Tuesday, April 30, 2013

cara mudah kecutkan jerawat

Assallamualaikum


Hai.hai..hai..koarang pernah dengar ubat gigi boleh mengecutkan jerawat?mesti pernah dengar kan...kan..kan...tetapi ada yang pernah cuba tak?berkesan x?

baru-baru ini muka saya dinaiki jerawat besar lak tue..dah la lambat surut dan kering...so try google then jumpe petua ini..

Hilangkan Jerawat Dengan Ubat Gigi

Sebelum tidur, letakkan ubat gigi pada bahagian yang ditumbuhi jerawat. Biarkan semalaman/sampai pagi kemudian baru di bilas dengan air yang suam. Kandungan ubat gigi mampu membantu untuk mengeringkan jerawat dan ia juga mampu untuk menyerap minyak pada wajah. Ini tips paling mudah sekali untuk amalkan dan memang menjadi pada diri cik tom. Muka pun sejuk je bila sapu ubat gigi pada jerawat.

Sekian Terima kasih


Monday, April 29, 2013

Sape ada masaalah rambut gugur dan kering?

Assallamualaikum


hai..hai..hai..saya sekarang menghadapi masaalah rambut gugur dan kering..walaupun kita bertudung penjagaan rambut juga perlu dititik beratkan..kalau hari-hari gugur lebih sepuluh helai..cuak jugak dibuatnya...silap-silap cukup sebulan botak...atoiii...ada sesiapa yang menghadapi masaalah yang sama?sunsilk color hijau adalah shampoo kegemaran saya...tetapi tidak dapat menyelesaikan masaalah rambut yang gugur dan kering.


kemudian saya menggunakan shampoo ini pulak..pun sama tidak dapat menyelesaikan masaalah saya..korang ada apa-apa tips atau shampoo yang sesuai untuk untuk rambut gugur dan kering x?please share with me..^^

Thank You

Wednesday, April 24, 2013

Segmen simple-simple by Mohd Zuhri

Assallamualikum

Sila Tekan BANNER untuk join..^^




Syarat-syarat

buat satu entry bertajuk segmen simple-simple by mohd zuhri ..

tempek banner aku yang comey lotey kat atas ni

backlink kan ke entry ni

dah ???

publish dan amik link entry korang letak dekat comment entry segmen ni

tempat lain aku tak layan lah ..

jom ikut syarat ni pulak 

wajib follow blog Mohd Zuhri , Cik Ily , Shazillah , Nor Faezah , Ain Hijrah

wajib like fanpage ni jugak

dah ikut syarat tu ?? ikut syarat ni pulak 
wajib follow twitter ni 

klik link ni sampai habis loding (jujur ok .. sapa tak jujur berdosa ..!) 

dah ?? 

harap sangat ikut syarat semua tuh ok 

jangan tipu lah ye ok 

jujur lah ... plezz sangat hehe :)

pemenang aku pilih berdasarkan random dan top refferal 

Hadiahnya ?? novelx2 (tajuk suami aku ustaz dan sebenarnya saya isteri dia) 

(novel x2 lagi boleh pilih sendiri ) , (topup rm 5x10) , (selendang x2) , (bantal boleh tulis nama sendiri x2 ) 

TAMAT ?? 4/5/2013 

GOOD LUCK..

" Segmen BLOG REVIEW by Nina Maslizza "

Assallamualaikum

Tekan BANNER untuk join



Syarat-syarat:
1. Follow blog ni.
2. Buar satu entry bertajuk " Segmen BLOG REVIEW by Nina Maslizza "
3. Letak banner kat atas dalam entry korang dan backlink ke entry segmen ni.
4. Tag kawan seberapa banyak yang boleh. Biar mereka tahu.
5. Copy link entry dan hantar ke ruangan komen entry ni.


Start: 9.00 a.m. 20 April 13'
Tamat: 9.00 a.m. 27 April 13'

TAG


Segmen : Hey ! blogger asal mana?

