Ong, kentang goreng dan secawan Minute Maid® Refresh® Orange, dari harga RM14.90. Untuk menambah kelazatan, penggemar boleh menambah sos telur masin tambahan pada hidangan mereka dari harga RM2.50.



Bagi mereka yang ingin menikmati kombinasi rasa burger dan ayam, mereka boleh memilih Egg-stra Ong Big Box yang merangkumi Burger Ayam Egg-stra Ong dan dua ketul Ayam Egg-stra Ong. Hidangan ini dilengkapi dengan kentang goreng dan secawan Minute Maid® Refresh® Orange, dari harga RM25.80. Satu lagi tawaran hebat untuk set besar ialah Egg-stra Ong Family Meal yang dilengkapi dua burger ayam, lapan ketul ayam goreng, satu mangkuk besar kentang lenyek dan 1.5 liter Coca-Cola® Rasa Asli dari harga RM80.00. Menariknya, set ini cukup berbaloi untuk dijadikan hidangan perkongsian di musim perayaan.

“Pelanggan kami sememangnya best kerana mereka sentiasa memberikan sokongan dan inilah yang menjadi visi dan misi kepada kami dalam membangkitkan semangat agar terus menawarkan ‘something different’ terutamanya untuk hidangan Egg-stra Ong ini. Kami yakin dengan idea gabungan egg-stra limpahan sos telur masin dan taburan kepingan cili kering yang terdapat pada roti burger ini pasti akan memberikan kelazatan dan kenikmatan unik yang tidak dapat anda lupakan,” kata Dato' Joshua Liew.

Marrybrown kini melayani berjuta-juta orang pelanggan melalui lebih daripada 500 buah restoran di 16 buah negara dengan penyediaan standard kualiti, servis, kebersihan, dan nilai tertinggi untuk pengalaman pemakanan yang sempurna.

Bagi Shailla, dalam banyak-banyak menu dari Marrybrown, menu telur asing ini tidak pernah mengecewakan. Tidak rugi untuk korang mencuba menu terbaru ini kerana kuah salted Egg dia memang sedap dan pekat memang pembuka selera. Bagi penggemar salted Egg memang berbaloi untuk mencuba menu ini. Selain itu juga, korang kena cuba burger ayam dia yang sememangnya ranggup. Untuk tambahkan lagi kelazatkan korang boleh tambah sos telur masin.  Untuk Shailla burger dia terasa pedas sedikit tetapi untuk orang kuat makan pedas rasanya tiada masaalah. 

Menu 'Egg-stra Ong, Lagi Power' ini sangat sesuai dihidangkan untuk sesisi keluarga. Selain menyelerakan, korang juga dapat mengeratkan lagi hubungan sesama ahli keluarga sambil menikmati hidangan ini. Jangan lupa untuk dapatkan Marrybrown 'Egg-stra Ong, Lagi Power' ini di Marrybrown berdekatan korang.

Untuk maklumat lanjut mengenai Marrybrown, promosi mereka dan perkhidmatan penghantaran, sila layari :

Facebook : MarrybrownMalaysia

Instagram : Marrybrownmy

Youtube : MarrybrownTV

Delivery : http://mbdelivery.com.my

Terima Kasih

Disember 11, 2021

Tunaikan Zakat Secara Atas Talian Melalui Public Bank

  Assallammualaikum

Zaman semakin lama semakin moden. Begitu juga dengan teknologi yang semakin lama semakin canggih. Dulu kita perlu beratur panjang untuk membuat sesuatu pembayaran, namun sekarang semuanya hanya dihujung jari sahaja. Begitu juga dengan Membayar Zakat. Tidak perlu lagi korang apply cuti dan lenguh kaki semata-mata untuk membayar zakat.

Sekarang, korang boleh membayar Zakat melalui E-Zakat Pay sangat mudah dan pantas. Hanya beberapa klik maka selesailah urusan pembayaran zakat korang. Shailla pun baru lepas menbayar zakat kwsp. Dalam keseronokkan mendapat simpanan kwsp, jangan terlupa pula untuk membayar zakat. 


