Logo KBBA
Menunjukkan catatan yang diisih mengikut kaitan pertanyaan hansaegee nature. Isih mengikut tarikh Tunjukkan semua catatan
Menunjukkan catatan yang diisih mengikut kaitan pertanyaan hansaegee nature. Isih mengikut tarikh Tunjukkan semua catatan

November 22, 2022

PAKAI SUNSCREEN BERAPA KALI SEHARI? | MARI IKUT CARA MEMILIH DAN MEMAKAI SUNSCREEN YANG BETUL

Assallammualaikum

Hello semua, korang sudah pakai sunscreen hari ini? haa..pada yang belum pakai sunscreen, cepat-cepat pergi pakai kerana sunscreen merupakan salah satu ruitn penjagaan wajah yang penting. Rugi sahaja kalau korang pakai serum dan krim mahal tetapi tidak memakai sunscreen. Selain untuk melindungi wajah dari sinaran matahari, sunscreen juga berguna untuk mencegah penuan dan risiko pelbagai jenis masaalah kulit. 

Bukan mudah yer untuk mencari sunscreen yang sesuai dengan kulit kita terutama yang mempunyai masaalah kulit sensitif seperti Shailla. Kalau hendak di hitung rasanya pelbagai juga sunscreen yang Shailla cuba. Kebanyakkannya membuat kulit Shailla menjadi breakout. Kalau muka dah breakout memang makan masa untuk pulih. Ada juga sunscreen yang buat muka menjadi bertambah oily, icty dan tumbuh jerawat. Kesan salah pilih sunscreen ini juga berbeza-beza bergantung pada induvidu. Macam Shailla lebih kepada oily dan jerawat. 

Menyedari sunscreen sangat penting dalam kehidupan harian, jadi Shailla tidak putus asa untuk mencari sunscreen yang sesuai untuk kulit Shailla. Tambah kulit muka Shailla telah kelihatan tompok-tompok jeragat kecil. Beberapa bulan yang lalu, Shailla akhirnya bertemu dengan sunscreen yang sesuai dengan kulit muka Shailla. 


Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature

Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature dari Hansaegee Nature mengandungi Glycerin, Sodium Hyaluronic & Allantoin ini dapat mengurangkan dan mengelakkan keradangan kulit. Ekstrak Aloe Vera yang terkandung dalam sunscreen ini juga dapat menenangkan kulit dari masalah kulit seperti kemerah-merahan dan kegatalan. Memang sesuai untuk kulit sensitif macam Shailla. 

Shailla memilih Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature sebagai my current favorite sunscreen adalah kerana dengan melihat beberapan ciri yang ada pada sunscreen ini. Korang juga boleh jadikan ia sebagai panduan jika korang ingin memilih dan membeli sunscreen.

3 Kebaikan Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature

Menghalang sinar mataharii (sun protection)
Melembapkan kulit (Moisure Skin)
Menenangkan Kulit (Claming Skin)



Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature adalah sunscreen mempunyai SPF50 dan PA+++ yang tinggi bagi melindungi kulit dan menghalang sinaran UVA dan UVB. Ingredients terkandung di dalam sunscreen ini dapat merawat kulit kita selama dan setelah terdedah pada sinar matahari. Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature ini selamat digunakan dan ianya bebas dari bahan-bahan yang merbahaya antaranya ialah Alcohol-Free, Paraben-Free, Silicon-Free, Sulfate-Free, Allergen-Free. Sangat bagus untuk korang yang kulit sensitif dan mudah iritasi terhadap bahan-bahan tersebut.

Bahan-Bahan Utama :

Glycerin, Sodium Hyaluronic & Allantoin

Kandungan Ekstrak Tumbuhan Semulajadi :

Aloe Barbadensis Leaf Juice, Centella Asiatica Extract, Morus Alba Bark Extract, Orchird Extract.

Bahan utama yang terkandung dalam Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature adalah seperti Glycerin, Sodium Hyaluronic & Allantoin ini dapat mengurangkan dan mengelakkan keradangan kulit. Ekstrak Aloe Vera yang terkandung dalam sunscreen ini juga dapat menenangkan kulit dari masalah kulit seperti kemerah-merahan dan kegatalan.. Jadi kulit korang akan nampak sihat dan berseri. 


