EYE PRO VISION - KEDAI CERMIN MATA VIRAL MENEPATI CITARASA

Assallammualaikum ❤️



Semalam pergi event dekat Bukit Bintang. Alang-alang menyeluk pekasam, habis event terus pergi ke Sungei Wang. Asalnya pergi situ hendak cuci mata sahaja. Entah macamana tercuci la pulak sekali cermin mata baru..wakaka. Mana tidaknya, termakan dengan kata-kata manis En. William, pemilik kedai cermin mata Eye Pro Vision yang viral itu.



Di sebabkan Shailla pergi hari biasa, makanya tidak ramai orang ketika itu. Ketika sampai di situ, Shailla di layan mesra oleh salah seorang perkerja wanita di situ. Pilih punya pilih, Shailla pun tanya dekat perkerja wanita itu, ada tak cermin mata yang "tudung friendly" di mana bila pakai, tudung takdalah nampak kembang semangkuk. Terus perkerja wanita itu menunjukkan satu rekaan yang laku keras seperti gambar diatas. Katanya ramai wanita berhijab membelinya. Shailla pun apa lagi, terus cuba dan tunjuk pada Encik Suami. Encik Suami kata okay, jadi Shailla pun ambillah cermin mata rekaan jenis itu. Selain itu, sebenarnya Shailla memang sudah lama berkenan rekaan cermin mata seperti itu. Memang menepati cita rasa Shailla. 


Selesai memilih rekaan cermin mata idaman hati, Shailla kemudian membuat pemeriksaan mata untuk mengetahui tahap kerabunan dan juga silau. 



Kemudian Shailla membuat ujian mata yang di kendali oleh En. William sendiri. Hasil dari ujian itu, rabun Shailla masih sama iaitu 170 cuma silau Shailla yang naik. Sebelum ini Shailla ada juga buat cermin mata baru, ketika itu rabun Shailla tinggi ke 200. Sejak cermin mata itu patah, Shailla pakai balik cermin mata lama yang power 170 itu balik. Tidak sangka buat ujian mata kali ini, tahap rabun sama dengan tahap rabun yang lama. Mungkin kedai yang lepas salah kira atau rabun Shailla sudah turun.. Hihihi 


Shailla juga diberikan penerangan yang terperinci tentang kelebihan cermin Alpha Blue 420. 


Kelebihan Cermin Alpha Blue 420

Anti Silau - Apa yang menarik tentang cermin jenis ini adalah anti silau terhadap cahaya komputer, cahaya telefon, cahaya lampu kereta yang terang dan lain-lain cahaya yang memberi kesan silau pada mata. Alpha blue 420 ini dapat menghalang cahaya dari menembusi cermin 

Tahan Lasak - Ketika En. William memberi penerangan, beliau ada membuat uji kaji terhadap ketahan cermin Alpha Blue 420 ini. Kalau korang nak tahu cermin ini mempunyai 12 lapisan yang membuatkan ia tahan lasak.

Mudah Cuci - Paling Shailla teruja adalah ketika En. William membuat demo menconteng "marker pen permanent" pada cermin itu. Kalau cermin biasa memang tidak akan tanggal dah dakwat tetapi tidak pada cermin Alpha Blue 420 sangat mudah di tanggalkan dengan beberapa kali lap sahaja. 

Murah - Di sini, korang boleh dapatkan Cermin jenis Alpha Blue 420 ini dengan harga yang murah. Hanya perlu tambah RM60 sahaja untuk cermin ini. Mengapa murah? Mesti kualiti biasa-biasa sahaja. Salah kalau korang fikir begitu, ini kerana semua jenis cermin di sini, di keluarkan oleh kilang mereka sendiri sebab itu harganya murah dan kualitinya terjaga. 

Jaminan - 100% block sinar uv dan ultra ungu ( UV420 ). Cermin Alpha Blue 420 ini juga ada jaminan 1 tahun untuk lapisan cermin. 

Mengapa perlu buat cermin mata di Eye Pro Vision? 

Rekaan - Di sini terdapat pelbagai jenis rekaan cermin mata untuk pelbagai jenis peringkat umur. Shailla ketika masuk ke sini memang rambang mata untuk pilih yang mana satu. Jadi Shailla telah membuat keputusan yang tepat dengan meminta tolong salah seorang pekerja wanita untuk memilih cermin mata mengikut krakteria yang. Shailla berikan. Jadi Shailla tidak perlu membuang masa yang untuk mencuba satu dwmi satu cermin mata yang terdapat di situ. 

