October 31, 2018

SGshop Mengadakan Promosi Hebat Sempena 11.11.2018

Assallammualaikum

Hai semua, Haaa…kali ini Sha ingin kongsi satu online shopping yang korang boleh beli barang terus dari China. Pasti korang pernah dengar tentang SGshop bukan? SGhop ini lebih kurang online shopping Taobao. Korang juga tidak perlu lagi pening kepala untuk translate Bahasa China kerana di SGshop menggunakan Bahasa English. Kalau ada pun Bahasa china, korang boleh minta customer ervice dia untu beri penerangan.Tentang SGshop Malaysia

Apakah itu SGShop? pasti korang semua tertanya-tanya bukan? SGShop merupakan satu online shopping taobao Malaysia yang berasal daripada Singapore. SGShop ini telah bertapak sejak tahun 2011 dan mula memasuki Malaysia pada tahun 2015. Apa yang istimewa tentang SGshop adalah memudahkan kita membeli barang terus daripada China. Apa yang bagusnya tentang SGshop ini adalah dia mempunyai dwi bahasa iaitu bahasa china dan juga bahasa English. SGshop juga merupakan platform kepada online shopping terkenal dari China iaitu Taoboa.

Mengapa Perlu Pilih SGshop Malaysia


SGshop Double 11 Online Shopping Festival

SGshop Malaysia sekarang sedang hangat membuat promosi terbaru mereka iaitu Double 11 Online Shopping Festival yang hanya akan berlangsung pada 11.11.2018. Haaa…terdapat pelbagai promosi menarik dengan harga yang berbaloi murah untuk korang.


11.11 Memburu Harta Karun (1/11/2018 – 15/11/2018)

Tema untuk Jualan 11.11 2018 adalah memburu harta karun “Treasure Hunting". Terdapat pelbagai tahap permainan dan juga promosi yang boleh korang lalui seperti di bawah ini:


Memperkenalkan "SHIOK!" Keahlian (1/11/2018 – 30/11/2018)

Merupakan program insentif penghantaran untuk menggalakkan pembeli menghantar bungkusan lebih berat atau jumlah yang lebih besar. Dengan langganan, korang boleh menikmati keistimewaan seperti diskaun 30% ke atas bayaran penghantaran antarabangsa untuk bungkusan yang beratnya melebihi 3KG. Selain itu, tiada maksimum diskaun, semakin banyak penghantaran, semakin banyak yang korang jimat. Tiada had untuk penggunaan, korang boleh menghantar barang menggunakan seberapa banyak diskaun yang korang mahu. Pesanan Korang akan diutamakan dahulu lebih awal daripada orang lain. Mengesyorkan kawan bagi mendapatkan rebat 100% bagi yuran langganan apabila berjaya.

Terdapat dua jenis pelan langganan:
- Langgan 1 bulan @ RM18.80
- Langgan 1 tahun @ RM188.00 (RM15.67 / bulan)
* Sah dari 1 November 2018 hingga 30 November 2018Pra pesanan untuk 11.11 item diskaun (1/11/2018 – 10/11/2018)

Korang juga boleh nikmati diskaun 50% atas caj perkhidmatan.  dengan membuat Pra pesanan bagi 11.11 item jualan pada 1-10 Nov. Sah dari 1 November 2018 hingga 10 November 2018. Korang  hanya boleh pesan menggunakkan “Buy-for-me” dan "SmartShop" sahaja. Jangan lupa menghidupkan pilihan "Pra pesanan’ bagi menikmati promosi. Boleh digunakan untuk semua kaedah penghantaran antarabangsa. Pesanan pembelian mesti diletakkan dan dibayar dalam tempoh promosi . Promosi tidak boleh digunakan jika item Pra pesanan disatukan dengan pesanan lain dalam bungkusan yang sama. Pastikan korang rujuk Kos dan Bayaran dahulu untuk maklumat lanjut.


