SEARCH ABOUT ANY TOPIC HERE

I am Pregnant!!!

Assallammualaikum


Alhamdulillah rezeki dari Allah..setelah 10 hari tidak datang period, shaila telah membuat ujian kehamilan..alhamdulillah keputusannya positif. Perasaan shaila masa itu hanya Allah sahaja yang tahu...rasa hendak meloncat2 pun ada juga...hihihi..Apabila shaila menyedari shaila hamil, suami sarankan untuk berhenti mengambil jus delima gulsan ini untuk sementara waktu hinggalah shaila melahirkan baby kelak.
P/S: Rezeki anak itu adalah dari Allah, produk-produk ini hanyalah sampingan...Allah menentukan segalanya. Selain itu shaila tidak menjual produk-produk ini yer, hanya berkongsi pengalaman shaila sahaja.


Tara....apakah didalam ini? Haaa...inilah cara shaila surprise my husband. pagi jumaat itu, shaila kejut dia untuk pergi office, kemudian shaila bagi kotak ini pada dia.Apakah dalam kotak ini? haaa mesti korang dah dapat tekakan..hihihi


Taraaaaa...inilah barang terkandung didalamnya..hihihi..muka dia time itu agak blurrr..hahaha...tapi shaila terangkan baru dia teruja....okay sampai sini sahaja..jumpa lagi di next entry..

Sekian Terima Kasih

Perancangan Selepas ke Alam Perkahwinan - Jus Delima Gulsan

Assallammualaikum

Hai semua..okay entry hari ini sambungan dari entry semalam click SINI untuk melihat entry semalam.Entry semalam shaila ada mention pasal produk shaila makan sebelum berkahwin, Okay hari ini shaila hendak cerita pula produk shaila pakai selepas berkahwin. Produk ini lebih kepada pasangan yang ingin mempunyai cahaya mata. Berkesan atau tidak itu..tungguuuuu hasilnya yer..tapi kita mesti ingat yer rezeki itu datang dari Allah, kita hanya berusaha dan bertawakal, Allah menetukan segalanya.


Inilah produk yang shaila maksudkan iaitu Jus Delima Gulsan. Produk ini kakak saudara shaila yang syorkan. Katanya sesuai untuk orang yang mahu menimang cahaya mata. Selain untuk menimang cahaya mata, produk  ini juga terkandung banyak khasiat yang tersembunyi didalam produk ini. Antara khasiatnya adalah :

KECANTIKAN
1.Menghalang dan merawat jerawat
2. Menyembuhkan kerosakan kulit
3. Menjadikan kulit gebu dan licin
4. Menyingkirkan lemak berlebihan dan juga boleh melangsingkan badan...InsyaAllah...
5. Menegangkan payudara, membentuk perut dan punggung yang lebih kemas

KESIHATAN
1.Meningkatkan daya tahan tubuh untuk melawan serangan penyakit
2.Melancarkan peredaran darah
3.Mengeluarkan angin dan asid dalam badan anda (boleh mencegah penyakit gastrik dan juga kanser usus)
4.Melancarkan proses penghadaman makanan, melancarkan kerja-kerja mengepam darah untuk keperluan sel-sel badan kita
5.Membakar kalori dengan cepat, meningkatkan tenaga dan juga dapat memulihkan keletihan
6.Membuang asid urik di dalam sendi untuk meredakan penyakit Gout
7.Mengelakkan rasa mual (ketika hamil), melega masalah pening kepala
8. Dikenali sebagai "Viagra Semulajadi" iaitu dapat meningkatkan tenaga seksual
9. Memelihara kadar keseimbangan hormon semasa haid (untuk mengelakkan senggugut)
10. Merapatkan rahim dan juga menyuburkan rahim
11. Menurunkan paras glukosa dalam darah, membantu pesakit kencing manis
12. Menghapuskan kahak dan meredakan batuk
13. Mencegah berlakunya serangan angin ahmar bagi golongan warga tua...dapat juga mengurangkan risiko penyakit jantung
14. Membantu mencerdaskan minda dan daya ingatan kanak-kanak dan pelajar sekolah
15. Kandungan antioksidan (Polifenol) dan vitamin C yang tinggi mampu melindungi sel-sel tubuh kita daripada rosak dan boleh meredakan ketegangan urat saraf
16. Khasiat pati delima juga mampu merawat cirit-birit, mengurangkan panas di dalam badan dan juga demam, membunuh cacing di dalam usus, memutihkan kulit, mengurangkan tekanan darah tinggi, melancarkan fungsi buah pinggang, menambah darah. mengekalkan kesihatan dan juga fungsi mata.

