Logo KBBA

November 25, 2013

Review Cheez & Choc Product

Assallammualaikum


https://www.facebook.com/cheeznchoc

Hai...kawan-kawan...hari ini shaila hendak review tentang produk makanan pula.Haaaa...selalu review pasal produk kecantikkan sahajakan, jadi hari ini kita lari tajuk sikit...harap dapat kejarlah yer...hihihi. Siapa di sini penggemar kek? ha...pasti ramai di sini yang gemar kek kan.jadi shaila hendak cerita tentang akak sorang ini merangkap kawan office shaila memang pandai buat kek. Rasa keknya, Ya allah sedap !!! sekali makan terus jatuh cinta !!! serius tidak tipu...


Ha...kawan-kawan...inilah owner Cheez & Choc yang kecil molek tetapi hati kental...yang sebelah kiri yer bukan sebelah kanan...(^_~) namanya adalah Azura..boleh panggil Kak Zura. Kak zura ini juga merupakan salah seorang sponsor untuk Majlis Pelancaran Video Brosur bersama Bloogers (Klik link disebelah untuk tahu lebih tentang majlis itu)

Gambar Kak Zura Semasa  Majlis Pelancaran Video Brosur bersama Bloogers 


Antara Produk yang terdapat di Cheez & Choc adalah:

chocolate Lasagna

Snowy Cheesecake

Making Cake for event

Cookies

Lain-lain produk

Untuk melihat lebih banyak hasil kerja dan produk yang kak zura hasilkan, boleh melawat dan like FB kak zura di sini :

selling cake, pastry products and etc.

https://www.facebook.com/cheeznchoc

To order,call/SMS/whatsapp Azura - 0122614176 or Mazlan (0193630673)

Sekian Terima Kasih

Produk Cosmoderm Untuk Masaalah Kantung Minyak atau Oil Seed

Assallammualaikum


Hai semua pembaca...apa khabar? di harap sihat selalu. Okay hari ni shaila hendak review produk yang sesuai untuk masaalah kantung minyak oil seed. Apa yang shaila tertarik tentang produk ini adalah ia bukan sahaja digunakan untuk memebersihakan make up sahaja tetapi dapat juga membantu menyelesaikan masaalah kantung minyak atau oil seed. 

Apa itu kantung minyak atau oil seed?


kantung minyak atau oil seed adalah berpunca dari  lebihan minyak bawah mata.Jika krim muka terlalu berminyak juga boleh menyebabkan pembentukan bintik bawah mata.

Shaila review produk ini adalah kerana kakak shaila juga menghadapi masaalah yang sama iaitu terdapat banyak seed oils di bawah matanya


waaaaa...maaflah gambar kurang jelas...hahaha..Jadi shaila sudah cadangkan kakak beli produk ini, harap-harap dapat membantu masaaalah kakak shaila.

Sedikit info mengenai Vitamin E Make Up Remover

1. Membantu masalah kantung minyak atau oil seed dengan penggunaan yang konsisten
2. Menanggalkan solekan 2 kali lebih pantas dr make up remover lain.. Guna jari pun boleh, jimat xperlu facial cotton!
3. Ia sangat lembut untuk digunakan dibahagian mata dan bibir
4. Tidak pedihkan mata
5. Untuk semua jenis kulit
6. Menanggalkan solekan kalis air secara lembut untuk mengeluarkan minyak dan kotoran 
7. Membantu mengekalkan kelembapan kulit untuk kekal seri.
8. Jangan lupa basuh dengan air.

Produk ini boleh didapati secara online di http://www.cosmoderm.com.my/ atau di farmasi.

Sekian terima Kasih

November 20, 2013

CPUV/BE NUFFNANG BULAN NOVEMBER

Assallammualaikum


Alhamdulillah, sha dapat CPUV dari pihak nuffnang lagi...Ya Allah bestnya...rase bersyukur sangat. Thanks to pihak nuffnang kerana memberi sha kesempatan untuk merasa CPUV untuk bulan november ini. Buat masa ini campaign dari Chipsmore and Guess Jeans masih berjalan lagi...alhamdulillah..

Thanks to : nuffnang and sapuraindustrial

Sekain Terima Kasih

November 12, 2013

'Launch of Video Brosur with Blooggers Dot Com'

Assallammualaikum


Selamat tengahari semua blooggers..!

MASIH ada 6 KEKOSONGAN UNTUK EVENT BERIKUT:

'Launch of Video Brosur with Blooggers Dot Com'

Date : 16 Nov 2013
Venue : Khadijahs Kitchen Setapak (PV13)Time : 2.00pm to 5.30 pm 
Only 30 Bloggers 

Please PM Details berikut:
NAMA 
EMAIL 
PHONE NO. 
URL BLOG

PM kami Farisya Anastasyia & Farid Laham utk rsvp...

