Logo KBBA

Januari 22, 2022

MARRYBROWN KEMBALI LAGI KHAS UNTUK TAHUN BARU CINA DENGAN ‘EGG-STRA ONG’ YANG LAGI POWER DAN EGG-STRA BAHAGIA!

Assallammualaikum

Hello..hello..semua! hurmmm apa menu makan korang hari ini? okay kali ini Shailla ingin berkongsi menu terbaru dari Marrybrown yang mana lebih padu dan menyengat. Suatu ketika dahulu Marrybrown pernah mengeluarkan menu telur masin yang merupakan menu kegemaran Shailla. Kali ini Marrybrown sekali lagi mengeluarkan mene terbaru berasaskan telur asin iaitu berkonsepkan 'Egg-stra Ong, Lagi Power' dengan limpahan sos telur masin yang menyelerakan lagi ‘power’ bermula dari hari ini hingga 28 Februari 2022. Menu ini dikelurkan sempena perayaan Tahun Baru Cina yang bakal tiba nanti.


Sinonim dengan slogan 'something different', bermula dari hidangan makanan malah penyediaan perkhidmatan yang sememangnya best, kini Marrybrown kembali lagi dengan menu telur masin mereka yang terkenal! Kali ini lagi power, dengan taburan kepingan cili kering pada roti burger dan egg-stra limpahan sos telur masin. Kombinasi ini sememangnya cukup sempurna dengan rasa pedas dan masin yang pasti akan memberikan ‘kejutan’ tambahan kepada para penggemarnya!

“Prihatin kepada rakyat Malaysia yang sebelum ini mengalami detik suka dan duka akibat daripada keadaan yang tidak menentu sejak pandemik, malah kita juga tidak dapat meraikan perayaan bersama keluarga dan rakan. Dengan keadaan yang dijangka beransur pulih, kita semua akhirnya dapat bertemu semula dengan orang tersayang. Oleh itu, kami kembalikan hidangan Egg-stra Ong yang kali ini lagi power, khas untuk musim perayaan yang bakal tiba. Kami berharap dengan sajian Egg-stra Ong ini, dapat memberikan egg-stra kegembiraan dan semangat yang lagi power untuk persiapan musim perayaan,” kata Dato’ Joshua Liew, Ketua Pegawai Eksekutif Marrybrown.


Sajian Egg-stra Ong ini dilengkapi dengan rasa manis, masin dan pedas yang menghasilkan kelazatan ‘umami’ pada setiap suapan. Penggemar boleh memilih sama ada dua atau tiga ketul ayam untuk Kombo Ayam Egg-stra Ong, dari harga RM17.90 dan RM22.90. Semua kombo ayam disertakan dengan kentang lenyek, salad sayuran dan secawan Minute Maid® Refresh® Orange. Sementara itu, Kombo Burger Ayam Egg-stra Ong, dihidangkan bersama dengan Burger Ayam Egg-stra Ong, kentang goreng dan secawan Minute Maid® Refresh® Orange, dari harga RM14.90. Untuk menambah kelazatan, penggemar boleh menambah sos telur masin tambahan pada hidangan mereka dari harga RM2.50.



Bagi mereka yang ingin menikmati kombinasi rasa burger dan ayam, mereka boleh memilih Egg-stra Ong Big Box yang merangkumi Burger Ayam Egg-stra Ong dan dua ketul Ayam Egg-stra Ong. Hidangan ini dilengkapi dengan kentang goreng dan secawan Minute Maid® Refresh® Orange, dari harga RM25.80. Satu lagi tawaran hebat untuk set besar ialah Egg-stra Ong Family Meal yang dilengkapi dua burger ayam, lapan ketul ayam goreng, satu mangkuk besar kentang lenyek dan 1.5 liter Coca-Cola® Rasa Asli dari harga RM80.00. Menariknya, set ini cukup berbaloi untuk dijadikan hidangan perkongsian di musim perayaan.

“Pelanggan kami sememangnya best kerana mereka sentiasa memberikan sokongan dan inilah yang menjadi visi dan misi kepada kami dalam membangkitkan semangat agar terus menawarkan ‘something different’ terutamanya untuk hidangan Egg-stra Ong ini. Kami yakin dengan idea gabungan egg-stra limpahan sos telur masin dan taburan kepingan cili kering yang terdapat pada roti burger ini pasti akan memberikan kelazatan dan kenikmatan unik yang tidak dapat anda lupakan,” kata Dato' Joshua Liew.

