Januari 26, 2019

Susu Kambing Lazz Edisi Omar dan Hana

Assallammualaikum

Susu apa yer paling berkhasiat untuk anak-anak?

Hurmm bukan mudah untuk memberi yang terbaik untuk anak-anak terutama dalam aspek permakanan. Sebelum membeli sesuatu untuk anak-anak pasti Shailla ada membaca review dan juga mencari maklumat terperinci tentang kebaikkan sesuatu produk itu. Bukan main hentam sahaja beli untuk anak-anak.

Dari hasil pencarian Shailla, maka Shailla bertemu dengan susu yang sesuai untuk anak Shailla iaitu Susu Kambing Lazz


Keistimewaan Lazz Susu Kambing
  1. Lazz merupakan perintis susu kambing kurma organik Malaysia. 
  2. Kombinadi susu dan kurma orgamilk menyediakan khadiat nutrisi semulajadi. 
  3. Di Import 100% dari Holland
  4. Susu kambing organik,halal,berkhasiat
    dan sedap tanpa sebarang bahan kimia yang diragui sesuai untuk seisi keluarga
  5. Lazz Susu Kambing mempunyai Rasa yang enak dan tidak mempunyai Bau Hamis Kambing. 
  6. Merupakan Produk terbaru Keluaran Muslim dan Mendapat PengiktiranMESTI daripada Kementerian Kesihatan Malaysia. 
  7. Lazz Susu Kambing juga terjamin Selamat, Bersih, dan Sihat.
  8. Bersifat Alkali ringan.


Mengapa memilih Susu Kambing Lazz? 

Kalau korang nak tahu, semasa anak kita bermain, saat itulah mereka akan belajar sesuatu yang baru. Bila anak kita semakin aktif, semakin banyak nutrisi yang anak kita perlukan. 

Dengan susu kambing lazz dapat membentuk proses tumbesaran anak-anak kita kerana ia mengandungi vitamin semulajadi untuk perkembangan minda, mata, tulang dan gigi. 

Susu Kambing Lazz ini juga rendah laktosa dan gula. Jadi susu ini tidak terlalu manis. Permakanan manis sangat pun tidak elok untuk anak-anak. Bukan sahaja boleh merosakkan gigi malah membuat anak-anak menjadi hyper active. 

Susu Kambing Lazz ini juga bukan sahaja sangat mudah dihadam malah meningkatkan imunisasi anak-anak. Kandungan kalsiumnya yang mudah diserap sangat sesuai untuk anak-anak ekzema. 


Ibu-ibu pasti tahu cerita Omar dan Hana kan? Tipulah kalau cakap tidak tahu. Menariknya kali ini adalah susu kambing lazz kolaborasi bersama Omar dan Hana. Korang boleh lihat pada bungkusan kotak susu kambing lazz tertera gambar omar dan hana.

Shailla berharap sangat Areez dan Aqeef boleh mencontohi teladan-teladan baik yang terdapat di dalam cerita Omar dan Hana. Seperti susu kambing lazz Omar Hana, bukan sahaja memberi anak-anak minum malah perlu menerapkan kepada anak-anak nilai-nilai murni seperti yang terdapat di dalam cerita Omar dan Hana


Jadi ibu-ibu bolehlah mencuba susu kambing lazz versi Omar dan Hana ini kerana keluarga adalah segalanya buat kita. Sebab itu Shailla hanya akan pilih yang terbaik buat mereka. Bukan sahaja untuk anak-anak malah ibu dan ayah juga boleh tumpang sekali minum susu kambing lazz ini.

MAKLUMAT LANJUT :

WEBSITE : www.lazzsusukambing.com
FACEBOOK :- LAZZ Susu Kambing
INSTAGRAM :- @lazzsusukambinghq
TELEFON :- 013 - 3083354

Terima Kasih

Disember 21, 2018

Gel Rawatan Mata Anti Lingkaran Gelap dari Cosmoderm

Assalamualaikum 💕

Hai semua apa khabar? Di harap sihat dan cantik selalu. Kenapa Shailla cakap cantik selalu? Ini kerana Shailla ingin berkongsi satu produk penjagaan mata dari Cosmoderm

Pernah dengar ayat dari mata turun hati? Tipulah kalau ada yang kata tidak pernah dengar, sekeh karang... Hahaha. Tapi cuba korang bayangkan bagaimana dari mata akan turun ke hati jika pandang-padang mata tengok lebam dah macam mata panda.. Ngeh..ngeh..ngeh..

