Sunday, March 31, 2013

" GA Demam ABPH By Wana "

Assallamualaikum


Sila Klik BANNER untuk join

hai..hai..jom ramai-ramai kita meriahkan GA DEMAM ABPH BY WANA..banyak hadiah yang disediakan tau...jum sama-sama kita support GA ini..^^

nyatakan siapakah ramalan yang akan memenangi ABPH

shaheizy sam..^^

Syarat-syarat :

1- Follow blog ini dan like fanpage di sidebar.
2- Buat entry :
- bertajuk " GA Demam ABPH By Wana " 
- tempekkan banner tu.
- nyatakan siapakah ramalan yang akan memenangi ABPH
3- Klik SINI , SINI , dan SINI . * sampai habis loading. tolong jujur.
4- Like sini ---> TEKAN! * wajib.
5- Follow para sponsor yang baik hati nie.
6- Dropkan link GA anda , bukan link blog di komen yea.

Wajib Follow Blog Sponsor


Like / Follow Fanpage Sponsor

Follow Twitter

Klik Iklan Sponsor

Hadiah :

Topup RM5 - 1 pemenang ( Aztiqah )
Tudung Bawal - 2 pemenang ( SecretOfShaila )
Tapak Iklan Sebulan - 2 pemenang ( Amirah Azman )
Topup RM5 - 3 pemenang ( Iu-Hazirah )
Brooch - 1 pemenang ( Ismah )
Review Blog - 5 pemenang ( Aina Areen )
Topup RM5 - 2 pemenang ( Ekah Atiqkah )
Keychain - 3 pemenang ( Alia Ali )
Voucher RM5 - 1 pemenang ( ShawlToLove )
Pmc & GC Soup - 3 pemenang ( Anis Suryanie )
Review Blog - 5 pemenang ( Nabila Izzati )
Shisheido Mask - 2 pemenang ( Iehah Farihah )
Bookmarks - 5 pemenang ( Budak Vanilla )
Tasbih Lampu - 4 pemenang ( Jom Singgah Shope )
Sabun Glutakojic 3 Layer - 1 pemenang ( Qirah Isa )
Bloglist - 5 pemenang ( Wana Wazm )
Custom Fridge Magnet - 3 pemenang ( SiKecikShop )
Brooch - 4 pemenang ( Mamaza Online Shop )

Pemilihan Pemenang :
- Top Referral ( boleh pilih hadiah )
- jawapan yang betul ( boleh pilih hadiah )
- cabutan tangan ( no random! sebab aku berdendam dengan random. haha )

GA ini berlangsung dari 1 April hingga 7 April pukul 9 malam , sebelum ABPH bermula. 

Sekian..Terima Kasih

Wednesday, March 27, 2013

Jobstreet Malaysian Career & Training Fair 2013 akan berlangsung pada 29 - 31 Mac 2013 di Midvalley!

Assallamualaikum


Jobstreet Malaysian Career & Training Fair 2013 akan berlangsung pada 29 - 31 Mac 2013 di Midvalley! Lawat kami di booth no 392 untuk lebih 400 peluang pekerjaan! Share status ini bersama rakan2 anda yang sedang mencari pekerjaan!Jom sama-sama kita pakai mai meriahkan..jangan lupa..ada hadiah menarik disediakan tau..^^

Mencari blogger sekitar Kuala Lumpur

Assallamualaikum

Hai..saya sedang mencari blogger sekitar kuala lumpur yang boleh menceritakan tentang kegiatan dan kejayaan pelajar-pelajar pereka kasut kami.Kami memerlukan lima orang..


