Showing posts with label Review. Show all posts
Showing posts with label Review. Show all posts

Mudah dan Senang Bersama Sliding Pan Organiser dari My Custom Care

Assallammualaikum ❤️


Hai semua, hari ini sha ingin berkongsi tips agar kuali dan pan korang tersusun kemas. Haaaa.. Kalau korang pergi ke rumah-rumah kampung mesti perasankan kuali semua di gantung di dinding dapur. Macam sha pula semua kuali dan pan letak sahaja dalam kabinet. Tapi itulah bila nak pakai jenuh menunduk tengok dalam kabinet untuk tarik kuali atau pan keluar.

Setiap masaalah pasti ada penyelesaianya, jadi untuk memudahkan dan menyenangkan sha untuk keluarkan kuali dan pan dari dalam kabinet tanpa perlu bersusah payah, sha telah membeli secara online Sliding Pan Organiser dari My Custom Care. Sha lihat produk ini melalui facebook Mycustomcare . Bila lihat video cara Sliding Pan Organiser ini berfungsi, wahhhh menarik! memanh inilah produk yang sha cari selama ini.

Pada orang yang suka pada Diy memang akan cakap, alah...buat sendiri pun boleh, tapi untuk sha yang kurang suka bertukang ini, lebih suka beli barang yang siap. Bila sampai rumah, hanya perlu pasang sahaja. tidak perlu pening-pening nak cantum dia..hahaha

Langkah-Langkah Menempah Sliding Pan Organiser


1. Langkah pertama, korang perlu ambil gambar di mana korang hendak letak sliding pan organiser itu dan hantar pada pihak My Custom Care. Macam sha, bagitahu pihak My Custom Care, saya hendak letak Sliding Pan Organiser di belah kanan kabinet.



2. Kemudian, Korang perlu mengambil gambar dari dalam dinding kabinet hingga ke palang kayu pintu. Fokuskan ukuran pada palang kabinet.

3. Selepas itu korang perlu hantar gambar itu pada pihak My Custom Care untuk memudahkan pihak kerja mereka untuk membuat Sliding Pan Organiser mengikut ukuran kabinet yang telah korang berikan tadi.

4. Siap! Hanya tunggu produk sampai ke rumah. Biasanya produk akan siap dalam masa 3 minggu dari tarikh pembayaran. Kebanyakkan tempahan tidak sampai 3 minggu sudah siap. Pihak My Custom Care akan call korang untuk urusan penghantaran dan juga pemasangan.

*Untuk pemasangan, RM30 akan dikenakan bagi kos pengangkutan untuk luar kawasan Lembah Klang . Manakala untuk kawasan luar dari Selangor, mereka akan hantar melalui pos dan korang perlu pasang sendiri.


Taraa.. Sliding Pan Organiser sha telah siap di pasang. Baru sha tahu rupanya mudah sahaja pemasanganya tidak sampai satu jam pun. Sedap mata memandang, kemas sahaja tersusun kuali dan Pan.


Sha juga pasang sekali LED Sensor Light agar di dalam kabinet agar menjadi terang ketika pintu kabinet dibuka. Di My Custom Care juga ada jual LED Sensor Light ini. Jadi kalau memang cadang nak letak lampu, boleh tempah sekali ketika tempah Sliding Pan Organiser.


Bila sudah pasang lampu, nampak kabinet ini terang dan kelihatan moden gitu. Malah lebih nampak luas dan tersusun rapi sahaja semua.

Kelebihan Sliding Pan Organiser

1. Mudah di pasang - Semasa produk sampai ke tangan semua sudah siap, kita hanya perlu ada drill sahaja. Skru juga turut diberikan. Masa pemasangan pula tidak sampai 1 jam pun.

2. Kabinet menjadi kemas dan tersusun - Lihat gambar sebelum pemasangan Sliding Pan Organiser, memang nampak serabutkan. Setelah pasang, semua nampak kemas dan tersusun sahaja.

3. Mudah digunakan - Sliding Pan Organiser ini memang senang digunakan, korang hanya perlu tarik, ambil dan tutup sahaja. Tidak seperti sebelum ini kena membongkok ambil kuali dalam kabinet.

4. Menjimatkan Ruang - Dengan menggunakan Sliding Pan Organiser ini, banyak ruang dapat dijimatkan. Mana tidaknya sebelum ini, kuali main timpa sahaja di dalam bakul.

5. Free Pos - Ini memang sha suka, selalu kalau kita beli barang secara pos, mesti kena tambah untuk kos postage. Kalau korang nak tahu, kos penghantaran tidak di kenakan. Senang cerita free! Kita hanya perlu bayar harga barang sahaja.

