SEARCH ABOUT ANY TOPIC HERE

Tutorial wide shawl

Assallammualaikum

hai semua pembaca blog secret of shaila...apa khabar semua, diharap sihat sentiasa. Okay hari ini shaila hendak buat tutorial bergambar tentang cara pakai wide shawl dalam bentuk gambar sahaja yer...hendak buat video malu...hahaha. Ehhhh sejak bila pula jadi ala-ala model shawl nie?? hihihi...actually ini request dari blogger comel iaitu diyanahani berkenaan cara pemakaian wide shawl, hopefully pas ni dapatlah tengok hani menggayakan wide shawl yer... Okay tanpa buang masa, jom start.


Langkah-langkah:

1. Sediakan 3 biji pin dan satu biji jarum peniti
2. Lipat wide shawl kepada 2 bahagian, kemudian lebihkan sikit bahagian belakang agar belah belakang tidak nampak pendek apabila di gayakan.
3. Kemudian pakai wide shawl seperti pakai selendang, pastikan sebelah panjang dan sebelah pendek.
4. Kemudian bahagian belakang bawa ke bahagian atas kepala, dan pinkan di tepi dengan peniti.
5. kemudian kemaskan bahagian bawah dan peniti di atas bahu disebelah kiri dan kanan.
6. Done!!!


Selamat mencuba (^_^)

Sekian Terima Kasih

11 ulasan:

  1. Assalamualaikum shaila. sheila ada sehelai wide shawl ni. tak reti sangat nak pakai. hehee main lilit je ~~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh la try tutorial shaila buat...hopefully membantu k..(^-_^)

      Padam
  2. nampak senang shaila tunjuk..tp bila nak pakai sndiri jadi ssh lak..hihik

    BalasPadam
  3. cantek..sesuai dengan bentuk muka shaila...^ ^

    BalasPadam
  4. shaila pakai tudung apa pun sentiasa nmpak kemas.. ;)

    BalasPadam
  5. zura ada satu shawl yg lebar cmnih, tp rs cm menggeleber je kalu zura pakai, maybe silap teknik belit kot

    BalasPadam
  6. senang je nampak akak pakai..hem..kita pakai mcm ape je..selekeh ehhh..thanks sis omeyyyy...hihi

    BalasPadam
  7. omg u're so prettyyy heheheh thankssss <333

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum. BW here. Such a nice blog and simple tutorial. Done follow you ;)

    BalasPadam
  9. soooo pretty la shaila ni......kihkihkihkih

    BalasPadam
  10. To add glamour to your favorite outfit and also keep the shawl stay in place, you can make use of abalone shawl pins. http://www.reclaimingheart.com/hijab-review-hiddenpearls-uk/

    BalasPadam

RELATED POST