Marrybrown kini melayani berjuta-juta orang pelanggan melalui lebih daripada 500 buah restoran di 16 buah negara dengan penyediaan standard kualiti, servis, kebersihan, dan nilai tertinggi untuk pengalaman pemakanan yang sempurna.

Bagi Shailla, dalam banyak-banyak menu dari Marrybrown, menu telur asing ini tidak pernah mengecewakan. Tidak rugi untuk korang mencuba menu terbaru ini kerana kuah salted Egg dia memang sedap dan pekat memang pembuka selera. Bagi penggemar salted Egg memang berbaloi untuk mencuba menu ini. Selain itu juga, korang kena cuba burger ayam dia yang sememangnya ranggup. Untuk tambahkan lagi kelazatkan korang boleh tambah sos telur masin.  Untuk Shailla burger dia terasa pedas sedikit tetapi untuk orang kuat makan pedas rasanya tiada masaalah. 

Menu 'Egg-stra Ong, Lagi Power' ini sangat sesuai dihidangkan untuk sesisi keluarga. Selain menyelerakan, korang juga dapat mengeratkan lagi hubungan sesama ahli keluarga sambil menikmati hidangan ini. Jangan lupa untuk dapatkan Marrybrown 'Egg-stra Ong, Lagi Power' ini di Marrybrown berdekatan korang.

Untuk maklumat lanjut mengenai Marrybrown, promosi mereka dan perkhidmatan penghantaran, sila layari :

Facebook : MarrybrownMalaysia

Instagram : Marrybrownmy

Youtube : MarrybrownTV

Delivery : http://mbdelivery.com.my

Terima Kasih

Disember 11, 2021

Tunaikan Zakat Secara Atas Talian Melalui Public Bank

  Assallammualaikum

Zaman semakin lama semakin moden. Begitu juga dengan teknologi yang semakin lama semakin canggih. Dulu kita perlu beratur panjang untuk membuat sesuatu pembayaran, namun sekarang semuanya hanya dihujung jari sahaja. Begitu juga dengan Membayar Zakat. Tidak perlu lagi korang apply cuti dan lenguh kaki semata-mata untuk membayar zakat.

Sekarang, korang boleh membayar Zakat melalui E-Zakat Pay sangat mudah dan pantas. Hanya beberapa klik maka selesailah urusan pembayaran zakat korang. Shailla pun baru lepas menbayar zakat kwsp. Dalam keseronokkan mendapat simpanan kwsp, jangan terlupa pula untuk membayar zakat. 


Cara Membayar Zakat Melalui Atas Talian



Bayar Zakat Secara Cashless Dengan Perbankan Public Bank

Pembayaran melalui kaedah ini terbuka kepada pembayar-pembayar yang mempunyai Akaun Simpanan atau Semasa dengan Agen Kutipan yang dilantik dan mendaftar sebagai pengguna kemudahan perbankan internet.

Bagi pembayaran zakat, pembayar hanya perlu melayari portal e-zakat di E-Zakat Pay dan klik pada pembayaran E-Zakat Pay untuk membayar zakat.

Cara pembayaran Zakat Melalui Public Bank:

Pembayar perlulah mempunyai akaun Public Bank terlebih dahulu bagi membuat bayaran secara atas talian. Caranya amat mudah.Korang hanya perlu ikuti langkah-langkah ini. 

1. Masuk Perbankan Internet

2. Klik PBe dan log masuk ke Perbank Internet Korang

3. Pilih “BillPay”>"OpenPayment"

4. Pilih "Pusat Pungutan Zakat WP"

5. Masukkan " Nama, No Ic, Jenis Zakat, Amaun"

6. Masukkan "No OTP"

7. Klik "Submit"

Lihat betapa mudah dan senangnya membayar zakat. Semuanya di hujung jari sahaja . Jadi, tiada alasan lagi untuk korang yang telah cukup syarat ini mengelak daripada membayar zakat.