Macamana? Menarikkan Sliding Pan Organiser dari My Custom Care ini. Korang tidak mahu pasang satu dekat rumah ker? Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Sliding Pan Organiser ini, boleh tekan link sha kongsikan di bawah ini :

Facebook : Mycustomcare
Instagram : @mycustomecare
Whatsapp : 0162304921

Sekian Terima Kasih

Kopi Patawali Milagro Coffee

Assallammualaikum ❤️


Baru-baru ini sha ada terlihat mengenai satu produk minuman kesihatan berunsurkan EXTRACT ISTIMEWA PATAWALI. Kajian Khasiat Pokok Patawali adalah berkhasiat untuk Membantu menurunkan gula dan kencing manis, darah tinggi , dan alahan demam Malaria. Jadi sha tertarik untuk mengetahui lebih mendalam tentang minuman kesihatan ini

Kopi Patawali Milagro Coffee

Apa yang menarik tentang Milagro Coffee adalah kopi premix kopi robusta dan arabica berkualiti tinggi dengan campuran herba lain seperti halia, gara gunung lada hitam dan campuran istimewa ekstrak Patawali, Akar Seruntun dan Batang Wali. Dijalankan di Universiti UITM Puncak Alam , Shah Alam dan dikomersialkan bersama adunan herba terpilih menjadi minuman berkhasiat dan bermutu tinggi.

Kajian Saintifik Patawali


Pokok Patawali, Akar Seruntun atau saintifiknya (Tinospora Crispa). Pokok ini merupakan pokok menjalir dan terdapat pada pagar-pagar lama dan runtuhan rumah tinggal. Ia mempunyai rasa yang pahit, dan dipercayai dapat memahitkan darah, dengan itu mengurangkan gigitan nyamuk. Oleh itu, ia digunakan dalam perubatan tradisional. 


Untuk perubatan, batangnya yang berkerutu adalah bahagian utama yang mengandungi khasiat. Batang Patawali digunakan untuk merawat sakit perut, demam, tekanan darah tinggi, kencing manis dan juga penyakit kelamin dikenali sebagai gonorea.

Kajian saintifik yang dijalankan ke atas Patawali menunjukkan tumbuhan itu mengandungi sejenis bahan yang dipanggil jattrorrhizine yang dikatakan mujarab untuk menjauhkan penyakit demam malaria. Selain daripada itu ia juga dapat menurunkan tekanan darah tinggi dan meningkatkan selera makan. Pikroretin yang terdapat didalamnya dapat menurunkan suhu panas badan (mengubat demam).


Kebaikan Khasiat  Daripada Pokok Patawali Mengikut Kajian Saintifik

  • Mengurangkan kadar gula dalam darah (Kening Manis)
  • Darah Tinggi
  • Sakit Sendi
  • Anti Kanser
  • Keradangan 
  • Demam Malaria
Juga mempunyai antioksidan yang tinggi menguatkan saraf dan sistem pertahan tubuh badan serta dapat mengembalikan tenaga dengan segera.


Bahan Istimewa Milagro Coffee

Bahan dalam ramuan Milagro Coffee ini adalah dari bahan yang berkualiti tinggi di mana setiap bahan tersebut berfungsi untuk membantu, mengawal, merawat serta mencegah penyakit merbahaya. Bahan yang sha maksudkan adalah :
  • Halia
  • Garam Gunung
  • Lada Hitam
  • Patawali
  • Akar Seruntun
  • Batang Wali
Kesemua bahan-bahan ini mempunyai kebaikkan serta fungsi yang tersendri. Memang tidak dapat dinafikan campuran bahan-bahan ini memang baik untuk kesihatan.


Milagro Coffee mengembalikan tenaga dengan segera

Istimewanya tentang Milagro Coffee ini, selain dapat mengurangkan gula dalam darah, produk ini juga merupakan sejenis minuman kesihatan yang dapat mengembalikan tenaga dengan segera. Biasalah, umur kita semakin hari semakin meningkat, badan pun mula cepat rasa letih dan sengal sana sini. Sebab itulah sha memerlukan minuman tambahan untuk mengembalikan tenaga dan mengekalkan kesihatan diri. Mana tidaknya, sebagai seorang ibu berkerjaya memang mencabar. Pagi-pagi lagi sudah keluar berkerja,balik pula uruskan anak-anak serta keluarga memang agak memenatkan. Bila sudah amalkan Milagro Coffee ini nampak sedikit perubahan pada diri. Bila bangun pagi, terus rasa segar dan bertenaga. Tiada lagi rasa lesu, letih dan sengal - sengal badan. Alhamdulillah.

Ayah shailla juga turut tumpang sekali amalkan Milagro Coffee ini. Sejak dia amalkan minuman ini, bacaan aras glukosa dalam darah tidak tinggi seperti dulu. Dia juga sudah berhenti mengambil suntikan insulin kencing manis. Lagi satu, Milagro Coffee ini menjanjikan keunikkan rasa, kenikmatan berganda dan keinginan untuk terus menikmatinya setiap hari.


Cara Minum Milagro Coffee :

Campurkan 1 paket ke dalam 150ml air panas, kacau sehingga larut. Permakanan yang dicadangkan adalah 1 paket 2 kali sehari. Rasanya boleh layan tetapi akan rasa pahit sedikit di tekak. Sha suka bau aroma Milagro Coffee ini sangat menenangkan dan menyelerakan. 

