SEARCH ABOUT ANY TOPIC HERE

Misi 7 Hari Bersama Wonder Dewi dari Wonderlab

Assallammualaikum


Hai semua, kali ini Shailla ingin kongsikan misi Sha selama 7 hari bersama Wonder Dewi dari Wonderlab. Pasti semua semua tahu tentang topeng muka dari Wonder Dewi ini kerana produk ini sekarang sedang hangat di pasaran. Shailla mengetahui tentang topeng muka ini Wonder Dewi ini dari rakan sekerja Shailla yang juga pengguna topeng muka ini. Kemudian, Shailla di sapa oleh teman lama iaitu Shazana untuk mencuba topeng muka Wonder Dewi.

Wonder Dewi ini adalah produk dari Wonderlab dibawah Cuckoo Malaysia. Cuckoo adalah jenama yang sangat terkenal di Korea yang menghasilkan produk Penapis Air, Penapis Udara dan Pressure Cooker.

WONDERDEWI MASK PACK - 7 HARI


Apa yang menarik tentang topeng muka dari Wonder Dewi ini adalah korang boleh digunakan secara harian. Dimana tidak semua topeng muka boleh gunakan harian. Topeng muka Wonder Dewi ini korang boleh pilih samaada untuk mencuba 7 hari, 14 hari atau 28 hari. Untuk permulaan Shailla cuba untuk 7 hari terlebih dahulu.

Di dalam satu kotak Wonder Dewi korang boleh dapat 4 jenis mask iaitu :

*DEWI HYDRO
Dewi Hydro khas untuk mengekalkan kelembapan kulit muka kita

*DEWI REPAIR
Dewi Repair khas untuk membantu struktur kulit, mengekalkan vitamin pada kulit muka kita

*DEWI SOOTHE
Dewi Sooth khas untuk membantu memberi kelembutan, menyegarkan, menyejukkan kulit.

*DEWI BRIGHT
Dewi Bright khas untuk membantu mencerahkan kulit muka kita

Cara Pemakaian:


Untuk pakai topeng muka Wonder Dewi ini ada caranya tau. Jangan korang main pakai ikut suka korang sahaja nanti tidak nampak kesannya. Korang boleh lihat rajah atas cara pemakaian Wonder Dewi selama 7 hari.


Shailla jenis kombinasi iaitu kulit kering dan berminyak di bahagian T Zone. Jadi kulit muka Shailla mudah kering, jeragat dan berjerawat. Skin barrier adalah kunci kelembapan kulit. Dengan menggunakan mask dari Wonder Dewi ini, Shailla harap dapat membantu melembapkan kulit Shailla.


Gambar ini diambil setelah 7 hari penggunaan topeng muka Wonder Dewi. Korang boleh lihat di mana parut jerawat pada pipi Shailla semakin pun dah baik dan kesan parut jerawat semakin pudar. Manakala untuk jeragat, tidak nampak ketara sangat tetapi warna jeragat kelihatan pudar sedikit dari sebelum pakai. Seperti semua tahu, jeragat memang susah hilang. Apa yang korang perlu buat adalah mengawal jeragat itu dari terus naik.

Selain itu, korang akan rasa kulit muka korang menjadi lembap, bersinar dan cerah. Bila kulit sihat, jerawat pun tidak naik banyak lagi. Sekarang Sha hanya tunggu kesan jerawat ini nyah terus dari kulit. Sedih tau bila muka breakout, paling sakit adalah kesan jerawat itu makan masa berbulan-bulan untuk pudar.

Secara tidak langsung, topeng muka Wonder Dewi membantu mempercepatkan proses pemulihan jerawat dan memudarkan parut jerawat pada kulit muka Sha.


Ini pula gambar terbaru Shailla. Untuk gambar ini Shailla hanya menggunakan compact powder sahaja. Itupun tujuan untuk mengawal minyak dimuka. Sha gembira sangat dengan kulit muka sekarang kerana tidak perlu guna dd cushion, foundation ataupun concealer lagi untuk menutupi bekas parut jerawat. Cukup sekadar menggunakan compact powder sahaja. Basic skincare routine jangan lupa pulak, paling penting sunscreen.