Beli Satu Percuma Satu Dalam Masa 2 Jam! (1/11/2018, 3:00pm - 5:00pm)

Pada 1/11/2018, 3:00pm - 5:00pm, korang boleh Beli Satu Percuma Satu dalam masa 2 jam! Dengan meletakkan pesanan pembelian "Buy-for-me". Korang hanya perlu memasukkan perkataan “Flash Sale” di bahagian remark produk dibawah halaman produk. Pembelian bawah RM50, layak menerima satu lagi barang yang sama secara percuma.


Wang wang datang! (2/11/2018 – 10/11/2018)

Belanja atas pesanan pembelian, caj perkhidmatan atau kos penghantaran antarabangsa pada 2-10 November untuk mendapatkan 1 SGreward Shard untuk setiap RM1 yang dibelanjakan. Shards boleh digunakan untuk menebus SGreward pada kadar penukaran 20 Shards = RM1 SGreward. 1 SGreward Shard diberikan untuk setiap RM 1 yang dibelanjakan oleh pengguna SGshop Malaysia. SGreward hanya boleh digunakan untuk mengimbangi harga item. Rujuk SGreward untuk maklumat lanjut dan semak keseimbangan SGreward di Pusat Ahli.

Rebut Lucky Red Packet untuk memenangi SGrewards! (6/11/2018 – 7/11/2018)

Semasa 6-7 Nov, pergi ke halaman permainan "Grab Your Lucky Red Packet!" secara percuma tanpa had bagi memenangi hadiah (RM10, RM5 dan RM2 SGreward). Korang boleh bermain tanpa had dalam masa 48 jam untuk merebut Paket Merah, SGreward akan diberikan secara rawak.

Slot Lucky! (8/11/2018 – 10/11/2018)

Dalam permainan ini, korang berpeluang memenangi beberapa hadiah besar. Korang diberikan peluang sebanyak tiga kali untuk memutar Lucky Slot dari 8 November hingga 10 November 2018 bagi memenangi hadiah yang akan diberikan secara rawak. Cashback RM100 SGreward boleh digunakan untuk perbelanjaan keseluruhan sehingga RM500 dalam satu pesanan pembelian. Diskaun penghantaran antarabangsa boleh digunakan untuk " Buy-for-me" dan "Smartshop" sahaja, masukkan kod promo khusus apabila menyerahkan pesanan penghantaran bagi pembayaran kedua. Baucar tunai juga boleh digunakan untuk kegunaan penghantaran antarabangsa dengan memasukkan kod promo khusus ketika menghantar pesanan penghantaran untuk pembayaran kedua.


DISKAUN Produk & Caj Perkhidmatan PERCUMA pada 11.11! (11/11/2018)

Buat pesanan pada 11.11 untuk " Buy-for-me" dan "Smartshop" untuk mendapatkan kos penghantaran secara percuma. Boleh juga digunakan untuk semua kaedah perhantaran antarabangsa dan pesanan pembelian mesti dilakukan dan dibayar dalam tempoh promosi ini berlangsung.
Kejutan Tanpa henti dengan Caj Perkhidmatan Percuma! (12/11/2018 - 15/11/2018)
Tempahan pesanan pembelian korang pada 12-15 Nov bagi menikmati Caj Perkhidmatan Percuma bagi " Buy-for-me" dan "Smartshop" . Tetapi korang tidak boleh satukan pesanan ke dalam bungkusan yang sama dengan pesanan lain yang TIDAK diletakkan dalam tempoh promosi, atau diskaun.

Pengalaman dan Cara membeli barang dengan SGshop adalah seperti dibawah :


1. Register dan log in ke dalam akaun korang. Untuk permulaan seeloknya agar korang ambil “Buy For Me”. Bila korang sudah pro barulah cuba “Ship For Me” di mana di situ korang akan dapat penjimatan di bahagian Agen Service. Macam Sha, menggunakan “Buy For Me”.


2. Kemudian, search product yang ingin korang beli mengikut kategori ataupun terus search nama produk melalui kotak yang disediakan seperti diatas.


3. Kemudian korang pilih produk yang hendak korang beli itu dan masukkan ke dalam bakul pembelian. Pastikan korang pilih dahulu warna atau jenis barang itu terlebih dahulu.