Texture Cream Soft Dan Moisture

Texture Aloe Vera Sunscreen ini  Oil Free /Tidak Berminyak dan Light Weight /Ringan. Memiliki aroma segar kerana bau aloe vera.Selain itu, kulit korang akan terasa lembap sahaja ketika menggunakannya. Kalau  korang lihat  warna krim ini adalah berwarna putih dengan light green color cream. Tetapi korang jangan risau jika pakai, ia tidak memberi kesan white cast pada muka korang. Muka korang juga tidak akan nampak bercapuk. Selain itu, texture yang tidak berminyak sangat mudah dibersihkan dan tidak menempel di dalam pori. Memang mesra wudhuk. Boleh refer entry Shailla ( LINK) sebelum ini tentang Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature.


Cara Guna Sunscreen

Kalau untuk aktiviti seharian, cukup hanya gunakan sunscreen dengan SPF 30. Apabila korang melakukan aktiviti sepanjang hari ditempat yang terkena sinar matahari secara langsung, gunakan sunscreen wajah dengan SPF 50.


Berapa banyak korang perlu pakai sunscreen ini  adalah seeloknya dua jari. Korang boleh menggunakan sunscreen setelah menggunakan pelembap. Sapuan pada semua permukaan kulit yang terdedah (termasuk di pelipat-pelipat). Seeloknya memakai sunscreen 30 minit lebih awal sebelum korang keluar rumah. Sunscreen perlu dipakai setiap 3 hingga 4 jam. Ini kerana kulit tetap jadi gelap walaupun dah pakai sunscreen jika terdedah bawah matahari dalam jangka masa yang lama.

My Experience

Ketika menggunakan Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature ini, Shailla tertarik dengan teksturnya yang ringan, mudah meresap dan no whitecast.  Tona kulit muka Shailla yang berwarna medium, tidak membuat wajah Shailla menjadi bercapuk dan nampak putih pelik. Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature ini hanya terlihat seperti memakai tone-up cream. Ia juga sesuai dijadikan sebagai make up base. 

Kulit muka Shailla jenis combination dan lebih cenderung kepada kulit mudah berminyak . Dengan Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature  ini, mampu mengawal minyak dengan baik, tanpa membuat kulit kering. Kulit terasa tetap terjaga kelembapannya walaupun terdedah dibawah matahari yang agak lama.


Shailla memiliki pori-pori yang besar, biasanya sunscreen akan masuk ke dalam pori-pori dan membuat pori-pori yang tersumbat. Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature ini, tidak menyumbat pori-pori yang boleh menyebabkan jerawat.

Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature terasa sangat nyaman di kulit Shailla yang sensitif dan cenderung mudah berjerawat. Nak tahu sunscreen itu sesuai atau tidak dengan korang, biasanya kulit akan menjadi  kemerahan dan ruam-ruam seperti iritasi, kemudian beberapa hari kemudian akan muncul jerawat. Shailla telah menggunakan sunscreen ini selama hampir 3 hingga 4 bulan  dan aku tidak melihat adanya tanda-tanda breakout.


Akhirnya bertemu juga  sunscreen yang sesuai dengan kulit sensitif Shailla. Shailla sangat rekomen korang guna Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature ini terutama untuk korang yang kulitnya sensitif, wajib cuba!


Untuk maklumat lanjut dan membeli produk Hansaegee Nature :

Brand: Hansaegee Nature 





Terima Kasih

September 07, 2022

Sunscreen SPF50 Yang Bagus Wajib Cuba Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature

 Assallammualaikum

Semua pasti tahu, pemakaian sunscreen amat penting dalam kehidupan harian kita. Sunscreen dapat memberi perlindungan kepada kulit kita dari sinaran matahari yang terik. Suncreen juga dapat mengatasi kulit muka kita menjadi kusam dan berjeragat. Bila muka sudah tumbuh jeragat memang susah hendak hilangkan. Jadi apa yang kita perlu buat adalah mengawal dari ia terus membiak seperti virus..hahaha. 