-TQ-

Oktober 25, 2013

Kasut Untuk Hantaran

Assallammualaikum

Hai semua apa khabar? Okay sekarang shaila hendak cerita tentan misi mencari kasut hantaran.Okay cerita begini, hari itu shaila pergi makan dekat old town white café, sementara shaila menanti makanan sampai, shaila berjalan-jalan dengan kawan shaila dekat deretan kedai berhampiran old town white café itu. Jalan punya jalan, kemudian "termasuk" satu kedai kasut itu. Kasut dekat situ memang cantik-cantik tetapi shaila lupalah pulak tengok nama kedai  itu…huhuhu…ini kes main masuk sahaja.Okay sambung balik, tiba-tiba shaila terperasan satu kasut yang memang sangat cantik dan sesuai untuk dijadikan salah satu barang hantaran. Harga kasut itu RM 79.90, tetapi malangnya size shaila sudah habis dan kasut itu juga tiada stok..Fuhhhh…frust di situ.Kemudian, Shaila ada juga tengok beberapa web online kasut, salah satunya adalah di Zalora Malaysia . Dalam web ini ada beberapa design kasut yang shaila tengok  macam sesuai sahaja dijadikan sebagai barang hantaran belah perempuan. Contoh design kasut yang shaila berkenan adalah seperti dibawah:


Passion


Nose


Sidewalk


Choc’o’latte


Vincci

Buat pengetahuan semua, harga untuk kasut-kasut diatas adalah bawah RM100.00 kerana memang bajet shaila untuk kasut hantaran adalah bawah RM100.00 . RM100.00 ?? apa pendapat korang RM100.00 itu murah ke mahal tetapi dengar macam murah sahajakan atau dalam bahasa englishnya adalah low bajet. Hakikatnya lebih baik low bajet dari membazir. Hendak kahwin ini bukan akan pakai duit semasa persiapan majlis perkahwinan sahaja tau tetapi selepas itu dan akan datang juga banyak pakai duit JADi selagi boleh bajet kita bajet yer.kalau kita pandai cari, sebenarnya dengan RM100.00 kita sudah boleh dapat kasut yang cantik dan berjenama seperti NOSE, PASSION dan sebagainya. Selain design diatas sebenarnya banyak lagi design kasut-kasut yang cantik  dan kasut yang menjadi perhatian shaila adalah nose warna silver glitter dan Sidewalk warna coklat cair itu .Jenama  Choc’o’latte itu pun shaila suka sebab warna PINK!!!...hahaha...Okaylah sampai sini sahaja entri shaila…jumpa lagi…daaa…

Sekian Terima Kasih

Oktober 23, 2013

MEDIHEAL White Hydrating Charcoal Mask Review By CathyJoy.com

Assallammualaikum



Hai semua...apa khabar? sihat? okay tanpa membuang masa, hari ini shaila hendak buat review tentang produk MEDIHEAL White Hydrating Charcoal Mask Review By CathyJoy.com . Apa yang istimewa tentang produk ini adalah topeng ini adalah dari arang aktif yang mengandungi castor oil semulajadi dan ekstrak buah-buahan untuk mencerahkan kulit dan membuang toksin yang ada pada lapisan kulit. Apabila kulit kita terdedah dengan persekitaran yang yang berdebu dan kotor, boleh menyebabkan liang pori kita tersumbat dan kulit menjadi kusam. MEDIHEAL White Hydrating Charcoal Mask mampu membersih, menyegarkan dan mencerahkan kulit anda.

Arahan Penggunaan:

1. Selepas membersihkan muka, letakkan toner pada kulit anda, kemudian ambil mask dan letakkan pada muka.Sambil itu bela-belalah topeng ini sikit bagi betul-betul terletak pada tempat sepatutnya.
2. Biarkan seketika selama 10 ~ 20 minit dan dan tanggalkan topeng
3. Kemudian biarkan seketika sambil menepuk-nepuk muka macam pakai toner itu dan bilaslah dengan air bersih.

My Testimoni


1- Produk ini senang dipakai.
2- Yang paling shaila suka adalah, bau dia sangat-sangat wangi dan mampu membuat kita rasa tenang sahaja.Serius tidak tipu.
3- Rasa sejuk sahaja semasa pakai.
4- Bila buka, serius muka nampak segar, tidak kusam dan lembut sahaja.Seperti gambar di atas muka shaila selepas pakai MEDIHEAL White Hydrating Charcoal Mask tanpa sebarang make up.



Harga:

RM 10.90

Jika Berminat, bolehlah beli disini :


Sekian Terima Kasih