December 22, 2016

Menara Taming Sari Melaka

Assallammualaikum 💋

 

Ini merupakan kali kedua Shailla naik Taming Sari bersama suami dan kali pertama bersama anak. Taming Sari ini antara tempat tarikkan yang ada di Bandaraya Melaka. Sesiapa yang datang melancong ke Melaka tetapi tidak naik Taming Sari adalah satu kerugian, at least orang kata naik sekali pun jadilah.

 

Diatas Shailla kongsikan harga masuk untuk Taming Sari. Nasib Areez kecil lagi, jadi dia tidak dikenakan bayaran, hanya Shailla dan suami sahaja yang dikenakan bayaran..hihihi

 

Bagi yang takut pada ketinggian, memang akan berasa gayat ketika berada diatas dan amatlah rugi jika anda tidak melihat sendiri keindahan Melaka dari atas Menara Taming Sari. Nasib Shailla memang jenis tidak gayat sangat dan juga Alhamdulillah Areez juga nampak sangat steady dan tidak takut ketika naik ke Menara Taming Sari ini, malah dia nampak teruja dan seronok.

 

Menara Taming Sari ini, shailla cadangkan elok naik waktu malam kerana korang boleh lihat pemandangan Melaka yang penuh dengan lampu-lampu. Memang cantik pemandangan daripada atas Menara Taming Sari. Teruja Shailla lihat walaupun sebelum ini Shailla pernah naik. Tapi itulah bila sudah naik rasa tidak puas pula kerana rasa sekejap sahaja sudah sampai bawah, rasa macam hendak naik lagi pula sebab bila turun, dia agak laju berbanding semasa naik. Okay sampai sini sahaja entry Shailla.

Sekian Terima Kasih ❤️

2 comments:

  1. tak perNAH naik waktu malam..nak kena try juga la..siang dah pernah naik.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..pernah naik siang je. Itupun gayat hahahah

    ReplyDelete

Logo KBBA

REVIEW : SUKA SUSU KAMBING COKELAT

Susu sememangnya bagus untuk kesihatan tubuh badan secara keseluruhan. Ia mengandungi sumber kalsium dan fosforus yang baik. Susu juga membe...