Pantas - Apa yang Shailla maksudkan pantas di sini adalah masa untuk siapkan tempahan cermin mata itu. Ketika Shailla pergi, pelanggan tidak ramai jadi cermin mata Shailla siap dalam masa 15 minit sahaja. Jika pelanggan ramai akan makan masa paling lama pun 1 jam. Macamana? Pantaskan.. Hihihi 

Promosi - Apa yang menarik lagi adalah Eye Pro Vision juga sedang mengadakan promosi iaitu bingkai + cermin multicoated hanya RM65. Murah dan sangat berbaloi-baloi!!. 

Untuk maklumat lanjut:



Alamat:
G111, Ground Floor, Sungei Wang Plaza

Sekian Terima Kasih

Sambutan Hari Raya Korban Di Terengganu 2019

Assallammualaikum


Hai semua, okay kita sambung cerita Shailla ketika balik bercuti raya haji di Terengganu. Okay untuk hari ketiga adalsh merupakan kenduri gotong royong dengan saudara mara memotong dua ekor lembu korban. Bapa mertua Shailla ada letak nama untuk korban ini. Jadi lembu di atas itulah ada bahagian bapa mertua Shailla.


Aqeef dan Areez paling seronok dapat tengok secara dekat cara penyembelihan lembu ini. Macam Shailla, sampai bahagian dia nak sembelih, terus cabut lari.. Hahaha

Sambil potong kentang, sempat jugalah membawang dengan mak cik di situ. Di sini masih kuat pantang terutama untuk ibu mengandung. Opsss bukan Shailla yang mengandung yer tetapi kakak ipar Shailla. Sempat jugalah Shailla dan Kakak Ipar dengar nasihat tentang pantang larang orang mengandung ini.

Sewaktu potong kentang, memang tahu diorang akan masak sup. Tiba-tiba dengar mak cik tu cakap nak masak singgang. Tanda soal juga dalam kepala. Rupanya masak singgang di Terengganu adalah masak sup. Betul ke?? Ke mak cik tu tersilap cakap.. Hihihi

Selain buat sup, daging-daging itu juga turut di bakar. Malangnya daging lembu bakar tidak sempat rasa sebab ketika balik homestay kejap berehat dan mandi manda. Sewaktu sampai balik sempatlah makan kebab yang sedap dari Puan Zt. Gambar?? Tidak sempat ambil sebabnya dah masuk perut.. Hihihi

Kemudian Shailla sekeluarga tolong tuan rumah kemas-kemas sikit, kemudian singgah makan sekejap terus balik ke homestay.

Okay sampai di sini sahaja entry Shailla, jumpa lagi di Entry akan datang.

Sekian Terima Kasih

Terengganu 2019 - Hari Kedua

Assallammualaikum ❤️

Hari ini merupakan sambutan hari raya haji untuk semua umat islam. Shailla sambut hari raya haji tahun ini di Terengganu.


Raya Haji di Terengganu, pagi-pagi Shailla sekeluarga telah dihidangkan sarapan pagi iaitu nasi dagang. Fuhhh.. Rasanya memang sedap. Hihihi

Kemudian Shailla sekeluarga pergi menziarah saudara di Kuala Terengganu. Perjalanan dari Kemaman ke Kuala Terengganu jauh juga, sempat juga la tidur.. Hahaha.


Selepas selesai menziarahi saudara di Kuala Terengganu, Shailla dan keluarga kemudianya pergi ke Pantai Seberang Takir. Angin di sini sangat kuat. Sebenarnya pantai ini ada tempat-tempat menarik untuk ambil gambar tetapi dek kerana tempat-tempat menarik itu ramai orang dan cuasa yang panas, jadi Shailla cari tempat yang kurang orang. Jadi dapat gambar pemandangan pantai sahajalah.. Hihihi.


Kemudian Shailla sekeluarga naik Jambatan Angkat Kuala Terengganu. Sebelum naik ke situ, Shailla bergambar dahulu di tepi jambatan itu. Orang sini kata kalau bergambar di sini, perasaannya lebih kurang bergambar di Effel Tower.


Shailla sekeluarga kemudian singgah untuk menikmati keropok losong di Pantai Sura Tengah. Kemudian Shailla sekeluarga pulang ke Kemaman balik. Esok harinya Shailla sekeluarga ada Majlis untuk korbankan lembu di rumah saudara pula.

Okay sampai di sini sahaja entry Shailla kali ini, jumpa lagi di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih

Terengganu 2019 - Hari Pertama

Assallammualaikum


Untuk hari pertama ini, jeng.. Jeng.. Jeng.. Mengadap jem.. Hahaha. Shailla gerak dari Sungai Buloh pada pukul 5.30 petang.