Testimoni Milagro Coffee


Bagaimana nak dapatkan Milagro Coffee ini?


Harga 
RM 55 Semenanjung
RM 65 Sabah/Sarawak

Boleh dapatkan terus di laman sesawang Milagro Coffee :

Instagram : @milagro_coffee
Facebook : milagro coffee, kopi patawali
Web : http://milagrocoffee.com.my
WhatsApp : 012-370 2676, 60192702676, 0148672676, 03-50217403/03-50217401

Terima Kasih

Lazz Susu Kambing Untuk Mengandung, Anak Dan Seisi Keluarga

Assallammualaikum ❤️

Sekarang kalau kita tengok, banyak betul produk susu kambing yang dijual dipasaran. Macam-macam jenama ada. Kadang rasa keliru nak pilih yang mana. Keluarga adalah segalanya buat sha, sebab itu sha hanya pilih yang terbaik buat mereka. Begitu juga untuk beli minuman kesihatan untuk keluarga, banyak perlu dititik beratkan.

Sekarang sha lihat, ramai sedang memperkatakan tentang kebaikkan Lazz Susu Kambing. Disebabkan itu, sha juga ingin mencuba minuman kesihatan Lazz Susu Kambing untuk sha dan juga keluarga. Tambah pula Lazz Susu Kambing ini terjamin selamat dan bersih. Jadi sha tidak rasa ragu-ragu untuk beri minuman Lazz Susu Kambing pada keluarga.


Apa itu Orgamilk? 

Pasti ada antara korang yang masih belum tahu tentang maksud orgamilk. Okey, orgamilk adalah susu kambing segar yang terhadil tanpa unsur hormon atau sintetik kimia, dipasteur dan diserbukan menjadi minuman berkhasiat. 

Keistimewaan Lazz Susu Kambing
  1. Lazz merupakan perintis susu kambing kurma organik Malaysia. 
  2. Kombinadi susu dan kurma orgamilk menyediakan khadiat nutrisi semulajadi. 
  3. Di Import 100% dari Holland
  4. Susu kambing organik,halal,berkhasiat
    dan sedap tanpa sebarang bahan kimia yang diragui sesuai untuk seisi keluarga
  5. Lazz Susu Kambing mempunyai Rasa yang enak dan tidak mempunyai Bau Hamis Kambing. 
  6. Merupakan Produk terbaru Keluaran Muslim dan Mendapat PengiktiranMESTI daripada Kementerian Kesihatan Malaysia. 
  7. Lazz Susu Kambing juga terjamin Selamat, Bersih, dan Sihat.
  8. Bersifat Alkali ringan.
Lazz Susu Kambing antara minuman sunnah yang terlaris di pasaran dan mendapat sambutan ramai. Terdapat tiga perisa yang telah sha cuba iaitu Lazz Susu Kambing AsliLazz Susu Kambing Choco dan Lazz Susu Kambing Kurma. Serius sha cakap, kesemuanya rasa sedap sangat! tapi yang paling sha suka adalah Lazz Susu Kambing Choco.

Pracampuran Combo Mix 1 : Asli + Choco + Kurma

Khasiat Lazz Susu Kambing

Anak - Semua ibu digalakkan menyusukan anak secara ekslusif dengan susu ibu sahaja selama 6 bulan dan meneruskan sehingga mencapai 2 tahun. Makanan Pelengkap perlu dimulakan semasa anak berumur 6 bulan / 180 hari. Ini bermakna dari lahir sehingga bayi berumur 6 bulan, bayi hanya perlu diberi Susu ibu sepenuhnya dan tidak perlu air atau susu tambahan. Selain itu tulang anak lebih kuat dan gigi cepat tumbuh. (Kalsium pada susu kambing lebih tinggi dari susu lembu) . Dapat kurangkan allergenic dan bantu hilangkan kahak dan lelah.

Pelajar / Remaja - Untuk pelajar atau remaja sangat baik untuk meningkatkan sistem imunisasi badan. Penghadaman akan menjadi lebih lawas dan lancar. Dapat meningkatkan IQ dan cepat belajar sesuatu.

Ibu Hamil - Elak sembelit akibat pengambilan ubat klinik(lawass), menaikkan HB & cegah anemia.
Beri tenaga, hilangkan loya dan pedih ulu hati.
Nutrien sempurna untuk bayi. Bayi lahir kulit sihat tak sensetif. Tulang tegap tak lembik, IQ nya tinggi. Dan khasiat yg PALING popular ialah untuk membantu mengurangkan risiko bayi terkena kuning.

Ibu Menyusu - Bayi yang menyusu turut dapat khasiatnya. Kulit bayi tidak sensitif dan susah nampak parut. Tulang baby lebih kuat. Menjadi milkbooster dan penawar jika ada masalah susu berkurang.Membantu memekatkan susu badan dan mengurangkan keguguran rambut. Badan akan kekal bertenaga walaupun bayi kerap menyusu.