Punca Lingkaran Gelap Bawah Mata :

Kurang Tidur

Kebiasannya apabila korang mengalami 'mata panda' ataupun lingkaran gelap bawah mata, ini adalah kerana korang tidak cukup tidur. Kekurangan tidur atau keletihan akan menyebabkan kulit menjadi pucat menjadikan darah di bawah kulit menjadi lebih kelihatan dan lebih biru atau lebih gelap.

Terdedah dengan cahaya matahari

Sinaran matahari boleh menarik pigmentasi permukaan kulit dan membuatkan lingkaran hitam. Pendedahan lama kepada cahaya matahari  menghasilkan lebih banyak melanin di sekitar mata. Sebab itulah warna bawah mata koarang menjadi lebih gelap.

Perubahan hormon

Wanita yang mengalami perubahan hormon kulitnya akan mengalami banyak perubahan. Biasanya, semasa kehamilan dan fasa haid akan menyebabkan kegelapan pada bawah mata. Punca ini sukar untuk dielakkan, melainkan jika korang mengubah gaya hidup dengan mengawal stress.

Penuaan

Faktor usia juga akan menyebabkan lingkaran hitam pada bawa mata. Ini kerana, umur yang semakin tua akan membuatkan kulit di sekeliling mata menjadi lebih nipis yang menjadikan saluran darah lebih menonjol. 

Kekurangan nutrisi

Lingkaran gelap bawah mata boleh disebabkan oleh kekurangan zat makanan. Sebaiknya, korang perlu mengambil makanan sihat dan berkhasiat yang mengandungi vitamin seperti A,C,K dan E. Vitamin-vitamin ini mampu membantu untuk menghilangkan lingkaran hitam yang boleh membuatkan penampilan korang terganggu.

Haaaa... Macamana hendak atasi lingkaran gelap bawah mata ini? Meh sini Shailla ingin berkongsi satu produk bagus bagi mengatasi lingkaran gelap bawah mata.

Gel Rawatan Mata Anti Lingkaran Gelap


Apa yang bagus tentang produk ini adalah :

1) Halal
2) Kelulusan dari GMP
3) Tiada Paraben
4) Tiada SLS/SLES

Antara Kelebihan Produk ini adalah :

1) Membantu menganjalkan struktur kulit
2) Mengurangkan sembap serta lingkaran gelap di sekeliling mata.
3) Licin, tanpa minyak dan mudah diserap untuk melembabkan lapisan epidermis
4) Mudah diserap untuk melembapkan lapisan epidermis.
5) Sesuai untuk kulit lembut dan sensitif di sekeliling mata.
6) Gel rawatan yang diperkaya dengan Co-Enzyme Q10, kolagen dan ekstak tumbuhan yang mencerahkan lingkaran hitam, mata bengkak dan garisan halus.
7) Menyegarkan dan menyamankan kulit keliling mata
8) Menggalakkan pengaliran darah keliling mata untuk elakkan bengkak dan lingkaran hitam.
9) Sesuai untuk lelaki dan wanita peringkat remaja dan dewasa.
10) Sesuai untuk Kulit Kering & Sensitif


Cara Penggunaan :

Cara Pemakaian amat mudah. Pasti muka korang sudah dibersihkan terlebih dahulu sebelum memakai gel ini. 

Picit sedikit pada jari kemudian, dap dap dap dibawah mata perlahan-lahan sehingga gel ini meresap ke dalam kulit.

Digunakan 2 kali sehari iaitu di waktu pagi dan juga malam. Macam Shailla akan memakainya sebelum tidur.


Apa yang bagus tentang produk ini dari pengalaman Shailla menggunakanya adalah ia amatlah mudah dipakai dan dibawa ke mana-mana. Mana tidaknya di bungkus dalam tiub yang kecil memang senag hendak selit di mana-mana apatah lagi untuk bawa berjalan.

Selain itu juga gel ini cepat meresap didalam kulit korang dan tidak melekit. Shailla memankai dalam beberapa saat sahaja meresap ke dalam kulit. Ia juga tidak menyebabkan bawah mata korang berminyak.