Jangan lupa untuk dapat Topeng Muka Wonder Dewi sekarang! Untuk pembelian dan maklumat lanjut, korang boleh klik link dibawah ini:





Sekian Terima Kasih

Buymall l Online Shopping Malaysia No.1 Trusted Taobao Expert

Adakah anda pernah shopping di Taobao?

Membeli-belah di taobao telah menjadi trend terkini buat masyarakat seluruh dunia kerana hargaya murah lagi ada banyak faktor pilihan. Saya selalu beli barang kat Taobao, tapi shipping kosnya mahal! Mahal dari harga barangan yang saya beli! Lebih-lebih lagi, bila guna air shipping, lagi gila mahal! Tapi sekarang, saya dapati satu platform yg best dengan shipping melalui sea, kosnya lebih murah, dapat juga menghantar barangan yang besar dan berat!

Apa tu Buymall??

Buymall merupakan sebuah syarikat tempatan yang membantu rakyat Malaysia untuk menyelesaikan masalah membeli-belah dari China. Buymall menyediakan perkhidmatan Buy-For-Me dan Ship-For-Me. Saya guarantee, perkhidmatan penghantaran Buymall pasti murah dan terjamin!



Kenapa beli taobao dengan Buymall?

Pasti saudara-saudari menghadapi challenge yang sama dengan saya, semuanya dalam Chinese, macam mana nak berkomunikasi dengan seller?

Tapi dengan Buymall, saya tidak perlu risau lagi. Semua process shopping di Taobao dimudahkan, mereka menyediakan perkhidmatan penyelesaian untuk aktiviti-aktiviti pembelian, seperti berkomunikasi dengan seller Taobao, pengesanan bungkusan, pengesahan penjual, repack, dan lain-lain lagi. DAN MOST IMPORTANT IS, kos penghantaran laut pick up hanya dari RM2.80/kg !

Cara Beli Taobao Di Buymall (Buy-For-Me)



Anda boleh terus guna Buymall untuk membeli barang daripada Taobao. Semua produk Taobao dinyatakan di Buymall. Anda cuma perlu register di Buymall dan start membeli-belah.

Buymall akan memaparkan maklumat penting seperti harga, kos penghantaran tempatan, pilihan untuk saiz, warna dan sebagainya. Selepas membuat pilihan, anda boleh add to cart dan terus membuat bayaran. Buymall akan membantu customer membuat pesanan daripada Taobao.

Sekiranya barang sampai di China Warehouse, anda boleh pilih untuk packing semua barangan yang anda order untuk penghantaran sekaligus. Cara ini boleh menjimatkan masa dan kos penghantaran.

Cara beli Taobao Di Buymall (Ship-For-Me)

Kalau anda terus membeli dari Taobao, selepas anda membuat pesanan, anda perlu memilih sama ada penghantaran melalui sea freight atau air freight dan isikan maklumat lanjut yang diberi daripada Buymall. Easy kan! Anda cuma perlu membayar kos penghantaran antarabangsa dari China ke Malaysia, dan 8% kos pembelian (Buy-For-Me fee).

Buymall juga provide pelbagai perkhidmatan lain yang menarik perhatian:

Cara Penghantaran

Masa penghantaran air freight mengambil masa 4-7 hari bekerja, sea freight mengambil masa 15-22 hari bekerja. Air freight lebih mahal berbanding sea freight. Jika item anda adalah item yang sensitif, ia juga perlu menambah pembayaran kos barangan sensitif.

Pickup Servis

Anda boleh choose pickup sendiri dari gudang Buymall atau pick up point paling dekat utk pick up korang barang bila-bila masa lapang. Ia juga lebih murah berbanding dengan door to door service.