Kehamilan - Kombinasi susu kambing dan kurma sangat bagus untnk kesuburan. Boleh diambil bersama suppliment lain dengan menjarakkan selang beberapa jam. Diperkaya dgn Kandungan Iron dalam bentuk yang paling pantas diserap oleh tubuh dan asid folik penting untuk menguatkan rahim sebagai persediaan untuk kehamilan yang sihat.

Dewasa / Warga Emas - Susu Kambing Bersifat Alkali. Sifat ini berlawan dengan makanan dan toksin yang menjadi penyebab penyakit-penyakit kronik. Khasiat lazz susu kambing membuat badan berasa lebih bertenaga dan terasa ringan. Melegakan sakit gastrik dan membantu merawat asma dan lelah. Selain itu mampu membuang angin dan toksin dari badan. Dengan 1 hidangan hanya 80 kalori, boleh membantu mengawal kenaikan berat dan nafsu makan.Sekaligus dapat membantu mengurangkan risiko penyakit kronik seperti sakit jantung, darah tinggi, diabetes.

Lazz Susu Kambing Asli (Tanpa Gula) 


Lazz Susu Kambing Asli ini tiada sebarang campuran dengan susu lain dan tiada sebarang perisa kerana ianya ASLI. Ia hanya mengandungi susu kambing asli bersifat alkali dan organik yang diproses tanpa menghasilkan bau hamis. Lazz Susu Kambing Asli tidak mengandungi apa-apa formula sintetik khas dan sesuai untuk semua peringkat umur.

ANAK - Susu Kambing LAZZ Asli tanpa gula adalah salah satu alternatif untuk Si Manja anda yang mempunyai alahan pada susu.
Ia juga membantu Si Manja dalam mengeluarkan kahak & angin, tiada lagi masalah sembelit. LAZZ Asli bermanfaat dalam perkembangan sel-sel otak dan sel sistem saraf.

IBU HAMIL - Untuk ibu-ibu yang mengandung, bagus sangat amalkan Lazz Susu Kambing ini. Kerana terdapat banyak khasit terdapat di dalamnya seperti dapat membantu meningkatkan Hb. Ibu hamil akan rasa lebih bertenaga dan lebih lawas. Selain itu, dapat mengurangkan risiko bayi lahir kuning. Susu kambing merupakan khasiat terpenting dalam proses pembentukkan dan pertumbuhan jaringan tubuh manusia. Gabungan Calcium & Phosporus penting dalam membentuk struktur dan kekuatan tulang Si Manja dalam perut ibu. Ianya merupakan nutrisi lengkap ketika kehamilan.

IBU BERPANTANG & MENYUSU - Khasiat untuk ibu dan anak, membantu dalam pembentukan sel darah merah, tumbesaran, penghasilan antibodi dan meningkatkan sistem imunisasi anak. Tulang anak lebih kuat & membantu penghasilan susu ibu.

WARGA EMAS - Merupakan sumber tenaga untuk melakukan aktiviti seharian. Klasium yang tinggi dapat membantu menguatkan tulang akibat faktor usia. Susu kambing juga dapat mengurangkan sakit sendi & lutut serta mencegah penyakit Osteoporosis. LAZZ Asli tanpa gula merupakan satu alternatif untuk memberi tenaga kepada warga emas.

Lazz Susu Kambing Choco


Jika anak korang tidak suka minum susu putih, jangan risau Lazz Susu Kambing Chocokan ada. Anak sha si Areez juga suka Lazz Susu Kambing Choco. Mungkin kerana rasanya lebih milky dan warna tidak terlalu coklat.Sebenarnya, sha pun suka yang Choco juga! hihihi. Selain rasa choco yang sedap, rupanya Lazz Susu Kambing Choco ini terkandung khasiat baik buat anak. Antara khasiat yang terkandung dalam Lazz Susu Kambing Choco adalah seperti : 

Selera Makan - Lazz Choco mengandungi Niacine yang merangsang selera makan anak. Selain itu juga, membantu menaikkan berat bagi yang menghadapi masalah berat badan sebelum ini.

Kulit - susu kambing kaya dengan Vitamin C. Selain untuk mencantikkan kulit, ia juga membantu mengeringkan serta menyembuhkan luka.

Lawas - Sesuai untuk bantu anak kekal mudah lawas seperti biasa.

Kaya Dengan Garam Mineral - Seperti Magnesium, Potassium, Kalium, dan baik untuk imunisasinya.


Lazz Susu Kambing Kurma Dan Cafe

Susu Kambing Untuk Ikhtiar Kehamilan, NAK IKHTIAR ZURIAT?

Haaa..ini berita baik untuk pasangan yang sedang berusaha untuk memiliki zuriat. Set Sejoli merupakan pakej khas untuk pasangan yang ingin ikhtiar hamil. Kombinasi susu kambing dan campuran buah kurma terkenal sebagai ikhtiar hamil oleh masyarakat Arab dan terkenal dengan kemujarabannya.