Details evenT (30/3/2013)

11am-2.00pm
-pukul 11 am berkumpul dipwtc
-Disana korang akan diberi penerangan serba sedikit ttg student dan program ini..korang boleh mengambil gambar dan interview student2 ini untuk dijadikan bahan atau info untuk korang cite dalam entry korang ..^^
-makanan disediakan
-2.00pm bersurai...maksudnya after pukul 2.00 korang tidak terikat dengan kitaorg lagi..so korang bolehlah pergi shooping...^^


JIka berminat sila PM saya Di inbox FB https://www.facebook.com/shazillah.sani sebelum pukul 5.00pm

Sekian Terima Kasih

Friday, March 22, 2013

Malaysia International Shoe Festival

Assallamualaikum


Festival Kasut Antarabangsa Malaysia 2013 menganjurkan satu sidang akhbar yang diadakan di SHRDC. Staf dan pelajar mempunyai dikejutkan dengan kedatangan dua buah kereta yang menbawa dua pasang kasut yang berwarna ungu dan juga pink..Saya ada yang sudah pernah lihat kasut-kasut bergerak ini berkeliaran disekitar bandar raya.


cantikkan kasut pink dibelakang itu..pink is my favourite color...nasib besar..kalau tidak sudah curi bawa balik rumah..hihihi

Pelajar reka bentuk kasut kami akan mempamerkan reka bentuk mereka semasa Festival Kasut Antarabangsa Malaysia 2013




 
Diatas adalah gambar pelajar kami bersama product masing-masing yang mengikuti trainning di company kami iaitu SHRDC.INSEP Teknologi Kasut & Rekabentuk pelajar menerima lawatan dari desginer Bill Keith pada 28hb Februari. Lawatan ini adalah  untuk penyediaan pelajar mengikuti pertandingan Kasut Antarabangsa akan datang di Malaysia Festival 2013. Pelajar akan mempamerkan reka bentuk mereka semasa pameran yang akan diadakan pada Mac 28 & 29 di PWTC.


Sekian..Terima Kasih..^^


"MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara"

Assallamualaikum

Klik BANNER untuk join

Hai..hai..hai...semua...jom join segment ini...segment ini dianjurkan oleh Mak Dara.Terdapat 56 hadiah yg telah ditaja oleh 30 orang sponsor. Banyak hadiah tuuu...jom ramai-ramai kita serbu segment ini,mana tau rezeki dapat hadiah...huhuhu...

Syarat-syaratnya

1. Follow Blog Bicara Mak Dara
2. Buat entri dengan tajuk 
"MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara"
3. Masukkan Banner Di Atas Ke Dalam Entry dan Linkkan Ke sini 
4. Copy paste senarai penaja di bawah ke dalam entry anda itu.
5 .Tag 3 Orang Rakan Anda Untuk Menyertai GA Ini. (Dan mereka harus tahu akan GA ini)
6. Setelah selesai sila tinggalkan Url link entry di kotak komen

Mangsa TAG

Sekian..Terima Kasih..^^


Wednesday, March 20, 2013

Segmen Jom Pilih Hadiah

Assallamualikum

Tekan BANNER untuk join^^

Hai semua..jom jom meriahkan segmen jom plih hadiah yang dianjurkan oleh nabila..yang best segment ini,kita boleh pilih hadiah kita sendiri..hadiah yang ditawarkan menarik tau..!!

SYARAT-SYARAT
1) Follow dan like pages blog ni
2) Buat satu entry dan tampal banner kat atas yang di link kan terus ke entry ni*letak url entry dekat komen entry ini sahaja*
3) Pilih dua hadiah yang korang nak
4) Follow dan like pages sponsor
5) Pemilihan pemenang melalui random dan top reffral
6) Tamat 30/3/2013

Dua Hadiah yang saya nak..^^

Lip tint

AND

Dress

Sekian Terima Kasih..^^

SEGMEN : MARI TAMBAH KENALAN DARI BLOG CINTA ITU INDAH

Assallamualaikum

Sila klik BANNER untuk join

hai..hai..hai...semua...jom meriahkan segment yang dianjurkan oleh cik Mimie kita ini.Selain dapat menaikkan trafik blog,anda juga boleh berkenalan dengan perserta-peserta yang join segment ini..so apa lagi...jom pakat ramai-ramai kite join segment ini..^^