Korang perasan tak? Jika korang make up, tepi mata korang kadang-kadang ada kesan rekahan. Dengan pemakaian gel ini, kesan rekan tepi mata itu dapat diatasi ini kerana gel itu melembap dan tidak menyebabkan kekeringan.

Untuk Maklumat Lanjut Boleh Layari:




Sekian Terima Kasih

Disember 18, 2018

Body Sparkling Mist dan Pore Purifying Serum Cleanser dari Althea Korea

Assallammualaikum

Hari ini Sha ingin berkongsi tentang produk wangian dan juga pencuci muka dari Althea Korea. Siapa yang tidak suka dengan wangian bukan? Bukan sahaja wanita malah lelaki pun suka pada wangian.


Stay Fresh Body Sparkling Mist


Stay Fresh Body Sparkling Mist dari Althea Korea ini merupakan kerjasama antara pelakon dan penyanyi Indonesia iaitu Titi Kamal. Titi Kamal juga di kenali kerana mempunyai rambut hitam yang panjang serta cantik.

Stay Fresh Body Sparkling Mist ini campuran buah-buahan dan juga bunga. Di mana ramuan yang digunakan adalah seperti limau, peach, rose, dan beberapa bahan lain.


Ketika dapat sahaja Stay Fresh Body Sparkling Mist ini Shailla terus memakainya. Bau dia sangat lembut dan menyegarkan. Rasa tenang sahaja ketika Shailla menghidu haruman stay fresh body sparkling mist ini.

Shailla memakainya ketika sampai di office. Ketika balik baunya masih lagi ada. Bungkusan dia pun ringan dan mudah di simpan di dalam beg tangan. Shailla suka dengan botolnya berwarna merah jambu, terlihat romantik dengan corak bunga ros gitu.

GRAND LAUNCHING PROMO - Buy 1 + Get 1 Free! Add at least two items to bag to apply discount automatically at checkout.

Always wanted to try but never got to buy? For a limited time get
FREE SHIPPING on all ALTHEA Exclusives with CODE: PBSHIP
Pore Purifying Serum Cleanser


Pencuci muka ini bukan sebarang pencuci yer. Ia juga mengandungi serum. Pencuci ini dapat menanggalkan segala jenis kotoran serta mampu menanggalkan make up tanpa membuat kulit korang menjadi kering. Pencuci ini juga mampu mengimbangi kadar pH agar kulit kekal sihat.


Shailla menggunakan pencuci muka ini ketika Shailla mengenakan make up. Memang berkesan menanggalkan kotoran make up. Tambah kalau kita hendak solat, memang sesuai cuci dengan Pore Purifying Serum Cleanser ini. Kulit kita pun kekal sihat dan tidak kering.

Always wanted to try but never got to buy? For a limited time get FREE SHIPPING on all ALTHEA Exclusives with CODE: PBSHIP
Untuk Info Lanjut :




Terima Kasih

Disember 06, 2018

Agrofarmstay @Skill-Tech

Assalamualaikum 💕


Pada sabtu yang lalu, Shailla sempat pergi bercuti bersama keluarga ke Melaka. Shailla pergi bersama keluarga mertua cuma Shailla menginap di penginapan yang berbeza. Shailla menginap di Agrofarmstay Durian Tunggal Melaka. Shailla sampai awal juga ketika itu dalam pukul 11.45 pagi. Jadi sementara tunggu keluarga mertua sampai, Shailla mencuba nasib untuk check in awal. Alhamdulillah Shailla dapat check in awal. Staff di bahagian receptionist ketika itu sangat mesra pelanggan. Senang berurusan dengan beliau.



Shailla duduk sini satu malam sahaja. Suasana di sini sangat tenang. Rasa damai sahaja hati ketika sampai berada di sini.  Shailla duduk chalet nombor satu betul-betul tepi receptionist. Shailla berkenan betul dengan lampu tidur rotan serta gambar itu, nampak unik dan klasik.Hihihi..


Di sini juga disediakan kolam renang. Bahagian kiri dan kanan kolam untuk kanak-kanak. Bagi Shailla kolam itu agak dalam juga macam anak Shailla paras leher jadi agak bahaya jika tidak guna pelampung. Sewaktu check in memang staff di situ pesan agar awasi anak-anak kerana di situ tiada life guards.