Cara Membayar Zakat Melalui Atas Talian



Bayar Zakat Secara Cashless Dengan Perbankan Public Bank

Pembayaran melalui kaedah ini terbuka kepada pembayar-pembayar yang mempunyai Akaun Simpanan atau Semasa dengan Agen Kutipan yang dilantik dan mendaftar sebagai pengguna kemudahan perbankan internet.

Bagi pembayaran zakat, pembayar hanya perlu melayari portal e-zakat di E-Zakat Pay dan klik pada pembayaran E-Zakat Pay untuk membayar zakat.

Cara pembayaran Zakat Melalui Public Bank:

Pembayar perlulah mempunyai akaun Public Bank terlebih dahulu bagi membuat bayaran secara atas talian. Caranya amat mudah.Korang hanya perlu ikuti langkah-langkah ini. 

1. Masuk Perbankan Internet

2. Klik PBe dan log masuk ke Perbank Internet Korang

3. Pilih “BillPay”>"OpenPayment"

4. Pilih "Pusat Pungutan Zakat WP"

5. Masukkan " Nama, No Ic, Jenis Zakat, Amaun"

6. Masukkan "No OTP"

7. Klik "Submit"

Lihat betapa mudah dan senangnya membayar zakat. Semuanya di hujung jari sahaja . Jadi, tiada alasan lagi untuk korang yang telah cukup syarat ini mengelak daripada membayar zakat.

Kelebihan Menbayar Zakat Melalui 

Tiada pendaftaran serta bayaran untuk menggunakan E-Zakat Pay

Pembayar tidak perlu mendaftar ataupun membayar untuk membuat bayaran zakat melalui kaedah ini. Pembayar hanya perlu mempunyai akaun bank, mempunyai ID dan Password dan boleh membuat pembayaran secara online di bank tersebut

Tiada bayaran tambahan dikenakan

Tidak, pembayar tidak dikenakan sebarang cas tambahan sekiranya membuat bayaran zakat menggunakan kaedah ini, akan tetapi terdapat had minimum iaitu RM 10 bagi setiap pembayaran melalui kaedah ini

Tiada pemasangan aplikasi untuk pembayaran zakat

Pengguna tidak perlu memasang apa jua bentuk perkakasan untuk menggunakan sistem ini. Walaubagaimanapun, pihak MEPS akan menyediakan pihak merchant (Lembaga Zakat Selangor) dengan "Seller plug-in" iaitu satu perisian keselamatan yang akan letakkan di dalam portal LZS (MAIS) bagi menjamin keselamatan pembayaran yang dilakukan.

Proses yang selamat

Keseluruhan transaksi di encrypted dengan 128 Bit SSL.

Oleh itu, semua maklumat yang dihantar adalah selamat seperti membuat pembayaran di website bank tersebut. Pengguna juga disahkan di platform internet banking untuk semua transaksi yang dilakukan.

Selain itu, kesemua pembayaran akan dilakukan dalam "real time online" iaitu proses debit daripada bank pembayar kepada akaun pembayar akan dijalankan pada masa itu juga dan proses pengeluaran resit bayaran zakat akan dilakukan dalam tempoh 14 hari bekerja.


Bukankah dengan memberi kepada orang lain, Allah akan memberi dan menggantinya dengan hal yang lebih baik? Tidak sesekali kita rugi sekiranya memberi dan membantu orang lain dengan hak dan barangan kita. Melalui amalan bersedekah juga akan melahirkan perasaan tenang dan bahagia.
Semoga korang mendapat lebih keberkatan rezeki apabila korang memenuhi tuntutan Allah s.w.t. Semoga Allah memudahkan kerja kita!






Marilah kita bersama-sama Sertai Jom Tunai Zakat dengan klik  bit.ly/zakatcashless2021 ini.



Untuk maklumat lanjut:



Facebook: Zakat Selangor

Instagram: @zakat selangor

No. Telefon: 1 300 88 4343

Emel: maklumbalasaduan@zakatselangor.com.my

November 29, 2021

Safi Youth Gold Untuk Kulit Lebih Muda Dari Usia Sebenar

Assallammualaikum,

hai semua, kali ini Shailla ingin kongsikan satu produk yang boleh menganjal dan mengurangkan dagu berlapis untuk wajah tampil. Kepada semua yang memiliki dagu berlapis macan Shailla pasti teruja untuk mengetahui produk apakah itu kan. 