4. Di atas adalah jumlah yang perlu korang bayar pada pihak SGshop. Untuk maklumat semua jumlah diatas belum termasuk harga shipping dari Warehouse China Ke Malaysia. Korang kena bayar dua caj penghantaran iaitu caj penghantaran domestik dan Antarabangsa. Untuk jimat bahagian kos penghantaran, Sha akan pilih produk yang tidak dikenakan caj penghantaran domestik. Sebelum ke peringkat seterusnya korang perlu tick kotak bawah bagi memastikan korang setuju pemotongan jika ada kos Domestic Shipping.


5. Korang lihat bawah bahagian My Balance itu ada perkataan Top Up, jadi sebelum membuat pembayaran, Sha akan Top Up sejumlah nilai yang kena bayar melaui online banking. Korang juga boleh pilih sama ada mahu bayar melalui Visa, FPX atau pun online banking.

6. Setelah bayaran  berjaya dibuat,korang akan dapat beberapa message notification dan korang juga boleh melihat order status seperti diatas ini. Shailla punya barang sekarang baru sampai peringkat My Collection dimana barang shailla sedang dalam proses penghantaran daripada China Ke Malaysia.Jangan terkejut pula yer, bila korang dapat notification untuk membuat pembayaran shipping kali kedua kerana untuk pembayaran pertama korang hanya perlu bayar harga produk + domestic shipping. Manakala untuk pembayaran kali kedua pula bila barang kita sudah masuk China Warehouse kemudian kita kena bayar pula kos international shipping ke Malaysia + servis caj dan clearance.


Diatas adalah kos penghantaran barang untuk international shipping. Kalau hendak murah, better korang pilih produk-produk yang tiada caj domestic shipping.


Dan ini pula adalah masa yang diambil untuk penghantaran barang yang korang order itu. Jika korang hendak barang korang order sampai cepat, seeloknya guna shipping method Express Air tetapi fee dia mahal sikit berbanding Sea Shipping. Macam Sha hari itu guna Sea Shipping. Sha pesan awal Oktober lalu dan barang sampai penghujung Oktober. Hampir 4 minggu jugalah untuk barang sampai jika menggunakan Sea Shipping.

Customer Service


Kalau korang perasan dibawah terdapat kotak "Help". Tujuan wujudnya kotak itu adalah khas untuk korang berkomunikasi dengan customer service mereka. Jadi jika ada yang korang tidak faham, boleh direct chat dengan mereka.

Shailla juga ada jumpa beberapa barang yang gambar iklannya dalam bahasa china. Jadi shailla tanpa segan silu meminta customer service mereka translate ke english version melalui chat help yang disediakan. Selain itu ada beberapa barang yang memerlukan kita untuk pilih "Type Of Package " tidak diletakkan details item. Jadi shailla terpaksa kacau lagi customer service mereka untuk mengetahui lebih lanjut tentang details type of package itu. Apa yang bagus tentang customer service mereka ini adalah meraka akan memberikan jawapan beberapa minit setelah kita hantar soalan kepada mereka.

GUIDE SGShop

Dari pengalaman Shailla menggunakan Online Shopping SGshop ini adalah mula-mula rasa susah juga sikit tetapi bila sudah beberapa kali explore dan follow step by step GUIDE SGShop , akhirnya shailla berjaya juga membeli barang dari sini. Tidak dinafikan guide yang mereka sediakan sangat berguna terutama pada kita yang baru-baru berjinak untuk shopping di online shopping ini.


Ini merupakan pengalaman kedua shailla membeli dari SGshop Malaysia. Sebenarnya tidak susah pun membeli belah di SGshop ini kerana lebih kurang macam online shopping biasa sahaja yang korang kena ikut langkah demi langkah.

Jangan lepaskan peluang untuk memburu harta karun bersama SGshop Malaysia. Pastikan korang layari laman web SGshop Malaysia untuk merebut peluang membeli barang-barang terus dari China sempena promosi besar-besaran dari SGshop Malaysia yang akan berlangsung pada 11.11.2018 ini.

