McDonald's Menggemparkan Negara Diktiraf Malaysia Book Of Records

Assallammualaikum


Tidak sangkakan McDonald's Malaysia berjaya pecah rekod dalam Malaysia Book Of Records untuk penyertaan paling tertinggi bagi Cabaran Pandu-Lalu dalam tempoh 24 jam. Wahhh..sangat mengkagumkan dengan pencapaian yang pihak McDonald's kecapi ini.

Kalau korang hendak tahu dalam masa 24 jam  sahaja cabaran ini berlangsung, McDonald's Malaysia telah berjaya merekod sebanyak 164, 235 jumlah kenderaan menggunakan khidmat Pandu-Lalu di semua cawangan McDonald's seluruh Malaysia.


Meriah betul suasana Drive-thru Leadership for Customer Convenience ini berlangsung di cawangan McDonald’s Kota Damansara. Ketika pembukaan majlis, Sha dihidangkan dengan paluan drum bes untuk meraikan pencapaian McDonald’s Malaysia dalam ‘Cabaran Hujung Minggu Pandu-Lalu McDonald's yang diadakan dari 26 hingga 28 April.


Menurut Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald's Malaysia, Azmir Jaafar Cabaran Hujung Minggu Pandu-Lalu McDonald's ini mendapat sambutan yang amat memberangsangkan daripada rakyat Malaysia.

Untuk Maklumat Lanjut :

Web
www.mcdonalds.com.my

Terima Kasih

Bersahur bersama Surya S Great Grain

Assallammualaikum

Hari ini telah masuk fasa kedua dalam bulan ramadhan. Sekejap sahaja masa berlalu. Macamana dengan puasa korang tahun ini? Ada yang istimewa atau sama seperti tahun-tahun yang lepas.

Bagi Shailla, ramadhan tahun ini amat istimewa kerana sahur Shailla kali ini bersama Surya S Great Grain.

Surya S Great Grain


Makanan Sunnah terdiri daripada Habbatus Sauda, Zaitun, Delima, Buah Tin & Madu dan 18 jenis Bijirin seperti beras merah, kacang merah, kacang hijau, benih coix, biji bunga teratai, biji rami, beras perang, jagung, kacang soya, gandum, sekoi, bijan hitam, kacang walnut, kernel aprikot, kacang hitan, benih chia, beras pulut.

Keistimewaan Surya S Great Grain

* Surya S Great Grain telah pun dijamin HALAL oleh JAKIM!

*Mengandungi nutrien dan serat yang membantu mengekalkan tahap tenaga sepanjang hari!

* Sumber serat diet yang baik untuk badan dan menggalakkan kesihatan sistem pencernaan.

* Mempunyai set nutrien yang komprehensif termasuk karbohidrat yang baik, protein, serat makanan, vitamin dan antioksidan.

* Membantu mengimbangi paras glukosa dalam darah.

Anak-anak pun Shailla berikan minuman Surya S Great Grain ini kerana ia mempunyai set nutrien yang komprehensif termasuk karbohidrat yang baik, protein, serat makanan, vitamin dan antioksidan. Ini menjadikan produk ini pilihan terbaik untuk ibu-ibu.



Minuman ini dalam bentuk sachet. Cara menyediakan minuman ini mudah sahaja. Masukkan air panas kemudian kacau hingga serbuk ini larut ke dalam air.

Rasa dia smoothie lemak berkrim. Aroma baunya yang sedap dan tidak terlalu manis. Paling best korang tidak rasa mual ketika minum Surya S Great Grain ini.

Rasanya yang sedap, lemak berkrim dan kurang manis dengan aroma yang harum sangat mudah disediakan dan diminum. Hanya tambahkan secawan air panas dan kacau sebati. Selain dijadikan minuman, juga boleh dijadikan bahan tambahan dalam menu hidangan lain seperti kek, roti, biskut dan sebagainya.

Surya S Great Grain boleh didapati di semua cawangan Watsons, butik Himalaya, farmasi tempatan terpilih atau boleh juga dibeli di laman e-commerce Shopee.

https://www.facebook.com/Surya.Malaysia/

https://www.instagram.com/surya.malaysia/

Terima Kasih.