Assallamualaikum

Sila Tekan BANNER untuk join..^^


saya blogger dari ======>





Segmen Bloglist Mei & Jun by Aenn Athirah

Assallamualaikum

Tekan BANNER untuk join^^

hai..hai..hai..jum join segment bloglist mei and jun by aenn athirah..hadiah juga disediakan..dan yang penting syarat-syaratnya amat simple..so jum support segmen ini..^^

TAMAT : 29.04.2013 (12.00 PM)

Syarat-syarat:
- Follow blog Aenn Athirah *akan diperiksa*
- Terpulang nak buat entry ke tak.
- Letak banner dalam entry korang dan backlink ke blog Aenn. *yang buat entry*
- Tinggalkan link blog atau link entry kat komen kat bawah. *tempat lain tak dilayan*


Tuesday, April 23, 2013

Segmen Topup 24 Jam by Emas Putih Part #2

Assallamualaikum


Sila Tekan BANNER untuk join



Kena Sihir

Assallamualaikum


Hai..hai..hai..entry saya kali ini adalah berkenaan sihir.Sebelum itu apa itu sihir? Sihir dari segi istilah merupakan satu perbuatan menyakiti atau mempengaruhi badan, hati atau akal orang yang disihir secara tersembunyi (ghaib) yang melibatkan makhluk halus, dan dilakukan di luar hukum alam bagi mencapai tujuan tertentu, contohnya menyakiti seseorang, mengubati penyakit dan juga meramal masa hadapan. Penggunaan istilah sihir dalam alam Melayu pada kebiasaannya merujuk kepada ilmu hitam.


Terlalu banyak sangat saya dengar cerita tentang sihir.Tidak baiklah sihir orang walaupun dia buat jahat dengan kita..Biar orang buat jahat dengan kita jangan kita buat jahat jaht dengan orang.Lagipun Allah itu maha kaya,maha mendengar dan maha melihat..banyakkan berdoa pada Allah agar orang yang buat jahat pada kita itu dibukakan hatinya untuk berubah.Cerita pertama saya tentang sihir adalah dari kawan office saya yang mengatakan adik saudara terkena sihir pada hari pertunangan.Tanda-tandanya adalah adik saudaranya asyik marah dan menyalahankan tunangnya.Selain itu adik saudara dia sudah jadi macam tidak betul macam terawang-awang.

Kes kedua pula pula..kakak saudara saya punya adik.Selepas beberapa hari perkahwinanya..dia start benci pada isterinya.Selain benci,habis baju-baju isterinya dia gunting-gunting and akhirnya hubungan mereka berakhir ditengah jalan.Masjid dibina musnah disebabkan sihir.

Kes ketiga pula berlaku pada abah saya sendiri.abah saya ada sahabat karib..disebabkan abah saya dinaikkan pangkat,kawan-kawannya cemburu lalu menyihir abah saya menggunakan patung.Alhamdulillah abah saya cepat berubat.Akhirnya kawan-kawan datang dalam mimpi abah saya meminta maaf..dan selang beberapa bulan kemudian, ada beberapa kawan karib abah yang meninggal dunia.

Apakah hukum orang yangmengamalkan sihir dengan berjumpa bomoh untuk tujuan menganiaya orang lain,sedangkan dia pernah mengerjakan haji dan umrah? Adakah perbuatannya itu jatuhmurtad?


Berkenaan sihir, Allah SWT berfirman: “Mereka (membelakangkan Kitab Allah) dan mengikutajaran-ajaran sihir yang dibacakan oleh puak-puak Syaitan dalam masapemerintahan Nabi Sulaiman, padahal Nabi Sulaiman tidak mengamalkan sihir yangmenyebabkan kekufuran itu, akan tetapi puak-puak Syaitan itulah yang kafir(dengan amalan sihirnya); kerana merekalah yang mengajarkan manusia ilmu sihirdan apa yang diturunkan kepada dua malaikat: Harut dan Marut, di negeri Babil(Babylon), sedang mereka berdua tidak mengajar seseorang pun melainkan setelahmereka menasihatinya dengan berkata: “Sesungguhnya kami ini hanyalah cubaan(untuk menguji imanmu), oleh itu janganlah engkau menjadi kafir (denganmempelajarinya).” [Surah al-Baqarah, ayat 102]

Berdasarkan ayat di atas dapat difahami bahawa sihir ialah permainan syaitan. Sihir bermaksud sesuatu yangtersembunyi. Cara sihir berfungsi ialah bomoh terbabit memiliki syaitan yangdipeliharanya, dan syaitan itulah yang melaksanakan “sihir” yang diperintahkanoleh bomoh. Sebagai balasan bomoh akan memberikan sesuatu kepada syaitanpeliharaannya itu, lazimnya melibatkan apa yang membawa hukum kafir kepadabomoh terbabit. Antara yang lazim ialah buang air kecil dan air besar di atasmushaf al-Qur’an, memaki hamun Rasulullah SAW, menyembelih haiwan di atas namasyaitan dan bersolat sambil menghadap tengkorak, najis dan sebagainya.