Shaila makan produk ini selama sebulan dan hasilnya adalah: NEXT ENTRY

Sekian Terima Kasih

Perancangan Sebelum ke Alam Perkahwinan - Jamu Ratu Dara

Assallamualaikum

Hai..semua apa khabar?okay hari ini shaila hendak cerita produk yang shaila guna sebelum menjejak ke alam perkahwinan..huhuhu..untuk bakal b2b boleh lar mencuba.Okay produk yang shaila maksudkan adalah:

Jamu Ratu Dara


Shaila mengambil produk ini 3 bulan sebelum berkahwin.Jamu ratu dara ini banyak kebaikkanya antaranya adalah : 
  • Sangat berkesan untuk merapatkan, mengetatkan serta menghangatkan lagi bahagian keintiman wanita. 
  • Mengembalikan tenaga batin luaran & dalaman wanita.
  • Merawat keputihan dengan berkesan.
  • Melancarkan haid dan mengatasi sengugut.
  • Membantu mengatasi sakit pinggang & membuang angin dalam badan.
  • Memulihkan tenaga dan peredaran darah.
  • Mengecut & menguatkan rahim selepas bersalin.
  • Meningkatkan kesuburan wanita.
  • Membantu mendapatkan zuriat.
  • Melawaskan pembuangan air besar dan kecil.
  • Membantu menurunkan berat badan.
  • Mencegah barah payudara dan rahim.
  • Seri awet muda dan boleh mencantikkan kulit.
Pengalaman shaila makan produk ini, badan rasa ringan dan tidak cepat letih. Selain itu period shaila jadi sangat teratur tiap-tiap bulan.Masaalah keputihan shaila juga berkurangan. Selain itu ia juga melawaskan pembuangan air besar dan juga kecil.Shaila makan jamu ini sampai sebulan selepas kahwin, kemudian shaila berhenti makan kerana shaila rancang hendak mempunyai anak. Kemudian untuk merancang kehamilan shaila mencuba produk ini : 

Shaila akan cerita pada NEXT ENTRY

Sekian Terima Kasih


Throwback Majlis Malam Berinai

Assallammualaikum

Hai semua apa khabar? diharap dalam keadaan sihat selalu.Hokey kali ini shaila hendak kongsi gambar semasa majlis malam berinai. Sebenarnya Majlis ini saja-saja buat atas permintaan family.

Baju Bollywood



Malam Berinai secara umumnya terbahagi kepada dua iaitu Berinai Kecil dan Berinai Besar. Majlis Berinai Kecil kebiasaannya hanya diadakan untuk pengantin perempuan dan saudara mara rapat mereka sahaja. Majlis ini akan diadakan sehari sebelum si gadis bernikah dengan pasangannya. Tujuan Majlis Berinai Kecil ini lebih kepada ingin memberikan restu dan melahirkan rasa gembira kerana si gadis bakal menjadi isteri dan perkahwinannya amatlah dinantikan oleh ahli keluarga yang merestui.

Baju Kimono



Manakala Majlis Berinai Besar pula akan melibatkan persandingan kedua pasangan pengantin yang telahpun selamat dinikahkan. Pasangan pengantin lebih suka mengenakan pakaian jenis tradisional sama ada songket bunga tabur ataupun songket bunga penuh. Majlis ini juga hanya diraikan oleh rakan rapat serta saudara mara kedua belah keluarga pengantin lelaki dan perempuan. Ia hanya diadakan di rumah pengantin perempuan. Tujuan Majlis Berinai Besar ini diadakan selain untuk meraikan kehadiran keluarga pengantin lelaki ia juga lebih kepada ingin berkenalan sesama ahli keluarga. Memandangkan ia tidak dapat dilakukan dengan sempurna pada hari persandingan kerana terdapat tetamu yang ramai sehingga menyukarkan untuk memberikan layanan yang lebih istimewa.

Baju Tradisi Jawa



Sememangnya Majlis Berinai Kecil mahupun Majlis Berinai Besar mempunyai simbolik dan keistimewaan tersendiri. Masyarakat dahulu amat menitikberatkan hubungan kekeluargaan dan silaturrahim sesama jiran sekampung. Berbeza dengan zaman sekarang, tidak ramai yang masih mengekalkan adat dan budaya kerana kehidupan di bandar tidak lagi mengamalkan sikap saling tolong menolong dan ramah mesra sesama jiran tetangga. Kos perbelanjaan perkahwinan waktu itu tidaklah terlalu besar kerana jiran tetangga saling memberikan bantuan samada dari segi kewangan mahupun barangan dapur yang dapat digunakan bagi mengadakan sesebuah majlis. Berbanding sekarang, kos perbelanjaan berpuluh ribu hanya dapat digunakan untuk satu majlis kerana kos tempahan katering dan dewan memakan belanja yang amat besar berbanding konsep gotong royong.