Set Eksklusif A'bloom Dari Althea Korea

Assallammualaikum

Hai semua, salam ramadhan dari Sha. Tidak lame lagi umat Islam akan meraikan Hari Raya. Jom kita mencantikkan diri bersama Althea Korea. Althea telah memperkenalkan produk terbaru mereka iaitu yang diberi nama A'bloom.

Set Eksklusif A'bloom


Inilah dia produk A'bloom yang Shailla maksudkan tadi. Apa macam? Comelkan.. Hihihi. Shailla paling teruja dengan Meringue Puff sebab comel dan gebu sangat. Itu belum sentuh lagi.. Hahaha

A'bloom Meringue Puffs Giant dan Baby

Untuk Meringue Puffs terdapat dua saiz iaitu saiz giant dan baby. Sponge dia bila pegang, sangat lembut sekali. Memang jauh beza dengan sponge yang Shailla beki sebelum ini.


Korang tahu tak idea untuk cipta A'bloom Meringue Puffs adalah dari meringue cookies dengan menggunakan span bukan latex (non-latex sponge) yang bersifat hidrofilik.

Apa itu hidrofilik?

Hidrofilik adalah di mana saiz sponge akan membesar 1.5 kali ganda apabila di rendam di dalam air.

Shailla guna Giant Meringue Puff untuk blend foundation. Di sebabkan saiznya yang besar, jadi amat mudah untuk Shailla blend ke seluruh muka.

Manakala untuk Baby Meringue Puff pula Shailla guna untuk concealer dan pemerah pipi.

Cara Pemakaian

Mudah sahaja, korang hanya perlu rendam sponge ke dalam air. Tujuannya adalah untuk membuat solekan akan nampak kemas dan cela juga akan di tutup rapi.

Meringue Puff ini juga boleh digunakan tanpa perlu rendam. Bezanya kalau korang rendam dulu, solekkan akan nampak lebih bercahaya berbanding menggunakan yang kering.

Harga

Meringue Puff Giant RM8/pc
Meringue Puff Baby RM11/3 pcs

A'bloom Fruits Mask

Semua mask ini berbau buah buahan segar dari ladang.. Ehhh.. Hahaha. Kalau korang nak tahu, bau mask ini seperti aroma citrus yang menyegarkan dan menyenangkan.


Taraa.. Ada macam ultraman? Ehhh.. Ultragirl la.. Hahaha. A'bloom Fruits Mask ini sesuai untuk semua jenis kulit.

Antara Kebaikan A'bloom Fruits Mask adalah :

* Tinggi dengan antioksidan yang terdiri dariramuan tumbuhan semuljadi dan ekstrak buah-buahan segar

* Mengimbangkan nilai PH bagi menguatkan daya ketahanan kulit agar menjadi lebih segar.

*Diperbuat dari 100% fabrik mesra alam semulajadi yang berfungsi untuk menyerap esen pati buah-buahan ke dalamnya.

* Mempunyai kesan penyejukkan dan menyerap dengan baik bagi menyuntik kebaikan esen buah-buahan ke dalam kulit agar kekal lembap hingga keesokan harinya.

*Siri Whitening face mask mampu memberkan kesan cerah yang segera selepas penggunaan.

Terdapat 4 jenis variasi mask dengan fungsi yang berbeza yang boleh korang dapatkan iaitu A'bloom Brightening Lemon Lime, A'bloom Moisturizing Watermelon, A'bloom Nourishing Avocado dan A'bloom Anti-Blemish Peach.


1. A'bloom Brightening Lemon Lime - Sparkle Me Bright

*Membantu untuk mencerahkan kulit

* Kaya dengan Vitamin C dari Lemon dan Lime.

* Gabungan dari ekstrak limau dan kapur untuk menghilangkan bintik gelap.

*Mengandungi teh hijau yang dapat membantu mengawal pengeluaran melanin.

Bahan utama

Ekstrak Buah Niacinamide, Citrus Limon (Lemon), Ekstrak Buah Jeruk Citrus Aurantifolia (Lime), Ekstrak Daun Camellia Sinensis

Sesuai dipakai untuk semua jenis kulit termasuk kulit kombinasi.

2. A'bloom Moisturizing Watermelon - Water Me Long

* Menghidrat dan memberikan lembapan pada kulit.

* Mengandungi asid aminoik semulajadi (Citrulin & Betain) untuk membentuk membran pelembap pada kulit agar lembap dan lembut.