Antara aktiviti menarik yang boleh di lakukan di situ seperti :

Bilik Karaoke

Berkayak

Pondok Ternakan

Dewan Palma

Kolam Memancing

Pondok Nipah

Taman Herba

Surau Teratai

Tidak rugi rasanya korang bawak anak-anak bercuti ke sini sempena cuti sekolah ini. Kalau mana yang hendak lari seketika dari tekanan kerja boleh datang ke sini kerana korang akan mendapat ketenangan dan kedamaian ketika berada di sini. Untuk pengguna line unfi, di sini memang tiada line. Macam Shailla duduk di sini memang tidak dapat online. Bila masuk bandar baru dapat update Instagram dan juga facebook. Okay sampai di sini sahaja, jika berminat untuk menginap di sini, korang boleh lihat dan hubungi seperti yang tertera di bawah ini. Jumpa lagi di entry akan datang.

Encik Bari – 012-211 8246
Encik Mat – 016-209 8623

Alamat:
Lot 453,
Batu 13, Jalan Tebong/ Machap,
76100, Durian Tunggal,
Melaka

Website : http://agrofarmstay.my/
Facebook: https://www.facebook.com/agrofarmstay/
Instagram: https://instagram.com/agrofarmstay

Terima Kasih

November 29, 2018

POPULAR INTERIOR DESIGN STYLES EXPLAINED


Assallammualaikum and Hai Everyone

Are you looking to decorate your new home and are seeking inspiration? Look no further, as we’ll be covering a number of interior design styles that have been popular choices for modern homes. Whether you have a brand-new Sri hartamas condominium or a cozy townhouse in the heart of Kuala Lumpur, here’s sure to be a style for you in our list.

The parlance of design and décor can be tricky waters to navigate indeed, especially when it comes to the myriad of design styles out there. Although there are certain elements that are distinct to certain design styles, in reality most designers blend together different elements from different decorating styles in order to achieve a more modern take.

However, it is crucial that you be able to identify the core elements and aspects of each design style. We’ve listed a number of design styles that are currently in vogue. So, read on to get an in-depth view on what characterizes each design style.



Many an iconic piece in modern design has come from the mid-1900s, which was the era in which modern design flourished. Modern design style is characterized by refined lines, minimalist silhouettes and organic shapes. The masters of mid-century design have defined creative and interesting ways to incorporate new materials, such as molded plastic, plywood and metals, into industrial design. Mid-century modern pieces are high versatile and can blend and complement a whole range of different design styles.

2. Industrial

Industrial design harkens back to the industrial era. Anything industrial, as you can name it, goes for this design style. Exposed metals and distressed wood elements are used liberally, often accompanied by exposed brick walls. More modern advocates of this style tend to prefer more copper-tone accents to bring out more earthiness and rusticness. Furniture pieces are characterized by utility, which can vary from clean lines to elaborate ornamentation.

3. Scandinavian

Scandinavian style is an off-shoot of the mid-century modern movement in design. One of the, if not the most, distinctive associations of Scandinavian style is of course, IKEA. However, this doesn’t mean that you need to shop there in order to acquire distinctive Scandinavian-inspired pieces.

Scandinavian design style is characterized by the popular minimalist look. This permeates both furniture as well as interior architecture. The look features gentle contours, playful accents and a balance of both engineered and organic materials. White and gray ones are the focus of the color palette, with a touch of Bauhaus principles in the form of fluidic lines, great proportions and populist appeal.

4. Bohemian

You’ve often heard of bohemian chic fashion. Bohemian décor is the same, in that it captures the carefree and adventurous spirit of avant-garde lifestyles. Think about the long flowing dresses of Gypsies, as well as their red and purple tones. The key is to curate and edit your space to present a purposefully messy look that maintains a warm and inviting ambience.

Characteristics of the bohemian style include creative mixing and use of rich patterns and bright, vibrant colors. Furniture and décor pieces with an ethnic or nomadic vibe are crucial. For example, Morrocan, African or even Gypsy designs are trending at the moment. All this should be mixed with a healthy dost of textile, wood, and organic accents.