Walaupun kita sudah buat rutin penjagaan wajah yang betul tetapi tidak memakai sunscreen, memang sia-sia sahaja apa yang korang buat itu. Jadi kali ini Shailla ingin kongsikan salah satu sunscreen yang menjadi kegemaran Shailla iaitu Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature.


Mengapa Aloe Vera  Sunscreen ini menjadi kegemaran Shailla adalah kerana Aloe Vera Sunscreen ini sangat sesuai dengan kulit Shailla dan tidak menimbulakan iritasi pada wajah setelah menggunakannya. Untuk korang yang mempunyai kulit sensitif dan berminyak juga sesuai untuk gunakannya kerana Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature sesuai untuk semua jenis kulit.


Sunscreen yang bagus adalah yang mempuyai PA+++ dan SPF 35 dan ke atas. Untuk Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature ini mempunyai SPF50 dan PA+++. Memang sudah cukup untuk melindungi muka dari sinaran matahri. Cuma satu yang korang faham iaitu sunscreen kena pakai setiap 4 jam bukan untuk seharian.




Texture Aloe Vera Sunscreen ini sangat ringan dan mudah meresap pada permukaan kulit. Kadang-kadang sesetengah sunscreen ini menyebabkan muka korang menjadi capuk dan tompokan putih pada muka yang membuat korang akan jadi putih yang nampak pelik. Tetapi tidak dengan Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature ini kerana ia akan membuat wajah korang nampak neutral.


Aloe Vera Sunscreen ini "physically" nampak "light green color cream" (Aloe Vera bau). Selepas sapu pada kulit tidak ada color. Ia nampak "natural look" tanpa berwarna. 


Paling penting kalau korang hendak tahu adalah yang buat Shailla suka sangat Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature ini adalah membuat kulit Shailla terasa lembap, tidak menutup liang pori, tidak berminyak, terasa segar ketika menggunakanya. Korang boleh lihat ujian serapan minyak pada blotting paper itu, texture nampak tidak berminyak dan melekit.

Shailla telah meletakkan air pada sunscreen untuk melihat samaada air sebati dengan sunscreen

Paling penting adalah Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature senang dicuci dan mesra wudhuk. Hendak tahu sunscreen korang mesra wudhuk atau tidak senang sahaja. Korang letak sunscreen ditangan, kemudian campur dengan air. Kalau air sebati dengan sunscreen, maknanya sunscreen korang mesra wudhuk.

Selain itu juga Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature mudah untuk make base dan mudah dibawa ke mana-mana.



Bahan utama yang terkandung dalam Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature adalah seperti Glycerin, Sodium Hyaluronic & Allantoin. Selain itu terdapat kandungan Ekstrak Tumbuhan Semulajadi seperti Aloe Barbadensis Leaf Juice, Centella Asiatica Extract, Morus Alba Bark Extract, Orchird Extract.

Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature ini selamat digunakan dan ianya bebas dari bahan-bahan yang merbahaya seperti Alcohol-Free, Paraben-Free, Silicon-Free, Sulfate-Free, Allergen-Free.






Cara Penggunaan Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature

Selepas membersihkan muka dan rutin penjagaan kulit asas, sapukan jumlah sederhana Pelindung Matahari Aloe Vera ini pada keseluruhan muka, untuk menutup bahagian yang terdedah daripada sinaran UV.


Bila duduk dibawah matahari, kulit tidak ada kesan capuk atau white cast. Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature akan membuat kulit muka korang nampak natural dan fresh.


 Aloe Vera Sunscreen Hansaegee Nature ini juga mudah dibawa ke mana-mana kerana packaging yang kecil dan nipis, jadi mudah untuk selit di dalam bag.


Korang juga tidak perlu risau jika seli di dalam beg, sunscreen ini akan tumpah kerana penutup dia menggunakan fungsi "Twist-Lock" jadi krim itu tidak mudah terkeluar.



Untuk maklumat lanjut dan membeli produk Hansaegee Nature :

Brand: Hansaegee Nature 





Terima Kasih

Januari 08, 2021

Cara Mengatasi Kulit Megelupas Akibat Sunburn Dan Kulit Kering | Hansaegee Nature

 Assallammualaikum

Sumber : Google

Sekarang sudah boleh rentas negeri, jadi ramai yang menggunakan peluang ini untuk pergi bercuti. Kawasan yang menjadi tarikkan ramai semestinya pantai. Seronokkan dapat menikmati suasana pantai sambil mendengar deruan ombak sehingga tidak sedar muka gelap dek kerana dimamah cahaya matahari yang terik.

