Product Review | Set Penjagaan wajah Alaisyah | Shazillah Sani | Malaysia Lifestyle Blogger Shazillah Sani | Malaysia Lifestyle Blogger: Product Review | Set Penjagaan wajah Alaisyah

Product Review | Set Penjagaan wajah Alaisyah

Assallammualaikum





 Hasil Permakain Selama 3 Bulan 


Hai semua, apa khabar? okay kali ini shaila hendak buat entry khas tentang produk yang shaila pakai pada tahun 2013. Produk yang shaila maksudkan adalah produk penjagaan muka alaisyah. Shaila dapat banyak feedback dan juga pertanyaan dari pembaca yang shaila tidak sempat balas. Jadi di entry ini, shaila akan jawab 

Soalan Pertama : Produk ni utk rawat jeragat ok ke?
Jawapan : Produk ini tidak mampu merawat jeragat.

Soalan Kedua : Boleh tak bagi step by step nak guna produk alaisyah set ni :)
Jawapan : 
1) Gel Pengelupas (Seminggu Sekali)
2) Pembersih Pencerah Muka 
3 )Penyegar Liang Pori 
4) Sari Pelembap Awet Muda 
.5)Pencerah Kulit 
6) Krim Kecantikan

Soalan Ketiga : Kulit saya kering mmg selalu mengelupas..sesuai tk sy pakai produk nie??
Jawapan : Kulit shaila juga jenis kulit kering, selama shaila pakai tiada masaalah.

Soalan Ketiga : Sy baru try pakai produk ni start with pencuci muka alaisyah.. tp timbul jerawat cuma tak byk.. so is it a normal thing for a beginning atau muka sy yg tak serasi.. help me please
Jawapan : Nak tahu kulit serasi atau tidak tunggu seminggu ke dua minggu pemakaian untuk melihat kesannya. Jika jerawat semakin banyak better berhenti permakaian.

Soalan Keempat : salam alaisyah ni ada paraben tak??
Jawapan produk alaisyah warna pink tiada paraben dan tiada banyak bahan chemical. Actuall boleh lihat pada pada label belakang produk tenang bahan-bahan yang digunakan before beli.

Soalan Kelima : Pregnant women boleh pakai tak produk ni?
Jawapan : Untuk wanita mengandung rasanya tiada masaalah kerana dia tiada mengandungi bahan chemical.

Soalan Keenam: tolong jelaskan. lepas pakai krim pelembap sari tu terus pakai krim kecantikan atau tunggu lama sikit baru pakai krim kecantikan tu?
Jawapan : cara shaila selepas pakai krim pembap sari bagi dia meresap ke kulit sekejap then pakai krim kecantikkan.

Soalan Ketujuh : 
  1. pakai toner die ade rasa pedih2 x? saya pakai kadang ade kadang xde. tapi overall pakai produk die yang lain2 memang ok. tu yang nak tau rasa pedih tu normal ke x? takut x serasi je
  2. kenapa ek sya pakai tonerjadi pedih di bhgian pori
Jawapan : Shaila pakai tiada rasa pedih pula. Mungkin itu permulaan tunggu semiggu or dua minggu kalau masih pedih better stop.

P/S : Shaila sekarang tidak menggunakan lagi alaisyah kerana shaila tidak lagi menghadapi masaalah jerawat.

Sekian Terima Kasih.

2 comments:

  1. wahhh wardah tak pernah lagi cuba alaisyahh. macam nak cuba aje.

    ReplyDelete
  2. Kiranya produk ni untuk merawat jerawat la ek

    ReplyDelete

INFO TERKINI