Logo KBBA

April 28, 2022

Cara Atasi Rambut Gugur Dan Berbau Hapak Dengan Safi Shayla Tonik Pelebat Rambut Dan Penguat Akar

Assallammualaikum

Hai semua, apa khabar? diharap korang semua dalam keadaan sihat selalu. Kali ini Shailla hendak kongsi satu produk yang boleh atasi rambut gugur dan berbau hapak terutama untuk yang memakai hijab. Sejak melahirkan anak, memang Shailla menghadapi masaalah rambut gugur memang pening kepala juga memikirkan produk apa yang sesuai untuk atasi masaalah rambut gugur Shailla ini. Mama Shailla pun tegur rambut dah nampak jarang sebab nampak kulit kepala. Pelbagai produk juga Shailla cuba termasuk produk yang viral di laman social media tetapi hasilnya kurang memuaskan.

Disebabkan Shailla memang menggunakan skincare dari safi iaitu Safi Rania Gol, jadi Shailla pun buat keputusan untuk mencari produk atasi rambut gugur dari jenama safi juga. Senang dari muka hingga ke rambut guna satu jenama produk sahaja..sebab safi pun sudah banyak keluarkan produk penjagaan rambut. 

Shailla memilih Shampoo Safi Shayla Hair Fail Control dan Conditioner Safi Shayla Hair Fail & Oil Control. Pada awalnya Shailla hanya beli penjagaan rambut basic dahulu iaitu shampoo dan conditioner sebab Shailla ingin cuba dahulu. Memang sepanjang Shailla menggunakan kedua-dua produk ini rambut dari gugur segumpal setiap kali cuci rambut semakin hari semakin kurang jumlah gugurnya. Bukan setakat kurang gugur yer...rambut juga menjadi lembut bila guna sekali bersama conditioner.


Baru-baru ini Shailla mencuba pula Set Kawalan Rambut Gugur Safi Shayla yang terdiri daripada :


Shampoo - kini dengan Hijab Scalp Biotics teknologi untuk membersih & menguatkan struktur rambut dengan wangian sehingga 72 jam.



Refreshing Scalp Mask - menjaga kulit kepala, mengurangkan sebum, menguatkan folikel rambut & membuang bau hapak.


Hair Tonic - dirumus dengan Hijab Scalp Biotics teknologi, Ginseng Merah Korea & Niacinamide
menguatkan folikel rambut dari akar rambut, mengurangkan rambut gugur dan 4.6X rambut lebih lebat.


Hair Serum - membaiki dan menguatkan rambut rapuh dengan menembusi ke dalam struktur separuh rambut dalam.


Hair Mist - perlindungan tambahan untuk rambut, kunci masuk dan mengekalkan nutrien untuk rambut yang lebih kuat sambil menghilangkan bau busuk untuk kesegaran tudung yang tahan lama.

Hair Fall Control Hair Tonic


Shailla paling suka Hair Tonic dari Safi Shayla ini kerana sejak menggunakannya terasa ia dapat 
mengurangkan masalah rambut gugur & rambut menipis serta membantu lebatkan rambut. Diformulasi kahas dengan teknologi Hijab Scalp Biotics, 7 habbatus Sauda Complex dan Ginseng Merah korea bermuti tinggi, ia menguatkan akar rambut sehingga 73% dan melebatkan rambut sehingga 4.6X.

Bagi korang yang memakai hijab mesti kena cuba kerana ia tidak buat kulit kepala  terasa gatal dan rambut berbau hapak. Macam Shailla, berkerja duduk 8 jam dalam bilik aircond balik kerja buka tudung, rambut masih terasa wangi. Selain itu juga tidak juga asyik garu kepala sahaja. Bila mandi pula kuantiti rambut gugur itu semakin berkurang. Begitu juga bila menyikat rambut. Kalau tidak sebelum ini rasa nak sikat rambut pun berduka cita sebab nanti mesti punya ada rambut gugur.

Cara Penggunaan Tonik Pelebat Rambut
  1. Semburkan tonik rambut ini pada kulit kepala yang bersih dan akar rambut.
  2. Urutkan kulit kepala untuk beberapa mimit dan biarkan sehingga kering.
  3. Gunakan tonik 2 kali sehari, bersama dengan regime lengkap Kawalan Rambut Gugur Safi Shayla untuk hasil yang mantap.
Korang mesti kena cuba tau! memandangkan kita beberapa hari lagi akan menyambuat hari raya, jadi produk ini wajib ada untuk bawa pulang ke kampung. Baru korang rasa selesa sahaja walaupun seharian berjalan melawat sanak saudara,tetapi rambut masih segar,wangi dan tidak berbau. Jujur best hairfall product ever! korang tak menyesal menggunakanya. Shailla pun menyesal baru tahu tentang produk ini, kalau tidak, dari dulu dah beli sekali dengan syampoo dan conditioner.

Korang boleh dapatkan produk ini di cawangan Watson dan Guardian seluruh Malaysia.

#hairtok #haircare #hairtips #Shaylatonik #rambutgugur #fyp #safimalaysia

Sekian, Terima Kasih.


Januari 22, 2022

MARRYBROWN KEMBALI LAGI KHAS UNTUK TAHUN BARU CINA DENGAN ‘EGG-STRA ONG’ YANG LAGI POWER DAN EGG-STRA BAHAGIA!