Sumber : Google

Shailla memang jenis kulit muka mudah gelap dan kering. Kalau berjemur terlalu lama dibawah cahaya matahari sekejap sahaja muka akan berbelang. Cara yang Shailla buat untuk mengatasi masaalah kulit mudah terbakar dan kekeringan adalah :

1. Basuh wajah dengan air biasa. Hindari penggunaan air panas kerana dapat membuat kulit semakin kering. 

2. Gunakan pembersih wajah yang lembut dan tanpa tambahan pengharum, tujuannya adalah agar kulit kita terhindar dari iritasi kulit yang dapat menyebabkan kulit semakin kering.

3. Segera memakai pelembap setelah mencuci wajah. 

Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature 


Aqua Whitening Cream adalah pelembap muka dari keluaran Hansaegee Nature. Hansaegee Nature merupakan brand penjagaan kulit muka dari Malaysia tetapi semua produk skincarenya diperbuat 100% dari Korea. Jenama ini telah ditubuhkan sejak 8 tahun yang lepas iaitu pada tahun 2011.

Untuk pelembap, Shailla menggunakan pelembap dari Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature. Shailla sangat berhati-hati dalam pemilihan produk kerana Shailla jenis kulit kombinasi dimana jenis kulit kering, sensitif dan mudah naik jerawat. Sebab itu Shailla memilih pelembap dari Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature kerana Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature ini mengandungi Camellia Japonica Seed Oil yang memberikan kelebihan yang bagus pada kulit wajah. Antaranya seperti tidak menyumbatkan liang roma, tidak menggalakkan jerawat untuk tumbuh beranak-pinak, merawat kulit kering serta kulit yang mengalami radang kemerahan dan mengekal kelembapan kulit ketika cuaca tengah panas.

Selain itu,Niacinamide yang terkandung di dalam Aqua Whitening Cream dapat memberikan warna kulit wajah lebih sekata dan lebih cerah. Kalau korang nak tahu, Sha sangat obsess dengan produk penjagaan muka yang mengandungi Niacinamide.

Testimoni


Mengapa Shailla memilih pelembap Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature adalah kerana texture dia yang ringan dan cepat meresap ke dalam kulit wajah


 

Paling penting kesan “Water drop” yang terdapat didalam Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature ini  memberikan kelembapan pada kulit dan tidak melekit. Aqua Whitening Cream ini juga berbau wangi seperti Aqua yang memberi Shailla rasa tenang setiap kali menggunakannya. 

Apa yang Shailla suka tentang Aqua Whitening Cream ini adalah telah membaiki kulit rosak dan kemerahan terutama jika terkena panahan cahya matahari. Kalau Shailla pergi bercuti, pelembap ini merupakan penyelamat yang wajib dibawa bersama untuk merawat kesan sunburn, atau muka merah-merah disebabkan kesan panas matahari.



Selepas memakaikan pelembap ini,kulit muka Shailla terasa lembut dan lembap sahaja.Shailla juga suka letak ditapak tangan kerana tapak tangan Sha memang kering dan kasar. Selepaskan memakainya,terasa lembut sahaja dan lempap sahaja tangan Sha.

Selain itu, apa yang Shailla perasan setelah menggunakan  Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream adalah garis halus berkurangan dan wajah menjadi kelihatan lebih lembap dan anjal. Kalau korang lihat gambar Shailla dibawah, tidak mengenakan apa-apa make up pun. Shailla hanya menggunakan Aqua Whitening Cream sahaja. Nampak segar bukan.

Alhamdulillah, setelah beberapa minggu menggunakannya, kulit Shailla tidak breakout dan naik jerawat. Kulit menjadi lembap dan tona kulit semakin rata. Selain itu tiada kesan sampingan lain seperti iritasi dan sebagainya. Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature sangat sesuai dengan kulit muka Shailla yang sensitif ini. Macam Sha, duduk dalam aircond dari pagi hinggalah petang,jadi kulit akan mudah kering. Sejak menggunakan Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature kulit tidak lagi terasa kering.

