Friday, September 15, 2017

The Regency Waterfront Hotel Kuala Terengganu

Assalamualaikum ❤️


Hai semua, ini merupakan penginapan sha seterusnya ketika berada di Terengganu. Alang-alang kami konvoi naik ke Kuala Terengganu, jadi kami terus menginap di The Regency Waterfront Hotel Kuala Terengganu. Ini berikutan anak-anak tidak dapat mandi manda di pantai. Jadi kami sekeluarga tukar rancangan untuk membawa mereka mandi kolam. 


Di atas adalah pemandangan dari luar hotel sha. Kalau korang dapat lihat, hujung bangunan itu adalah laut. Jom sha kongsi sikit pemandangan di dalam bilik hotel pula. 

Tempat Tidur

Bilik Air

Sebenarnya keadaan katil sewaktu datang kemas sahaja. Tetapi bila dua orang gergasi itu telah naik memang hancurlah jadinya. Ruang bilik dia sangat besar dan susun atur perabut juga tersusun kemas. Bilik kami merupakan bilik mempunyai penghawa dingin.dan mempunya sebuah katil bersaiz quuen. Sha menginap disitu selama satu malam kerana keesokkan harinya kami akan bergerak pulang ke rumah di Sungai Buloh Selangor. 


Ketika masuk ke bilik hotel,lebih kurang pukul 3 lebih. Jadi kami anak beranak rehat sebentar kemudia pukul 5 petang kami bersiap untuk mandi kolam. Kolam dia terletak dibangunan sebelah iaitu berhadapan dengan hotel. Kalau korang lihat gambar dari kuar bilik hotel itu, terdapat satu bangunankan? Disitu tempat untuk mandi kolam. Anak sha yang pertama memang mandi sampai tidak ingat dunia. Jenuh paksa naik untuk balik ke bilik hotel. Manakala anak sha yang nombor dua pula, mandi sampai tertidur. Bila waktu sudah hampir tujuh malam, kami semua berangkat pulang untuk mandi, solat dan bersiap untuk pergi undangan makan malam di rumah saudara yang duduk area situ. Selepas makan malam, sha singgah di downtown tapi sekejap sahaja kerana anak-anak semua sudah tidur keletihan. 


Keesokkan paginya, bangun pagi, bersiap-siap terus pergi sarapan pagi. Sarapan disitu memang banyak pilihan begitu juga dengan masakkan dia boleh tahan. Memang tidak akan rasa menyesal. Itu bergantung pada tekak masing-masing tapi buat kami sekeluarga memang tidak ada komplain tentang rasa makanan disitu malah kami siap lepak lagi disitu sampai waktu habis. Mula masa breakfast adalah dari pukul 7 pagi hingga 10.30 pagi. 


Selepas perut kenyang jadi kita kena bersenam sikit untuk membakar lemak yang ada. Aktiviti sha dan keluarga seterusnya adalah bermain bowling yang juga terdapat di dalam bangunan itu.

Kitaorang main sampai pukul 11.30 am, kemudian pulang ke bilik untuk berkemas dan check out hotel pada pukul 1.00 pm. Sebelum pulang ke rumah, ada beberapa tempat yang sempat singgah. Yang itu sha akan cerita di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih. 

10 comments:

  1. wah check out pkul 1 ke ? best ni haha biasanya check out pkul 12 je . tk smpai terengganu lagi.. boleh la nti lisa try hotel tu kalau pergi sana

    ReplyDelete
  2. tak pernah lagi stay kat sini bila ke Terengganu.. macam best juga hotelnya.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...