Kasut Untuk Hantaran

Assallammualaikum

Hai semua apa khabar? Okay sekarang shaila hendak cerita tentan misi mencari kasut hantaran.Okay cerita begini, hari itu shaila pergi makan dekat old town white café, sementara shaila menanti makanan sampai, shaila berjalan-jalan dengan kawan shaila dekat deretan kedai berhampiran old town white café itu. Jalan punya jalan, kemudian "termasuk" satu kedai kasut itu. Kasut dekat situ memang cantik-cantik tetapi shaila lupalah pulak tengok nama kedai  itu…huhuhu…ini kes main masuk sahaja.Okay sambung balik, tiba-tiba shaila terperasan satu kasut yang memang sangat cantik dan sesuai untuk dijadikan salah satu barang hantaran. Harga kasut itu RM 79.90, tetapi malangnya size shaila sudah habis dan kasut itu juga tiada stok..Fuhhhh…frust di situ.Kemudian, Shaila ada juga tengok beberapa web online kasut, salah satunya adalah di Zalora Malaysia . Dalam web ini ada beberapa design kasut yang shaila tengok  macam sesuai sahaja dijadikan sebagai barang hantaran belah perempuan. Contoh design kasut yang shaila berkenan adalah seperti dibawah:


Passion


Nose


Sidewalk


Choc’o’latte


Vincci

Buat pengetahuan semua, harga untuk kasut-kasut diatas adalah bawah RM100.00 kerana memang bajet shaila untuk kasut hantaran adalah bawah RM100.00 . RM100.00 ?? apa pendapat korang RM100.00 itu murah ke mahal tetapi dengar macam murah sahajakan atau dalam bahasa englishnya adalah low bajet. Hakikatnya lebih baik low bajet dari membazir. Hendak kahwin ini bukan akan pakai duit semasa persiapan majlis perkahwinan sahaja tau tetapi selepas itu dan akan datang juga banyak pakai duit JADi selagi boleh bajet kita bajet yer.kalau kita pandai cari, sebenarnya dengan RM100.00 kita sudah boleh dapat kasut yang cantik dan berjenama seperti NOSE, PASSION dan sebagainya. Selain design diatas sebenarnya banyak lagi design kasut-kasut yang cantik  dan kasut yang menjadi perhatian shaila adalah nose warna silver glitter dan Sidewalk warna coklat cair itu .Jenama  Choc’o’latte itu pun shaila suka sebab warna PINK!!!...hahaha...Okaylah sampai sini sahaja entri shaila…jumpa lagi…daaa…

Sekian Terima Kasih

MEDIHEAL White Hydrating Charcoal Mask Review By CathyJoy.com

Assallammualaikum



Hai semua...apa khabar? sihat? okay tanpa membuang masa, hari ini shaila hendak buat review tentang produk MEDIHEAL White Hydrating Charcoal Mask Review By CathyJoy.com . Apa yang istimewa tentang produk ini adalah topeng ini adalah dari arang aktif yang mengandungi castor oil semulajadi dan ekstrak buah-buahan untuk mencerahkan kulit dan membuang toksin yang ada pada lapisan kulit. Apabila kulit kita terdedah dengan persekitaran yang yang berdebu dan kotor, boleh menyebabkan liang pori kita tersumbat dan kulit menjadi kusam. MEDIHEAL White Hydrating Charcoal Mask mampu membersih, menyegarkan dan mencerahkan kulit anda.

Arahan Penggunaan:

1. Selepas membersihkan muka, letakkan toner pada kulit anda, kemudian ambil mask dan letakkan pada muka.Sambil itu bela-belalah topeng ini sikit bagi betul-betul terletak pada tempat sepatutnya.
2. Biarkan seketika selama 10 ~ 20 minit dan dan tanggalkan topeng
3. Kemudian biarkan seketika sambil menepuk-nepuk muka macam pakai toner itu dan bilaslah dengan air bersih.

My Testimoni


1- Produk ini senang dipakai.
2- Yang paling shaila suka adalah, bau dia sangat-sangat wangi dan mampu membuat kita rasa tenang sahaja.Serius tidak tipu.
3- Rasa sejuk sahaja semasa pakai.
4- Bila buka, serius muka nampak segar, tidak kusam dan lembut sahaja.Seperti gambar di atas muka shaila selepas pakai MEDIHEAL White Hydrating Charcoal Mask tanpa sebarang make up.



Harga:

RM 10.90

Jika Berminat, bolehlah beli disini :


Sekian Terima Kasih

Produk untuk kecutkan Jerawat

Assallammualaikum


PURE ACTIVE Anti-Imperfections COOLING ROLL-ON 

Hai semua apa khabar?okay hari ini shaila hendak review tentang produk PURE ACTIVE Anti-Imperfections COOLING ROLL-ON. Produk ini sebenarnya shaila dapat free gift semasa beli pencuci garnier. 