Kelebihan Menbayar Zakat Melalui 

Tiada pendaftaran serta bayaran untuk menggunakan E-Zakat Pay

Pembayar tidak perlu mendaftar ataupun membayar untuk membuat bayaran zakat melalui kaedah ini. Pembayar hanya perlu mempunyai akaun bank, mempunyai ID dan Password dan boleh membuat pembayaran secara online di bank tersebut

Tiada bayaran tambahan dikenakan

Tidak, pembayar tidak dikenakan sebarang cas tambahan sekiranya membuat bayaran zakat menggunakan kaedah ini, akan tetapi terdapat had minimum iaitu RM 10 bagi setiap pembayaran melalui kaedah ini

Tiada pemasangan aplikasi untuk pembayaran zakat

Pengguna tidak perlu memasang apa jua bentuk perkakasan untuk menggunakan sistem ini. Walaubagaimanapun, pihak MEPS akan menyediakan pihak merchant (Lembaga Zakat Selangor) dengan "Seller plug-in" iaitu satu perisian keselamatan yang akan letakkan di dalam portal LZS (MAIS) bagi menjamin keselamatan pembayaran yang dilakukan.

Proses yang selamat

Keseluruhan transaksi di encrypted dengan 128 Bit SSL.

Oleh itu, semua maklumat yang dihantar adalah selamat seperti membuat pembayaran di website bank tersebut. Pengguna juga disahkan di platform internet banking untuk semua transaksi yang dilakukan.

Selain itu, kesemua pembayaran akan dilakukan dalam "real time online" iaitu proses debit daripada bank pembayar kepada akaun pembayar akan dijalankan pada masa itu juga dan proses pengeluaran resit bayaran zakat akan dilakukan dalam tempoh 14 hari bekerja.


Bukankah dengan memberi kepada orang lain, Allah akan memberi dan menggantinya dengan hal yang lebih baik? Tidak sesekali kita rugi sekiranya memberi dan membantu orang lain dengan hak dan barangan kita. Melalui amalan bersedekah juga akan melahirkan perasaan tenang dan bahagia.
Semoga korang mendapat lebih keberkatan rezeki apabila korang memenuhi tuntutan Allah s.w.t. Semoga Allah memudahkan kerja kita!






Marilah kita bersama-sama Sertai Jom Tunai Zakat dengan klik  bit.ly/zakatcashless2021 ini.



Untuk maklumat lanjut:



Facebook: Zakat Selangor

Instagram: @zakat selangor

No. Telefon: 1 300 88 4343

Emel: maklumbalasaduan@zakatselangor.com.my

November 29, 2021

Safi Youth Gold Untuk Kulit Lebih Muda Dari Usia Sebenar

Assallammualaikum,

hai semua, kali ini Shailla ingin kongsikan satu produk yang boleh menganjal dan mengurangkan dagu berlapis untuk wajah tampil. Kepada semua yang memiliki dagu berlapis macan Shailla pasti teruja untuk mengetahui produk apakah itu kan. 

Kalau Shailla sebut nama produk ini mesti semua tahu kerana ia telah wujud dari zaman Shailla remaja lagi. Produk itu adalah produk dari Safi. Safi adalah jenama penjagaan kulit Halal No.1 di Malaysia.

Safi baru-baru ini telah melancarkan produk rangkaian terbaru mereka iaitu Safi Youth Gold yang dahulunya dikenali sebagai Safi Rania Gold. Rangkaian baharu ini bertujuan untuk mensasarkan pada mereka yang mencari produk kulit anti-penuaan dengannya formulasi yang lebih baik dan pembungkusan yang lebih menarik pada harga yang berpatutan tanpa menjejaskan keberkesanan produk . Selaras dengan keperluan pengguna semasa, Safi Youth Gold memperkenalkan dua item terkini dalam rangkaian yang membantu mengurangkan masalah penuaan kulit seperti dagu berganda dan kulit kendur yang berpotensi mengurangkan keyakinan terhadap wanita moden masa kini. 


Safi telah mengeluarkan dua produk terbaru mereka iaitu The Safi Youth Gold Lifting Golden C Duo Serum dan Lifting 24K Serum Cleanser . Apa yang menarik tentang produk ini adalah boleh mengurangkan Double Chin sebanyak *50% dalam masa 15 minit sahaja agar kulit muka nampak kelihatan lebih muda dengan kulit yang lebih terangkat, berkontur dan berseri. *50% ahli panel merasakan pengurangan dagu berganda berdasarkan penggunaan Safi Youth Gold Lifting Golden C Duo Serum. 


