Membina Impian Bersama ZY Cosmetic

Assallammualaikum ❤️


Kepada korang yang peminat dunia kecantikan, di sini shailla ingin memperkenalkan tentang ZY Pyhto. ZY Phyto Holdings Sdn Bhd adalah syarikat pengilang OEM bagi produk-produk kesihatan dan kecantikan. Sinonim dengan berasaskan bahan ekstrak semula jadi dan herba. Selain itu, turut membekal bahan mentah termasuklah ekstrak herba, serbuk dan cecair yang mendapat permintaan tinggi di pasaran khususnya dalam sektor pembuatan produk kecantikan dan kosmetik.

Bercita - cita menghasilkan produk kosmetik sendiri?. MENGHASILKAN produk adalah suatu perkara yang rumit dan memerlukan kos yang tinggi, kerana perlu melalui banyak proses, bermula dengan melakukan pembangunan dan penyelidikan (R&D), sehingga ia berjaya dihasilkan.


ZY Phyto Tech Industries Sdn Bhd (ZY Phyto), syarikat 100 peratus milik Bumiputera, menyediakan khidmat membuat produk kesihatan dan kecantikan, bagi usahawan atau syarikat yang mahu mengeluarkan produk jenama sendiri, menerusi kontrak pengilangan (OEM).



Cara Untuk Buat Produk Kosmetik Sendiri :

Dengan bermodal serendah RM3000 di bawah pakej Chomel, dibawah ZY Phyto Cosmetic Science korang boleh menghasilkan produk kecantikkan seperti :



Anti-Wrinkle Serum, Whitening Serum, Make Up Remover, Face Cleanser, Opaque Soap, Opaque Deodorant, Whitening & Moisturizing Soap, Whitening & Moisturizing Cream, Anti-Acne Soap, Body Scrub, Shower Gel, Hair Growth Oil, Aromatherapy Oil dan lain-lain.

Caranya untuk mencipta produk sendiri, mudah sahaja, korang hanya perlu datang dengan idea dan pihak ZY Phyto akan realisasikan impian korang. Pihak Phyto sendiri yang akan buat R&D dan menghasilkan produk sehingga siap dipasarkan. Usahawan hanya perlu fokus untuk pemasaran produk. Senang bukan?


Selain itu juga, kalau korang hendak tahu, semua produk dihasilkan di kilang ZY Phyto mempunyai akreditasi Amalan Pengilangan Baik (GMP), sijil Skim Makanan Selamat Tanggungjawab Industri (MeSTI) dan pengiktirafan ISO bagi kedua-dua kilang.Jadi korang tidak perlu lagi risau tentang kualiti dan keselamatan produk yang akan korang buat nanti pada pengguna.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, boleh hubungi details seperti dibawah ini:

Telefon : +603 60388898 / 6898 / 7898
Fax : +603 60388798

Sekian Terima Kasih

D'Apple Cafe & Restaurant

Assallammualaikum


Ini merupakan antara tempat kegemaran shailla dan juga keluarga. Selain harga dia yang agak berbaloi, makanan dia juga memang sedap. Macam biasa, kalau datang ke sini pasti shailla akan order chicken chop. Ayam dia memang ranggup ditambah pula dengan kuah BBQ yang pekat dan likat itu, memang menarik.


Suami shailla pula memang penggemar kambing. Kebanyakkan menu yang dia pesan selalu mesti ada kambing. Malangnya pada kali ini, rasa kambing dia tidak seperti selalu, kurang segar seperti sudah lama. Jadi malam itu memang potong selera sikit. Nasib speghetti ini sedap, takdelah rasa terkilan sangat. Anak shailla pun suka makan. Okay sampai di sini sahaja entry shailla, jumpa lagi di entry akan datang.