Safe

Takut kalau barang hilang semasa penghantaran? Jangan risau, Buymall menjamin dapat memastikan parcel selamat sampai kepada korang. Kalau korang barang hilang, Buymall akan beri korang full compensation bila korang ambil pakej VIP Sea Freight. Bagus kan? Lepas ni nak beli barang dari China tak payah takut lagi!



Bukan ini sahaja, anda juga boleh mendapat extra income dari Buymall ! Refer friendmu dengan referral link anda, dan anda akan dapat RM5 + B point! Refer 10 friend, dapat RM50! Tunggu apa lagi, kongsi platform ni kepada family & rakan-rakan anda utk nikmati perkhidmatan yang paling best daripada Buymall bersama-sama!

Website : 

Instagram : 

Facebook :

CERMIN MATA KANAK-KANAK ALPHA BLUE 420 DI EYE PRO VISION

Assallammualaikum


Kalau korang mengikuti Blog dan Instagram Sha mesti korang tahu yang anak Sha nombor satu iaitu Areez mengidap katarak mata belah mata kanannya. Alhamdulillah awal bulan 7 yang lalu, Areez selamat menjalani pembedahan mata. Kanta mata kanan Areez ditukar dengan kanta yang baru.

Pada awalnya Sha sangka Areez tidak perlu lagi menggunakan cermin mata selepas pembedahan memandangkan telah menggunakan kanta mata yang baru. Tetapi rupanya sangkaan itu meleset sama sekali. Setelah genap sebulan Areez kembali ke Hospital untuk membuat pemeriksaan mata. Hasil dari pemeriksaan mendapati power mata pembedahan itu naik sehingga 300. Jadi doktor sarankan agar membuat cermin mata dengan kadar segera. Dari situ bermula episod mencari cermin mata untuk Areez. Selain itu juga ada gel berbentuk benang halus di mata Areez. Kemungkinan nanti Areez akan menjalani rawatan laser untuk buang gel itu.


Kedai cermin mata menjadi pilihan Shailla semestinya Kedai Cermin Mata Eye Pro Vision. Kedai CERMIN MATA MURAH DENGAN LENS ALPHA BLUE 420. Lokasi kedai cermin mata Eye Pro Vision Sungai ininterletak di Sungei Wang Plaza. 
Datang sini senang jer. Kalau korang naik MRT turun Bukit Bintang, jalan sikit, sudah sampai Sungei Wang Plaza.

Tips Pemilihan Cermin Mata Untuk Kanak-Kanak 


Pemilihan Bingkai Yang Sesuai

Kalau kita lihat di kedai cermin mata kebayakan jenis metal dan juga plastik pelbagai bentuk dan rekaan ada. Sha memilih bingkai jenis plastik kerana ia  lebih fleksibel, ringan dan mempunyai pelbagai warna. Areez awal-awal masuk kedai cermin mata Eye Pro Vision ini, sudah berkenan dengan bingkai biru itu. Tunjuk yang lain pun dia tak nak.Nampak tak? Warna juga memainkan peranan. Selain itu pemilihan jenis bingkai juga penting bagi memastikan keselesaan dan ketahanan pada cermin mata. Pastikan bingkai yang korang pilih terletak kemas pada batang hidung supaya anak korang tidak akan berasa rimas semasa memakai cermin mata. 

Shailla membiarkan Areez memilih bingkai yang digemari kerana bagi Sha, Areez yang akan memakai kaca mata tersebut. Namun begitu, Sha juga memberikan cadangan dan pendapat jika mendapati kaca mata yang dipilih tidak bersesuaian.

Pemilihan Kanta Mata Tahan Lasak

Selain bingkai, pemilihan kanta juga perlu dibuat dengan betul. Melalui laporan keputusan mata yang Doktor berikan, William pemilik kedai cermin mata Eye Pro Vision ini mencadangkan agar Areez membuat cermin mata menggunakan kanta Aplha Blue 420.