Tidak asing, orang yang datangmengupah bomoh juga diminta melakukan perkara-perkara di atas sehingga dia jugaturut menjadi kafir. Semua ini berlaku secara “tersembunyi dan tersorok”,sehingga dengan itu ia digelar sebagai “sihir”. Oleh itu sihir, sama ada ringanada berat, dengan apa jua alasan, tetap membawa hukum kafir kepada pelakunya(tukang sihir/bomoh) dan pemintanya (orang yang pergi jumpa tukangsihir/bomoh). Pengubat sihir juga boleh menjadikafir, jika dia mengubati sihir dengan sihir. Sebaliknya jika dia ubati sihirdengan nasihat kepada mangsa agar takut serta yakin kepada Allah dan bukankepada sihir, dengan cara mencari dan membasmi agen-agen sihir, maka semua iniadalah cara pengubatan Islam yang tidak membawa hukum kafir.

Walaubagaimanapun, janganlah pula seseorangitu dengan mudah menghukum kafir atau murtad kepada orang yang berjumpa bomohatas tujuan sihir. Sebaliknya siasatlah secara adil dan jika nyata ia sihir,maka berilah penjelasan yang hikmah dan hujah yang meyakinkan agar orang itumenjauhi sihir. Jangan mudah mengkafirkan orang lain, dibimbangi hukum kafir itu kembali kepada orang yang mengkafirkan.




Monday, April 22, 2013

Galau – Siti Nurhaliza

Assallamualaikum


Pertama kali dengar lagu ini serius terus jatuh cinta...saya suka alunan muzik dalam lagu ini amat unik dan best..jum sama-sama kita hayati lagu ini..best tau..huhuhu

Lirik Galau

Semerbak wangi di taman hati
Setulus cintaku pejamkan matamu
Sisakan waktu barang sejenak
Pastikan dirimu ada di detak jantungku

Rebahlah di pusara hati
Agar terlelap tidurmu
Tegarlah menyelami hidup
Dan buang semua kebimbangan

Kala dahagaku
Sejukkan jiwa ini
Cinta tulus darimu

Saat galauku
Kau yang sanggup menenangkan
Sampai badai berlalu

Semerbak wangi di taman hati
Setulus cintaku pejamkan matamu
Sisakan waktu barang sejenak
Pastikan dirimu ada di detak jantungku

Rebahlah di pusara hati
Agar terlelap tidurmu
Tegarlah menyelami hidup
Dan buang semua kebimbangan

Kala dahagaku
Sejukkan jiwa ini
Cinta tulus darimu

Saat galauku
Kau yang sanggup menenangkan
Sampai badai berlalu

Kala dahagaku
Sejukkan jiwa ini
Cinta tulus darimu

Saat galauku
Kau yang sanggup menenangkan
Sampai badai berlalu

Semerbak wangi di taman hati
Setulus cintaku pejamkan matamu




Saturday, April 20, 2013

“BEN ASHAARI dan WEECLICKS “ ..

Assallammualaikum


Sila tekan BANNER untuk join

KENAPAKAH ANDA NAK MENJANA PENDAPATAN MELALUI INTERNET INI ?

Saya hendak menjana pendapatan melalui internet adalah kerana untuk menambah pendapatan.Seperti mana kita tahu kos kehidupan sekarang semakin lama semakin tinggi.Bagi golongan yang berkerja berpendapatan rendah, internet adalah salah satu cara untuk menambah pendapatan.Selain itu internet adalah cara yang paling senag untuk menjana pendapatan..tidak perlu pergi rumah ke rumah..hanya tekan post or publish untuk memberitahu product yang kita jual or promote..^^



Friday, April 19, 2013

Kisah Sebuah Penghormatan




Seorang pemuda masuk ke dalam sebuah kedai makan, memesan makanan. Tidak beberapa lama kemudian, pesanannya datang. Saat pemuda itu hendak menikmati makanannya, datanglah seorang anak kecil laki laki menjajakan kuih padanya, "Bang, mahu beli kuih, bang ?" Dengan ramah pemuda yang sedang makan itu menjawab "Tidak, saya sedang makan". 