Untuk Info Lanjut :

Laman Web 

Facebook

Instagram

Sekian Terima Kasih

October 24, 2018

Lindungi Wajah Dari Sinaran UV Dengan Petal Velvet Sunaway Sunscreen Dari Althea Korea

Assallammualaikum


Hai semua, Apa khabar? Ada merancang untuk pergi bercuti ke pantai? Haa…di sini Shailla ingin kongsikan satu produk pelindungan dari sinaran matahari. Sunblock merupakan produk penjagaan kulit yang harus diutamakan kerana ia melindungi kulit dari sinaran matahari seperti UVA dan UVB. Korang wajib menggunakannya sekirannya sering terdedah dengan aktiviti luar.

Sunblock ini mempunyai pelbagai jenis seperti gel, krim dan jenis air. Antara kepentingan memakai sunblock adalah jumlah SPF yang terdapat di dalamnya, semakin tinggi nombor semakin lama ia mampu untuk melindungi kulit kita. Berikut adalah sunblock dari Althea Korea yang ingin Shailla kongsikan bersama korang sebagai panduan korang.


PETAL VELVET SUNAWAY 


Macam Shailla jenis kulit muka yang mudah gelap. Kadang tidak sampai separuh hari berjemur dibawah cahaya matahari sudah berbelang muka. Bagi jenis kulit macam Shailla ini, produk perlindungan muka dari cahaya matahari amatlah penting. Althea's Petal Velvet Sunaway menjadi pilihan Shailla. Bukan itu sahaja, malah merupakan perisai buat Shailla apabila melalukan aktiviti luar. 

Keistimewaan Althea's Petal Velvet Sunaway Sunscreen

Ringan - Cecair ini sangat ringan dan mudah meresap ketika Shailla mengenakan pada kulit muka.

Tidak Berminyak - Produk ini juga tidak melekit dan berminyak ketika memakainya.

SPF 50+ - Ia mempunyai SPF sebanyak 50+ dan PA ++++, jadi kulit Shailla akan dilindungi sepanjang hari.

Melicinkan Kulit dan melembapkan kulit - Shailla ada juga cuba pada tangan kiri ,mmang nampak perbezaan dimana tangan kiri lebih nampak lembap dan licin berbanding tangan kanan yang tidak memakai apa-apa produk. Dalam produk  ini juga mengandungi zarah-zarah serbuk mikro yang memberikan kulit yang licin, seperti kelopak mawar

Bau Yang Segar - Pertama kali Shailla bau produk ini, seperti bau rumput segar . Kemudian bau kali kedua, ehhhh macam bau misai kucing lar. Walaupun bahan utama dalam prodk ini adalah dari bunga rose.

PETAL VELVET POWDER

Shailla secara peribadinya jarang memakai bedak tabur kerana ia mudah tumpah. Shailla lebih suka memakai bedak berbentuk kek. Selain itu ada juga beberapa bedak tabur membuat muka kita jadi berbelak dan solekkan menjadi tidak rata.

#Pink Lavender
#0
#23
Ketika Shailla menerima bungkusan ini, serius Shailla katakan yang Shailla sangat suka dengan bungkusannya yang berwarna merah jambu dan juga ungu. Petal Velvet Powder ini juga di datangkan dengan span comel untuk memudahkan korang memakainya. Petal Velvet Powder sangat mudah dibawa ke mana-mana disebabkan bentuknya yang kecil.

Tekstur bedak ini juga sangat halus dan mudah sangat mudah di gunakan pada wajah. Solekkan korang menjadi kemas dan tidak bercapuk. Rasa bedak ini sangat ringan pada kulit dan juga cukup selesa ketika memakainya. 

Bagi korang yang mempunyai kulit yang agak bermasalah seperti Shailla, berita baiknya adalah bahawa bedak serbuk ini  tidak akan menyebabkan liang-liang pada kulit wajah tersumbat. Paling penting, apa yang Shailla perhatikan adalah ketika menggunakan bedak serbuk ini ialah ia mencerahkan muka. Ia benar-benar boleh membuat muka Shailla kelihatan lebih cerah dan kurang kusam.

Bagi kawalan minyak, Shailla masih ada minyak itupun selepas 5 jam memakainya. Bedak serbuk dari Althea's ini sangat bagus untuk mengawal minyak  dan pada masa yang sama sangat berpatutan dengan harganya. Shailla sangat gembira kerana memiliki bedak serbuk ini.