Assallammualaikum

Hello..hello..semua! hurmmm apa menu makan korang hari ini? okay kali ini Shailla ingin berkongsi menu terbaru dari Marrybrown yang mana lebih padu dan menyengat. Suatu ketika dahulu Marrybrown pernah mengeluarkan menu telur masin yang merupakan menu kegemaran Shailla. Kali ini Marrybrown sekali lagi mengeluarkan mene terbaru berasaskan telur asin iaitu berkonsepkan 'Egg-stra Ong, Lagi Power' dengan limpahan sos telur masin yang menyelerakan lagi ‘power’ bermula dari hari ini hingga 28 Februari 2022. Menu ini dikelurkan sempena perayaan Tahun Baru Cina yang bakal tiba nanti.


Sinonim dengan slogan 'something different', bermula dari hidangan makanan malah penyediaan perkhidmatan yang sememangnya best, kini Marrybrown kembali lagi dengan menu telur masin mereka yang terkenal! Kali ini lagi power, dengan taburan kepingan cili kering pada roti burger dan egg-stra limpahan sos telur masin. Kombinasi ini sememangnya cukup sempurna dengan rasa pedas dan masin yang pasti akan memberikan ‘kejutan’ tambahan kepada para penggemarnya!

“Prihatin kepada rakyat Malaysia yang sebelum ini mengalami detik suka dan duka akibat daripada keadaan yang tidak menentu sejak pandemik, malah kita juga tidak dapat meraikan perayaan bersama keluarga dan rakan. Dengan keadaan yang dijangka beransur pulih, kita semua akhirnya dapat bertemu semula dengan orang tersayang. Oleh itu, kami kembalikan hidangan Egg-stra Ong yang kali ini lagi power, khas untuk musim perayaan yang bakal tiba. Kami berharap dengan sajian Egg-stra Ong ini, dapat memberikan egg-stra kegembiraan dan semangat yang lagi power untuk persiapan musim perayaan,” kata Dato’ Joshua Liew, Ketua Pegawai Eksekutif Marrybrown.


Sajian Egg-stra Ong ini dilengkapi dengan rasa manis, masin dan pedas yang menghasilkan kelazatan ‘umami’ pada setiap suapan. Penggemar boleh memilih sama ada dua atau tiga ketul ayam untuk Kombo Ayam Egg-stra Ong, dari harga RM17.90 dan RM22.90. Semua kombo ayam disertakan dengan kentang lenyek, salad sayuran dan secawan Minute Maid® Refresh® Orange. Sementara itu, Kombo Burger Ayam Egg-stra Ong, dihidangkan bersama dengan Burger Ayam Egg-stra Ong, kentang goreng dan secawan Minute Maid® Refresh® Orange, dari harga RM14.90. Untuk menambah kelazatan, penggemar boleh menambah sos telur masin tambahan pada hidangan mereka dari harga RM2.50.



Bagi mereka yang ingin menikmati kombinasi rasa burger dan ayam, mereka boleh memilih Egg-stra Ong Big Box yang merangkumi Burger Ayam Egg-stra Ong dan dua ketul Ayam Egg-stra Ong. Hidangan ini dilengkapi dengan kentang goreng dan secawan Minute Maid® Refresh® Orange, dari harga RM25.80. Satu lagi tawaran hebat untuk set besar ialah Egg-stra Ong Family Meal yang dilengkapi dua burger ayam, lapan ketul ayam goreng, satu mangkuk besar kentang lenyek dan 1.5 liter Coca-Cola® Rasa Asli dari harga RM80.00. Menariknya, set ini cukup berbaloi untuk dijadikan hidangan perkongsian di musim perayaan.

“Pelanggan kami sememangnya best kerana mereka sentiasa memberikan sokongan dan inilah yang menjadi visi dan misi kepada kami dalam membangkitkan semangat agar terus menawarkan ‘something different’ terutamanya untuk hidangan Egg-stra Ong ini. Kami yakin dengan idea gabungan egg-stra limpahan sos telur masin dan taburan kepingan cili kering yang terdapat pada roti burger ini pasti akan memberikan kelazatan dan kenikmatan unik yang tidak dapat anda lupakan,” kata Dato' Joshua Liew.

Marrybrown kini melayani berjuta-juta orang pelanggan melalui lebih daripada 500 buah restoran di 16 buah negara dengan penyediaan standard kualiti, servis, kebersihan, dan nilai tertinggi untuk pengalaman pemakanan yang sempurna.

Bagi Shailla, dalam banyak-banyak menu dari Marrybrown, menu telur asing ini tidak pernah mengecewakan. Tidak rugi untuk korang mencuba menu terbaru ini kerana kuah salted Egg dia memang sedap dan pekat memang pembuka selera. Bagi penggemar salted Egg memang berbaloi untuk mencuba menu ini. Selain itu juga, korang kena cuba burger ayam dia yang sememangnya ranggup. Untuk tambahkan lagi kelazatkan korang boleh tambah sos telur masin.  Untuk Shailla burger dia terasa pedas sedikit tetapi untuk orang kuat makan pedas rasanya tiada masaalah. 

Menu 'Egg-stra Ong, Lagi Power' ini sangat sesuai dihidangkan untuk sesisi keluarga. Selain menyelerakan, korang juga dapat mengeratkan lagi hubungan sesama ahli keluarga sambil menikmati hidangan ini. Jangan lupa untuk dapatkan Marrybrown 'Egg-stra Ong, Lagi Power' ini di Marrybrown berdekatan korang.

Untuk maklumat lanjut mengenai Marrybrown, promosi mereka dan perkhidmatan penghantaran, sila layari :

Facebook : MarrybrownMalaysia

Instagram : Marrybrownmy

Youtube : MarrybrownTV

Delivery : http://mbdelivery.com.my

Terima Kasih