Kebaikan Lens Alpha Blue 420 :

*100% menghalang sinar UV samada dari skrin komputer, telefon ataupun TV.
*100% menghalang ultra unggu (UV420).
*Kalis air.
*Tahan lasak ( Tak mudah calar )
*Senang dicuci.

Beli Dengan Jaminan

Menjadi tabiat kanak-kanak bersifat lasak dan lincah. Jadi, Sha akan pastikan kanta dan bingkai mempunyai jaminan semasa membeli cermin mata. Di Kedai Cermin Mata Eye Pro Vision ini, Cermin Alpha Blue 420 ini mempunyai jaminan 1 tahun untuk lapisan cermin.

Aksesori Untuk Bingkai Cermin Mata


Pada mulanya Areez tidak selesa memakai cermin mata ini kerana asyik terlucut dan hampir terjatuh. Jadi untuk mengelakkan cermin mata daripada terjatuh dan hilang, Shailla telah menambah aksesori "stopper" di bingkai cermin mata Areez. 

Alang-alang membuat cermin mata, sudah tentu Sha inginkan buat yang terbaik untuk Areez . Tambah cermin mata ini akan digunakan untuk jangka masa panjang.

Pada yang ingin buat cermin mata untuk diri sendiri dan juga keluarga, boleh datang ke Kedai Cermin Mata Eye Pro Vision Sungei Wang Plaza. 

Info lanjut, korang lihat maklumat dibawah ini:



Contact:
William - 016 3771304

Alamat: 

Lot G1111,
Ground Floor,
Sungei Wang Plaza,
Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur.

Terima Kasih

KAFE KLEPTOKRAT | TEMPAT MAKAN SEDAP DI KUALA LUMPUR

Assallammualaikum

Minggu lalu Shailla pergi pergi makan di kafe terletak di Kuala Lumpur. Kafe ini memang menarik dan unik terutama untuk korang  yang suka bergambar ala-ala instagramable.

Macam Sha memang suka kafe ala-ala unik dan klasik ini. Memang waktu sampai memang teruja rasa hati untuk ambil gambar sebab memang dah jangka gambar akan cantik tambah pula cahaya pun cantik memang padu hasil gambar korang.

Kafe yang Shailla maksudkan adalah Kafe Kleptokrat yang terletak di Jalan Tun H S Lee Kuala Lumpur.

Di bawah Shailla kongsikan beberapa gambar yang Shailla sempat ambil ketika berada di sana.


Gambar ini diambil ketika berada di luar kafe Kleptokrat. Abaikan pemandangan mat pokok belakang itu. Dia memang suka buat aksi diluar jangkaan. Hahaha


Tepi kafe ini pun cantik untuk korang ambil gambar. Dengan latar belakang dinding ala-ala bangunan lama dan mentol membuat korang jadi menarik.

Kafe Kleptokrat ini ada dua pintu iaitu pintu utama dan pintu belakang. Kalau korang nak nak ambil gambar berlatarkan mural boleh lalu pintu belakang. Selain mural terdapat beberapa lokasi cantik yang korang akan jumpa untuk mengambil gambar antara adalah seperti dibawah.





Di atas adalah bebrapa gambar mural yang berada di tepi lorong ke pintu belakang Kafe Kleptokrat.


Ini pula gambar di tangga untuk masuk ke pintu belakang Kafe Kleptokrat. Cahaya di sini memang cantik jadi korang akan dapat gambar yang lebih terang dan jelas.


Perasan tak almari belakang Shailla itu? Haaa.. Jangan terkejut kalau Sha cakap itu merupakan pintu masuk ke Kafe Kleptokrat.




Sebelum masuk ke dalam Kafe Kleptokrat korang akan nampak ruang makan. If korang tak nak duduk di dalam korang boleh duduk diluar kafe. Di situ juga terdapat ruang santai yang menempatkan kerusi dan juga televisyen. 