Untuk Info Lanjut :


Terima Kasih

October 17, 2018

Dear Klairs Kunci Kelembapan Kulit Wajah

Assallammualaikum


Hai semua, kali ini Shailla ingin kongsikan satu produk penjagaan muka yang diimport dari Korea. Kepada penggemar produk dari korea, haaa pasti korang pernah dengar produk penjagaan muka jenama Dear, Klairs. Shailla telah mencuba produk ini hampir dua minggu. Kalau korang nak tahu,Shailla jenis kulit muka berminyak dan kering.  Disebabkan masaalah itu, Shailla tertarik untuk mencuba Dear , Klairs dari Althea Korea ini.


Ini dia pek merah jambu yang comel sudah tiba. Althea Korea merupakan laman web yang ditubuhkan di Malaysia khas untuk pencinta kosmetik dan juga produk penjagaan muka daripada korea dengan harga yang berpatutan. Bukan itu sahaja, malah pembungkusan dia pun sangat cantik dan selamat. Risiko untuk barang korang pecah atau rosok memang tipis.Mengapa Pilih Dear, Klairs

TONER MATE 2 IN 1 COTTON PAD 120EA


Dua adalah lebih baik daripada satu. Dua jenis pad kapas muka untuk memaksimumkan kesan toner Klaris, dalam satu kotak. Gandakan kesan rutin penjagaan kulit semasa anda dengan bantuan pad kapas yang dikompresi dan tuala kapas span. Meningkatkan penghidratan, mengurangkan sisa produk. Pad sponge: Meningkatkan penghidratan tje, mengurangkan jumlahnya. Air meletakkan kain pulpa direka untuk bertindak seperti span. Tidak menyerap, tetapi menyerap toner untuk menyampaikan penghidratan sepenuhnya ke kulit. Daripada mengelap, gunakan gerakan menegak untuk menenangkan dan melegakan kulit yang teriritasi.

Selalu kalau Sha beli pad kapas ini, bungkusan dia dalam plastik sahaja. Apa istimewa cotton pad dari Dear, Klairs adalah cotton pad itu diletakkan di dalam bungkusan kotak. Kotak dia pun bukan macam kotak biasa, kotak ini memperlihatkan produk ini nampak ekskulif. Cotton pad ini berfungsi untuk membersihkan wajah. Digunakan bersama toner Klairs.

Ciri Produk

Penyelesaian pengelupasan dan pembersihan lembut satu langkah baru anda. Pad kapas termampat: 100% kapas untuk kulit lembut, licin. Pad kapas 100% tulen yang diperakui direka untuk toner Klairs, dimampatkan sebanyak 5 kali dengan proses waterjet. Lapkan perengsa dan perlahan-lahan mengelupas kulit lembut dan licin. Gunakan sebelum produk penjagaan kulit lain untuk membantu penyerapan bantuan.

Cara Penggunaan Produk

1) Selepas pembersihan, telaskan basah pad kapas yang dimampatkan dengan toner dan selanjutnya membersihkan muka mana-mana minyak selebihnya, kotoran, dan sel-sel kulit mati dengan lembut menghapuskan muka.

2) Setelah melengkapkan langkah pertama, basahkan pad katun sponge dengan toner dan dengan gerakan lembut yang lembut, biarkan toner menyerap ke wajah.

Bahan Produk:

Kapas tulen 100%

SUPPLE PREPARATION FACIAL TONER


Penghidratan adalah kunci kepada kulit sihat dan lembap. Untuk mendapatkan kulit yang sihat dan lembap, korang kena cari produk yang dapat membantu melembapkan kulit korang.  Toner Muka Dear, Klairs adalah jawapannya. Toner KLAIR menghidrat dan menenangkan kulit selepas pembersihan sensitif dan melembapkan tekstur kulit untuk melancarkan sambil mengekalkan keseimbangan pH optimum untuk membantu penyerapan produk lain juga. Dengan pelbagai ekstrak tumbuhan dan bahan-bahan yang menenangkan dicampur bersama untuk formula yang menenangkan, toner yang tidak teriritasi, sangat mengagumkan boleh digunakan untuk kulit sensitif juga.