Sepanjang perjalanan memang tidak minum banyak air untuk mengelak terkencing.. Hahaha.

Perjalanan pun ada pasang surutnya tau. Sekejap laju, sekejap sederhana laju dan kadang kala memang perlahan terus.

Memang kematulah punggung ini dek kerana perjalanan yang lama.. Hahaha.

Paling lawak si Areez terpaksa pakai pampers adik kerana tidak tahan untuk kencing..hihihi.

Selepas itu, Shailla singgah sebentar di rnr temerloh untuk ke tandas dan makan. Dekat situ kebanyakkan kedai jual tempoyak ikan patin. Jadi Shailla makan bakso keaw teaw, hurmmm sikit jer keaw teaw dia. Rasa macam celah gigi jer tambah kongsi makan dengan anak.. Huhuhu

Alhamdulillah selepas Rnr Temerloh, jalan lancar dan tidak tersekat jem lagi. Lebih kurang 12.45 pagi Shailla selamat sampai ke tempat yang dituju. Shailla duduk di Homestay saudara bapa mertua di Kemaman Terengganu.

Sampai di sini sahaja celoteh Shailla, jumpa lagi di entry akan datang.

Selmat Hari Raya Haji!!

Sekian Terima Kasih

Genting Highlands 2019

Assallammualaikum

Genting Highlands Premium Outlets 



Hari itu Shailla ada majlis hari lahir di Serdang. Alang-Alang terus naik Genting pergi Genting Highlands Premium Outlet.


Gambar ini di rakam dari tingkat atas bangunan. Cantikkan pemandanganya, sejuk saja tengok kehijauan alam setelah hujan berhenti.


Cantik juga ambil di sini, tambah masa ini cahaya tengah cantik.. Hihihi. Aqeef muka terpaksa ambil gambar. Mana tidaknya dalam hati meronta-ronta nak naik keretapi dekat depan itu..hahaha.


Dekat sini pun ada taman permainan untuk anak-anak main. Kemudahan di sini semua sedia lengkap jadi tidak perlu lagi risau lapar ke, terlewat solat ke atau membuang air. Semuanya lengkap tersedia di sini.

Kereta kabel Awana Skyway


Ingat nak naik Cable Car, tapi malangnya ketika Shailla pergi Cable Car tutup untuk penyelenggaraan. Makanya tak dapat la naik, dapat ambil gambar jer.. Hihihi

Selepas itu Shailla pun balik. Walaupun tidak beli apa-apa tetapi cukup la pergi untuk cuci mata...hahaha..okay sampai di sini sahaja entry Shailla, jumpa lagi di entry akan datang.

Sekian, Terima Kasih



Tempat Menarik di Cameron Highlands 2019

Assallammualaikum,

Hai semua, wahhh.. Lama juga rasanya tidak update entry blog ini. Okay kali ini Shailla ingin bercerita tentang percutian pendek Shailla ke Cameron Highlands. Shailla pergi bercuti selama 2 hari 1 malam sahaja. Jadi tidak banyak tempat yang Shailla dapat pergi.

Hari Pertama

Hutan Lipur Lata Iskandar



Tempat pertama yang Shailla singgah adalah Hutan Lipur Lata Iskandar. Tarikkan yang terdapat di sini adalah air terjun tinggi.


Kebiasaannya pelancong akan singgah di sini untuk mengambil gambar berlatarkan air terjun ini. Shailla pergi hari jumaat. Walaupun hari biasa, tetapi tempat ini tetap ranai pelangcong yang mengunjunginya. Jadi korang kena pandai-pandai cari lokasi untuk bergambar memandang ramai pelangcong yang turut bergambar di situ.


Di bahagian luar juga terdapat pelbagai jenis gerai-gerai yang menjual makanan dan juga cenderahati.

Bee Farm Strawberry Farm





Tempat kedua yang Shailla singgah adalah Bee Farm Strawberry Farm. Di sini terdapat pokok-pokok dan bunga matahari yang besar.


Di sini juga terdapat lokasi untuk bergambar yang berlatar belakang dinding berwarna warni dan juga gambar lebah.


Di sini juga turut mempamerkan lebah yang di letak di dalam bingkai untuk korang lihat.

Cameron Valley Bharat Group


Tempat ketiga yang singgah adalah Cameron Valley Bharat Group.



Apa yang boleh korang buat di sini adalah bersantai sambil minum air tea dan menikmati pemandangan ladang tea yang cantik. Di sini juga ada menyediakan kenderaan untuk membawa pelancong ke kilang memproses tea.