Pintu masuk dan ruang di dalam kafe Kleptokrat. Kafe Kleptokrat ini sangat sesuai untuk korang kunjungi bersama keluarga dan kawan-kawan. Nampak kecil tetapi sebenar terdapat banyak ruang untuk korang duduk. Kafe Kleptokrat ini tempat dia agak privasi sangat sesuai untuk buat majlis yang tertutup. Kalau yang datang dari jauh, jangan risau kerana disini juga menyediakan penginapan iaitu Mingle Hostel yang turut mempunyai kolam renang.

Bab makanan pula, Sha order 3 menu iaitu Rice bowl Chicken Teriyaki, Grilled Chicken dan Chicken et Funghi. Kesemua makanan dia memang sedap terutama Rice bowl Chicken Teriyaki dan Pizza Chicken et Funghi. Kalau korang hendak tahu, roti pizza dan roti sandwich di kafe ini menggunakan bahan penaik (sourdough) buatan mereka sendiri. Sebab itulah rasa rotinya gebu dan lembut sahaja. 

Pizza Chicken et Funghi

Rice bowl Chicken Teriyaki

Grilled Chicken

Dancing on the floor 

Dessert


Di ruang tingkat atas Kafe Kleptokrat ini ada satu lagi ruang santai yang menempatkan meja makan dan juga meja snooker. 


Budak-budak tidak dibenarkan untuk naik ke atas tanpa pengawasan ibu bapa. Ini kerana keadaan tangga yang curam dan terdapat ruang terbuka bahaya untuk kanak-kanak naik sendirian.


Sambil korang makan, korang boleh berhibur bersama keluarga dan kawan-kawan sambil bermain snooker.

Sekarang, Kafe Kleptokrat sedang mengadakan promosi di mana korang akan dapat potongan 20% kalau makan di situ. Korang juga akan mendapat potong 10% lagi kalau korang ambil gambar di kafe Kleptokrat dan muat naik didalam sosial media korang. Pastikan gambar itu tidak privasi bagi memudahkan pihak kafe untuk melihatnya atau berkongsi gambar korang itu. Korang akan dapat 30% potongan kesemuanya. Berbaloi bukan,rugi kalau tidak ambil peluang ini. Promosi berlangsung sehingga 15 Ogos 2020 sahaja.

Kafe Kleptokrat juga ada buka servis untuk penghantaran makanan. Penghantaran percuma hanya untuk sekitar Kuala Lumpur, Central business district, Bangsar, Sentul, Pudu, Brickfields, Seputeh, Titiwangsa, Ampang Hilir, Damansara Heights dan Bukit Tunku.

Untuk maklumat lanjut tentang Kafe Kleptokrat ini :

Alamat : 
Kafe Kleptokrat, 18 Jalan Tun H S Lee, City Centre, 50100 Kuala Lumpur.


IG : 

WhatsApp:
+6019 222 0262

Waktu Operasi : 
Isnin hingga Sabtu (10 pagi - 4 petang)

Sekian Terima Kasih

Produk Apotec | Buah Tangan Istimewa Untuk Ayah Dan Ibu

Assalamualaikum


Raya Aidil Adha tahun ini istimewa sedikit kerana Shailla bawa buah tangan istimewa untuk abah dari produk apotec. Macamana Shailla terdetik untuk beli produk Apotec adalah ketika Shailla melihat laman web constant untuk mencari ACV.

Cuka Cider epal (ACV) merupakan bahan yang wajib ada di setiap rumah. Cuka epal mempunyai banyak khasiat. ACV memang banyak Kebaikannya terutama untuk kesihatan dan juga untuk kecantikan. Terdapat juga orang memgamalkan cuka epal untuk merawat kencing manis, masalah sakit jangtung, kolestrol tinggi, masalah berat badan dan pencegah kanser.



Sha tertarik dengan set Bundle Promo. Jadi terdetik di dalam hati untuk membeli set ini untuk dihadiahkan pada abah dan mama. Memang jimat dan berbaloi berbanding beli berasingan. Tidak sabar rasanya hati untuk bawa pula set bundle promo ini untuk abah dan mama. Pasti mereka rasa gembira bila dapat hadiah ini.


