Kepentingan toner/penyegar muka

Assallamualaikum^^


Hai...semua...entry kali ini nak story sikit tentang kepentingan toner.Actually toner itu agak penting dalam penjagaan wajah..tapi toner itulah yang selalu kita malas pakai,termasuklah saya..hahaha...so kawan-kawan jom kite dalami kepentingan toner dalam penjagaan wajah..^^

Terdapat banyak salah fahaman tentang tugas atau peranan toner... Toner atau penyegar ni salah satu benda yang penting dalam proses pembersihan wajah. Kenanpa? Kerana ianya merupakan bahan untuk meninggalkan sisa-sisa yang tertinggal semasa membersihkan wajah tadi dan jugak menyediakan kulit muka kita untuk di letakkan pelembab.

Jika anda mempunyai kulit yang normal, kombinasi ataupun berminyak, anda boleh gunakan toner atau penyegar yang mempunyai kandungan alkohol yang rendah. Dan jika anda mempunyai kulit disekitar normal dan kering, maka selok-eloknya gunakan toner atau penyegar yang bebas alkohol.

Toner/penyegar merupakan bahan terpenting dalam satu 'skin regime'.Toner/penyegar berfungsi untuk menutup liang roma anda. Sebelum skrub muka, harus menutup liang roma dahulu, untuk mendapatkan pengelupasan sel kulit mati yang optima.

Sekian...Bubye

3 comments:

  1. wah, nice info. baru tahu.. hee

    jom join
    http://sweetsour93.blogspot.com/2013/01/pencarian-new-blog-list-untuk-tahun-2013.html

    ReplyDelete
  2. ooo..g2 kegunaan toner...setahu aku...kl tmpt aku xde toner...tak print la bebudak ni gamaknya...:)

    ReplyDelete
  3. cantik informasi toner ringaks dan padat. boleh join sekali ye disini http://www.superaurawhite.com/2016/11/01/menggunakan-krim-kecantikan-malam/

    ReplyDelete