Gel Rawatan Mata Anti Lingkaran Gelap dari Cosmoderm

Assalamualaikum 💕

Hai semua apa khabar? Di harap sihat dan cantik selalu. Kenapa Shailla cakap cantik selalu? Ini kerana Shailla ingin berkongsi satu produk penjagaan mata dari Cosmoderm

Pernah dengar ayat dari mata turun hati? Tipulah kalau ada yang kata tidak pernah dengar, sekeh karang... Hahaha. Tapi cuba korang bayangkan bagaimana dari mata akan turun ke hati jika pandang-padang mata tengok lebam dah macam mata panda.. Ngeh..ngeh..ngeh..

Punca Lingkaran Gelap Bawah Mata :

Kurang Tidur

Kebiasannya apabila korang mengalami 'mata panda' ataupun lingkaran gelap bawah mata, ini adalah kerana korang tidak cukup tidur. Kekurangan tidur atau keletihan akan menyebabkan kulit menjadi pucat menjadikan darah di bawah kulit menjadi lebih kelihatan dan lebih biru atau lebih gelap.

Terdedah dengan cahaya matahari

Sinaran matahari boleh menarik pigmentasi permukaan kulit dan membuatkan lingkaran hitam. Pendedahan lama kepada cahaya matahari  menghasilkan lebih banyak melanin di sekitar mata. Sebab itulah warna bawah mata koarang menjadi lebih gelap.

Perubahan hormon

Wanita yang mengalami perubahan hormon kulitnya akan mengalami banyak perubahan. Biasanya, semasa kehamilan dan fasa haid akan menyebabkan kegelapan pada bawah mata. Punca ini sukar untuk dielakkan, melainkan jika korang mengubah gaya hidup dengan mengawal stress.

Penuaan

Faktor usia juga akan menyebabkan lingkaran hitam pada bawa mata. Ini kerana, umur yang semakin tua akan membuatkan kulit di sekeliling mata menjadi lebih nipis yang menjadikan saluran darah lebih menonjol. 

Kekurangan nutrisi

Lingkaran gelap bawah mata boleh disebabkan oleh kekurangan zat makanan. Sebaiknya, korang perlu mengambil makanan sihat dan berkhasiat yang mengandungi vitamin seperti A,C,K dan E. Vitamin-vitamin ini mampu membantu untuk menghilangkan lingkaran hitam yang boleh membuatkan penampilan korang terganggu.

Haaaa... Macamana hendak atasi lingkaran gelap bawah mata ini? Meh sini Shailla ingin berkongsi satu produk bagus bagi mengatasi lingkaran gelap bawah mata.

Gel Rawatan Mata Anti Lingkaran Gelap


Apa yang bagus tentang produk ini adalah :

1) Halal
2) Kelulusan dari GMP
3) Tiada Paraben
4) Tiada SLS/SLES

Antara Kelebihan Produk ini adalah :

1) Membantu menganjalkan struktur kulit
2) Mengurangkan sembap serta lingkaran gelap di sekeliling mata.
3) Licin, tanpa minyak dan mudah diserap untuk melembabkan lapisan epidermis
4) Mudah diserap untuk melembapkan lapisan epidermis.
5) Sesuai untuk kulit lembut dan sensitif di sekeliling mata.
6) Gel rawatan yang diperkaya dengan Co-Enzyme Q10, kolagen dan ekstak tumbuhan yang mencerahkan lingkaran hitam, mata bengkak dan garisan halus.
7) Menyegarkan dan menyamankan kulit keliling mata
8) Menggalakkan pengaliran darah keliling mata untuk elakkan bengkak dan lingkaran hitam.
9) Sesuai untuk lelaki dan wanita peringkat remaja dan dewasa.
10) Sesuai untuk Kulit Kering & Sensitif


Cara Penggunaan :

Cara Pemakaian amat mudah. Pasti muka korang sudah dibersihkan terlebih dahulu sebelum memakai gel ini. 

Picit sedikit pada jari kemudian, dap dap dap dibawah mata perlahan-lahan sehingga gel ini meresap ke dalam kulit.

Digunakan 2 kali sehari iaitu di waktu pagi dan juga malam. Macam Shailla akan memakainya sebelum tidur.


Apa yang bagus tentang produk ini dari pengalaman Shailla menggunakanya adalah ia amatlah mudah dipakai dan dibawa ke mana-mana. Mana tidaknya di bungkus dalam tiub yang kecil memang senag hendak selit di mana-mana apatah lagi untuk bawa berjalan.

Selain itu juga gel ini cepat meresap didalam kulit korang dan tidak melekit. Shailla memankai dalam beberapa saat sahaja meresap ke dalam kulit. Ia juga tidak menyebabkan bawah mata korang berminyak.

Korang perasan tak? Jika korang make up, tepi mata korang kadang-kadang ada kesan rekahan. Dengan pemakaian gel ini, kesan rekan tepi mata itu dapat diatasi ini kerana gel itu melembap dan tidak menyebabkan kekeringan.