5. Farmhouse

Farmhouse décor is the modern counterpart to traditional country style. The overarching theme for farmhouse design style is transitional elements mixed in with some traditional elements. A farmhouse aesthetic can immediately transport your space to he French Provence.

Furniture pieces are characterized by distressed or exposed wood surfaces as well as comfortable fabric treatments. Color palettes are kept in the family of white and beige base colors with a mix of accent colors here and here. Although the orthodox accent color choices are usually turquoise or yellow, some bright fun and bold colors can also add pop and definition.

6. Urban modern

Urban modern interior design takes its cues from cosmopolitan environments. It is a fusion of various traits that are both opposing yet still complementary. Urban style encompasses a myriad of designs including minimalist modern, glamorous chic, ethnic heirlooms and edgy experimenting which all collide together in a distinctively 21-st century setting.

Elements in urban modern design include larger furniture that is both uniformly sleek and low-profiled. Furniture styles keeps to a more modern and trailblazing design and incorporate decorative accents that are artistically and creatively expressive. For example, elegant geometric designs and vintage pieces with embellishment are things that bode well in an urban modern space.

7. Shabby chic

With a shabby chic design style, the key guiding idea is to recreate the antique flea market look. Vintage elements in worn and organic materials are emphasized in this design style. Shabby chic furniture is characterized by their aged appearance. Materials such as distressed wood are covered in sanded milk or white pain in order to bring out the fine details and signs of wear and tear.

While the orthodox shabby chic color palette is usually white, ecru and pastel, don’t be afraid to inject pops of bold color. Likewise, decorative accents are usually softer and more opulent. This helps imbibe an affected feel, which serves to bring in the overall style and look up to a more contemporary standard. Linen textiles are great elements in shabby chic styles.

Last words:

Well, that’s a wrap! Hopefully this list was helpful in getting you started in identifying and perusing the design styles that are currently popular. Remember that you don’t have to stick to just one style in your space. The most creative spaces are always a cohesive bridge of different interior design styles that.

Thank You.

November 28, 2018

Milk Peel Cream Mask dari Althea Korea

Assalamualaikum 💕

Hai semua, apa khabar? Di harap dalam keadaan selalu hendaknya. Okay kali ini Shailla ingin berkongsi satu produk penjagaan muka dari Althea Korea. Sudah beberapa minggu Sha pakai produk.


Milk Peel Cream Mask


Inilah dia produk yang Shailla ingin kongsikan pada korang iaitu milk peel cream mask. Apa yang bagus tentang produk ini adalah ia memberi penghidratan pada kulit korang. Selain itu juga ia menanggalkan sel-sel kulit mati agar muka korang tidak kelihatan kusam. Mengandungi ekstrak AHA dan BHA untuk pengelupasan yang lembut. Produk dirumus khas dari protien susu untuk merangsang dan melembapkan kulit korang.

Milk Peel Cream Mask ini Sesuai untuk kulit sensitif yang memerlukan pengelupasan lembut dan kulit kering yang perlu dilembapkan walaupun selepas mengelupas.


Cara Untuk Guna

Okay, cara untuk memakainya senang sahaja. Korang picit sedikit cream ini pada jari, kemudian gosok ke muka hingga keluar biuh. Sewaktu Shailla pakai terasa macam magic pun ada juga, mana tidaknya gosok-gosak kemudian keluar biuh tanpa menggunakan air pun. Selepas itu korang boleh kopek atau basuh dengan air suam.

Bahan-Bahan

Ekstrak protein susu - Melembapkan dan menguatkan kulit

AHA & BHA - Mengelupas sel-sel kulit mati dengan lembut untuk kulit licin

Kaolin - Meretoksifikasi dan mengeluarkan kotoran dari liang-liang

Methyl Perfluoroisobutyl Ether, Stearicacid, Methyl Perfluorobutyl Ether, Potassium Hydroxide, 1,2-Hexanediol, Palmitic Acid , Ethylhexylglycerin, Milk Proteinextract, Disodium Edta, Gaultheria Procumbens (Wintergreen) Leaf Extract, Gluconolactone, Glycolic Acid, Titaniumdioxide (Ci 77891), Fragrance (Parfum), Coumarin*, Hexyl Cinnamal*, Citronellol*