JUMLAH FOLLOWER TERKINI
420

syarat segmen ini :

1. Tajuk entry - SEGMEN : MARI TAMBAH KENALAN DARI BLOG CINTA ITU INDAH (copy & paste)
2. Letak banner segmen (wajib)

3. Letak JUMLAH FOLLOWER TERKINI (hanya tulis je pun boleh untuk lihat peningkatan)

4. Mana-mana kawan baru boleh je follow blog ni. (jangan risau, nanti saya follow balik ye)

5. Letak link segmen dekat kotak komen. harap sangat jangan letak di SHOUTBOX!..

6. Tarikh akhir : 31 Mac 2013

Sekian Terima Kasih..^^

"SIAPA BLOGGER BERTUAH"

Assallamualikum

Sila tekan BANNER untuk join

HAi...semua...jom join segment yang dianjurkan oleh blogger anak en yusni..Saya telah ditag oleh Cik mimie cute tuuu...So tgh ada mase ini saya join...huhuhu...First time masuk blog anak en.yusni...serius blog die memang cuwettt and cute...suke tgk header blog itu..^^

Syarat-syarat peryertaan- Buat entri yang bertajuk "Segmen : Siapa blogger bertuah by Anak En.Yusni"- Follow blog Anak En.Yusni - Tampal banner yang telah disediakan oleh saya di entri tersebut (buat simple2 pOn xper) dan link kan ke salah Anak En. Yusni 

- Tag kepada 3 orang rakan dan pastikan mereka tahu .
- Siap!!!. 

Tarikh tutup penyertaan
- Penyertaan ini akan berlangsung selama 1 bulan..
- Tarikh tutup penyertaan pada 31.03.2013 jam 11.59 malam
- Pemenang bertuah akan diumumkan pada 02.04.2013
 
TAG

Sekian Terima KAsih..^^

Tuesday, March 19, 2013

Tulang Rusukku

Assallamualaikum


Hai...entry saya kali ini adalah cerita sedih tentang tulang rusuk.Cerita ini sebernakan hasil perkongsian rakan saya.Saya rasa ramai yang sudah dengar dengar cerita..Mungkin juga cerita ini sudah basi..Tetapi saya ingin kongsikan bersama dengan korang semua dan menjadi koleksi my story dalam blog saya..

Tulang Rusukku

WANITA: Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?

LELAKI: Kamu!!!

WANITA: Menurut kamu, saya ini siapa?

LELAKI: (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti). Kamu, tulang rusukku!


Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya…

Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan.

Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA lari keluar rumah.

Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak “Kamu tidak cintakan saya lagi!!!”. LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak “Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!”

Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat. LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah.

“Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi. Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing”.

Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA pernah ke luar negeri tetapi sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai. LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya.

Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.

Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas.

LELAKI: Apa khabar?

WANITA: Baik… kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?

LELAKI: Belum.

WANITA: Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu nombor telepon saya kan? Tidak ada yang berubah.

WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz “Selamat tinggal…”

Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahqwa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya dia patahkan sendiri…

Moral of the story adalah Jangan terlalu memikirkan masa lalu, tidak ada yg boleh kita lakukan untuk mengubahnya. Berikan terbaik untuk hari ini dan untuk masa depan ! jangan pernah menyalah qada dan qadar Allah..

Sekian Terima Kasih

Thursday, March 14, 2013

Pos Hadiah GA by Secret of Shaila


Assallamualaikum



Hai semua..kepada pemenang GA by secret of shaila..saya dah currier hadiah anda..hopefully sampai ke tangan anda semua dengan selamat..Sorry terlewat currier..^^

Sekian Terima kasih..