Khasiat dari susu kambing dan tambahan ekstrak buah kurma yang kaya dengan asid folik yang semula jadi di dalamnya boleh membantu kesuburan kedua pasangan dan menguatkan rahim. Susu kambing juga bersifat alkali & boleh diambil jika hidapi masalah Cyst, Fibroid, dan Pcos.

khasiat dari pengamalan LAZZ. Selain membantu untuk Kesuburan, ia juga membantu:

1) Menguatkan Rahim bagi Wanita yang kerap alami keguguran
2) Menstabilkan Hormon yang kurang
3) Membantu Mengaturkan Haid
4) Menambah Darah (HB)

LAZZ KURMA - Isteri
Susu kambing kurma boleh membantu dalam menstabilkan kitaran haid, masalah senggugut, keputihan dan membantu menguatkan rahim. Susu kambing berfungsi menstabilkan hormon dan sangat baik diambil oleh wanita yang ada masalah period atau dalaman.

LAZZ CAFE - Suami
Susu kambing berfungsi menstabilkan hormon dan kesihatan sangat baik untuk dalaman dan luaran, seperti membantu memekatkan air mani, meningkatkan kualiti sperma, membantu mengurangkan toksik berlebihan dan membantu melancarkan peredaran darah.

Terdapat beberapa testimoni yang telah berjaya hamil, namun begitu penting bagi pasangan untuk ikhtiar, berdoa dan yakin .emog dengn mengamalan  produk ini, dapat membantu korang beroleh zuriat. InsyaAllah

CARA PENGGUNAAN SUSU KAMBING KURMA LAZZ


Bayi : Sukatan 1 scoop : 2 Oz
Dewasa - 4/5Scoop untuk 1 mug

Panduan Penyediaan - 1 hingga 3 kali sehari.
  1. Bancuh 3 sudu Susu Kambing Kurma Lazz bersama 180 ml air suam.
  2. Kacau hingga larut dan ia sedia untuk diminum.
  3. Anda juga boleh mencampurkan Susu Kambing Kurma Lazz ke dalam minuman kegemaran anda.
Sha amat sarankan agar korang mencuba Lazz Susu Kambing ini. Jangan lupa mencuba Lazz Susu Kambing tau! Untuk keterangan lanjut korang boleh tengok link sha kongsi dibawah. 


UNTUK MAKLUMAT LANJUT :

FACEBOOK :- LAZZ Susu Kambing
INSTAGRAM :- @lazzsusukambinghq
TELEFON :- 013 - 3083354

Terima Kasih

Bonnisan Himalaya Dapat Membantu Meningkat Selera Makan Anak

Assallammualaikum ❤️

Anda mempunyai anak yang susah untuk makan? Kalau ya! Maknanya kita hadapi masaalah yang sama. Anak sha juga hadapi masaalah yang sama iaitu susah betul untuk pujuk dia makan nasi.
Sebagai seorang ibu, agak membimbangkan juga bila anak susah untuk makan nasi ini. Mana tidaknya bila tidak makan nasi, anak akan bergantung hanya pada susu dan makanan remeh temeh seperti keropok, ais krim, gula dan makanan yang kurang khasiat. Sebelum ini sha ada beli minuman berkhasiat yang kaya dengan vitamin dan juga memberi Areez makan kismis.

Jika dibandingkan dengan adiknya Aqeef, kalau bab makan memang Aqeef nombor satu. Pantang nampak kita pegang makan laju sahaja datang nak minta. Mungkin kerana semasa mengandungkan Aqeef sha suka pergi food review... Hihihi. Berbeza pula dengan si abang ini, nasi kalau makan adalah sesuap dua.

Alhamdullillah rezeki dari Allah, Sha telah diberi peluang untuk mencuba kehebatan produk yang pernah viral suatu ketika dahulu, iaitu Bonnisan. Sewaktu produk ini hangat diperkatakan memang terniat untuk membelinya untuk Areez tetapi malangnya sentiasa habis dijual. Jadi jom kita lihat ada apa dengan produk Bonnisan dari Himalaya ini?.


Kalau korang nak tahu, Bonnisan ini sangat membantu dalam proses tumbesaran anak dimana Bonnisan dapat menggalak kesihatan bayi serta anak-anak secara keseluruhan. 

Antara Kebaikkan Produk Bonnisan ini adalah :
  1. Membantu mengatasi masaalah tiada atau kurang selera makan
  2. Cerewit dalam bab makan. 
  3. Mengatasi masaalah perut kembung
  4. Kolik atau Sakit Perut
  5. Meningkatkan proses pencernaan dan penghadaman anak.
  6. Meningkatkan metabolisme kanak-kanak
  7. Kandungan Bahan yang selamat serta Halal
Semua pasti tahu, percernaan sangat baik untuk kesihatan di mana ia dapat membantu menghalang dari pelbagai penyakit.