Dalam set bundle promo ini ada 3 produk iaitu Apotec Omega-3 Fish Oil (1300mg), Apotec Curmax 250mg dan Apotec Apple Cider Vinegar with Honey 750ml


Minyak Ikan Apotec Omega-3 (1300mg)

*Menurunkan tekanan darah dan degupan jantung

*Mengurangkan kadar kolesterol dan trigliserida LDL

*Meningkatkan daya ingatan dan tumpuan

*Melegakan sakit sendi

*Memperbaiki simptom mata kering


Apotec Curmax 250mg

*Antioksidan kuat untuk menyokong dan mengekalkan kesihatan sel dengan melawan kerosakan oksidatif

*Kesan anti-radang

*Meningkatkan peredaran darah dan mencegah penyakit kardiovaskular.

*Meningkatkan kesihatan sendi


Apotec Apple Cider Cuka dengan Madu 750ml 

*Meningkatkan pencernaan dan penyerapan

*Meningkatkan rasa kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan

*Melegakan masalah sembelit dan membantu dalam proses detoksifikasi

*Bertindak sebagai antioksidan

Menyedari ACV mempunyai banyak kebaikannya, jadi Shailla telah mencuba ACV dari Apotec. Shailla mencuba ACV ini adalah untuk menjaga kesihatan diri dan keluarga.

Macam ayah Shailla pengidap kencing manis. ACV dapat membantu mencegah atau mengurangkan tahap glukosa darah dan HbA1c yang merupakan penanda untuk diabetes yang terdapat di dalam Badan mereka. Memanfaatkan dua sudu ACV dengan air pada waktu pagi boleh memberi kesan positif pada paras glukosa darah setiap hari. Shailla harap dengan mengamalkan ACV ini dapat mengawal kadar gula dalam darah abah.

Macam Shailla, kalau balik kerja sahaja, mesti rasa letih. Jadi Shailla mengamalkan ACV untuk membantu melegakan rasa letih dan lemah badan.

Rugi rasanya kalau korang lepaskan peluang untuk beli set bundle promo ini. Selain jimat dalam masa yang sama kesihatan juga terjaga.

Untuk pembelian dan Info Lanjut :

Facebook Link : Apotec Malaysia
Instagram Link : apotecnushine
Web : Constant

Sekian Terima Kasih 

Rawatan Carbon Peel Laser Dan HIfU Untuk Muka

Assallammualaikum✌️


Ini merupakan pertama kali Shailla pergi membuat rawatan muka. Jadi, Klinik yang menjadi pilihan Shailla adalah Klinik Dr Bazilah Bangi. Mengapa klinik ini menjadi pilihan adalah kerana namanya lebih kurang nama Shailla, jadi waktu buat rawatan boleh berangan macam berada di klinik sendiri. Hahaha..gurau sahaja.


Tiba waktu dan juga tarikh yang telah ditetapkan, Shailla pun sampai disini bersama suami. Sementara menanti Dr Bazilah, Shailla meninjau keadaan sekitar klinik ini yang nampak kemas dan selesa.

Shailla memilih untuk melakukan rawatan Carbon Peel Laser dan HIfU. Memandangkan Shailla dalam proses memulihkan muka yang sedang breakout, jadi Shailla harap rawatan ini sedikit sebanyak dapat memudarkan kesan parut jerawat di muka Shailla.

Carbon Peel Laser

Memandangankan ini merupakan pengalaman pertama Shailla, jadi Shailla terasa teruja untuk kongsikan sedikit pengalaman ketika melakukan rawatan Carbon Peel Laser dengan korang.



Sebelum meletakkan carbon, wajah perlu dibersihkan terlebih dahulu dari sisa-sasa make up pada bahagian yang hendak diletakkan carbon itu. Dalam hati terus terdetik "kan seronok kalau hari-hari ada orang tolong cucikan wajah". Hahaha.