Tutorial add widget status twitter in the blog

Assallamualaikum..^^

Hai..hai..hai..this tutorial request from one of the reader my blog and i really appreciate it.Thanks for the request.Actually I am not an expert in edit blog or add on widget. But i will help you..I hope this tutorial can be guide and help you.Please follow the step:

Step 1

Sign in twitter

Step 2
Open profile twitter

Step 3

Click setting and edit profile as in the picture

Step4

Insert your web site url as in the picture and save !!

Step 5

Click widget and next step is create new

Step 6

Edit widget as what you want and like

For example:

Name:pinky
Height : 250 
Theme:light
(X) auto expends photo
Link color:#ff3399
Domains:your url blog

Step7

create widgets

Done!!

Good Luck!!

Friday, March 8, 2013

Contest Cute Picture by storyofheartt :)

Assallamualikum..^^


Sila Klik BANNER untuk join..^^

Hai kawan-kawan..jom join contest cute picture by story of heart..saya suka-suka je masuk..sementara tengah free..nanti busy..tak sempat join contest..huhuhu...ada hadiah juga disediakan.Jom ramai-ramai kita meriahkan contest ini..^^

Gambar dipertaruhkan adalah:


“Be yourself, don't take anything from anyone, and never let them take you alive.”

Mangsa TAG



Syarat-syaratnya adalah : 

Buat satu entry and letak 1 gambar cute korang dalam entry tu. xkesah korang nak edit he ape ke,ikut kreativiti korang, yg penting comel ^__^ 
Tag entry korang buat tu dengan comment di entry contest ni. (http://www.storyofheartt.blogspot.com/2012/10/contest-cute-picture-by-storyofheartt.html)
Click sini. (wajib) - biar loading sampai habis dulu ok!
Click sini. (wajib) - biar loading sampai habis dulu ok!
Click sini. (wajib) - biar loading sampai habis dulu ok!
Click sini. (wajib) - biar loading sampai habis dulu ok!
Click sini. (wajib) - biar loading sampai habis dulu ok!
Click sini. (wajib) - biar loading sampai habis dulu ok!
Click sini. (wajib) - biar loading sampai habis dulu ok!
Tag dekat 2 orang kawan anda. Pastikan dorang joinnn !

Pemenang contest ni akan dapat hadiah :

First place : RM60 + (hadiah misteri)
Second place : RM40 + (hadiah misteri)
Third place : RM10 + (hadiah misteri)
Tarikh tamat contest ni adalah : cukup 200 penyertaan dari korang2 :) so promote !

Sekain Terima kasih..^^

Thursday, March 7, 2013

wedding reception belah perempuan..^^

Assallamualaikum..^^

Hai semua...entry saya kali ini pula, saya hendak cerita wedding reception abang saudara saya belah perempuan.Perkahwinan ini berlangsung didewan sri petaling.


Bila semua tengok pelamin pengantin..rasa-rasa temanya apa? Actually temanya adalah vintages..menarikkan? Begitu juga dengan decoration pelamin sangat-sangat menarik.


Photo pengantin menjadi salah satu hiasan pada majlis itu..


Okay ini adalah salah satu tarikan pada peminat photo macam saya ini...di majlis itu disediakan ruang mengambil gambar menggunakan prop yang telah disediakan..



  

Kalau korang tengok gambar diatas mesti korang dah boleh agak yang family saya memang suka berposing..huhuhu..asyik gambar saya sahaja..jom kita layan gambar pengantin pulak...




Okay..diatas adalah beberapa gambar pengantin..pengantin mengenakan sut berwarna putih..putih melambangkan kesucian begitu juga cinta mereka..cewahhh..jiwang tak ayat...huhuhu..



Before balik..ambik gambar kenangan dahulu..jika korang lihat..pipi saya semakin tenbam..abaikanlah..ngeh3..


Budak comel Ini namanya afiq ilman..gambar diatas adalah gambar dia di dera ambil gambar oleh along saya...cian dia..huhuhu..okay sampai sini sahaja..nanti kita sambung cerita lagi..^^

Sekian Terima Kasih.

INFO TERKINI