Sha sudah cuba Bonnisan ini hampir seminggu lebih. Walaupun tidak nampak perubahan yang ketara sangat tetapi apa yang sangat perasan adalah Areez sangat suka akan rasa Bonnisan ini. Setiap hari Sha akan bagi minum satu sudu selepas itu pasti dia akan minta lagi..Hihihi. Lega rasa hati sha Areez suka makan ubat ini. Sha pun tidak ketinggalan untuk rasa ubat Bonnisan ini. Ada rasa sirup, manis dan berangin. Hurmmm.. Patutlah Areez suka, sedap juga rasanya. Hihihi. Disebabkan Areez sudah berumur 3 tahun, jadi sha akan bagi dia makan 2 hingga ke 3 sudu teh selepas makan. 


Semalam selepas maghrib, mama sha panggil katanya Areez nak makan roti. Semasa bersama mama sha, Areez sudah habiskan sekeping roti. Kemudian dengan sha dia berjaya menghabiskan dua keping roti lagi. Berselera betul Areez makan roti cicah dengan air tea o kosong. Seronok pula rasa sha suap dia makan ketika itu. Areez ini, kalau makan kena bersuap kalau tidak dia akan makan main-main. Lebih ke lantai dari ke mulut. Hihihi. 

Bukan setakat ubat malah suasana yang ceria mampu meningkat selera makan anak. Macam sha selalu akan suap Areez dan juga Aqeef jadi di situ mereka akan bersaing untuk makan. Selain itu, jangan memaksa anak duduk makan kalau dia tidak mahu. Sebaliknya sambil diorang main, sambil itu korang sumbat nasi ke mulut diorang. Tidak kisahlah kalau kena berjalan satu rumah untuk suap anak-anak anggap sahaja itu sebagai satu senaman.. Hahaha. 

Cara Pengambilan Bonnisan Himalaya


Untuk Anak Berumur :

1 Tahun : 2 Sudu Teh
2 Tahun : 2 hingga 3 Sudu Teh ( Selepas Makan) 

Sebelum minum kena gongcang dahulu. Simpan di tempat yang kering .Seeloknya di simpan di dalam suhu bilik. Tidak perlu di letakkan di dalam peti ais.  

Bukan sahaja Areez minum Bonnisan ini, adiknya iaitu Aqeef juga sha berikan Bonnisan mengikut sukatan yang telah di tetapkan. Untuk ibu-ibu yang menghadapi masaalah seperti sha, apa kata cuba produk Bonnisan dari Himalaya ini. Mana tahu berhasil membuat anak-anak selera makan. Yang penting sebagai ibu bapa, kita sudah lakukan terbaik untuk kesihatan anak. Jika dalam seminggu tidak nampak hasil, jangan mudah putus asa. Jadikan minum Bonnisan sebagai ruti harian anak anda kerana itu yang sha sedang lalukakn untuk Areez dan juga Aqeef.



Untuk maklumat lebih lanjut berserta pembelian, boleh rujuk link yang sha kongsikan seperti di bawah ini :

Instagram :

Mudahnya Hana Tajuddin ini, Baju Basic Tee 2.0 TeeLicious yang tidak perlu iron!

Assallammualaikum

Bila sudah bergelar ibu kepada dua orang anak , semua kena cepat dan tangkas. Tambah pula bila dua-dua anak kau adalah lelaki, memang sangat mencabar dari segi mental dan fizikal. Mana tidaknya semua kena sediakan. kadang baju tidak sempat iron! make up tidak perlu cakaplah, dalam kereta sahaja itupun kalau anak-anak tidak kacau.

Bercerita tentang baju yang tidak sempat iron ketika keluar tadi, kadang terdetik di dalam hati "haishhhh... kalau ada tak baju muslimah yang tidak perlu iron atau kurang iron jual dipasaran?" hurmmm...  kalau dapat beli online secara lagi bagus sebabnya dapat jimat masa dan tenaga.

Tiba-tiba sha baru teringat ada online shop yang menjual baju muslimah tidak perlu iron iaitu dari Hana Tajuddin. Terus buka web mana tahu kalau ada yang menepati selera sha iaitu tidak perlu iron, mudah, selesa dan labuh. Sekali bila sudah masuk bahagian Basic Tee 2.0 TeeLicious terus rasa teruja. Waaaa ada banyak tshirt muslimah cantik-cantik! Dah la labuh dandyang penting tidak perlu iron. Terus ambil satu..hee



Okay meh sini sha nak review sikit apa yang sha beli dekat Hana Tajuddin. Tadaaa suka sangat dengan Basic Tee 2.0 TeeLicious ini. Setelah lama tenung dan fikir, sha membuat keputusan untuk memilih warna Blue Black. Memandangkan didalam almari pakaian sha kurang warna ini. Untuk ukuruan baju pula, sha ambil size M.