Shailla telah menggunakannya hampir seminggu. Apa yang Shailla perasan adalah kulit Shailla terasa lebih anjal dan lembut. Shailla sangat suka bau dia yang sangat menyenangkan. Korang akan rasa segar sahaja selepas menggunakannya. 

Rangkaian baharu antipenuaan dan menganjal Safi Youth Gold dengan formulasi dipertingkatkan dari Safi Rania Gold. Menganjal dan mengurangkan dagu berlapis untuk wajah tampil lebih anjal, runcing & tirus. Paling menarik adalah Safi Youth Gold ini berkesan dalam hanya 15 minit. Korang akan tampil atau nampak lebih muda dari usia sebenar. Apa pandangan korang? Muka Shailla ada nampak lebih runcing dan muda dari usia sebenarnya tak?hihihi.

Paling penting Safi Youth Gold diperkaya dengan Duo Age-Correcting Actives, gabungan Golden C & Ceramide untuk memberi 7 Dimensi Pembaharuan Keremajaan Kulit iaitu :

Menegangkan kulit 
Meningkatkan keanjalan 
Mengurangkan garis halus & kedutan 
Meningkatkan kelembapan kulit 
Melindungi kulit dari pengoksidaan 
Meningkatkan kehalusan kulit 
Memperbaiki kulit rosak 

*Berdasarkan ujian saintifik & klinikal*

SAFI Youth Gold Lifting 24K Serum Cleanser


Pembersih yang diselitkan serum emas 24K yang lembut dan menegangkan dengan bahan aktif memulihkan keremajaan Triple Gold, Asid Super Hyaluronic Acid dan Anti PM2.5 yang membersihkan secara lembut sambil melembapkan dan menegangkan kulit untuk kulit yang licin, lembap dan lebih tegang.

Teknologi Golden C-Lift menggabungkan bahan anti-penuaan yang  berkuasa, mengangkat bahan Golden C dan Nano Gold 24K yang memberikan penembusan yang dipertingkatkan lebih dalam ke dalam lapisan kulit untuk membaiki mikro, menyerikan dan menaikkan kulit yang menua, memastikan ia kekal muda, tegang dan terangkat.

Golden C – Antioksida super yang melindungi kulit daripada penceroboh luaran yang berbahaya dan memperbaiki struktur kulit mikro dengan menggalakkan pertumbuhan semula kulit.
Nano Gold 24K – Mengembalikan keanjalan dan menghaluskan tekstur kulit dengan berkesan untuk kulit yang anjal dan terangkat.
Triple Gold – Melindungi kulit daripada kerosakan radikal bebas, menggalakkan keanjalan kulit dan memberikan kulit berseri muda.
Super Hyaluronic Acid – Mengunci kelembapan kulit dengan berkesan, menghidrat secara intensif dari dalam dan meningkatkan keanjalan kulit untuk kulit yang terhidrat dan melenting.

SAFI Youth Gold Lifting Golden-C Duo Serum

Formula serum ringan yang mujarab dan mujarab diperkaya dengan Duo Age-Correcting Actives of Golden C dan Ceramide 3 yang berkuasa untuk memberikan Pembaharuan Keremajaan Kulit °7D dengan mengangkat kulit, meningkatkan keanjalan dan keanjalan, mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan, meningkatkan kelembapan kulit, melindungi kulit daripada pengoksidaan, meningkatkan kehalusan kulit dan membaiki kulit yang rosak. *Hasil pengangkatan yang boleh dilihat seawal 15 minit untuk kulit yang muda, tegang dan terangkat.

*Berdasarkan ujian saintifik dan klinikal

Teknologi Golden C-Lift menggabungkan bahan penentang usia yang maju dan berkuasa, mengangkat bahan Golden C dan Nano Gold 24K yang memberikan penembusan yang dipertingkatkan lebih dalam ke dalam lapisan kulit untuk membaiki mikro, menyerikan dan menaikkan kulit yang menua, memastikan ia kekal muda, tegang dan terangkat.

Golden C – Antioksida super yang melindungi kulit daripada penceroboh luaran yang berbahaya dan memperbaiki struktur kulit mikro dengan menggalakkan pertumbuhan semula kulit.

