Sony Xperia XA Ultra Tewas Akhirnya

Assalamualaikum 💔


Setelah lama bersabar tewas juga akhirnya. Hari terpaksa Sony masuk bengkel. Disebabkan masaalah lampu lcd selalu berkedip dan gegar. Selain itu juga mudah hang dan cepat panas. Haishhh sedih tul rasa hati.. Huhuhu

Nasib telefon lenovo S90 lama yang telah di wasiat pada Areez masih elok. Tapi semalam berebut juga dengan si Areez sebab dia nak tengok video Upin dan Ipin. Nasib ada ipad, jadi buat sementara Areez tengok upin ipin di youtube download.

Semalam semak balik dalam kotak, warranty masih ada. Jadi sha cadang untuk claims warranty baiki telefon ini.  Mula-mula ada terfikir untuk beli telefon baru. Tetapi tiba-tiba ubah keputusan untuk guna duit itu, beli barang anak-anak. Haishh.. Ibu-ibu memang begini yer.. Utamakan keperluan anak-anak dahulu dari diri sendiri. Okay sampai disini sahaja entry untuk kali ini, jumpa lagi di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih

8 comments:

  1. kalau handphone masuk workshop, xtau nak guna hp ape lagiiii. kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer betul.. Tambah klu baiki guna warranty card.. Makan masa nak siap.. Hihihi

      Delete
  2. Assalamualaikum, Bateri dia mengelembung agaknya...serupa macam telefon saya..jadi macam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. Haaa...xpastilah.. Tu nak hantar pi sony center balik.. Huhuhuu

      Delete
  3. Henpon Sony saya pun tak repair lagi, tak tau mana nak repair yang murah. Sayang juga henpon tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hurmmm... Yela.. Ni sebab syg.. Gagah jugak bawa pi sony center.. Plus masih dalam warranty lagi..

      Delete
  4. Kalau sony xperis xz udah coba belum?

    ReplyDelete