Basic Tee 2.0 TeeLicious ini harga dia RM79 sahaja. Untuk koleksi Basic Tee 2.0 TeeLicious ini terdapat 10 warna untuk dipilih iaitu :   



Kalau dari segi size pula, tidak perlu risau kerana size bermula dari S hingga ke size XL.


Ciri-ciri Basic Tee 2.0 TeeLicious : 

*Lengan - lengan panjang, pemakai mampu mengangkat lengan di atas siku. 
*Leher bulat. 
*Bahan - Bahan kapas selesa
*Panjang - Ukuran pinggul besar dan dilindungid 
*Saiz model xs memakai saiz s untuk tshirt ini.
* Mudah dipadan dengan mana-mana tudung dan seluar.


Kelebihan Basic Tee 2.0 TeeLicious :


Basic Tee 2.0 TeeLicious ini, sha telah bawa pergi ke merata tempat termasuk ke pantai dan juga mandi kolam mandi. Walaupun terik dibawa cahaya matahari, dengan mengenakan Basic Tee 2.0 TeeLicious ini, sha tetap rasa cool. Ketika mengenakan Basic Tee 2.0 TeeLicious ketika mandi di kolam, apa yang paling sha risau adalah Basic Tee 2.0 TeeLicious ini akan turun warna seperti kena klorok sebab air kolam ada klorin. Tetapi sangkaan sha meleset sama sekali dimana warna dia tetap sama tidak berubah. Balik rumah sha terus basuh masuk ke dalam mesin. Selepas kering di jemuran dan di keringkan dibawah cahaya matahari, ketika angkat diampaian, sha sedari Basic Tee 2.0 TeeLicious ini tidak nampak berkedut.


Adakah Basic Tee 2.0 TeeLicious ini wuduk friendly? Jawapan sha adalah Yes! Basic Tee 2.0 TeeLicious ini sangat wuduk friendly di mana lengan baju dia boleh tarik hingga melepasi siku. Paling sha suka adalah Basic Tee 2.0 TeeLiciousTini ala T-shirts muslimah kerana labuh dia menutupi punggung. Basic Tee 2.0 TeeLiciousTini membuat si pemakai tampak lebih muslimah serta sopan.

Bercerita tentang bab masa pula..hurmmm tidak perlu ceritalah, korang pun boleh agak bahawa Basic Tee 2.0 TeeLicious ini berjaya menjimatkan masa dan memudahkan kerja. Sha pagi-pagi memang kalang kabut berkejar masa untuk pergi ke office kerana bimbang akan sangkut jem dekat flyover NSTP Shah Alam. Kalau boleh akan cari dari tudung, baju hingga seluar yang tidak perlu gosok. Dengan Basic Tee 2.0 TeeLicious ini sha dapat jimat masa menggosok dan tidak perlu kalang kabut ke tempat kerja atau keluar bersama keluarga . Apa yang sha perasan juga adalah dalam perjalanan datang ke office, cuaca memang agak sejuk. Memandangkan kalau masuk highway sha pasti akan membuka tingkap ketika memandu . Wahhhh serius rasa selesa dan nyaman sahaja ketika mengenakan Basic Tee 2.0 TeeLicious ini. Kalau pasang aircond lagi selesa, terasa macam berada di Cameron Highlands pulak.. Hee. Ini sekaligus membuktikan Basic Tee 2.0 TeeLicious sangat selesa dipakai ketika cuaca sejuk.

Jadi korang, cepat beli satu Basic Tee 2.0 TeeLicious dari Hana Tajuddin . Korang pasti tidak akan rasa rugi malah akan rasa happy lagi adalah sebab mudah dan tidak perlu gosok.


Untuk Maklumat lebih lanjut boleh klik link dibawah ini :


HANATAJUDDIN

C-23-1 Jalan Serai Wangi L/16L,
Sek 16, Alam Avenue 2,
40200 Shah Alam, Selangor
Tel : +603-55240841

Open : Everyday / Time : 9.00am-6.00pm

Facebook : @HanaTajuddinHT
Intagram : @hanatajuddin

Terima Kasih

Kurus bersama Sista Stardust Fib're Rose

Assalamualaikum 💕

Sebelum sha pergi bercuti hari itu, sebaik sha balik dari office, tengok ada satu parcel sampai di rumah. Ehhh!! Terdetik dalam hati, bila pula aku beli barang online ini. Jadi dengan rasa curiga dan teruja untuk mengetahui apa yang terkandung dalam parcel itu, sha pun terus buka. Waaa.. Cantiknya packaging dia!!  warna hijau gitu. Produk minuman fibre dari Sista Stardust rupanya.