Nano Gold 24K – Mengembalikan keanjalan dan menghaluskan tekstur kulit dengan berkesan untuk kulit yang anjal dan terangkat.

Ceramide 3 – Menguatkan lapisan kulit untuk mengunci kelembapan, menghaluskan tekstur kulit dan meningkatkan berseri, cahaya yang sihat.

Kalau korang nak dagu runcing & muka tirus boleh beli sekarang di semua cawangan farmasi Watsons, Guardian, Aeon Wellness dan Caring serta laman e-dagang rasmi Wipro Unza di Shopee & Lazada dengan harga berpatutan hanya RM59.00. 

Lifting Golden C Duo Serum - https://bit.ly/3izM0fm 

Lifting 24K Serum Cleanser - https://bit.ly/3FpssEj

Sekian Terima Kasih

November 24, 2021

Tips Bercuti Bersama Keluarga

Assallammualaikum

Memandangkan sekarang ramai yang pergi bercuti, jadi Shailla pun rasa rancang ingin pergi bercuti juga bersama keluarga. Kemana agaknya lokasi menjadi pilihan Shailla yer? Hurmmmm.

Dalam perancangan adalah hendak pergi pada bulan 12 ini. Kebetulan mak cik buat kenduri kahwin anak dia di Perak jadi alang-alang pergi ke sana, pergi bercuti sekali la.


Majlis perkahwinan ini berlangsung di Taiping Perak. Tetapi rasanya sebelum pergi ke Taiping mungkin akan naik ke Penang dahulu kerana untuk melihat rumah arwah tok. Rumah itu sudah lama terbiar, banyak kenangan ada disitu. Kalau korang lihat seperti gambar diatas, haaa.. Itulah rumah arwah tok Shailla. Memang sudah tidak nampak rumah dah. Tidak tahulah apa yang ada dalam itu. 

Rancang PerjalananTerlebih Dahulu

Sebelum pergi bercuti, kita perlu membuat rancang awal agar percutian kita terlebih dahulu agar perjalanan semasa percutian berjalan lancar. Jadi apa yang kita perlu rancang? Masa Shailla selalu akan buat beberapa perkara ini sebelum pergi bercuti seperti :

Lokasi

Sebelum pergi ke mana-mana semestinya kita perlu tahu lokasi mana yang akan kita tuju. Tanpa lokasi memang akan jadi kalang kabut percutian korang nanti. 

Macam Shailla, lokasi arah tuju Shailla adalah Taiping Perak dan Penang. Percutian ini merupakan percutian 3 hari 2 malam. Shailla akan menginap di Penang selama 2 malam barulah turun ke Perak. Jadi lokasi utamanya adalah Penang sebelum pergi ke Taiping. 

Penginapan 

Sudah dapat lokasi barulah kita mencari penginapan di lokasi yang kita rancang itu.Shailla rancang untuk mencari penginapan area dalam bandar atau berdekatan dengan pulau kerana mudah untuk pergi ke tempat-tempat menarik sekitar situ. Untuk penginapan Shailla memilih apartment ataupun homestay yang memiliki 2 bilik kerana Shailla bawa mama dan abah sekali jadi lagi elok kalau duduk satu rumah dari duduk bilik hotel asing-asing.

Shailla juga ada mencari tempat penginapan di dalam google dan beberapa platform travel untuk menempah penginapan staycation Shailla. Salah satunya adalah seperti di platform Traveloka. Ini adalah antara platform kesukaan Shailla jika ingin menempah penginapan kerana memang "user friendly" dan mudah untuk membuat tempahan.

Korang hanya perlu masukkan butiran hari dan jumlah keluarga. Kemudian butiran lokasi. Macam Shailla ingin pergi ke Pulau Pinang jadi Shailla cari hotel Penang

Untuk memudahkan pencarian, boleh pilih "filter" atau tapisan. Kalau hendak penginapan mempunyai kolam, jadi boleh tanda kolam.

Mana-mana penginapan yang menjadi pilihan, Shailla akan tanda suka untuk memudahkan Shailla membuat perbandingan dan memilih mana yang terbaik.

