Promosi Traveloka Sale-abration Sudah Kembali! Seakan-akan Matta Fair 2018


Assallammualaikum

Hai pembaca semua, apa khabar? Bagaimana dengan minggu korang?pasti seronok bila dapat meluangkan masa bersama keluarga. Pada yang tiada kesempatan untuk luangkan masa bersama keluarga, jangan sedih jangan tertekan . Apa kata beri sedikit ruang pada diri untuk bercuti bersama keluarga kerana kalau ikutkan kerja memang tidak pernah habis.
Tambah bila buka Instagram dan Facebook, wow seronoknya lihat kawan-kawan pergi bercuti! tetapi mengapa aku masih disini? Hanya mampu melihat tanpa rasa ingin bertindak? Hurmmm..kalau tiada bajet nak bertindak macamanakan?

Haaa…meh sini sha berkongsi dengan korang satu berita yang boleh buat korang tersenyum. Promosi Traveloka Salebration sudah kembali! Harga sangat berbaloi seakan-akan harga di Matta Fair 2018. Jom buka web Traveloka .


Apa yang menarik kali ini adalah Traveloka membuat promosi Traveloka Sale-abration. Traveloka membuat tawaran kupon diskaun tambahan bagi korang yang membuat pembelian segera. Tawaran kupon diskaun ini, adalah melalui promosi penerbangan dari syarikat penerbangan yang terlibat. No Booking Fee! .  Jadi apa tunggu lagi! tempah sekarang untuk perjalanan penerbangan bila-bila masa dan di mana jua destinasi!

Traveloka Sale-abaration ini berlansung sama waktu dengan Matta Fair 2018 . Matta Fair ni memang ditunggu tunggu setiap orang setiap tahun. Tapi, Traveloka Salebration pun tak kurang hebatnya. Setiap tahun ada dan ni adalah kali ke empat dan dah menjadi acara wajib yang ditunggu oleh setiap pengguna perkhidmatan Traveloka ni.

Tentang Traveloka

Kalau korang masih belum tahu tentang 'Traveloka', ianya adalah satu platform untuk korang menempah penerbangan dan hotel untuk destinasi domestik dan antarabangsa.
Korang hanya perlu pergi ke laman web atau aplikasi mudah alih mereka untuk menempah penerbangan atau hotel untuk ke destinasi pilihan korang.


Mengapa Perlu Pilih Traveloka?

Traveloka Sale-abration (4 September hingga 10 September 2018)
Traveloka sekarang tengah hangat membuat promosi terbaru mereka iaitu traveloka Sale-abration yang hanya akan berlansung pada bulan September ini sahaja. Aduhhh kalau tahu traveloka akan buat Sale-abration, sha tidak tempah lagi penginapan untuk ke Kota Kinabalu hari itu. Melepas..melepas..hahaha! Haaa…korang jangan jadi macam sha. Gunakan peluang ini sebelum tarikh tamat, dahlah tanpa promosi pun harga dah murah! Apatah lagi dengan promosi lagi berganda murah.

Tempahan Menjadi Mudah Bersama Traveloka
Hari ini, semua benda hanya di hujung jari sahaja, korang tidak perlu lagi bersusah payah untuk menempah penerbangan dan hotel bagi memastikan segala perancangan berjalan lancar tanpa sebarang halangan. Perancangan, pencarian, tempahan dan urusan perjalanan korang menjadi lebih mudah dengan Traveloka kerana ia memberi korang banyak pilihan untuk dipilih untuk ke destinasi pilihan korang. Korang juga tidak perlu menbazir masa untuk menyemak tiket penerbangan dari satu web ke satu web kerana dengan Traveloka, semuanya dalam satu.

Tawaran Penerbangan dan Hotel Terbaik
Korang boleh dapat harga terbaik bagi penerbangan dan juga hotel bagi perjalanan korang dalam hanya satu platform. Harga yang terpapar dalam carian Traveloka adalah harga yang sebenar dan tiada caj tersembunyi. Kadang bila tempah sesuatu penerbangan atau hotel,ingatkan itu harga akhir, tapi bila nak bayar, tengok bill..ehhhh kena harga tambahan pulak. Kalau korang hendak lagi berbaloi, jangan lupa gunakan kupon tawaran diskaun dari Traveloka.
Korang juga boleh dapatkan diskaun kupon 8% atau sehingga RM40 untuk tiket penerbangan ke destinasi domestic dan Antabangsa. Kupon untuk penerbangan domestik adalah terhad kepada penebusan 370 pertama setiap hari. Manakala Kupon untuk penerbangan antarabangsa adalah terhad kepada penebusan 250 pertama setiap hari. Sah untuk semua syarikat penerbangan dan tempoh perjalanan yang ada dan juga sah untuk tempahan penerbangan berlepas dari atau tiba di Malaysia.