Sista Stardust Fib're Rose

Fibre!! Alamak mesti tidak sanggup minum sebab pasti rasa mual dan muak. Terbayang dulu yang sha pernah mencuba minuman jenis fibre ini, tapi akhirnya kecundang di tengah jalan gara-gara tidak tahan rasa mual dan muak! Ikutkan sha, kalau makan atau minum supplement, memang nak sedap sahaja, yelah.. Kalau tidak sedap dan sanggup telan.. Macamana nak habiskan.. Hihihi


Sekarang ini sudah hampir dua minggu sha minum Fib're Rose ini. Memang boleh telan dan rasa masam-masam dia boleh layan. Pada pengemar epal hijau, haaa rasa masam dia lebih kurang rasa epal hijau dan bau dia pun sedap, tidak buat sha rasa loya. Memang serasilah dengan tekak sha.

Khasiat Sista Stardust Fib're Rose

Pasti semua tertanyakan, betul ke Fib're Rose ini boleh kuruskan badan? Kalau korang nak tahu, Fib're Rose adalah makanan tambahan yang berasaskan daripada campuran bahan botanic semulajadi untuk kesihatan dan kecantikkan. Selain itu juga, Fib're Rose mengandungi ramuan istimewa iaitu Ekstrak kelopak Rose (Japan Whitening) dan pelbagai bahan yang mampu mengawal selera makan sekaligus menyelesaikan masaalah berat badan.


Terdapat 9 kebaikan Sista Stardust Fib're Rose :
  • Meningkatkan metabolisme tubuh badan
  • Membantu proses pencernaan & sembelit
  • Membuang toksin dari badan
  • Mengawal selera makan
  • Badan akan lebih ringan dan bertenaga
  • Membakar lemak dan melansingkan badan
  • Membantu menyihatkan badan
  • Mengandungi antioksida yang tinggi
  • Mengempiskan perut
Kelebihan Sista Stardust Fib're Rose :
  • Merupakan produk buatan Malaysia 
  • Pengesahan daripada KKM
  • Lulus GMP
  • Jimat, dimana satu kotak itu adalah untuk kegunaan selama 2 bulan.

Kesan Selepas Mengamalkan Sista Stardust Fib're Rose 

Seperti yang sha beritahu di atas, sha baru minum produk ini hampir 2 minggu. Ada beberapa kesan yang sha rasai iaitu:

Lawas - Yang ini memang ketara sangat. Sepanjang sha minum Fib're Rose ini,setiap kali selepas makan, beberapa jam kemudia pasti pergi membuang. Minuman dicadangkan adalah Sebelum tidur. Tetapi sha selalu minum selepas maghrib. Ini kerana sebelum tidur, sha akan tidurkan anak. Tapi malangnya, selalu dengan sha sekali tidur. Untuk mengelak dari terlupa atau skip minum, jadi sha akan minum selepas maghrib. Kesannya adalah setelah bangun dari tidur mesti sha akan pergi tandas untuk membuang begitu juga selepas sarapan pagi. Sha juga suka minum milo dan selalu terjadi pada sha ialah bahan buangan jadi keras. Sejak minum Fib're Rose ini, alhamdulillah bahan buangan sha tidak keras dan lawas dengan jayanya. 

Mengempiskan Perut - Yang ini sebenarnya yang sha idamkan ketika minum Fib're Rose ini. Apa yang sha perasan, perut sha tidak lagi membuncit seperti di masukkan gas didalamnya. Walaupun tidak nampak flat, at least bila nampak pengurangan ini, sha sudah rasa cukup gembira. Harap lepas ini tiada orang cakap sha mengandung lagi. Padahal mengandungi lemak tepu yang degil tidak mahu keluar sahaja

Berat Turun - kalau bab ini mesti korang sukakan, bukan korang sahaja tapi sha pun suka. Mana tidaknya, beberapa hari lepas sha timbang, nampaklah penurunan dalam sekilo lebih, Walaupun tidak banyak, tapi nampak jugalah penurunan dia dari langsung tidak turun.. Huhuhu. Sha memang tidak sekat makan. Makan sahaja apa yang ada. Bagi sha yang penting jika kita makan, kita perlu juga untuk membuang bagi membersihkan usus dan juga toksin dalam badan. Kekerapan membuang air besar yang baik adalah diantara 3 kali seminggu atau sekurang-kurangnya 3 kali seminggu.



Di dalam video ini, sha ada berkongsi tentang cara pengambilan Sista Stardust Fib're Rose adalah seperti berikut :

Campur 1 paket (10 grams) ke dalam 150ml air suam, kacau sehingga larut dan minum serta-merta selepas penyediaan. Minum air yang secukupnya sepanjang hari untuk kesan yang terbaik.

Pemakanan Yang Dicadangkan: 1 paket sehari, sebelum tidur.

Perhatian: Jika anda hamil, menyusu atau sedang mengambil ubat, sila rujuk kepada doktor atau penasihat perubatan sebelum mengambil sebarang makanan tambahan. Minuman ini juga tidak boleh diambil ketika sedang datang bulan.

Testimoni dari Pengguna Sista Stardust Fib're Rose :





Harga
1 BOX RM150 ( 60 sachets)

Untuk keterangan lanjut boleh layari :

Facebook : sistastardust
Intagram : @sistastardust

Sekian Terima Kasih