Info PURE ACTIVE Anti-Imperfections COOLING ROLL-ON

GARNIER memperkenalkan Pure active cooling Roll on, Roll on Dingin pertama dari GARNIER untuk kulit berjerawat

Dengan kandungan : Purifying Saliclyic Acid, foemula nya yang segar dan tidak berminyak bantu menghilangkan jerawat

Diperkaya dengan HerbaRepair yang bantu proses regenerasi kulit untuk menyamarkan noda bekas jerawat

Cara Penggunaanya

cara penggunaan produk ini adalah dengan meletakkan atau roll saja pada bahagian jerawat dan biarkan semalaman.

Testimoni Shaila

Dalam banyak-banyak produk untuk kecutan jerawat yang shaila pakai,produk ini paling okay dan cepat mengecutkan jerawat.Sebelum ini shaila pernah menggunakan oxy, tetapi kulit shaila tidak sesuai, jerawat menjadi semakin merah dan tidak susut. Untuk produk ini, shaila guna sebelum tidur dan keesokkan harinya jerawat menjadi kecut. Haaa...jangan salah faham pula yer, produk ini bukan magic sekali pakai terus hilang jerawat, tidak sama sekali tetapi dia mampu mengecutkan jerawat dari jadi semakin merah dan besar dan yang penting jangan usik jerawat itu, dia akan hilangkan dengan sendirinya.. Bau dia juga tidak busuk . Gunakan produk ini sampai jerawat hilang. Kalau tiada jerawat, tidak perlulah gunakan.


Harga

15ML – RM24.90

Sekian Terima kasih

Perkahwinan Abang Shaheir dan Kak Fatimah

Assallammualaikum

Belah Perempuan


Enrty kali ini adalah serba sedikit ulasan majlis perkahwinan jiran shaila iaitu abang shahier dan juga kak fatimah.


Okay...inilah pengantinnya...sama cantik dan sama padan.Shaila berkenan betul dengan baju kak fatimah nampak simple tapi cantik.


Inilah antara hantaran yang di berikan oleh pihak lelaki.

Jeng...jeng...jeng...kenal tak? kenal x? inilah penyanyi lagu Kau pelita hatiku ZuR Eda.Zur Eda ini jiran kepada keluarga abang shahier 


Gambar ini diambil semasa makan adap-adap


Shaila bersama pengantin, mak pengantin dan mak cik shaila.


Gambar bersama Kak fatimah


Gambar bersama Abg Shahier


Gambar bersama banner pun boleh...hahhaha


Mama dan abah pun sibuk juga hendak bergambar di banner...

Belah Lelaki


Lagi sekali bergambar dengan banner..ish3...ratu banner betullah...hahaha


Ini gambar shaila bersama anak buah shaila yang sangat nakal...hahaha


Haaa...ini pula gambar shaila bersama baby afia.YES!! shaila memang suka dengan budak-budak..pantang jumpe siaplah kena kerja dengan shaila...hahahah


Pada majlis bertandang belah lelaki, penagntin menggunakan warna putih sebagai tema majlis perkahwinan mereka. Sebenarnya putih ini sangat canti, nampak suci sahajakan...


Haaa...naser wahab salah satu tetamu mereka.


Okay...gambar penutup entry shaila...selamat pengantin baru abang shahier dan kak fitimah semoga kekal hingga jannah dan di kurniakan anak yang soleh dan solehah..

Thank You.


Produk nutox oxyfusion

Assallammualaikum


Hai semua shaila hendak tanya pendapat koranglah okay tak produk ini? boleh pudarkan jeragat tak? jerawat pula bagaimana?semakin berkurang atau semakin banyak? kemudian bila pakai melekit tak? macamana pula dengan kulit korang semakin putih dan lembap atau langsung tiada kesan? hahaha..banyaknya tanya...harap dapat feedback dari korang dan pengguna nutox oxyfusion ini.


Thank You

CPUV/BE NUFFNANG

Assallammualaikum

Hai...semua..okay sekarang shaila hendak cerita tentang CPUV/BE NUFFNANG.Saat-saat yang dinantikan oleh shaila akhirnya tercapai...yeaaaa...akhirnya shaila dapat CPUV/BE dari Nuffnang Kalau korang hendak tahu,inilah adalah CPUV/BE NUFFNANG yang pertama,kedua.ketiga,keempat,kelima dan keenam shaila dapat.Sebenarnya Shaila tidak sedar pun,tahu-tahu dah ada 6 iklan yang sedang berjalan.Serius shaila teruja sangat-sangat sebab sebelum ini shaila tidak pernah dapat pun dan berasa agak kecewa sebab rakan-rakan blogger yang lain ramai yang telah dapat.Tapi Alhamdulillah akhirnya shaila juga CPUV/BE NUFFNANG, thanks to NUFFNANG kerana memberi kesempatan dekat Blog Secret Of Shaila untuk merasa  CPUV/BE dari pihak anda.

-TQ-