The Regency Waterfront Hotel Kuala Terengganu

Assalamualaikum ❤️


Hai semua, ini merupakan penginapan sha seterusnya ketika berada di Terengganu. Alang-alang kami konvoi naik ke Kuala Terengganu, jadi kami terus menginap di The Regency Waterfront Hotel Kuala Terengganu. Ini berikutan anak-anak tidak dapat mandi manda di pantai. Jadi kami sekeluarga tukar rancangan untuk membawa mereka mandi kolam. 


Di atas adalah pemandangan dari luar hotel sha. Kalau korang dapat lihat, hujung bangunan itu adalah laut. Jom sha kongsi sikit pemandangan di dalam bilik hotel pula. 

Tempat Tidur

Bilik Air

Sebenarnya keadaan katil sewaktu datang kemas sahaja. Tetapi bila dua orang gergasi itu telah naik memang hancurlah jadinya. Ruang bilik dia sangat besar dan susun atur perabut juga tersusun kemas. Bilik kami merupakan bilik mempunyai penghawa dingin.dan mempunya sebuah katil bersaiz quuen. Sha menginap disitu selama satu malam kerana keesokkan harinya kami akan bergerak pulang ke rumah di Sungai Buloh Selangor. 


Ketika masuk ke bilik hotel,lebih kurang pukul 3 lebih. Jadi kami anak beranak rehat sebentar kemudia pukul 5 petang kami bersiap untuk mandi kolam. Kolam dia terletak dibangunan sebelah iaitu berhadapan dengan hotel. Kalau korang lihat gambar dari kuar bilik hotel itu, terdapat satu bangunankan? Disitu tempat untuk mandi kolam. Anak sha yang pertama memang mandi sampai tidak ingat dunia. Jenuh paksa naik untuk balik ke bilik hotel. Manakala anak sha yang nombor dua pula, mandi sampai tertidur. Bila waktu sudah hampir tujuh malam, kami semua berangkat pulang untuk mandi, solat dan bersiap untuk pergi undangan makan malam di rumah saudara yang duduk area situ. Selepas makan malam, sha singgah di downtown tapi sekejap sahaja kerana anak-anak semua sudah tidur keletihan. 


Keesokkan paginya, bangun pagi, bersiap-siap terus pergi sarapan pagi. Sarapan disitu memang banyak pilihan begitu juga dengan masakkan dia boleh tahan. Memang tidak akan rasa menyesal. Itu bergantung pada tekak masing-masing tapi buat kami sekeluarga memang tidak ada komplain tentang rasa makanan disitu malah kami siap lepak lagi disitu sampai waktu habis. Mula masa breakfast adalah dari pukul 7 pagi hingga 10.30 pagi. 


Selepas perut kenyang jadi kita kena bersenam sikit untuk membakar lemak yang ada. Aktiviti sha dan keluarga seterusnya adalah bermain bowling yang juga terdapat di dalam bangunan itu.

Kitaorang main sampai pukul 11.30 am, kemudian pulang ke bilik untuk berkemas dan check out hotel pada pukul 1.00 pm. Sebelum pulang ke rumah, ada beberapa tempat yang sempat singgah. Yang itu sha akan cerita di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih. 

50 comments:

  1. wah check out pkul 1 ke ? best ni haha biasanya check out pkul 12 je . tk smpai terengganu lagi.. boleh la nti lisa try hotel tu kalau pergi sana

    ReplyDelete
  2. tak pernah lagi stay kat sini bila ke Terengganu.. macam best juga hotelnya.

    ReplyDelete
  3. Here is what you can expect over the upcoming few months as we get closer to UFC 229: Reporters will ask fighters about their predictions for its Oct. 6 headliner between lightweight winner Khabib Nurmagomedov and Conor McGregor, and also these fighters mechanically will oblige with a response.
    UFC 229 Free Streaming

    ReplyDelete
  4. The 2019 College Football Playoff National Championship is a college football bowl game that will determine the national champion in the NCAA Division I Football Bowl Subdivision for the 2018 season. Wikipedia https://nationalchampionshipgamelive.com/

    ReplyDelete
  5. Every year NFL super Bowl is held after the regular season ends. it is usually take place on January every year. this year 61st Super Bowl will be take place at Mercedes-Benz Stadium in Atlanta, home of the Falcons. This stadium is being hosted this event for the first time Which opened in 2017 at Atlanta.

    CBS will telecast The 53 Super Bowl Live on CBS Sports and on their sports app. You can buy a paid subscription to enjoy this big event of the year. Beside the official streaming you can enjoy live stream on social media like YouTube, Facebook and Twitter.

    Super Bowl LIVE exhibited by Verizon is the Atlanta Super Bowl Host Committee's allowed to the general population fan town, which will feature Atlanta's dynamic culture and music scene, highlighting shows created by GRAMMY Award-Winning Producer Jermaine Dupri. Super Bowl LIVE introduced by Verizon will be open from Saturday, January 26 – Saturday, February 2 at Centennial Olympic Park in downtown Atlanta.

    Together with Super Bowl Experience Driven by Hyundai, Super Bowl exhibited by Verizon will be the center point of fan vitality and energy paving the way to Gameday.

    ReplyDelete
  6. Do you want to get Amazon Gift Cards for free? Do not hesitate! Try the newest Amazon Gift Card giveaway. Daily 700 gift cards!
    Searching for a working Amazon gift card generator is a hopeless struggle for most people because the majority of websites are fake. Finally, here is working.
    amazon gift card codes

    ReplyDelete
  7. We can not enjoy All Games sitting at all the stadiums. But There Is many way To Watch all Games Live Streaming From our Room. For This We Need Some Live telecast website or TV Channel.Like This There Is a Big Fight Between canelo alvarez & daniel jacobs On May 4 In DAZN.Do You Want to Watch it Now?? If you are not around the stadium, how do you see this boxing? Well, I can give you an instruction to watchh it and its totally free. please Click here to this Link Bellow. You Can watch
    Canelo Alvarez vs Daniel Jacobs Live Streamingfor Free Broadcasting For Clicking On this hypered Text. Here is given the full gudline. You can enjoy the bout problem free.

    ReplyDelete