Showing posts with label Lifestyle. Show all posts
Showing posts with label Lifestyle. Show all posts

June 07, 2016

Event Review | Photoshoot Hari Raya bersama Kbba di Matic

Assallammualaikum


Hai semua, kali ini shaila ingin berkongsi tentang aktiviti yang telah dijalankan oleh Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA) pada sabtu lepas. Pada sabtu lepas, kami telah beramai-ramai ke Pusat Pelancongan Malaysia (Matic) untuk mengambil gambar raya. Ini merupakan pengalaman pertama shaila ambil gambar bersama dengan ahli-ahli KBBA. Perasaan semasa itu memang teruja.



Pada hari itu, makan tengahari kami telah ditaja oleh Cafe Cerita Kambing. Cafe ini menghidangkan kambing sebagai bahan utamanya yang di hidangkan bersama beriani dan juga di jadikan kambing bakar. Pemilik Cafe Cerita Kambing ini adalah Chef Zakaria dan Nor Aziah Md Dahari yang mewarisi resipi turun temurun daripada keluarganya dan masih mengekalkannya sehingga ke hari ini menyebabkan nasi beriani resipi istimewa dari Endau, Johor itu hanya memilih ramuan berkualiti dan menggunakan keenakan beras basmathi. Pada hari itu ada dua jenis lauk disediakan iaitu kambing dan juga ayam. Rasa dia memang sedap dan lazat.


Untuk make shaila kali ini adalah hasil tangan dari Mua Raihana, orang dia memang lembut sebab itu juga make shaila nampak lembut gitu cewahhhh. Sebenarnya bukan mudah untuk make up shaila ini, mana tidaknya, anak shaila asyik kacau dan merayap sana sini kacau orang buat kerja, beberapa kali jugalah kena berhenti make up seketika untuk ambik budak kecik itu dari merayap dan mengacau orang lain. Walaupun begitu, lihatlah hasil make tangan orang yang memang pakar dalam dunia make up, walaupun kerja terganggu tetapi hasil make up masih nampak cantik, kemas, dan tahan lama walaupun bergambar dibawah cahaya matahari. Shaila sangat sangat berpuas hati dengan hasil tangan awak Raihana.


Okay, inilah tuan punya badan iaitu Mua Raihana. Ini sahaja gambar kami berdua sebab Mua Raihana balik awal hari itu, tidak sempat hendak bergambar banyak. Jadi kepada sesiapa yang hendak booking make up dengan beliau boleh cari beliau di : 

No Telefon : 012-2763200




Bila sudah cantik dengan make up dan juga busana yang disediakan, apa lagi tunggu! jom kita beraksi. Serius shaila cakap, cantik-cantik semua blogger dari KBBA apabila sudah di make up oleh mua-mua ini. Pada hari itu pelbagai gaya yang kami buat tetapi bahagian individu susah sikit sebab kena pose sorang. Bukan sebab apa, dahlah tiada skill, rasa macam kaku pun ada juga..hurmmm susah juga jadi model beberapa minit ini...hahahah


Dari make up,shawl, pakaian dan pin tudung semua ditaja oleh :

Props : @dalizgrafix
Pakaian lelaki : @emin_madrosa
Pakaian Wanita: @bhajudeea
Pin Hijab : @vonaish
Makanan: Cafe Cerita Kambing
MUA : @ritarahmanmua 
Artistic Team :
@zanazack
@put3ratnasari
@makeupbywinwin
@fetriany
@farizha_mua
@alkazamdacute
@makeup_mimiezoll
@raihana.basar
@iamizuansani
@aresue86
@syuhada_said
@wearemarymary
@makeup_byel
@_violetgrape
@farinabasneemakeup
@byfidaramli
@wanie_touch


Antara para blogger KBBA yang terlibat. Memang seronok dapat mengenali dan berganding dengan mereka. Pelbagai ragam dan aksi-aksi menarik yang dapat shaila lihat. Selain itu mereka sangat happy go lucky dan saling sokong antara satu sama lain. Semoga Kelab ini kekal kukuh dan berjaya mencapat matlamat. Selamat menyambut bulan puasa.

Sekian Terima Kasih





May 30, 2016

Event Review | Koleksi Lebaran 2016 dari The Labels Boutique and Cafe

Assallammualaikum 


Sabtu lepas, shaila berkesempatan untuk menghadiri satu majlis yang dianjurkan oleh pihak The Labels Boutique and Cafe. Majlis ini adalah untuk memperkenalkan The Labels Boutique and Cafe serta memperkenalkan koleksi pakaian untuk Lebaran 2016 kepada semua. Majlis ini  juga, bertujuan untuk mengumpul dana bagi Malaysia Life Line for Syria. Selepas daftar dan letak nama untuk pemenang bertuah (Lucky Draw), shaila terus ke tempatan duduk yang disediakan untuk mendengar ucapan perasmian dari pemilik The Labels Boutique and Cafe.