Cara Penggunaan 

Setelah korang sapukan pada wajah, gosokkan serta urut krim tersebut ke seluruh wajah. Tepuk perlahan-lahan pada wajah anda dengan lembut sehingga titisan air (Water drop) akan segera muncul. Kemudian urut sehingga menyerap sepenuhnya ke dalam kulit.

Kandungan Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature

Kandungan Utama:

Camellia Japonica Seed Oil
Membantu menghalang kehilangan air dan melindungi kulit daripada kerosakan akibat sinaran UV dan pencemaran alam sekitar. Membuat Aqua Whitening Cream ini mudah meresap ke dalam kulit wajah dan mampu membaik pulih semula sel kulit yang telah rosak.

Niacinamide
Mengandungi Vitamin B3 yang boleh mengawal kesan penuaan, mengurangkan garis halus serta memperbaiki permukaan kulit yang lemah.,

Kandungan Lain:
Angelica Acutiloba Root Extract, Cnidium Officinale Root Extract, Gardenia Florida Fruit Extract, Paeonia Albiflora Root Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kenel Oil, Rehmannia Chinensis Root Extract dan lain-lain.



Untuk dapatkan Aqua Whitening Cream, Boleh klik info di bawah:

Brand: Hansaegee Nature 





Terima Kasih


Mei 26, 2021

Skincare Review : Cara Mengawal Kulit Berminyak Ketika Bangun Tidur

 Assallammualaikum

Korang perasan tak setiap kali bangun dari tidur pasti kulit terasa berminyak. Mengapa itu berlaku? ini kerana sebelum tidur korang tidak mencuci wajah terlebih dahulu. Kerana terlalu padat padat dengan aktiviti kadang menjadikan kita menjadi malas untuk membersihkan wajah di malam hari. Kalau basuh pun hanya mencuci dengan biasa dengan harapan wajah sudah bersih. Korang tahu tak, jika tidak membersihkan wajah dengan betul akan menyebabkan jerawat. Korang perlu mengunakan pembersih khusus atau skin care untuk membersihkan secara menyeluruh kotoran-kotoran pada wajah. 

Cara Mengawal Minyak Ketika bangun Tidur Dengan Hansaegee Nature

Bagaimana cara Shailla mengawal minyak ketika bangun dari tidur adalah dengan mengamalkan dua langkah ini iaitu membersih dan melembap. Shailla menggunakan produk dari Hansaegee Nature ini kerana kulit kita akan kehilangan air bila seharian kita tidak mencuci dan melembap. Bila kulit kita kekurangan air, kulit menghasilkan lebih banyak minyak untuk menggantikan kehilangan air.Jadi, inilah yang menyebabkan penumpukan minyak pekat pada waktu pagi. Kita perlu to up air untuk mengekalkan kelembapan pada kulit agar minyak semakin berkurangan.


Dua langkah yang Shailla gunakan adalah menggunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser dan  Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature.

Langkah Pertama - Aloe AC Clean Bubble Cleanser


Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature menggunakan bahan-bahan semulajadi seperti Aloe Barbadensis Leaf ( daun lidah buaya ) dan tea tree leaf oil yang merupakan bahan utama dalam produk ini.

Aloe Barbadensis Leaf Juice (Aloe Vera) berfungsi sebagai anti-inflammation, merawat sunburn,  melembapkan kulit, merawat jerawat, mengurangkan spot mark dan menjadikan kulit bersih. 

Melaleuca Alternifolia (Tea Tree Leaf Oil) berfungsi untuk melembutkan kulit. Ia juga bertindak sebagai anti-fungus. Tea Tree Leaf Oil juga merawat jerawat dan menjadikan kulit licin.


Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kerana ia berbentuk foam. Tekstur dia berbuih warna putih dan sangat lembut bila sapu pada muka. Bau dia tidak kuat dan lebih kepada bau tea tree yang menyenangkan ketika menghidunya. 