Kulit muka korang akan menjadi bersinar lebih cerah dengan pengekalan lembapan yang lebih tinggi. Toner ini cepat menyerap ke dalam kulit sambil memanjangkan hidrasi dengan lebih daripada 20% daripada toner konvensional dengan asid hyaluronik dan beta-glucan. Untuk kulit kering, gunakan 2-3 kali berturut-turut untuk membantu melegakan ketegangan dari kulit kering. Dengan penurunan minyak dan peningkatan penyerapan, ia sesuai untuk kulit berminyak juga.

Fungsi Supple Preparation Facial Toner :

- Membantu melembapkan dan menyegarkan kulit .
- Membantu mengimbangi tahap pH kulit
- Mengandungi bahan berkhasiat bagi menghalang kekeringan.

Cara Penggunaan Produk

1) Selepas pembersihan, gunakan jumlah yang sesuai untuk membersihkan kulit dan gunakan haba palma anda untuk membantu penyerapan lengkap. Untuk kawasan kering, pelbagai aplikasi disyorkan.

2) Jika menggunakan pad kapas, rendam pad sepenuhnya.

BAHAN-BAHAN UTAMA

Phyto-Oligo - Melembapkan dan melegakan kulit
Asid hyaluronik - Humectant yang menarik kelembapan pada kulit, mencegah kekeringan
Ekstrak Centella Asiatica - Kaya dengan asid amino dan lemak untuk sifat anti-penuaan

Air, Butilena Glikol, Dimethyl Sulfone, Betaine, Capric / Capric Triglyceride, Natto Gum, Natrium Hyaluronate, Disodium EDTA, Ekstrak Centella Asiatica, Ekstrak Rooty Glycyrrhiza Glabra (Licorice), Polyquaternium-51, Chlorphenesin, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Panthenol, Arginine , Ekstrak Buah Daun / Daun / Batang, Beta-Glucan, Ekstrak Bunga Althaea Rosea, Ekstrak Buah Aloe Barbadensis, Hydroxyethylcellulose, Ekstrak Portulaca Oleracea, Lysine HCL, Proline, Natrium Ascorbyl Phosphate, Acetyl Methionine, Theanine, Lavandula Angustifolia (Lavender) , Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Oil Flower, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Cananga Odorata Flower Oil, Copper Tripeptide-1

Toner ini sesuai untuk semua jenis kulit. Sesudah korang pakai toner ini, korang dapat merasa kulit korang terasa lembut, bersih dan segar. Toner ini juga dapat mengurangkan minyak serta memberi kemasan pada solekkan wajah.

RICH MOIST SOOTHING SERUM


Klairs Rich Moist Soothing Soothing merupakan serum yang lembut, berair, adalah formula pekat yang dibuat dengan campuran bahan-bahan penghidratan yang kaya. Serum lembap mudah diserap ke dalam kulit dan dengan serta-merta membuat kulit berasa lebih lembut dan diisi semula Dengan bahan yang dipatenkan Phyto-Oglio *, menyuburkan dan melembapkan kulit.

Serum, dianggap sebagai langkah terpenting dalam mana-mana rutin penjagaan kulit. Serum mengandungi molekul yang lebih kecil dengan bahan berkhasiat yang lebih baik berbanding dengan pelembap biasa. Serum secara intensif diterapkan dengan bahan-bahan aktif yang lebih tinggi yang boleh menembusi lebih mendalam ke dalam kulit, menghasilkan lebih banyak hasil yang disasarkan. Serum sesuai dengan sempurna ke dalam setiap rutin penjagaan kulit untuk memberikan anda hasil optimal yang diperlukan oleh kulit anda, tidak kira jenis kulit anda!

Sesuai untuk:

• Kulit yang sensitif yang memerlukan losyen serum yang menenangkan untuk kulit sensitif.

• Kulit kering yang memerlukan pelembab yang tahan lama.

• ingin melicinkan dan mengurangkan kemerahan dan kerengsaan pada kulit anda.

• ingin menyembuhkan kulit muja mengelupas.