Agenda

Agenda juga sangat penting semasa percutian korang. Rancang mana tempat yang korang hendak pergi kerana selain memudahkan, ia juga dapat menjimatkan masa. Antara tempat-tempat menarik di Penang yang boleh dikunjungi seperti :

Wonderfood Museum


Alamat: Ground Floor, Dewan Sri Pinang, Light Street, Penang, 10200 | Lebuh Pantai Georgetown 10300 Penang (Sebelah CIMB bank)

Penang 3D Trick Art Museum


Alamat: 10 Lebuh Penang, Georgetown, 10200 Pulau Pinang

The Top Penang


1, Jalan Penang, George Town, 10000 George Town, Pulau Pinang, Malaysia

The Habitat Penang Hill


Jalan Bukit Bendera, 11500 Bukit Bendera, Pulau Pinang, Malaysia

Senarai tempat yang Shailla senaraikan diatas ini, korang boleh dapatkan tiket di platform Traveloka tau. Selain terkenal dengan tempat-tempat menarik, Penang juga terkenal dengan pelbagai jenis makanan yang berasaskan rempah seperti nasi kandar, roti canai yang dimakan dengan kuah kari pekat, pasembur dan banyak lagi. Memang syurga makanan! kalau sudah sampai sana jangan lupa pula untuk pergi tempat makan yang sedap-sedap ini. 

Periksa Kenderaan

Ketika hendak pergi bercuti, memang kita akan rasa teruja dan seronok tetapi jangan lupa untuk periksa kenderaan terlebih dahulu. Seperti tayar, break, minyak hitam dan alatan kecemasan agar dapat mengurangkan risiko tersadai tepi jalan dan sebagainya.

Apapun, kita perlu sentiasalah berhati-hati semasa pergi bercuti, tambah lagi bagi yang menuju ke destinasi yang jauh bersama keluarga tersayang. Semoga tips ini memberi manfaat kepada korang semua.

Sekian, Terima Kasih.

Oktober 28, 2021

WOW, MARRYBROWN MEMBAWA RAKYAT MALAYSIA KE NEGARA YAM-MY

 Assallammualaikum



Hai semua, siapa diantara korang suka melancong ke Thailand dan juga penggemar Tom Yam? 

Hari ini 28 OCTOBER 2021, Marrybrown membawa korang berjalan mengelilingi dunia ke Land of Smiles, Thailand! Dikenali sebagai salah satu destinasi yang paling digemari di kalangan rakyat Malaysia berkat budaya yang mengalu-alukan dan hidangan yang menyelerakan, Marrybrown membawakan rasa kebiasaan itu dalam menu pedas, masam dan YAM-my terbaru mereka, Marrybrown Tom Yam Chicken. Sementara menunggu sempadan antarabangsa dibuka semula sepenuhnya ke Thailand, biarkan Marrybrown menyediakan korang untuk pengembaraan seterusnya dan rasai keseronokan yang telah lama hilang dengan hidangan YAM-my baharu mulai sekarang!

Sempena 40 tahun penubuhan mereka, Marrybrown telah melaksanakan misi mereka untuk menawarkan 'sesuatu yang berbeza' kepada pelanggan mereka. Bersempena dengan Ulang Tahunnya yang ke-40 tahun ini, rangkaian makanan segera Halal terbesar tempatan telah membawa peminat 'seluruh dunia' bermula dengan Korea dan Itali pada awal tahun memperkenalkan makanan istimewa yang diilhamkan dari negara tersebut sambil memenuhi citarasa rakyat Malaysia. Oktober ini,untuk peminat Memang Best, Marrybrown akan membawa penggemar makanan ini untuk menikmati perjalanan yang lazat ke Thailand dengan hidangan Tom Yam yang dijamin akan digemari oleh semua!

“Tidak kira muda atau tua, Thailand adalah syurga bagi rakyat Malaysia untuk menemui masakan lazat dan makanan jalanan, untuk menyelami budaya berwarna-warni dan membeli-belah sepuasnya. Kami berharap dapat mencipta semula perasaan gembira itu apabila kami mengembara ke Thailand pra-pandemi dengan memasukkan rasa Tom Yam ke dalam menu inspirasi Thailand baharu kami,” kata Dato' Joshua Liew, Ketua Pegawai Eksekutif Marrybrown.

MARRYBROWN TOM YAM CHICKEN


Pasti Semua tahu yang Marrybrown merupakan rangkaian makanan segera Halal tempatan terbesar. Gembira sangat rasa hati bila berpeluang merasa keenakkan Marrybrown Tom Yam Chicken yang pedas, masam dan YAM-my. Tiba-tiba rasa rindu pula nak pergi lagi bercuti di Thailand..kap kun kap masuk pintu keluar tingkap..hahaha.

