Sambut Tahun Baru di Shah Alam

Assallamualaikum^^

Hai semua...apa khabar...belum terlewat lagi mengucap Selamat Tahun Baru kepada semua pembaca...Alhamdulillah...jumlah follower saya sudah mencecah 100..terima kasih kepada semua yang sudi follower saya dan juga sudi support saya..Tahun baru semalam, saya  dan juga family sambut new year di Bukit Cahaya Seri Alam,ShahAlam..apa yang ada disana yer?


Di Bukit Cahaya Seri Alam ini,tempat yang menjadi tarikkan pengunjung adalah rumah iklim sederhana empat musim.Selain itu terdapat juga beberapa tempat menarik antaranya :

Taman & Kebun
Taman Haiwan
Taman Hiasan
Taman Rempah Ratus & Pelbagai Minuman
Taman Kaktus
Taman Buah-buahan Tropika
Empangan/Tasik
Kampung & Chalet


jom melancong...huhuhu...korang nak pergi mana? saya pilih nak pergi Paris...huhuhu...


snowman menyorok dibelakang sane...


Ini adalah beruang kutub Shah Alam..hahaha


tiga gambar diatas adalah suasana dalam umah salji dan decoration yang dipamerkan didalam rumah salji itu.Antaranya adalah beruang kutub dan penguin.Untuk pengetahuan semua,rumah salji ini sangat sejuk dan agak terhad...^^


my lovely mama dan abah^^


untuk rumah dibelakang,saya pun tidak tahu motif dia direka dan diletakkan dtgh halaman..anggap sajalah contoh rumah traditional lama...^^



Dua budak demukk..huhuhu


Merenung masa depan sekejap



Ada gaya model x?hahaha..just kidding...


okay..my mama buat muka takut,padahal berlakon je tuu^^

Sekian...bubye...^^

2 comments:

  1. waaaa..bestnya bercuti..hehe.. kita smbut tahun baru di PD.. tapi tido awl..hehe.. pergi umh mkcik..penat sangat sampai tak tengok orng coundown kt Tv..ehhehe

    awk nak pergi paris? kita nak pergi amsterdams..ada tak kt situ? hehe

    ReplyDelete