Anak kecil tersebut tidak putus asa dengan cubaan pertama. Dia menunggu sampai pemuda itu selesai makan, lalu dia tawarkan lagi kuih dagangannya, "Bang, mahu beli kuih, bang ?" Pemuda tersebut menjawab, "Tidak dik, saya sudah kenyang." 

Lalu, pemuda itu membayar di kaunter dan beranjak pergi dari kedai makan tersebut. Si anak kecil penjaja kuih itu mengikuti. Sudah hampir seharian dia menjajakan kuih buatan ibunya. Dia tidak menyerah pada usahanya. Anak itu berfikir, "Cuba aku tawarkan kuih ini lagi pada pemuda itu. Siapa tahu kuih ini dijadikan ole ole buat orang di rumahnya." Apa yang dilakukan oleh anak kecil itu adalah usaha gigih membantu ibunya menyambung kehidupan yang serba sederhana ini. 

Saat pemuda itu keluar rumah makan, anak kecil penjaja kuih itu menawarkan kuih dagangannya untuk yang ketiga kali, "Bang mahu beli kuih saya ?". Kali ini pemuda itu merasa risih untuk menolak. Kemudian, dia mengeluarkan wang RM 10 dari dompetnya dan diberikan pada anak kecil itu sebagai sedekah. Katanya, "Dik, ambil wang ini. Saya tidak beli kuih adik. Anggap saja ini sedekah dari saya buat adik." 

Anak kecil itu menerima wang pemberian pemuda lalu memberikannya kepada seorang pengemis yang sedang meminta minta. Betapa terkejutnya pemuda itu. "Bagaimana anak ini ? Diberi wang tak mahu malah diberikan pada orang lain ?". Katanya, "Kenapa kamu berikan wang itu pada pengemis ? Mengapa tidak kau ambil saja ?" 

Anak kecil penjaja kuih tersenyum lucu menjawab, "Saya sudah berjanji sama ibu di rumah untuk menjualkan kuih buatan ibu, bukan jadi pengemis. Dan saya akan bangga pulang ke rumah bertemu ibu kalau kuih buatan ibu terjual habis. Wang yang saya berikan kepada ibu hasil usaha kerja keras saya. Ibu saya tidak suka saya menjadi pengemis". 

Pemuda itu kagum dengan kata kata yang diucapkan anak kecil penjaja kuih yang masih sangat kecil buat ukuran seorang anak yang sudah punya etika kerja bahawa "kerja adalah sebuah kehormatan". Kehormatan anak kecil itu akan berkurang di hadapan ibunya, bila dia tidak bekerja keras dan berhasil menjajakan kuih. Dan, adalah pantangan bagi sang ibu bila anaknya menjadi pengemis. Dia ingin setiap kali pulang ke rumah dia melihat ibunya tersenyum menyambut kepulangannya dan senyuman bonda yang tulus dia balas dengan kerja yang terbaik dan menghasilkan wang. 

Akhir cerita, pemuda tadi memborong semua kuih yang dijajakan anak kecil itu. Bukan kerana kasihan, bukan kerana lapar tapi kerana prinsip yang dimiliki anak kecil itu "kerja adalah sebuah kehormatan". Dia akan mendapatkan wang kalau dia sudah bekerja dengan baik. 

Semoga cerita di atas bisa menyedarkan kita tentang erti pentingnya kerja. Bukan sekadar untuk wang semata. Jangan sampai mata kita menjadi "hijau" kerana wang sehingga melupakan apa erti pentingnya kebanggaan kerjaya yang kita miliki. Sekecil apapun kerjaya itu, kalau kita kerjakan dengan sungguh sungguh, pastilah akan bererti besar. 