Untuk Maklumat Lanjut Boleh Layari:




Sekian Terima Kasih

Body Sparkling Mist dan Pore Purifying Serum Cleanser dari Althea Korea

Assallammualaikum

Hari ini Sha ingin berkongsi tentang produk wangian dan juga pencuci muka dari Althea Korea. Siapa yang tidak suka dengan wangian bukan? Bukan sahaja wanita malah lelaki pun suka pada wangian.


Stay Fresh Body Sparkling Mist


Stay Fresh Body Sparkling Mist dari Althea Korea ini merupakan kerjasama antara pelakon dan penyanyi Indonesia iaitu Titi Kamal. Titi Kamal juga di kenali kerana mempunyai rambut hitam yang panjang serta cantik.

Stay Fresh Body Sparkling Mist ini campuran buah-buahan dan juga bunga. Di mana ramuan yang digunakan adalah seperti limau, peach, rose, dan beberapa bahan lain.


Ketika dapat sahaja Stay Fresh Body Sparkling Mist ini Shailla terus memakainya. Bau dia sangat lembut dan menyegarkan. Rasa tenang sahaja ketika Shailla menghidu haruman stay fresh body sparkling mist ini.

Shailla memakainya ketika sampai di office. Ketika balik baunya masih lagi ada. Bungkusan dia pun ringan dan mudah di simpan di dalam beg tangan. Shailla suka dengan botolnya berwarna merah jambu, terlihat romantik dengan corak bunga ros gitu.

GRAND LAUNCHING PROMO - Buy 1 + Get 1 Free! Add at least two items to bag to apply discount automatically at checkout.

Always wanted to try but never got to buy? For a limited time get
FREE SHIPPING on all ALTHEA Exclusives with CODE: PBSHIP
Pore Purifying Serum Cleanser


Pencuci muka ini bukan sebarang pencuci yer. Ia juga mengandungi serum. Pencuci ini dapat menanggalkan segala jenis kotoran serta mampu menanggalkan make up tanpa membuat kulit korang menjadi kering. Pencuci ini juga mampu mengimbangi kadar pH agar kulit kekal sihat.


Shailla menggunakan pencuci muka ini ketika Shailla mengenakan make up. Memang berkesan menanggalkan kotoran make up. Tambah kalau kita hendak solat, memang sesuai cuci dengan Pore Purifying Serum Cleanser ini. Kulit kita pun kekal sihat dan tidak kering.

Always wanted to try but never got to buy? For a limited time get FREE SHIPPING on all ALTHEA Exclusives with CODE: PBSHIP
Untuk Info Lanjut :




Terima Kasih

Agrofarmstay @Skill-Tech

Assalamualaikum 💕


Pada sabtu yang lalu, Shailla sempat pergi bercuti bersama keluarga ke Melaka. Shailla pergi bersama keluarga mertua cuma Shailla menginap di penginapan yang berbeza. Shailla menginap di Agrofarmstay Durian Tunggal Melaka. Shailla sampai awal juga ketika itu dalam pukul 11.45 pagi. Jadi sementara tunggu keluarga mertua sampai, Shailla mencuba nasib untuk check in awal. Alhamdulillah Shailla dapat check in awal. Staff di bahagian receptionist ketika itu sangat mesra pelanggan. Senang berurusan dengan beliau.



Shailla duduk sini satu malam sahaja. Suasana di sini sangat tenang. Rasa damai sahaja hati ketika sampai berada di sini.  Shailla duduk chalet nombor satu betul-betul tepi receptionist. Shailla berkenan betul dengan lampu tidur rotan serta gambar itu, nampak unik dan klasik.Hihihi..


Di sini juga disediakan kolam renang. Bahagian kiri dan kanan kolam untuk kanak-kanak. Bagi Shailla kolam itu agak dalam juga macam anak Shailla paras leher jadi agak bahaya jika tidak guna pelampung. Sewaktu check in memang staff di situ pesan agar awasi anak-anak kerana di situ tiada life guards.

Antara aktiviti menarik yang boleh di lakukan di situ seperti :

Bilik Karaoke

Berkayak

Pondok Ternakan

Dewan Palma

Kolam Memancing

Pondok Nipah

Taman Herba

Surau Teratai

Tidak rugi rasanya korang bawak anak-anak bercuti ke sini sempena cuti sekolah ini. Kalau mana yang hendak lari seketika dari tekanan kerja boleh datang ke sini kerana korang akan mendapat ketenangan dan kedamaian ketika berada di sini. Untuk pengguna line unfi, di sini memang tiada line. Macam Shailla duduk di sini memang tidak dapat online. Bila masuk bandar baru dapat update Instagram dan juga facebook. Okay sampai di sini sahaja, jika berminat untuk menginap di sini, korang boleh lihat dan hubungi seperti yang tertera di bawah ini. Jumpa lagi di entry akan datang.

Encik Bari – 012-211 8246
Encik Mat – 016-209 8623

Alamat:
Lot 453,
Batu 13, Jalan Tebong/ Machap,
76100, Durian Tunggal,
Melaka

Website : http://agrofarmstay.my/
Facebook: https://www.facebook.com/agrofarmstay/
Instagram: https://instagram.com/agrofarmstay

Terima Kasih