Carbon disapukan dengan sapuan yang nipis meliputi seluruh kawasan muka kecuali sekitar mata dan mulut. Kemudian carbon yang telah siap disapukan tadi, dibiarkan seketika sehingga kering. Suami cakap macam dayang senandung sudah.. Hahaha.

Sebelum memulakan rawatan laser pada kulit, Shailla dipakaikan cermin getah untuk melindungi mata percikan laser. Ketika itu dup dap dup dap jantung sebab ini kali pertama Shailla buat, tidak tahu macamana rasanya. Semasa memulakan rawatan laser, Dr Bazilah akan uji dahulu di kawasan tepi pipi, samaada korang rasa sakit atau tidak. Rupanya tidak sakit mana pun, macam terkena percikkan bunga api kertas itu sahaja. Jadi lepas ini tidaklah rasa takut lagi untuk buat rawatan laser. Bila laser kena pada kawasan yang diletakkan carbon, warna hitam itupun turut hilang. Lebih kurang macam sedut juga la.. Hihihi


Kemudian langkah seterusnya adalah meletakkan pelembap agar kulit tidak kering setelah melakukan rawatan Carbon Peel Laser. Shailla paling suka dekat sini, sebabnya kulit korang terasa sejuk dan segar. Bau pelembap ini sangat wangi membuat korang rasa tenang sahaja.


Langkah terakhir adalah memakai mask dan juga sunblock.

Pasti korang tertanya-tanya tentang kelebihan rawatan Carbon Peel Laser ini. Okay rawatan Carbon Peel Laser ini dapat mengurangkan parut jerawat, jerawat, dan garis halus. Memang tujuan asal Shailla adalah untuk merawat masalah kulit wajah berjerawat dan kesan parut jerawat. Manakala untuk kelebihan lain merupakan bonus buat Shailla.

Kelebihan lain adalah dapat membuang sel kulit mati dekat permukaan kulit dan meransang penghasilan kolagen dibawah lapisan kulit membuat kulit menjadi lebih anjal.

Haaa.. Yang mana ada masalah pori besar, rawatan Carbon Peel Laser ini sesuai dengan korang kerana dapat mengecilkan pori-pori di wajah. Macam Shailla selalu pori akan ketara kelihatan bila kulit berminyak.

Carbon Peel Laser juga dapat mencerahkan kulit dan membuat tona kulit wajah korang nampak lebih sekata.

HIfU - high intensity focused ultrasound



Menggunakan teknologi ultrasound untuk meransang pertumbuhan kolagen dan mengetatkan kulit muka.

Rawatan ini sesuai untuk korang yang mengalami double chin, kulit kendur pada muka dan leher dan kedutan pada wajah.

Rawatan HIfU ini berfungsi untuk mengetatkan kulit kendur selepas penghasilan kolagen. Selain itu juga boleh mengecilkan pori-pori, menaikkan pipi, kening dan kelopak mata yang mula kendur.

Kebaikannya rawatan HIfU adalah merupakan salah satu rawatan alternative selain pembedahan. Rawatan ini kurang risiko dan tidak menyakitkan berbanding pembedahan wajah

Apa yang Shailla dapati selepas membuat rawatan ini adalah liang pori di muka Shailla mengecil dari sebelum rawatan. Kulit muka menjadi lebih lembut dan parut jerawat semakin memudar. Tidak sabar rasa hati untuk hilangkan semua bekas jerawat ini. Hihihi

Suami juga ada meminta nasihat berkenaan kulit kepalanya yang berminyak, gatal dan berkelemumur. Rupanya suami mengalami masalah kulit ekzema. Dr Bazilah telah memberikannya ubat untuk mengubati masalah itu. Alhamdulillah masaalah kelemumur dan kegatalan semakin berkurangan.

Untuk mengetahui tentang rawatan dan harga dengan lebih lanjut, korang boleh survey melalui link yang Shailla kongsikan dibawah ini :



Website :

Terima Kasih

RELATED POST