Kalau Shailla sebut nama produk ini mesti semua tahu kerana ia telah wujud dari zaman Shailla remaja lagi. Produk itu adalah produk dari Safi. Safi adalah jenama penjagaan kulit Halal No.1 di Malaysia.

Safi baru-baru ini telah melancarkan produk rangkaian terbaru mereka iaitu Safi Youth Gold yang dahulunya dikenali sebagai Safi Rania Gold. Rangkaian baharu ini bertujuan untuk mensasarkan pada mereka yang mencari produk kulit anti-penuaan dengannya formulasi yang lebih baik dan pembungkusan yang lebih menarik pada harga yang berpatutan tanpa menjejaskan keberkesanan produk . Selaras dengan keperluan pengguna semasa, Safi Youth Gold memperkenalkan dua item terkini dalam rangkaian yang membantu mengurangkan masalah penuaan kulit seperti dagu berganda dan kulit kendur yang berpotensi mengurangkan keyakinan terhadap wanita moden masa kini. 


Safi telah mengeluarkan dua produk terbaru mereka iaitu The Safi Youth Gold Lifting Golden C Duo Serum dan Lifting 24K Serum Cleanser . Apa yang menarik tentang produk ini adalah boleh mengurangkan Double Chin sebanyak *50% dalam masa 15 minit sahaja agar kulit muka nampak kelihatan lebih muda dengan kulit yang lebih terangkat, berkontur dan berseri. *50% ahli panel merasakan pengurangan dagu berganda berdasarkan penggunaan Safi Youth Gold Lifting Golden C Duo Serum. 


Shailla telah menggunakannya hampir seminggu. Apa yang Shailla perasan adalah kulit Shailla terasa lebih anjal dan lembut. Shailla sangat suka bau dia yang sangat menyenangkan. Korang akan rasa segar sahaja selepas menggunakannya. 

Rangkaian baharu antipenuaan dan menganjal Safi Youth Gold dengan formulasi dipertingkatkan dari Safi Rania Gold. Menganjal dan mengurangkan dagu berlapis untuk wajah tampil lebih anjal, runcing & tirus. Paling menarik adalah Safi Youth Gold ini berkesan dalam hanya 15 minit. Korang akan tampil atau nampak lebih muda dari usia sebenar. Apa pandangan korang? Muka Shailla ada nampak lebih runcing dan muda dari usia sebenarnya tak?hihihi.

Paling penting Safi Youth Gold diperkaya dengan Duo Age-Correcting Actives, gabungan Golden C & Ceramide untuk memberi 7 Dimensi Pembaharuan Keremajaan Kulit iaitu :

Menegangkan kulit 
Meningkatkan keanjalan 
Mengurangkan garis halus & kedutan 
Meningkatkan kelembapan kulit 
Melindungi kulit dari pengoksidaan 
Meningkatkan kehalusan kulit 
Memperbaiki kulit rosak 

*Berdasarkan ujian saintifik & klinikal*

SAFI Youth Gold Lifting 24K Serum Cleanser


Pembersih yang diselitkan serum emas 24K yang lembut dan menegangkan dengan bahan aktif memulihkan keremajaan Triple Gold, Asid Super Hyaluronic Acid dan Anti PM2.5 yang membersihkan secara lembut sambil melembapkan dan menegangkan kulit untuk kulit yang licin, lembap dan lebih tegang.

Teknologi Golden C-Lift menggabungkan bahan anti-penuaan yang  berkuasa, mengangkat bahan Golden C dan Nano Gold 24K yang memberikan penembusan yang dipertingkatkan lebih dalam ke dalam lapisan kulit untuk membaiki mikro, menyerikan dan menaikkan kulit yang menua, memastikan ia kekal muda, tegang dan terangkat.