SALEDOM - hanya terpakai untuk tempahan domestik dengan perbelanjaan minimum MYR 200.

SALEINT - hanya terpakai untuk tempahan antarabangsa dengan perbelanjaan minimum sebanyak MYR 300.

Kod kupon MYHARAPAN sah untuk tempahan yang dibuat antara 16 Julai - 30 September 2018.

Kupon penerbangan hanya sah ditebus sekali bagi setiap pengguna semasa tempoh promosi.

Promo ini tidak boleh digabungkan dengan promosi lain.

* Tawaran penerbangan tertakluk kepada ketersediaan dan mungkin dihentikan tanpa sebarang notis.

24/7 Khidmat Pelanggan
Mengalami masaalah ketika proses penempahan? jangan risau kerana khidmat pelanggan Traveloka sentiasa ada untuk membantu. Korang hanya perlu email atau hubungi sahaja khidmat pelanggan mereka.

Tarveloka App
Untuk memudahkan lagi proses penempahan penerbangan dan penginapan, Korang boleh menggunakan App Traveloka yang boleh di memuat turun melalui Play Store dan juga App.
Diskaun ini sah untuk tempahan dibuat melalui laman web Traveloka, laman mudah alih, dan App Traveloka sahaja.

Bagimana Cara Untuk Mula Menempah


Pergi ke Web Traveloka. Cari destinasi penerbangan korang. Kemudian cari dan pilih hotel bagi penginapan korang. Lebih daripada 100 tawaran hotel Traveloka yang boleh korang pilih untuk destinasi di sekitar Asia Tenggara untuk memastikan korang mempunyai penginapan yang hebat semasa percutian korang.

Cara Membuat Bayaran

Kad Kredit - Untuk transaksi dalam SGD, MYR, THB, VND atau USD, Traveloka menerima kad kredit Visa, MasterCard dan AMEX. Semua transaksi kad kredit melalui Traveloka dilindungi sepenuhnya oleh Lapisan Soket Selamat teknologi RapidSSL (Kumpulan Verisign). Anda akan menerima pengesahan serta-merta dan e-tiket melalui emel dalam maks. 60 minit selepas menjelaskan bayaran.

Perbankan Internet - Bagi transaksi dalam MYR, anda boleh membuat pembayaran yang selamat dan mudah melalui Perbankan Internet atau Perbankan Mudah Alih dengan CIMB Clicks, Maybank2u, PBE, Hong Leong Connect, RHB Now, Bank Islam, Affin Bank, Alliance Bank, AmBank, iRakyat, Bank Muamalat, OCBC Bank, Standard Chartered, dan United Overseas Bank.

Tunai di Kaunter - Bagi transaksi dalam MYR, anda boleh membuat pembayaran tunai yang selamat dan mudah melalui Seven Eleven.
*Promo ini hanya terpakai untuk transaksi yang dijalankan di MYR dan Kupon tidak boleh ditukar atau dikembalikan secara tunai.

Berminat? Jangan lepaskan peluang menarik ini! terus ke Traveloka sekarang untuk merebut peluang menempah sebelum ia berakhir . Tempoh tempahan adalah dari 4 September hingga 10 September 2018 dan tempoh perjalanan adalah bila-bila masa.

Jangan lupa bawa keluarga dan kawan korang bersama, agar percutian korang membawa lebih banyak kebahagiaan buat korang! gunakan kesempatan yang baik ini untuk korang meluangkan masa bersama keluarga dan rakan-rakan.


Terima Kasih

12 comments:

  1. Promo Traveloka selalu nya best². Ok nanti kita terjah

    ReplyDelete
  2. Mudahnya guna app traveloka ni . Baru seronok nak bercuti!

    ReplyDelete
  3. tak pernah lagi guna apps traveloka ni. nk kena try lah..

    ReplyDelete
  4. Tak pernah tak best promo Traveloka ni!

    ReplyDelete
  5. Siapa kakai travel, kene grab ni..murahh

    ReplyDelete
  6. Wahh seakan2 matta fair ni yg nak dgr ni

    ReplyDelete
  7. Woww bestnya kalau dapat harga idaman kita .. lagi syiokkkk

    ReplyDelete
  8. Singapore tempat yang sesuai untuk orang yang baru nak jadi kaki travel, tambah tambah ada promo code plak dari Traveloka, terbaik!!

    ReplyDelete
  9. Nak travel nak travel.. Traveloka punya promosi best.

    ReplyDelete
  10. Traveloka skrg mmg laku jd pilihan ramai,harga punberbaloi

    ReplyDelete
  11. Thanks Sha share pasal promosi best Traveloka ni

    ReplyDelete