cara mudah kecutkan jerawat

April 30, 2013

Assallamualaikum


Hai.hai..hai..koarang pernah dengar ubat gigi boleh mengecutkan jerawat?mesti pernah dengar kan...kan..kan...tetapi ada yang pernah cuba tak?berkesan x?

baru-baru ini muka saya dinaiki jerawat besar lak tue..dah la lambat surut dan kering...so try google then jumpe petua ini..

Hilangkan Jerawat Dengan Ubat Gigi

Sebelum tidur, letakkan ubat gigi pada bahagian yang ditumbuhi jerawat. Biarkan semalaman/sampai pagi kemudian baru di bilas dengan air yang suam. Kandungan ubat gigi mampu membantu untuk mengeringkan jerawat dan ia juga mampu untuk menyerap minyak pada wajah. Ini tips paling mudah sekali untuk amalkan dan memang menjadi pada diri cik tom. Muka pun sejuk je bila sapu ubat gigi pada jerawat.

Sekian Terima kasih


You Might Also Like

26 komentar

  1. Salam singgah, mungkin cara tu berkesan, tapi Jiha pernah buat skin analysis. Saja buat dengan kawan2. Akak tu cakap jangan letak ubat gigi pada jerawat nanti akan ada kesan sampingan. Ubat gigi khas untuk gigi, muka lain. Terpulang kepada individu masing-msaing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..yeke..bahaya jugak tue...tapi betul juga coz kita tidak tahuapa bahan yang ada dalam itu..thanks for sharing..^^

      Delete
  2. hee., nk try jugak., tapi takut.. sebab kulit lissa jenis sensitipp... >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kulit jenis sensitif nie..better jgn..nanti kena radang kulit pula..xpun just colek sikit jer..

      Delete
  3. pernah jgk dgr,, tp tak berani nak buat. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita...tak berani nak try..hihihi

      Delete
  4. Apa yg sy tau klu ada jerawat kt kulit muka kita jgn sesekali sentuh dgn jari.. kena rajin cuci muka utk kurangkan kulit bminyak.. sy klu ada jerawat mmg xkan pegang/usik pon.. just biarkn je.. nt dia ilang sndiri tnpa bekas.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi..tp itulah..kdg2..tgn nie gtai nak kopek n picit2 jerawat..huhuhu

      Delete
  5. cousin kite buat, jerawat dia cepat je kecut and hilang. muka dia halus mulus la ni. tapi kite tak brani nak try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo...yeke..maknanya berkesan la yer..^^

      Delete
  6. nawwar pernah buat dulu. tapi kena marah dengan abang, sebab dia cakap bahan kimia banyak. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurmmm..itulah kita tidak ape bahan ada dalam ubat gigi nie..^^

      Delete
  7. salam . hai blogger cute . saya follow sambil singgah blog awak . follow me back?

    ReplyDelete
  8. jom join

    http://mizzkeyna.blogspot.com/2013/05/mega-giveaway-santai-banyak-banyak.html

    ReplyDelete
  9. Yeke? patut pun nampak cute je muka awak :P

    ReplyDelete
  10. Serius memng jadi...sbb pernah try so ia memang buat jerawat musuhi mka saya hehe

    ReplyDelete
  11. saya salu buat, jerawat kan ada byk jenis, ada certain jenis/spesis mmg sesuai buat gini, ada spesis mcm tak lut je ngn cara ni..

    ReplyDelete
  12. Saye pernah buat care niee tpppp...nnti ade parut

    ReplyDelete
  13. Mne2 ubat gg pom blh ke?? Post lame bru bace.. hehe.. anyone??

    ReplyDelete

Geng Kbba9

#KelabBloggerBenAshaari

#KelabBloggerBenAshaari
Since 2009