Korang boleh dapatkan Marrybrown Tom Yam Chicken bermula hari ini. Banyak menu yang boleh korang pilih antaranya seperti :

Marrybrown Tom Yam Chicken bucket




Untuk Ayam Tom Yam yang dihidangkan dalam baldi ini, korang boleh dapatkan dengan harga bermula dari RM 31.50. Rasa Ayam Tom Yam yang disalut dengan gabungan rasa pedas dan masam yang membuatkan ia terasa istimewa. Rasa ayam dia memang wow. Mana tidaknya, korang akan rasa pedas dalam masa yang sama rasa masam. Bagi Shailla pedas dia boleh layan lagi la..tidak la terlalu pedas sampai tahap berasap telinga..hahaha.

Tom Yam Chicken Burger


Korang juga dijemput untuk mencuba Burger Ayam Tom Yam berair yang terdapat dalam Kombo Burger Ayam Tom Yam dari RM 14.90, disertakan dengan kentang goreng dan Nestlé Pink Lemonade, yang disediakan secara eksklusif dalam Marrybrown. Burger kalau ayam di dalamnya jenis ranggup memang sedap la. Tambah pula dengan perasa tom yang YAM-my memang kena la dengan rasanya.

Tom Yam Big Box



Korang juga boleh memilih menu Tom Yam Big Box yang dilengkapi dengan seketul Ayam Tom Yam, Burger Ayam Tom Yam, enam keping Nugget Ayam Tom Yam dan semestinya kentang goreng dan penghilang dahaga Nestlé Pink Lemonade berharga dari RM 25.80. Jarang dapat rasa nugget perisa tom yam. Macam menu ini, semua ada. jadi korang dapat rasa ayam, burger dan nugget.

Tom Yam Fries

Jika kentang goreng asli tidak cukup rasa pedas dan masam, korang juga boleh memilih untuk menaik taraf kentang goreng asli kepada Tom Yam Fries pada mana-mana kombo dari hanya RM 1.00 atau menikmatinya sendiri daripada RM 5.00!. Bagi Shailla kedua-dua kenatang goreng sedap tetapi kalau korang nak rasakan kelainan, seeloknya ambil Tom Yam Fries rasa ranggup dan pedas masam itu membuat ia rasa lebih sedap.


Marrybrown Tom Yam Porridge



Kalau yang teringin makan bubur, boleh cuba Tom Yam Porridge. Rasanya memang sedap, tahu-tahu perut rasa panas sahaja sebab pedas. Bubur kalau makan panas-panas masa tekak rasa tak sedap memang terbaik. Di tambah pula dengan air Nestlé Pink Lemonade, fuhhh...terangkat!.

Pada korang semua, jangan baca sahaja pastikan korang pergi mencuba Marrybrown Tom Yam Chicken dan lain-lain hari ini. Rugi kalau tidak cuba rasa pedas dan masam itu.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang Marrybrown, makanan di seluruh dunia, promosi dan perkhidmatan penghantaran, sila layari:


Instagram: Marrybrownmy

Youtube: MarrybrownTV


Terima Kasih

Ogos 04, 2021

Marrybrown Eatalian Setiap Gigitan Bagaikan Berada di Italia

 Assallammualaikum

Hai semua! apa khabar? diharap korang dan kelurga di dalam keadaan sihat selalu. Seperti mana tahu, Covid sekarang semakin mengganas. Sana sini kita lihat keluarga yang terjejas bukan sahaja kesihatan malah kewangan kerana Covid. Semoga semua yang terjejas itu terus tabah dan diberikan rezeki berlipat kali ganda. 

Bercerita tentang rezeki, Alhamdullilah minggu yang lalu, Shailla berkesempatan merasai keenakkan menu terbaru dari Marrybrown iaitu Marrybrown Eatalian . Bila sebuat sahaja tentang "Eatalian" pasti semua sudah tahu yang menu Marrybrown kali ilham dari negara Italia yang indah!. Marrybrown terkenal menghidangkan ayam rangup, nasi lemak wangi dan selalu memperkenalkan "sesuatu yang berbeza" dalam setiap hidangan.