Health Strawberry Farm



Tempat keempat yang Shailla singgah adalah Health Strawberry Farm. Di sini terdapat pelbagai jenis bunga yang cantik-cantik. Teruja seketika Shailla melihat bunga-bunga yang ada di sini.




Shailla dan Mama Shailla sempat juga beli beberapa jenis bunga untuk bawa pulang ke rumah.. Hihihi

Pasar Malam Golden Hill


Tempat kelima yang Shailla singgah adalah Pasar Malam Golden Hill. Di sini terdapat pelbagai jenis buah-buahan dan sayur sayuran yang segar untuk korang beli. 


Harga buah strawberry dekat sini boleh tahan. Macam dalam gambar itu, 4 kotak RM35. Shailla beli dekat sini saja untuk bwk balik bagi keluarga dan kawan-kawan.

Hari Kedua

Agro-Technology Park Mardi Cameron Highlands




Tempat keenam yang Shailla pergi adalah Agro-Technology Park Mardi Cameron Highlands. Pemandangan dan hiasan di sini memang cantik. 




Di sini terdapat kedai menjual minuman, ais krim, jem dan makanan berasakan strawberry. 





Di atas adalah antara sayur dan bunga yang terdapat di sini. Memang nampak segar dan cantik. Tempat ini memang amat sesuai untuk ambil gambar. Kalau nak gambar cantik, pergi sini waktu pagi. Cahaya dia memang cun!. 

Okay sampai sini sahaja entry Shailla kali ini, jumpa lagi di entry akan datang.

Terima Kasih

Keenakkan Surya S Great Grain

Assallammualaikum

Sebelum ini Sha ada cerita tentang Surya S Great Grain. Kalau korang nak tahu, anak-anak Shailla pun diberikan minuman Surya S Great Grain ini kerana ia mempunyai set nutrien yang komprehensif termasuk karbohidrat yang baik, protein, serat makanan, vitamin dan antioksidan. Ini menjadikan produk ini pilihan terbaik untuk ibu-ibu.



Minuman ini dalam bentuk sachet. Cara menyediakan minuman ini mudah sahaja. Masukkan air panas kemudian kacau hingga serbuk ini larut ke dalam air.

Rasa dia smoothie lemak berkrim. Aroma baunya yang sedap dan tidak terlalu manis. Paling best korang tidak rasa mual ketika minum Surya S Great Grain ini.

Rasanya yang sedap, lemak berkrim dan kurang manis dengan aroma yang harum sangat mudah disediakan dan diminum. Hanya tambahkan secawan air panas dan kacau sebati. Selain dijadikan minuman, juga boleh dijadikan bahan tambahan dalam menu hidangan lain seperti kek, roti, biskut dan sebagainya.

Surya S Great Grain boleh didapati di semua cawangan Watsons, butik Himalaya, farmasi tempatan terpilih atau boleh juga dibeli di laman e-commerce Shopee.

https://www.facebook.com/Surya.Malaysia/

https://www.instagram.com/surya.malaysia/

Terima Kasih.

McDonald's Menggemparkan Negara Diktiraf Malaysia Book Of Records

Assallammualaikum


Tidak sangkakan McDonald's Malaysia berjaya pecah rekod dalam Malaysia Book Of Records untuk penyertaan paling tertinggi bagi Cabaran Pandu-Lalu dalam tempoh 24 jam. Wahhh..sangat mengkagumkan dengan pencapaian yang pihak McDonald's kecapi ini.

Kalau korang hendak tahu dalam masa 24 jam  sahaja cabaran ini berlangsung, McDonald's Malaysia telah berjaya merekod sebanyak 164, 235 jumlah kenderaan menggunakan khidmat Pandu-Lalu di semua cawangan McDonald's seluruh Malaysia.


Meriah betul suasana Drive-thru Leadership for Customer Convenience ini berlangsung di cawangan McDonald’s Kota Damansara. Ketika pembukaan majlis, Sha dihidangkan dengan paluan drum bes untuk meraikan pencapaian McDonald’s Malaysia dalam ‘Cabaran Hujung Minggu Pandu-Lalu McDonald's yang diadakan dari 26 hingga 28 April.


Menurut Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald's Malaysia, Azmir Jaafar Cabaran Hujung Minggu Pandu-Lalu McDonald's ini mendapat sambutan yang amat memberangsangkan daripada rakyat Malaysia.

Untuk Maklumat Lanjut :

Web
www.mcdonalds.com.my

Terima Kasih