• ingin melicinkan garis dehidrasi halus.

• ingin menghalang penampilan garis-garis halus dan kedutan.

Ciri Produk iaitu:

1. Tiada pengujian haiwan

2. Alkohol percuma

3. Tiada paraben

4. Tiada Pewarna Artificial

5. Mesra alam

PEMBUNGKUSAN:

Ia dibungkus dalam botol pam plastik yang kukuh dan nampak elegan. Ia juga dibungkus dalam kotak yang menyerupai kertas kraf.

Penggunaan Produk :

1) Selepas pembersihan secara normal, gunakan toner dan biarkan ia lembap pada kulit.

2) Sapukan losyen Serum yang Menenangkan Pelembap Kaya Klairs untuk kulit yang sensitif kepada kulit lembap. Ini akan membolehkan bahan-bahan menembusi lebih mendalam di dalam kulit.

3) Tunggu selama beberapa minit sehingga serum diserap sepenuhnya ke dalam kulit, kemudian gunakan pelembap biasa anda di atas.

Kandungan Bahan Produk

Air, Natrium Hyaluronat, Butylene Glikol, Dimethyl Sulfone, Betaine, Natta Gum, Propanediol, Polyquaternium-51, Disodium EDTA, Ekstrak Centella Asiatica, Ekstrak Rooty Glycyrrhiza Glabra (Licorice), Carbomer, Arginine, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil , Proksi, Natrium Ascorbyl Phospate, Acetyl Methionine, Theanine, Chlorphenesin, Tocopheryl Acetate, Ekstrak Buah Illicium Verum (Anise), Ekstrak Buah Citrus Paradisi (Grapefruit), Ekstrak Ekstrak Nelumbium Speciosum, Ekstrak Root Paeonia Suffruticosa, Luffa Cylindrica Ekstrak Benih / Daun / Batang, Beta-Glucan, Ekstrak Bunga Althaea Rosea, Ekstrak Daun Barbadensis, Lavandula Angustifolia (Lavender) Minyak, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Oil Oil, Citrus Limon (Lemon) Dulcis (Orange) Minyak Peel, Minyak Bunga Cananga Odorata, Ekstrak Portulaca Oleracea, Ekstrak Alpium Graveolens (Saderi), Ekstrak Leaf Brassica Oleracea Capitata (Cabbage) , Brassica Oleracea Italica) Ekstrak Brokoli, Ekstrak Daun Kuning Brassica Rapa (Carrot), Ekstrak Ekstrak Ekstrak Dachus Carota Sativa (Carrot), Oryza Sativa (Beras) Ekstrak Bran, Ekstrak Buah / Daun / Batang Solanum Lycopersicum

Pengalaman menggunakan produk ini :

Sha menggunakan produk ini hampir 2 minggu, apa yang sha dapat rasakan adalah :

Lembap dan Bercahaya - Kulit sha terasa lembap ketika menggunakan produk ini. Selain itu kulit sha menjadi bercahaya (glowing) ketika menggunakan produk ini.

Kulit menjadi Segar - Produk ini juga membuat kulit Sha terasa sejuk dan segar. Seperti semua tahu, bila kulit kita nampak segar maka hilang segala kekusaman pada wajah.

Ringan dan Tidak Berminyak - Apa yang bagus tentang produk ini adalah ia ringan dan tidak berminyak. Selain itu ia tidak melekit dan mudah menyerap ke dalam kulit. Sangat Sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit yang berminyak dan kering. 

Bau Menyenangkan - Produk ini mempunyai bau yang amat menyenangkan ketika Sha memakainya. Bau wangi tidak kuat dan memberi ketenangan kepada pemakainya.

Mudah - Produk ini sangat mudah dipakai dan ringan. Sangat sesuai di bawa ke mana-mana terutama untuk yang gemar pergi melancong.

Untuk Info Lanjut :


Terima Kasih

Logo KBBA

REVIEW : SUKA SUSU KAMBING COKELAT

Susu sememangnya bagus untuk kesihatan tubuh badan secara keseluruhan. Ia mengandungi sumber kalsium dan fosforus yang baik. Susu juga membe...