The Labels Boutique and Cafe ini dimiliki oleh seorang wanita jelita bernama Diyana Fadila. Semasa ucapan perasmian berjalan, Puan Diyana ada menceritakan serba sedikit sejarah The Labels Boutique and Cafe ini di tubuhkan. Menurut kata beliau, The Labels Boutique and Cafe telah ditubuhkan pada tahun 2011. Ia merupakan  plaform untuk butik tempatan dan jenama tempatan untuk berhimpun di bawah satu bumbung dalam talian di laman web rasmi mereka iaitu www.thelabels.net . Pada tahun 2012 , The Labels telah menebarkan sayapnya berkembang dengan melahirkan 'The Labels Bazaaar ' sebagai  plaform untuk  perniaga dalam talian yang berminat menjual barangan mereka kepada awam.

Peragaan Pakaian Muslimah Untuk Lebaran 2016



Korang sudah cari pakaian yang akan digayakan pada hari raya yang menjelang tidak lama lagi? Kalau belum, jom  shaila kongsikan dengan korang beberapa koleksi pakaian muslimah yang terdapat di The Labels Boutique and Cafe untuk dipakai pada hari lebaran ini.




Kalau kita lihat rekaan dia memang nampak ringkas tetapi ia sebenarnya nampak menarik. Selain itu, beberapa koleksi pakaian muslimah ini sesuai digayakan pada pagi hari raya. Bukan sahaja pada hari raya, malah sesuai untuk digayakan ketika menghadiri mana-mana majlis formal ataupun tidak formal.



Apa yang shaila lihat, Kebanyakkan pakaian muslimah disini sesuai digayakan oleh semua lapisan umur tidak kira usia. Warna dan corak pada rekaan pakaian muslimah ini memang cantik dan unik serta menaikkan lagi seri pada pemakai terutama ketika lebaran akan tiba ini.



Kepada yang berbadan gempal, jangan risau pakaian muslimah untuk anda juga tersedia disini. Lihat sahaja model diatas, sangat comel dan bergaya beliau memperagakan koleksi The Labels Boutique ini. Selain itu, The Labels Boutique ini ada menyediakan pakaian dari wanita kecil molek, wanita curvy, muslimah hijabista dan juga anak-anak kecil.
Tutorial Gaya Hijab



Ketika menghadiri majlis ini, shaila juga berpeluang melihat secara live tutorial gaya hijab yang dilakukan oleh seorang model jemputan. Disini pelbagai gaya hijab yang shaila pelajari. Gaya hijab yang diajar ini memang sesuai unti digayakan ketika hari biasa, untuk berkerja mahupun pada hari lebaran ini. 



Shaila sempat juga masuk ke dalam  The Labels Boutique and Cafe untuk melihat sendiri koleksi-koleksi pakaian, aksesori dan juga makanan yang terdapat disini. Kalau korang hendak tahu, The Labels Boutique and Cafe ini merupakan kedai pertama dibuka oleh pemilik butik dan kafe ini iaitu pada bulan April 2016 berkonsepkan butik & kafe. The Labels Boutique and Cafe ini merupakan plaform untuk para peniaga online atau vendor untuk mempamerkan dan menjual produk mereka disini. The Labels Boutique and Cafe bertempat di Tesco Mutiara Damansara.


Apa yang menarik tentang The Labels Boutique and Cafe ini adalah mempunyai 2 in 1 konsep , di mana ia beroperasi sebagai butik vendor yang menjual pelbagai pakaian RTW dan juga kafe yang menjual pelbagai makanan ringan . Kedai mempunyai sehingga 20 jenama fesyen tempatan dan antarabangsa dan 20 jenama makanan dalam jumlah dengan beberapa jenama selebriti tempatan termasuk Marini Naturale Magic oleh Nik Marini Kamil dan juga Naelofar Hijab oleh Noor Neelofa


Selain itu , keistimewaan The Labels Boutique and Cafe adalah mempunyai sebuah kafe yang menyajikan makanan ringan , pencuci mulut dan minuman yang menyegarkan di dalam ruang dalam dan luar The Labels Boutique and Cafe.


Shaila sempat juga bergambar bersama pemilik The Labels Boutique and Cafe iaitu Puan Diyana Liyana. Sangat teruja dapat bertemu dengan usahawa-usahawa yang dapat memiliki butik dan kafe sendiri pada usia muda. Semoga beliau menjadi inspirasi pada anak-anak muda yang bakal membuka butik dan kafe sendiri.