Gadis Blogger DSLR





Sila Tekan BANNER untuk join..^^

*Nickname : Ms.Shaila
*pilih warna tudung : Pink
*baju untuk doodle : Biru 

TAG



Segmen template paling cantik , kemas dan ringan 2013




Sila tekan BANNER untuk join..^^





Thursday, April 18, 2013

Android-Perfect 365

Sesiapa yang mengguanakan handphone android bolehlah install free software ini di play store..Serius cakap..software Iini sangat best dan gojes., tapi apa-apa pun..neutral beuty is the best Even dah ade banyak sofware untuk edit muka Nampak gojes..^^

pergi ke play store then search Perfect 365

Then install Perfect 365

contoh aplikasi Perfect 365

edit mneggunakan Perfect 365..better korang explore dulu..

kiri before dan kanan after

Gambar after edit perfect 365



Tuesday, April 16, 2013

Pengalaman menggunakan cream muka a-DHA Set Pink




Hai..hai..hai..okay sekarang saya hendak cerita tentang pengalaman saya menggunaan adha..kulit saya merupakan kulit sensitive..sebulan setengah saya menggunakan cream adha memang pengelupasan berlaku...setengah orang hanya seminggu ke dua minggu sahaja then pengelupasan tidak berlaku lagi..kulit saya dulu memang banyak sel kulit mati dan saya juga suka tukar-tukar produk muka..that why pengulapasan untuk kulit saya mengambil masa yang agak lama..selain itu timbul jerwat-jerawat halus halus..tapi kecik jer..memang tak Nampak pun jerawat itu..and kulit akan rase mengeyam dan gatal-gatal..tapi jangan garu tau..itul adalah proses tindak balas cream dengan kulit kita..now kulit saya still lagi mengelupas tapi bahagian hidung sikit.Sekarang kulit saya menjadi lembut.Dan yang paling saya suka adalah bintik-bintik jeragat sudah semakin pudar dan pudar..kulit pun nampak berseri dan tidak kusam even tidak menggunakan apa-apa compact powder.kadang-kadang pergi super market tak pakai apa-apa pun..just naked face..tapikan serius cakap..saya sekarang selesa naked face..coz rase ringan je muka…huhuhu..just kalau pergi kerja dan kenduri kawen baru make up dan tempek bedak..Selain itu kulit saya juga menjadi semakin putih,lembut dan licin.Selain itu..dulu kulit saya cepat burn even just hanya berjemur tidak sampai setengah jam..selalu kalau pergi kenduri kawen..sementara hendak tengok pengantin berarak mestilah berjemurkan..balik tengok dah berbalang tapi sekarang tidak lagi..kalau pergi mana-mana aktiviti luar pun yang melibatkan berjemur tengah panas,kulit saya tidak lagi mudah burn..untuk pantai..saya belum cuba lagi..hihihi…tapi awal penggunaan cream ini korang memang tidak boleh pakai ape compact powder..just naked face selama sebulan…ini bagi mengelak campur bahan yang ada dalam compact powder korang…hari pertama saya pakai adha memang ramai tegur…kau baru balik pantai apa..gelap..hahaha..just say…xlah..naked face ler…malas make up..and neutral beauty more then better..padahal ayat cover..huhuhu..then saya ada langgar pantang…sepatutnya dalam sebulan tidak boleh mandi pantai or kolam..tapi saya g redah gak..balasanya..kulit rase perit dan lebam..memang tak buat dah..so sekarang..tinggal sikit-sikit parut jerawat dan jeragat dah semakin pudar..jerawat?ada jugak naik tapi tidak banyaklah..satu dua sahaja..selain itu jerawat akan cepat kecut..parut pun akan cepat pudar…harga? last saya beli RM 130.00 tapi now tidak tahu berapa maybe turun...dalam bungkusan itu,ada sabun,serum,krim malam dan krim siang..selama dua bulan saya pakai..krim malam dan siang belum habis..just refill serum dan sabun..sabun sabun saya kerat 6 bahagian..jimat sikit dan tahan lama..okay..tamat sudah celoteh saya..huhuhu..dekat mana saya beli? Saya beli  DISINI ..dia ada dua set...set pink dan set hijau..saya guna set pink..so saya  amat berpuas hati dengan set ini...sebenarnya kesannya bergantung pada induvidu...macam saya sebulan lebih baru nampak hasil ^^

ENTRY RUJUKAN CREAM A-DHA

Adha Skin Care






CREDIT TO SKAF BEAUTY

INFO TERKINI