SEARCH ABOUT ANY TOPIC HERE

Fashion Warna Pastel

Assallammualaikum



warna pastel (warna lembut) merupakan warna yang memiliki contrast lebih soft karena warna pembangunnya di kombinasikan dengan warna putih. Warna-warna pastel biasanya didominasi dengan warna pucat dan lembut. Jika dikaitkan dengan pengaruh dalam mood atau suasana hati seseorang, warna pastel akan membuat suasana tenang dan rileks. Warna ini dapat mengapresiasikan keindahan. Keindahan dengan warna-warna pucat, dapat memberikan kesan feminisme. Sedangkan untuk aplikasi warna pastel dapat digunakan oleh jenis kulit apapun. Warna pastel juga dapat mengindikasikan kesan kesederhanaan, jadi untuk lebih memaksimalkannya diharapkan tidak mengkombinasikannya dengan aksesoris yang berlebihan. Cat tembok yang menggunakan warna pastel juga bisa memberikan kesan rumah yang tentram. Umumnya warna pastel banyak dipilih sebagai warna cat kamar bayi.

Fashion Warna Pastel

Shaila memang suka dengan warna pastel ini kerana warna dia sangat-sangat lembut dan sejuk mata memandang.





Haa...itulah beberapa contoh model Dian Pelangi mengayakan fashion menggunakan rona warna pastel..cantikkan Dian Pelangi...serius shaila memang suke tengok gaya dia yang bersahaja dan style..^^

Sekian Terima Kasih

23 ulasan:

  1. assalamualaikum sheila, emma pun minat colour pastel nie..nampak soft je :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hurmm...betul itu emma...sejuk sahaja mata memandang..^^

      Padam
  2. suka gak warna pastel ni . otomatik nampak ayu dan lembut ^_^

    BalasPadam
  3. sy pown suka wrna pastel. nmpak comel ja kan. btw model tu cantik .:)

    BalasPadam
  4. setuju...sgt cantik...tp ikut kesesuaian kulit jugak kan...x semua matching ngan kaler pastel..

    BalasPadam
    Balasan
    1. actually kalau warna soft nie...rasenya masuk untuk semua kulit..^^

      Padam
  5. Free Visit Here
    PCGAME2GAME.BLOGSPOT.COM

    BalasPadam
  6. warna pastel cantik, Dian pun cantik. Suka dua2.. hehe

    BalasPadam
  7. Cantikkk akak pun suka kaler paster espcially baby pink & baby blue..
    btw kaler blog shaila ni pn akak suka.. soft je ;)

    BalasPadam
  8. warna pastel mmng sedap mata memandang..tp kita tak yakin dgn diri sndiri kalau nak pakai..hehe

    BalasPadam
  9. kalu cat kat bilik pun nampak romantik jerk...

    BalasPadam

RELATED POST