Majlis malam berinai shaila dilakukan pada sebelah malam selepas majlis akad nikah dan juga marhaban.
Gambar Perkahwinan shaila belum siap lagi..sobsobsobsob..jadi tidak boleh buat throwback lagi majlis akad nikah dan perkahwinan lagi.

Sekian Terima Kasih

Review Sahara Tent Restaurant dan Majlis Perpisahan officemate

Assallammualaikum 

Hai semua pembaca, apa khabar? rasanya sudah terlalu lama shaila menyepikan diri, sekarang tibalah masa untuk shaila memanaskan enjin blog Secretofshaila kembali. Okay, kali ini shaila hendak cerita sambil review restaurant shaila pergi pergi minggu lepas sempena majlis pepisahan rakan tempat kerja.


Restaurant yang menjadi pilihan kami adalah restaurant arab yang terletak di bangunan sacc shah alam. Restaurant ini berkonsep arab style. Kalau korang tengok nama restaurant pun korang dah boleh agak restaurant ini adalah restaurant arab.


Ini adalah salah satu dekorasi didalam restaurant ini. Dekorasi didalam restaurant ini ala-ala berada di padang pasir menarik dan cantik. Mari kita beralih pada makanan pula.


Ini air blueberry, tapi shaila tidah rasa pun sebab officemate chiness girl punya tapi kalau tengok memang nampak menyelerakan..yumyumyum..


Yang ini pula air delima, rasanya masam tapi sedap. Manakala sebelahnya pula adalah air chocholate, super sedap..hihihi..


Hokey, ini pula namanya chicken Mandy, nasi dia memang sedap cuma ayam dia terlalu kering dan keras. Selain itu ada juga makanan lain seperti roti arab, mertabak dan lain-lain lagi.


Before pulang, wajib posing dahulu..hihihi


Officemate shaila yang hendak berhenti itu adalah yang berdiri belah kiri hujung sekali.Okay sampai sini sahaja, jumpa lagi.

Sekian Terima Kasih

Percutian Ke Gold Coast Morib Resort

Assallammualaikum


Hai semua...apa khabar? sudah rasa lamanya shaila tidak update blog, sudah bersawang jadinya...hohoho. Okay entry shaila kali ini, Shaila hendak cerita percutian shaila bersama family mertua..hikhikhik.Pada 14/6/2014 yang lepas, shaila pergi bercuti ke Gold Coast Morib Resort selama 2 hari satu malam.


Sebelum sampai ke Gold Coast Morib Resort, Kami singgah di pantai  morib dahulu untuk menikmati makan tengahari dan bersiar-siar sebentar sambil main layang-layang kerana angin dekat situ memang kuat jadi sesuai untuk aktiviti main layang-layang.


shaila bersama kakak-kakak ipar, adik ipar dan suami


Bapa dan mak mertua shaila


Shaila bersama the only one adik ipar.


Shaila bersama family kakak ipar. Okay perjalanan dari sungai buloh ke Gold Coast Morib Resort mengambil masa satu jam setengah untuk sampai di sana.

Review Gold Coast Morib Resort


Pandangan Dari Bilik


Bilik Penginapan Shaila


Jacuzzi


Salah satu gambar di Gold Coast Morib Resort. Pada pandangan shaila, bilik di Gold Coast Morib Resort memang tip top dan selesa. Water park Gold Coast Morib ini tempat dia terhad dan tidak seluas wet world shah alam tiada banyak permainan yang ada tetapi air dia bersih, memang puas lar mandi kolam...huhuhu..


Shaila sempat berjalan di pantai belakang Gold Coast Morib Resort, pantainya sama seperti dahulu, still kotor dan tidak boleh mandi, kalau untuk aktiviti pantai sesuai atau untuk release tension tengok peandangan pantai dan deruan ombak.

Bowling Time


Balik dari Gold Coast Morib Resort, kami singgah main bowling di Alamanda Putrajaya.


Anak-anak buah pun semangat main bowling..hahaha


Group Girls


Group Boys

Dan pemenangnya adalah group boys..Shaila? hurmmm tak payah cakap lar..longkang tu tempat fav shaila baling bola bowling..hahahah..Okay sampai sini sahaja entry shaila..Ada masa shaila update entry sekitar Majlis Perkahwinan Shaila, cewahhh...ayat retis pula..kuikukui..

Sekian, Terima Kasih


RELATED POST