Golden C – Antioksida super yang melindungi kulit daripada penceroboh luaran yang berbahaya dan memperbaiki struktur kulit mikro dengan menggalakkan pertumbuhan semula kulit.
Nano Gold 24K – Mengembalikan keanjalan dan menghaluskan tekstur kulit dengan berkesan untuk kulit yang anjal dan terangkat.
Triple Gold – Melindungi kulit daripada kerosakan radikal bebas, menggalakkan keanjalan kulit dan memberikan kulit berseri muda.
Super Hyaluronic Acid – Mengunci kelembapan kulit dengan berkesan, menghidrat secara intensif dari dalam dan meningkatkan keanjalan kulit untuk kulit yang terhidrat dan melenting.

SAFI Youth Gold Lifting Golden-C Duo Serum

Formula serum ringan yang mujarab dan mujarab diperkaya dengan Duo Age-Correcting Actives of Golden C dan Ceramide 3 yang berkuasa untuk memberikan Pembaharuan Keremajaan Kulit °7D dengan mengangkat kulit, meningkatkan keanjalan dan keanjalan, mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan, meningkatkan kelembapan kulit, melindungi kulit daripada pengoksidaan, meningkatkan kehalusan kulit dan membaiki kulit yang rosak. *Hasil pengangkatan yang boleh dilihat seawal 15 minit untuk kulit yang muda, tegang dan terangkat.

*Berdasarkan ujian saintifik dan klinikal

Teknologi Golden C-Lift menggabungkan bahan penentang usia yang maju dan berkuasa, mengangkat bahan Golden C dan Nano Gold 24K yang memberikan penembusan yang dipertingkatkan lebih dalam ke dalam lapisan kulit untuk membaiki mikro, menyerikan dan menaikkan kulit yang menua, memastikan ia kekal muda, tegang dan terangkat.

Golden C – Antioksida super yang melindungi kulit daripada penceroboh luaran yang berbahaya dan memperbaiki struktur kulit mikro dengan menggalakkan pertumbuhan semula kulit.

Nano Gold 24K – Mengembalikan keanjalan dan menghaluskan tekstur kulit dengan berkesan untuk kulit yang anjal dan terangkat.

Ceramide 3 – Menguatkan lapisan kulit untuk mengunci kelembapan, menghaluskan tekstur kulit dan meningkatkan berseri, cahaya yang sihat.

Kalau korang nak dagu runcing & muka tirus boleh beli sekarang di semua cawangan farmasi Watsons, Guardian, Aeon Wellness dan Caring serta laman e-dagang rasmi Wipro Unza di Shopee & Lazada dengan harga berpatutan hanya RM59.00. 

Lifting Golden C Duo Serum - https://bit.ly/3izM0fm 

Lifting 24K Serum Cleanser - https://bit.ly/3FpssEj

Sekian Terima Kasih

Oktober 28, 2021

WOW, MARRYBROWN MEMBAWA RAKYAT MALAYSIA KE NEGARA YAM-MY

 Assallammualaikum



Hai semua, siapa diantara korang suka melancong ke Thailand dan juga penggemar Tom Yam? 

Hari ini 28 OCTOBER 2021, Marrybrown membawa korang berjalan mengelilingi dunia ke Land of Smiles, Thailand! Dikenali sebagai salah satu destinasi yang paling digemari di kalangan rakyat Malaysia berkat budaya yang mengalu-alukan dan hidangan yang menyelerakan, Marrybrown membawakan rasa kebiasaan itu dalam menu pedas, masam dan YAM-my terbaru mereka, Marrybrown Tom Yam Chicken. Sementara menunggu sempadan antarabangsa dibuka semula sepenuhnya ke Thailand, biarkan Marrybrown menyediakan korang untuk pengembaraan seterusnya dan rasai keseronokan yang telah lama hilang dengan hidangan YAM-my baharu mulai sekarang!

Sempena 40 tahun penubuhan mereka, Marrybrown telah melaksanakan misi mereka untuk menawarkan 'sesuatu yang berbeza' kepada pelanggan mereka. Bersempena dengan Ulang Tahunnya yang ke-40 tahun ini, rangkaian makanan segera Halal terbesar tempatan telah membawa peminat 'seluruh dunia' bermula dengan Korea dan Itali pada awal tahun memperkenalkan makanan istimewa yang diilhamkan dari negara tersebut sambil memenuhi citarasa rakyat Malaysia. Oktober ini,untuk peminat Memang Best, Marrybrown akan membawa penggemar makanan ini untuk menikmati perjalanan yang lazat ke Thailand dengan hidangan Tom Yam yang dijamin akan digemari oleh semua!