*Mengandungi ekstrak lavender yang memberikan kesan menenangkan dan menyegarkan kulit.

3. A'bloom Anti Blemish Peach - AC Me Peach

* Kaya dengan kelembapan dan Vitamin A retinol bagi membantu mengawal minyak serta air pada kulit.

* Retinol membantu menormalkan kitaran kulit serta menyingkirkan sel-sel kulit mati agar kulit lebih licin dan terhidrat

* Ekstrak pokok teh dapat membantu membersihkan dan mengawal liang roma pada wajah.

4. A'bloom Nourishing Avocado - Avo Cuddle Me

* Kaya dengan protein untuk menghalang proses penuaan.

* Menagndungi antioksidan yang kuat dengan tocopherol vitamin E

* menjadikan kulit lebih anjal dan berseri.

* Ekstrak bunga matahari yang kaya dengan Antocyanin, antioksidan bagi mencegah penuaan.

Harga :
RM2.00 / sheet

A'bloom BHA Blackhead Blaster

Pada yang mempunyai masalah blackheads, whiteheads dan kulit mati, korang wajib cuba A'bloom BHA Blackhead Blaster.


Diformulasi dari bahan semujadi seperti arang, apricot seeds, tea tree leaf oil dan BHA semulajadi. BHA Blackhead Blaster ini membantu membersihkan pori hingga ke akar tanpa meninggalkan iritasi dan kesan merah pada kulit.

Fungsi BHA Blackhead Blaster

* BHA semulajadi untuk membersihkan liang hingga ke dalam dengan mengelupaskan sel-sel kulit mati.

* Apricot Seeds untuk membantu mengeluarkan sebum yang berlebihan.

* Arang untuk menyerap kotoran di liang-liang.

* Tea Tree Leaf Oil untuk membantu menenangkan serta menghalang kemerahan dan kerengsaan pada kulit.


Cara pemakaianya mudah sahaja. Lembapkan kulit terlebih dahulu. Kemuadian apply pada kawasan bermasalah dan urut secara membulat selama 30 saat. Kemudian bilas dengan air.

Pakai seluruh muka pun boleh macam Shailla pada video instagram. Hambek kau! Dah jadi macam dayang senandung gitu.. Hahaha.

Harga :
RM16.00

Kalau korang nak dapatkan Althea A'bloom ni boleh order terus di website https://my.althea.kr/brands/all/abloom

Terima Kasih

Sambut Bulan Puasa Bersama Bbq Lamb KL

Assallammualaikum


Di bulan yang istimewa ini, Bbq Lamb KL menjanjikan menu barbecue yang lazat untuk berbuka puasa di dalam suasana kampung.



Ketika tiba di sini, terdengar deruan air sungai yang mengalir dan bunyi unggas menimbulkan rasa tenang di dalam hati. Korang akan lupa seketika segala masaalah.





Sha mengambil 5 set hidangan iaitu Ramadhan Mix Set, Ramadhan Seafood Set, Ramadhan Fish Set, Ramadhan Skewer Set dan Ramadhan Vegetarian Set.

Setiap set hidangan ini sesuai untuk 4 hingga 6 orang makan.


Wah banyaknya makan sampai 5 set tu, hahaha..bukan untuk Sha sahajalah tetapi untuk mereka juga. Kalau korang pergi bersama keluarga atau kawan-kawan lagi meriah tau.

Amaran




Untuk ibu bapa yang bercadang makan di dalam sungai, jangan lupa bawa baju lebih untuk anak-anak yer. Sebabnya macam anak Sha, dari main sahaja melarat terus ke menyelam,maka habis basah baju.. Hahaha

Kepada yg bukan beragama islam, anda masih boleh lagi river dining 4pm~6pm setiap hari.

Harga Setiap Set Hidangan








OPERATION HOUR FOR RAMADAN

6May~2June 2019

4pm~6pm. River Dining.
6pm~10pm. Berbuka Puasa. (river dining/Riverside dining)

Untuk sebarang pertanyaan dan reservations sila wasap.my/60122114100.

LOCATION
https://goo.gl/maps/YxpwHeR9j6p
Belakang Zoo Negara.

Sila share supaya kawan~kawan dan saudara mara yg lain tidak hampa untuk menimba pengalaman berbuka cara terbaru di Kuala Lumpur dan sekitarnya.

Terima Kasih