Bersempena dengan Ulangtahun Ke-40 Marrybrown (rantaian makanan segera Halal terbesar di negara ini) telah meningkatkan prestasi dengan memastikan bahawa mereka tetap setia pada misi mereka ketika menyediakan sesuatu yang berbeza. Menyemarakkan semangat mengembara di Malaysia dengan makanan bertema Around the World terbaru mereka, Marrybrown Eatalian yang bakal ditemui pada 5 Ogos 2021. Sempena dengan tema Around the World, Marrybrown ingin membawa rasa menggoda untuk penduduk tempatan dengan gabungan perasaan seperti berada didunia luar tetapi dekat rumah dengan setiap gigitan.

Marrybrown Eatalian Betul-Betul Chef's Kiss!

MB Spaghetti

MB Spaghetti: harga dari RM13.90

Spaghetti ini merupakan salah satu masakan tradisional dari Italia. Disebabkan itu Marrybrown mengeluarkan menu terbaru Marrybrown Eatalian yang memang betul-betul Chef's Kiss!. Dengan MB Spaghetti yang dimasak dengan sempurna, peminat dapat menikmati makanan yang enak disajikan dengan sos bolognese kaya dengan ayam yang disaluti ramuan herba dan keju terbaik. 

Bagi Shailla, MB Spaghetti ini sedap di makan ketika panas. Ditambah pula rasa masam dengan sos bolognese ayam serta disaluti ramuan herba dan keju itu, memang terasa sangat menusuk di lidah. Korang juga boleh dapatkan MB Spaghetti ini secara berasingan dengan harga dari RM13.90.
  
MB Italian Box Meal 


MB Italian Box Meal : Harga dari RM27.90

Untuk MB Italian Box Meal, di dalam satu box korang boleh dapat MB Spaghetti, Crispy Chicken, Chicken Burger, MB Italian Cheesy Rice Bites dan Coca-cola bermula dari RM27.90. Chicken Burger Marrybrown memang terbaik. Rasa dia memang padu. Mana tidaknya, rasa ayam ranggup disalut pula dengan sos keju berkrim serta diapit dalam roti lembut memang lazat.

MB Spaghetti Combo


MB Spaghetti Combo : Harga dari RM19.90

Kombo MB Spaghetti yang digabung dengan Crispy Chicken kesayangan kami dan cawan Coca-Cola yang menyegarkan bermula dari RM19.90. Ayam Ranggup Marrybrown seperti selalu memang sangat ranggup dan untuk Shailla agak pedas sedikit. Pedas dia itu mula-mula makan okay boleh layan lagi, tetapi makin lama makin pedas cuma belum sampai tahap berasap telinga la lagi..hahaha.

MB Italian Cheesy Rice Bites


Rasanya tidak lengkap jika hanya makan spaghetti sahaja. Disebabkan itu, Marrybrown telah memperkenalkan MB Cheesy Rice Bites yang pasti akan buat korang rasa "MMMMM" hanya dengan satu gigitan! Dengan meletakkan sentuhan tempatan pada risotto yang enak, korang dapat merasakan kehangatan dan keseronokkan di bahagian dalam MB Italian Cheesy Rice Bites yang dimasak hingga coklat keemasan di luar.  Untuk harga ad on, korang boleh dapat dengan harga dari RM3.50. Manakala untuk "single order" korang boleh dapat harga dari RM4.40. Shailla paling suka makan MB Cheesy Rice Bites ini, kerana rasanya yang ranggup serta tidak muak walaupun dimakan banyak kali. 

Mushroom Soup


Selain itu, korang juga boleh menikmati Sup Cendawan yang sangat sesuai bagi yang suka untuk dijadikan permbuka selera atau bagi yang ingin menikmati sesudu sup halus dan lembut pada hari yang tenang. Korang boleh pilih untuk menambah apa-apa ini ke menu yang ada dari RM2.50 atau nikmati sendiri dari RM3.80. Sup Cendawan ini merupakan makanan kegemaran buat anak-anak Shailla. Bukan main berselera anak-anak Shailla makan terutamanya si abang Makan ketika suam-suam memang tak terkata keenakkannya.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Marrybrown, promosi dan perkhidmatan penghantaran, sila lawati:

Instagram: Marrybrownmy
YouTube: MarrybrownTV

Terima Kasih