Showing posts with label Travel. Show all posts
Showing posts with label Travel. Show all posts

July 24, 2018

Tarikkan Menarik Di Bangi Wonderland Themepark

Assallammualaikum ❤️


Alhamdulillah tercapai juga hasrat sha untuk bawa anak-anak ke Bangi Wonderland Themepark ini. Memang sudah lama rancang untuk bawa anak ke sini, akhirnya sampai juga sha ke sini. Sebelum ini hanya mendengar cerita dan melihat gambar dari rakan serta keluarga. Kali sha sendiri dapat pergi untuk merasai keseronokkan taman tema ini.



Di atas adalah harga tiket untuk mykad dan juga non maykad. Untuk harga Crazy 2 dan Fabulous 4 tidak sah semasa cuti sekolah  Sah dari tarikh 1 July 2018 hingga 30 July 2018.


Kali ini, sha bukan sahaja pergi bersama dengan keluarga, malah kawan-kawan pun turut serta ke sini bersama keluarga mereka. Memang meriahlah.

Antara tarikkan yang terdapat di Bangi Wonderland Themepark antaranya adalah :

Insane Racer



Slide air ini merupakan tarikkan utama untuk taman tema air Bangi Wonderland Themepark ini. Terdapat 5 lajur untuk pengunjung berlumba dari kemuncak hinggalah ke penamat. Memang seronok aktiviti ini tambah dapat berlumba dengan kawan - kawan.

Kids Adventure


Untuk keluarga yang bawa anak-anak, Kids Adventure amat sesuai. Di sini, anak-anak dapat main pelbagai jenis permainan seperti papan luncur yang pelbagai jenis. Selain itu terdapat patung arnab, buaya dan beberapa jenis haiwan lagi.


Anak-anak sha memang teruja bermain di sini hingga ajak makan dan balik pun tak nak dah..jenuh pujuk.. Hihihi


Pancutan air seperti kincir air juga turut ada di sini. Kalau sampai sini, jangan lupa pakai sunblock. Ketika sha pergi cuaca redup, jadi muka sha tidaklah terbakar sangat dek terik mentari. Masuk tenghari baru panas lip lap lip lap.. Hihihi

Pirates Bay


Apa yang menarik di sini adalah korang akan merasai gelombang buatan seolah-olah seperti ombak laut. Kalau yang mane bawa anak-anak minta jangan lepas pandang sebab landai kolam ini makin ke depan makin dalam walaupun ada lifeguards sentiasa memantau.

Meander River


Di sini korang boleh berjalan atau menaiki pelampung mengelilingi taman tema ini. Lagi seronok kalau air dia bergerak deras, jadi kita tidak perlu tolak pelampung biar sahaja dia berjalan sendiri melalui lorong.


Selain dari sha permainan di atas, terdapat lagi beberapa permainan yang boleh korang cuba seperti :


Anaconda trail
Body Slide
Boomeriang
Wonder Loop
The Fall
Green Pearl
Magic Funnel

Spiralax
Pirates Spa


Water Cannon

Kemudahan Terdapat di Bangi Wonderland Themepark :


Di sini terdapat juga pondok yang boleh korang sewa untuk letak barang atau beristirahat bersama keluarga. Selain itu juga, locker untuk simpan barang turut terdapat di sini. Harga untuk locker bergantung kepada size. Apa yang sha suka tentang locker di sini adalah boleh buka bila-bila masa korang suka dan hanya perlu scan gelang locker untuk buka amat mudah sekali. 

Terdapat juga beberapa tandas berserta bilik mandi dan bilik bayi. Surau juga turut terdapat. Memang mudah untuk menyalin pakaian . Memang sangat selesa ketika berada di sini. Sebab semua sudah cukup. 


Kedai menjual kelengkapan mandi juga turut ada di sini. Tapi kalau hendak jimat, boleh bawa semua dari rumah. Macam sha semua bawa dari rumah, sampai sini hanya pump. Untuk masuk ke sini, makanan dari luar memang tidak di benarkan. Kawalan amat ketat ketika memasuki pagar . Jadi jangan risau lapar kerana di turut ada kedai menjual pelbagai jenis makanan. Pada emak-emak, bila sha cakap tidak boleh bawa masuk makanan jangan pulak pi tidak bawak  bekas susu anak kerana itu dibenarkan.

Untuk maklumat lanjut boleh klik link yang sha kongsikan di bawah ini :


Sekian Terima Kasih

May 03, 2018

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

Assallammualaikum


Agrofarmstay Melaka tahun ini sekali lagi mengadakan Mega Bonanza yang sangat menjimatkan pelanggan mereka.Berita baik untuk yang ingin mengadakan Hari Keluarga atau Family Day sesama ahli keluarga atau syarikat tempat kerja, atau pun reunion bersama rakan-rakan.
Jimat sekurang-kurangnya RM1,000. WOW. Penjimatan bermula dari RM1,000 sehingga RM3,900. Banyak tu. Nak tahu apa pakej yang ditawarkan?


