Food Review : steak@simpang


Assallammualaikum


Hai semua, selamat berpuasa untuk hari yang ke 19 hari. Diam tidak diam sekejap sahaja masuk hari yang 19 hari kita menahan lapar dan dahaga. Okay berkenaan menahan lapar dan dahaga ini, entry shaila kali ini adalah berkenaan makan. Semalam shaila dan family belah suami berbuka di satu kedai makan ini. Nama kedai makan ini adalah steak2sempang kerang kedai dia memang terletak tepi sempang. Loakasi kedai ini adalah tepi sempang pekan kuang.


Ini adalah juadah yang shaila sempat ambil, itupun bergoyang kerana tengah pegang si kecil. Okay juadah di atas adalah kambing bakar. Untuk kambing bakar ini kerana hati-hati yer sebab shaila dapat yang kurang masak jadi shaila suruh perkerja itu bakar balik bagi masak. Mungkin kerana ramai tetamu itu yang daging jadi kurang masak sebab kejar masa berbuka. Keseluruhan makan di sini rasanya sederhana sedap. Antara mains menu yang terdapat sini adalah grilled chicken chop, chicken marylang, fish & chip, roasted lamb with baked potato, nasi goreng, bihun goreng, nasi kukus ayam berempah, keaw teaw goreng.



kalau lihat gambar makanan di atas agak goyang dan kurang jelas. Puncanya adlah budak kecik ini..dialah telah menyembabkan gambar shaila rosak kerana semasa ambil gambar sambil pegang dia...heee



Okay kita sambung balik, ini adalah keadaan dalam kedai itu. Kalau kita tengok belah kanan itu ada satu sudut lagi untuk letak makanan ala buffet.

 

Manakala sudut belah sini pula adalah untuk para tetamu menjamu selera. Untuk pergi di kedai ini, abang ipar shaila tempah seminggu lebih awal kerana selalu full booking jadi terpaksalah reserve tempat duduk awal-awal.



Okay, inilah family besar belah suami shaila. Selamat berpuasa dan berbuka puasa semua.

Sekian Terima Kasih

17 comments:

  1. macam seronok jer, macam best jer...macam kalau ada kesempatan nak pergi jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jer farahjgn lupe roger leh hangout..hihihi

      Delete
  2. menarik tempat ni.. kalau ada peluang boleh try :)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. alhamdulillah...sekali sekala mimi...heee

      Delete
  4. Replies
    1. hihihi...itulah...bakar2 ni yang best sebenarnya...

      Delete
  5. Waaa.. Bestnya berbuka ramai2 diluar.. :)

    Amboi bby boy tu.. Bulatnyaaa mata..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha...baby boy tuuu bap selfie memang...hihihi

      Delete
  6. Bulan puasa ni tak makan lagi steak. Tak boleh masuk kot. Kene tunggu habis puasa dulu. Aoolololol budak mate bulat tu, geramnye tengok :D

    Jemput join giveaway http://www.fadzirazak.com/2015/07/giveaway-blog-fadzi-razak-launch-2015.html. 12 pemenang dicari!

    ReplyDelete
    Replies
    1. depend perut jugak, macam shaila semua masuk tapi yang penting air...hihihi

      Delete
  7. Kambing bakat memang terbaik. Bulatnya mata si kecil.

    Seronok berbuka beramai2

    ReplyDelete