Pencuci muka jenis bubble ini juga tekstur buih dia lembut dan dapat meresap jauh ke dalam kulit sekaligus dapat membersihkan segala kotoran dan kulit mati dengan pantas. Buih-buih yang halus membantu membersih kulit dan pori-pori jauh ke dalam. Lagi diurut muka, lagi berbuih. Dan buihnya sangat ringan.

Antara kelebihan yang korag boleh dapat dengan amalkan Aloe AC Clean Bubble Cleanser:
  1. Melawan masalah jerawat
  2. Membersihkan pori secara mendalam
  3. Mengawal minyak dan sebum pada kulit
  4. Melegakan kulit
  5. Melembabkan kulit
  6. Bertindak sebagai exfoliator dengan membuang sel kulit mati
  7. Membuang bekas solekan pada kulit
Cara Guna

1. Basahkan sedikit muka dan tapak tangan.
2. Picit cleanser pump beberapa kali sehingga keluar buih.
3. Ratakan pada seluruh wajah dan urut perlahan-lahan untuk beberapa minit
4. Bilas wajah


Langkah Kedua - Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature


Fungsi Aqua Whitening Cream ini adalah melembapkan kulit wajah dan sekali gus merawat semula sel-sel kulit yang sudah rosak akibat terkena sinaran UV yang kurang baik pada kesihatan kulit wajah. Krim ini diformulasikan bahan-bahan dan herba-herba yang dapat membantu krim ini dapat meresep ke dalam kulit serta mengekalkan kulit tidak kering sepanjang hari.




Tekstur Aqua Whitening Cream ini tidak melekit dan sangat ringan ketika disapu pada muka. Antara bahan yang terdapat di dalam Aqua Whitening Cream ialah Camelia Japonica Seed Oil yang berfungsi dalam merawat kulit kering, dan bahan ini menjadi kandungan utama. Bahan kedua terkandung di dalam pelembap ini juga ialah Niacinamide, ia bertindak untuk membaiki tona kulit tidak sekata, mengekalkan kelembapan pada kulit, atasi parut gelap dan lain-lain.


Fungsi utama Aqua Whitening Cream ni ialah:
  1. Kesan menghidrat ajaib
  2. “Water drop” yang memberikan kelembapan pada kulit dan tidak melekit selepas di sapu ke kulit.
  3. Menyegarkan semula kulit.
  4. Kawalan lebihan minyak / sebum.
  5. Ia mempunyai fungsi pemutih pada kulit dan dalam masa yang sama menghidrat kulit anda.
  6. Merawat kesan sunburn, atau muka merah-merah disebabkan kesan panas matahari.
Cara Guna
  1. Mula-mula kita kena bersihkan muka dulu. Selepas itu boleh gunakan toner.
  2. Sapukan Aqua Whitening Cream di wajah dan leher. Kita perlu “dap-dap-dap” ia perlahan-lahan ke muka sehingga titisan air timbul selepas beberapa saat.

Kesan Selepas Menggunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser & Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature


Apa yang menarik tentang  Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini buat kulit Shailla terasa segar dan lembap selepas mencuci. Selain itu, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini tidak membuatkan kulit Shailla kering dan tegang. Apa yang Shailla perasan juga adalah Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini juga boleh remove makeup dan membersih secara mendalam sehingga kedalam liang pori. Shailla menggunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini 2 kali sehari pada waktu pagi dan juga malam. so minyak di muka pun memang dapat control


Apa yang menarik tentang Aqua Whitening Cream Bukan sahaja melembapkan kulit Shailla malah  merawat kulit kering yang Shailla hadapi. Minyak dimuka juga semakin berkurangan terutama apabila bangun dari tidur. Sebelum tidur Shailla akan mencuci muka dan menyapu rata Aqua Whitening Cream pada seluruh wajah. Dan yang paling Shailla suka adalah sebelum makeup pasti akan mengunakan Aqua Whitening Cream sebagai base makeup. Meku up akan tahan lama dan tidak bercapuk hingga ke petang. Aqua Whitening Cream mengecilkan liang roma, masalah black head dan white head pun makin berkurang. Jerawat pun makin mengecil dan kulit makin halus. Kulit Shailla juga terasa sudah kurang kusam berbanding sebelum ini.

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER + AQUA WHITENING CREAM