Fashion Vendors at The Labels B&C :-


• MariniNaturaleMagic by Nik Marini Kamil 
• Naelofar Hijab by Noor Neelofa
• EASTANA 
• ZOECOUTURE RTW 
• LOVEFATECLOTHING
• NIMANNI 
• CALIMILAN_EMPIRE
• KARYA WARISAN • FLORAEBYFISSA
• AIN AWEESH
• DJENGS ROOM
• YS LABEL 
• BATIK CHANDRAYANI DIAN QADIN 
• BYTASHAZ
• OMYRA 
• LAND OF HAIDI 
• SS BY NUR 
• HOUSE OF QARLYA
• SHAWLOCK 
• KOREANHEADBANDS
• TANOSHII


Food Vendors at The Labels B&C :- 

• SIMPLY FRESH 
• SASANEYA 
• SWEET KITCHEN
 • SHIREEN BAKES 
• LOKALNADE 
• SWEET LIME BAKERZ
 • CHEEZALEAINC 
• MOJAKO'S YOGURT
 • EATSY BITSY 
• DELISH DOTS 
 • MY HEALTHIER CHOICE 
• LUV LOVA 
• MUMMYGOJESBAKERY 
• WAWA TREATS 
• CINTA CHOCOLATIER 
• PICK N TREAT
 • INIKITA 
• POPS MALAYA 
• BABYBEATSBYJUSTLIXA 
• YELLOW BAKER


Pertubuhan Amal -Line Line Malaysia untuk Syria

The Label Boutique & Cafe juga telah berkerjasama  mengumpul dana untuk Malaysia Line Life untuk Syria dengan setiap 10 % daripada jumlah jualan dari vendor yang mengambil bahagian akan disumbangkan kepada organisasi yang bertanggungjawab untuk menyalurkan dana kepada Syria.



Kepada pihak The Label Boutique & Cafe, terima kasih kerana menjemput shaila hadir ke majlis ini. Untuk melihat lebih banyak lagi koleksi pakaian muslimah yang ada di The Label Boutique & Cafe, boleh terus pergi ke:

Laman Web

Instagram

Facebook

Twitter

Sekian Terima Kasih

February 08, 2016

Travel Review | Melaka 2016 Hari Pertama

Assallammualaikum 



Tujuan shaila ke Melaka adalah untuk menghadiri undangan perkahwinan dari saudara belah Melaka. Kami bertolak dari Sungai Buloh ke Melaka pada pukul 8.30 dan sampai ke Melaka pada pukul 12.00. Kami singgah dahulu homestay yg telah kami booking semiggu sebelum datang ke sini. Setalah berehat dan tukar baju, kami pun bergerak ke kenduri kahwin yang lokasinya tidak jauh dari homestay kami menetap.



Inilah pengantin yang diraikan itu. Tema untuk majlis perkahwinan ini adalah lebih kepada traditional melaka. Semua ahli keluarga pengantin memakai baju pahlawan dan juga baju songket. Tetamu memang ramai, dah ambil makanan pun kena berdiri menanti meja yang kosong. Sesudah makan, kami terus bersalaman dengan kelurga pengantin untuk pulang ke homestay. 



Selepas asar, kami bergerak ke dataran pahlawan. Kami lepak minum dahulu sambil makan burger berhadapan Asam Pedas JR. Burger dia boleh tahan sedap juga..ohhh yaaa...gambar burger tidak sempat shaila ambil kerana dah ngap dulu sebaik burger sampai...hihihi



Selepas minum-minum, kami bergerak ke pasar uptown pahlawan walk untuk jalan-jalan cuci mata. Memang banyak barang di jual di situ antaranya baju, kasut beg tangan dan lain-lain. Untuk beg harga dia lebih kurang harga di selangor manakala ada sesetengah baju  agak mahal dari Shah Alam. Sedang seronok berjalan, tiba-tiba hujan turun pulak, jadi kami terus bergerak ke lokasi serterusnya iaitu cari restoran ikan bakar.



Shaila tidak meletakkan nama restoran atau gambar restoran kerana kurang memuaskan. Sementara menunggu makanan sampai kami berborak-borak sambil melihat perlawan bola.



Antara makanan yang diminta adalah kailan ikan masin. Kailan ikan masin ini sedap, antara banyak-banyak restoran yang shaila pergi, dekat sini sedap.



Menu seterusnya adalah sotong tepung. Sotong ini di saluti tepung yang tebal tetapi isi sikit. Selain itu tepung dia tawar. Bila makan cepat muak kerana tepung yang tebal dan tawar.



