November 23, 2016

Bedak Ruam Bayi Atasi Masalah Penyakit Kulit

Assallammualaikum 💋


Setiap ibu pastikan mahukan yang terbaik buat anak mereka, begitu juga dengan shailla. Kadangkala anak digigit nyamuk cepat-cepat sapu Minyak Herba Asma Mujarab untuk mengelak gigitan menjadi lebih gatal dan merah. Pernah dengar tentang Bedak Ruam bayi? Bedak Ruam Bayi adalah bedak yang direka khas untuk ana-anak yang menghadapi masaalah kulit seperti  psoriasis , ekzema, panau, kayap, kurap, chicken pox, kudis buta, ruam bayi, gatal-gatal pada kulit ,jerawat dan lain-lain penyakit kulit.

Baru ini Shailla dapat Bedak Ruam Bayi untuk Shailla mencuba sendiri pada Areez Syahmi. Apa yang menarik tentang Bedak Ruam Bayi ini adalah bebas bahan kimia dan selamat jika termakan. Bedak Ruam Bayi ini diformulasikan daripada 100% tanah liat yang mengandungi mineral semulajadi dan Ia mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit.


Sebenarnya, Areez ini, kulitnya agak sensitif. Kalau terlalu berpeluh atau panas, habis merah-merah pada muka dan naik ruam. Waktu Areez baby dulu, lagilah teruk sebab tidak boleh pasang aircorn kebetulan cuasa panas, habis merah pipi Areez dan serta merta naik ruam. Memandangkan sekarang shailla telah memiliki Bedak Ruam Bayi ini, jika kulit Areez naik ruam kemerahan lagi hanya sapu sahaja pada bahagian ruam itu.


Jika kita lihat, Bedak Ruam Bayi ini berwarna putih tanah liat dan didalamnya pula bentuk cecair. Jadi tidak perlu kita tambah air lagi hanya gongcang agar bahan itu sebati kemudian sapu sahaja pada bahagian kulit yang bermasaalah itu. Bedak Ruam Bayi ini, cepat meresap dalam kulit dan menjadikan kulit terasa sejuk dan lembut .Satu bekas tahan agak lama,dalam beberapa bulan.Yang paling penting, Bedak Ruam Bayi bebas Paraben dan juga bahan-bahan kimia berbahaya.Selamat untuk anak-anak  terutama yang masih bayi kerana kandungannya dari 100% bahan semulajadi seperti tanah liat putih dan air galian yang telah ditapis secara khusus.


Pembuatan Bedak Ruam Bayi adalah secara homemade warisan semulajadi turun temurun serta pembuatan bedak sejuk tanah liat yang diiktiraf oleh SIRIM QAS INTERNATIONAL yang mana selamat digunakan dari bayi hingga dewasa.

Produk Tiruan Dipasaran


PEMBOHONG BESAR!

Ruam Bayi Powder (RBP) tidak pernah menukar packaging baru kepada nama Bedak 'Asma.
Tindakan jijik mereka ini sebenarnya untuk menipu pelanggan untuk menjual produk tiruan yang kononnya mengaku lebih baik dari RBP. RBP sudah mempunyai ratusan testimoni dan masih menggunakan bahan-bahan tradisional yang diwarisi oleh turun-temurun. RBP tidak diperoses oleh kilang kerana pihak kami ingin menjaga kualiti dan sifat kesucian tanah yang ditapis khusus. Fungsi tanah liat terbaik di dunia ini perlu dijaga keasliannya oleh tradisi turun temurun.

Testimoni Daripada Pengguna

Baguskan, harap lepas ini ibu-ibu semua boleh mencari Bedak Ruam Bayi ini jika anak menghadapi masalah kulit. Kalau hendak tahu lebih pasal produk ini boleh tengok disini :

Page :Facebook :

Hubungi :

Puan Nurul : 017 6239935 ( Produk Owner) 

HQ En. Hafis 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran)


Sekian Terima Kasih

Mango Tops Malaysia Gaya Fesyen Terkini

Assallammualaikum 💋Kalau bercerita pasal fesyen ini pasti ramai para gadis dan wanita menyukainyakan. Susah rasanya jumpa orang yang perempuan yang tidak suka pada fesyen. Shailla sendiri pun suka pada fesyen. Kalau boleh hendak sentiasa kelihatan cantik dan bergaya.

Dunia fesyen mempunyai antara pasaran yang paling kompetitif dan cukup mencabar. Ia mempunyai trend yang sentiasa berubah-ubah dan seringkali bertukar. Disebabkan itulah saban tahun kita akan dapat lihat banyak tren fesyen terkini yang diketengahkan mempamerkan gaya yang sedang popular dan menjadi pilihan pencinta fesyen.

Di luar sana terdapat banyak jenama fesyen yang kita boleh dapatkan. Namun tidak semuanya menawarkan produk ataupun koleksi yang sama kerana setiapfashion brand itu sendiri mempunyai ciri-ciri ataupun sifatnya yang tersendiri. Ia juga bergantung kepada koleksi, nilai dan populariti jenama itu sendiri dalam dunia fesyen.Mango merupakan antara jenama fesyen yang seringmendapat perhatian ramai pencinta fesyen. Ini kerana popularitinya telah menjangkau banyak negara di seluruh dunia sebagai antara jenama fesyen yang menjadi pilihan ramai fashionista. Koleksi Mango Tops Malaysia misalnya sentiasa ditunggu-tunggu oleh wanita urban yang sukakan gaya fesyen terkini yang boleh didapati dengan kualiti premium terbaik.Jenama mango ini memang sudah terkenal. Kalau shailla pergi window shopping memang rasa meroyan melihat koleksi-koleksi daripada jenama Mango. Nasib sekarang tengah mengandung, jadi pemilihan pakai memang agak terhad. Kalau baju, shailla kena pilih yang lebih besar dan labuh agar tidak nampak terlalu gemuk. Seperti gambar yang shailla kongsi dalam entry ini adalah antara daripada koleksi Mango Tops. Itu baru sedikit, terdapat banyak lagi koleksi Mango Tops yang harus korang lihat.

Jika anda mahukan jenama yang mampu memberikan anda semua yang dicari maka ini adalah brand terbaik buat anda. Mango Malaysia ada pelbagai koleksi fesyen yang menarik terdiri daripada rangkaian produk yang cukup meluas.

Sekian Terima Kasih ❤️
Logo KBBA

REVIEW : SUKA SUSU KAMBING COKELAT

Susu sememangnya bagus untuk kesihatan tubuh badan secara keseluruhan. Ia mengandungi sumber kalsium dan fosforus yang baik. Susu juga membe...