“Tidak kira muda atau tua, Thailand adalah syurga bagi rakyat Malaysia untuk menemui masakan lazat dan makanan jalanan, untuk menyelami budaya berwarna-warni dan membeli-belah sepuasnya. Kami berharap dapat mencipta semula perasaan gembira itu apabila kami mengembara ke Thailand pra-pandemi dengan memasukkan rasa Tom Yam ke dalam menu inspirasi Thailand baharu kami,” kata Dato' Joshua Liew, Ketua Pegawai Eksekutif Marrybrown.

MARRYBROWN TOM YAM CHICKEN


Pasti Semua tahu yang Marrybrown merupakan rangkaian makanan segera Halal tempatan terbesar. Gembira sangat rasa hati bila berpeluang merasa keenakkan Marrybrown Tom Yam Chicken yang pedas, masam dan YAM-my. Tiba-tiba rasa rindu pula nak pergi lagi bercuti di Thailand..kap kun kap masuk pintu keluar tingkap..hahaha.

Korang boleh dapatkan Marrybrown Tom Yam Chicken bermula hari ini. Banyak menu yang boleh korang pilih antaranya seperti :

Marrybrown Tom Yam Chicken bucket




Untuk Ayam Tom Yam yang dihidangkan dalam baldi ini, korang boleh dapatkan dengan harga bermula dari RM 31.50. Rasa Ayam Tom Yam yang disalut dengan gabungan rasa pedas dan masam yang membuatkan ia terasa istimewa. Rasa ayam dia memang wow. Mana tidaknya, korang akan rasa pedas dalam masa yang sama rasa masam. Bagi Shailla pedas dia boleh layan lagi la..tidak la terlalu pedas sampai tahap berasap telinga..hahaha.

Tom Yam Chicken Burger


Korang juga dijemput untuk mencuba Burger Ayam Tom Yam berair yang terdapat dalam Kombo Burger Ayam Tom Yam dari RM 14.90, disertakan dengan kentang goreng dan Nestlé Pink Lemonade, yang disediakan secara eksklusif dalam Marrybrown. Burger kalau ayam di dalamnya jenis ranggup memang sedap la. Tambah pula dengan perasa tom yang YAM-my memang kena la dengan rasanya.

Tom Yam Big Box



Korang juga boleh memilih menu Tom Yam Big Box yang dilengkapi dengan seketul Ayam Tom Yam, Burger Ayam Tom Yam, enam keping Nugget Ayam Tom Yam dan semestinya kentang goreng dan penghilang dahaga Nestlé Pink Lemonade berharga dari RM 25.80. Jarang dapat rasa nugget perisa tom yam. Macam menu ini, semua ada. jadi korang dapat rasa ayam, burger dan nugget.

Tom Yam Fries

Jika kentang goreng asli tidak cukup rasa pedas dan masam, korang juga boleh memilih untuk menaik taraf kentang goreng asli kepada Tom Yam Fries pada mana-mana kombo dari hanya RM 1.00 atau menikmatinya sendiri daripada RM 5.00!. Bagi Shailla kedua-dua kenatang goreng sedap tetapi kalau korang nak rasakan kelainan, seeloknya ambil Tom Yam Fries rasa ranggup dan pedas masam itu membuat ia rasa lebih sedap.


Marrybrown Tom Yam Porridge



Kalau yang teringin makan bubur, boleh cuba Tom Yam Porridge. Rasanya memang sedap, tahu-tahu perut rasa panas sahaja sebab pedas. Bubur kalau makan panas-panas masa tekak rasa tak sedap memang terbaik. Di tambah pula dengan air Nestlé Pink Lemonade, fuhhh...terangkat!.

Pada korang semua, jangan baca sahaja pastikan korang pergi mencuba Marrybrown Tom Yam Chicken dan lain-lain hari ini. Rugi kalau tidak cuba rasa pedas dan masam itu.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang Marrybrown, makanan di seluruh dunia, promosi dan perkhidmatan penghantaran, sila layari:


Instagram: Marrybrownmy

Youtube: MarrybrownTV


Terima Kasih