Menu seterusnya adalah ikan pari bakar. Ikan pari ini sampai lambat, kami sudah habis makan baru sampai. kami   order 2, jadi satu makan dan satu bungkus. Selain itu ada menu makanan yang kami order satu dia bagi dua. Tetapi harga dia makanan dia murah. Harga untuk 9 orang makan RM140. Selepas bayar kami pun pulang ke rumah untuk berehat.

Sekian Terima Kasih.

February 15, 2014

Kick Off To Universal Studio Singapore Day 2

Assallammualaikum


Hai semua...pada entry shaila yang lepas, shaila ada cerita tentang kick off yang di anjurkan oleh company shaila. Okay pada hari kedua, selepas bersarapan di KSL Resort di johor baharu, kami bertolak menaiki bus ke universal studio Singapore. Ohhhh sebelum itu, pastikan korang sudah prepare passport yer sama ada invidual atau group passport pun boleh. Okay di atas adalah gambar shaila bersama dengan staff tempat shaila berkerja..(^_^)


hihihi..haruslah ada gambar shaila jugakkan..(^_^)


Okay, ini tempat pertama yang shaila dan rakan-rakan tuju iaitu sesame street. Didalam ini, kita akan di bawa menaiki kereta yang comel seperti gambar di atas. Di dalam ini terdapat banyak patung-patung yang memainkan watak dalam sesame street. Ada juga part dia akan pancut air dekat kita..hahaha..tetapi memang best dan cute patung-patung yang ada di sana..(^_^)


kemudian shaila dan rakan-rakan bergerak ke tempat kedua iaitu transfomer. Serius, ini adalah pengalaman paling best dan terbaik walaupun terpaksa berdiri selam 45 minit untuk menaikinya.Sebelum masuk, shaila dan rakan-rakan dikehendaki memakai cermin mata 3d. Ini adalah pengalaman yang tidak dapat dilupakan dimana kita dibawa menaiki kereta untuk merasai dunia transformer. Serius shaila cakap, memang nampak real tengok transformer berlawan, then robot jahat itu kacau kita dan serang kita. tiapa part tiba-tiba serpihan letupan ke arah kita, dan kemudian kereta itu menjadi laju giler kerana hendak lari dari robot jahat, then transfomer pengang kereta kita..hahaha...susah hendak di luahkan betapa teruja dan seronok semasa berada di dalam transformers.


Ini adalah artifak yang menarik berada disana iaitu dinasor, shaila singgah di jurassis park untuk makan tengahari dahulu.


Okay sebut pasal makan, inilah makan tengahari shaila. Shaila dan rakan-rakan di beri kupon 10 us.Terdapat banyak sebernarnya makanan disitu, kita kena pandai pilih lar sebab ada yang halal and ada yang non halal.


Inilah shaila bergambar di rumah shrek..hihihi. okay untuk shrek, diorang buat menonton wayang dalam bentuk 3D dan tidak di benarkan mengambil gambar semada didalamnya. Yang istimewanya adalah ada part kerusi kita duduk akan bergegar.then dah nama 3Dkan mestilah ada part anak panah...benda itu macam kena kita sahaja, padahal tidak pun...hihihi...dan ada gak part terbersin then terasa air kena dekat kita.


Ini pula, shaila masuk madagascar, serius cute betul watak madagascar yang ada di situ terutama alex. dalam madagascar ini, satu part yang tidak dapat di lupakan adalah semasa kitaorang terpaksa melalui air?? alamak...basah lar, sebenarnya di acah sahaja dan lagi satu part adalah dia buat dia naikkan kereta kitaorag, shaila aspect dia akan jatuhkan balik rupanya dia keluar tempat lain...fuhhh lega...hihihi


Movie time !!! disini , shaila dan rakan-rakan menyaksi persembahan perang yang di anjurankan oleh pihak uss ini. Jalan ceritanya sangat menarik begitu juga dengan aksinya. Di sini ada babak tembak menembak, bom dan aksi lawan.


ini gambar shaila sekitar di USS..


Antara kereta antik yang di pamerkan di USS


Gambar shaila di Mummy dan dengan orang tinggi...hihihi


Dan ini gambar shaila dengan moscot shrek dan julien...hihihi comelkan moscot itu...hurmmmm kalau korang hendak tahu, shaila di tinggalkan oleh rakan-rakan kerana teruja hendak ambil gambar dengan moscot-moscot ini..Tapi takpe asalkan shaila dapat gambar dengan diorangkan...hahahah

Okay sampai disini sahaja story shaila..jumpa di next entry...daaaaa...

Sekian terima Kasih






Logo KBBA

Review PATI OXYMEL KHAL In-Sanivir

Bila sudah masuk 30 siri ini, mudah sangat terkena selsema. Bukan sekadar itu sahaja, dengan keadaan cuaca yang tidak menentu, mudah sangat ...