Warna blok..^^

Assallamualaikum..^^
Hai..sekarang seperti yang kita tahu,color blok memang sangat famous sekarang.. Apakah maksud Color Block? Color Blocking merupakan kombinasi berlainan warna di mana setiap warna tersebut akan menyokong antara satu dengan yang lain.Tetapi harus di ingatkan,untuk match and matching kena pandai dan tepat kalau tidak ia akan nampak tidak cantik atau pelik.Jadi pemilihan color itu amat penting..Semasa buat research tentang color bclok,saya terjumpa beberapa gambar yang menarik perhatian saya...^^

Biru cair + biru pekat

Merah + Biru cair

Orange + Pink 

Pink + Biru

Example For Muslimah

Orange + Pink

Merah + Hijau

Orange + Hijau

Hijau + Maroon

Sekian..bubye..^^

12 comments:

  1. suka warna-warna aiskrim macam kat atas skali tu ;)

    ReplyDelete
  2. akq , Color Block tu memg maksod die warna warni ea ? :3
    comel nye yg ats sklai tu :) rse mcm nk beli plak !! :)

    ReplyDelete
  3. yg atas memang comeyy!! soft je kaler ni..ngeee suka^^

    ReplyDelete
  4. Yupp..color atas tu mmg cantik..sy pun terpikat tgk..^^

    ReplyDelete
  5. warna-warna yang lembut sangat cantik.. nak-nak yang pakai pun orang yang cantik macam gambar atas tu sekalo.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hurm..itulah..tapi klu warna2 lembut nie sesuai untuk semua jenis kulit and rupe^^

      Delete
  6. Wahhh...ramainya sukewarna gambar pic 1..kepadabyg suke..bolehlah buat tema baju raya tahun ini..^^

    ReplyDelete
  7. trend colour blocking sekarang ni, kan? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe..berani atau x sahaja nak mengenakanya..^^

      Delete
  8. Replies
    1. Ape lagi..asyik tgk orang pakai jer..anis xnak try pula ker..huhuhu..

      Delete