D'Apple Cafe & Restaurant Kota Damansara
36-G, Jalan PJU 5/20D, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor

Phone: 013-362 3321

Sekian Terima Kasih

Restoran Tok Wan FC

Assallammualaikum ❤️


Baru-baru ini, sha dapat flayer dari owner Restoran Tok Wan FC. Kedai ini baru sahaja buka. Kedai ini terletak di Seksyen 13 Shah Alam. Dulu kedai ini menjual nasi kukus. Kemudianya tidak beroperasi lagi. Sekarang diganti pula dengan Restoran Tok Wan FC. Memandangkan tengahari tidak tahu makan apa, jadi shailla pun ajak kawan office untuk mencuba makanan di kedai baru ini.

Pertama sekali bila sampai di sini, shailla tertarik dengan kuih yang di beri nama Bak Lava. Ramai juga orang beli kuih ini ketika shailla sampai ketika itu. Apa yang menarik tentang kuih ini adalah rasanya seperti kuih kacang tumbuk. Menurut pemilik kedai, kuih ini adalah dari kacang pisctachio.



Selain itu juga, shailla juga memesan set Duo Plate iaitu combo dua set ayam bersama kentang putar, coleslow, roti dan juga air. Harga set ini adalah RM12.50. Ayam tidak pedas sesuai untuk kanak-kanak. Rasanya boleh tahan serta rangup. Walaupun rasanya tidak sehebat KFC, tetapi tidak menjadi masaalah untuk shailla.

Selain itu, terdapat juga menu lain seperti Nasi Ayam Penyek, Nasi Ayam Bakar, Nasi Kukus Ayam Berempah, Pecel Lele, Chicken Burger, Fried BBQ, Wedges, Nugget dan beberapa menu yang lain. Itu merupakan main yang terdapat di situ. Shailla akan berkunjung ke Restoran Tok Wan FC kelak untuk mencuba menu lain pula.

Alamat :
No 9, Blok 4 Worldwide, 
Jalan Wushu Seksyen 13/49, 
Shah Alam

For Delivery :-

Whatsapp :

Amin : 011-11402728
Atau
Lina : 011- 36476788

Terima Kasih

Raya Aidilfitri 2018

Assallammualaikum ❤️


Hai semua, apa khabar? Baru kali ini shailla berkesempatan untuk update entry Raya Aidilfitri 2018. Memandangkan masih dalam bulan raya lagi, jadi tidak terlewatkan untuk sha update entry. 


Raya kali ini, Shailla dan keluarga sambut dengan suasana sederhana tetapi meriah. Seminggu sebelum sambutan Hari Raya, kami sempat bergotong royong buat wajik sirat. 


Raya tahun ini agak istimewa sikit kerana abah shailla dapat set pakaian raya dari pihak Jakel Malaysia. Teringat shailla ketika memberitahu abah, bahawa dia mendapat hadiah set pakaian raya dari pihak Jekal, teruja betul dia. Awal-awal lagi sudah minta shailla gosokkan baju itu untuk dia pakai di pagi raya nanti. 


Manakala shailla satu keluarga juga bergaya dengan pakaian Jakel juga. Ini merupakan tahun keempat shailla beraya dengan pakaian dari jakel. Shailla suka membeli pakai di Jakel Shah Alam berbanding Jakel KL. Sebenarnya warna kuning mustard ini dari tahun lepas lagi kami rancang untuk beli, tetapi memandang anak pulak tiada size, jadi tahun ini, kami sekeluarga berjaya mendapat warna idaman.


Pada raya ketiga, kami sekeluarga melawat tok nek di Manjung, Perak. Sebaik sahaja habis menziarahi tok nek, kami singgah sebentar di Jeti Lumut untuk bersiar-siar sambil membeli barang.


Tiap-tiap tahun selalunya pada hari raya kedua, kami sekeluarga akan beraya di klang iaitu rumah saudara mara belah ibu mertua. Tetapi untuk tahun ini, kami beraya di klang pada raya keempat.


Kalau nak tau, di tangga ini adalah tempat wajib tiap-tiap tahun kami ramai-ramai bergambar. Anak tengok cerita matilanak tak? Haaa... Ada beberapa scene diorang lakonkan di rumah ini. Okay sampai di sini sahaja entry shailla kali ini, jumpa lagi di entry akan datang

Terima Kasih