Tawaran kali ini adalah untuk pakej family day. Konsep pakej kali ini adalah tempah dulu dan tarikh family day boleh tetapkan kemudian. Sebab pihak kami tahu nak organize family day ni susah. Nak dapatkan persetujuan semua ahli keluarga akan memakan masa. Oleh kerana tempoh promosi ni terhad, jadi boleh book dulu dan bagitahu tarikh family day kemudian. Boleh pilih tarikh dari sekarang sehingga tahun depan 31 Mei 2019. Banyak masa tu. Sekarang tak ada alasan susah nak organize family day dah ye.


Promosi ini bermula dari 25 April 2018 sehingga 13 Mei 2018 sahaja ye,boleh booking dulu dan tarikh event/family day bagitahu kemudian.

Kandungan Pakej Mega Bonanza 2018

Pakej ini adalah penginapan 2 hari 1 malam untuk 20 orang. Kalau lebih dari 20 orang, boleh tambah bayaran mengikut pax selebihnya. Makanan di sediakan sepanjang penginapan yang terdiri daripada makan tenghari, makan malam BBQ dan sarapan pagi. Kami juga menyediakan sukaneka sebanyak 5 game bersama jurulatih. Tak lupa juga untuk kaki karaoke boleh cuba berkaraoke disini. Bagi yang lebih suka aktiviti air, boleh cuba berkayak atau memancing , Cuma perlu bawa joran sendiri. Di sini ada pelbagai haiwan seperti ayam, arnab, burung, kambing dan kuda. Boleh cuba bagi makan kat haiwan tersebut. Bagi kanak-kanak, kami ada sediakan pertandingan mewarna. Boleh tengok bakat mereka nanti. Tak lupa juga hamper bagi sukaneka dan peraduan mewarna. Akhir sekali kami akan sediakan banner family day dengan nama family masing-masing. Wah. Banyak kan aktiviti.


Harga yang di tawarkan.

Harga asal tanpa promosi untuk 20pax ialah RM3,780 (RM189 per pax).
Harga promosi pakej 2 hari 1 malam utk 20pax ialah RM2,780.
Harga jatuh dalam RM139 per pax sahaja.
Bagi tambahan yang melebihi 20pax, dewasa RM139 dan kanak-kanak RM99 sahaja. Maximum 78pax.

Sangat-sangat murah. Dijamin berbaloi. Untuk tempahan, sila layari laman web kami di:


Terima Kasih

April 12, 2018

Legoland Theme Park Malaysia | Family Day KBBA9 2018

Assallammualaikum ❤️


Pada Tahun ini, Kelab Blogger Ben Ashaari atau Kbba9 telah mengadakan Family Day Kbba9 di Legoland Malaysia. Ini merupakan kali pertama sha dan juga keluarga sampai ke sini. Memang perasaan ketika ini sangat teruja untuk menerokai seluruh permainan yang terdapat di Legoland Theme Park ini bersama keluarga.


Legoland Malaysia

Merupakan sebuah taman tema yang dibuka di Nusajaya, Johor, Malaysia pada 15 September 2012. Taman tema ini juga menyediakan lebih 40 tunggangan interaktif, persembahan dan tarikan. Ia juga merupakan taman tema Legoland yang pertama pernah dibuka di Asia. Berukuran 5,500,000 kaki persegi (510,000 m2) dan terletak dalam Iskandar Malaysia.

Legoland Theme Park Malaysia Map


Tempat Menarik Terdapat di Legoland Theme Park Malaysia

THE BEGINNING  



Ketika memasuki pintu gerbang Legoland Theme Park Malaysia, korang akan dapat lihat block lego yang besar terletak berhampiran kaunter tiket.

Setelah memasuki gerbang Legoland Theme Park Malaysia, di situ terdapat kedai-kedai yang menjual barang cenderamata serta mainan lego.  Kafe juga turut tersedia di sini.

LEGO CITY



Untuk kanak-kanak, di Lego City membolehkan mereka memandu kereta, pesawat dan kapal. Ia juga bergantung pada umur dan juga ketinggian anak.

Nissan Driving School dan Driving School Junior membolehkan anak korang memandu sambil mempelajari tentang keselamatan jalan raya dan isyarat jalan raya. Lego Drivers License juga akan  diberikan.



The Boating School merupakan aktiviti dimana korang perlu mengawal boat. Aktiviti ini agak santai. Asalnya sha bagi Areez bawa, memandangkan dia tidak pandai kawal dan bot tersasar jadi sha yang kena kawal. Di pertengahan jalan kami stuck sebab ada bot berlanggar. Makan masa juga untuk kawal bot ke laluan yang betul.


Selain itu, untuk kanak-kanak yang minat dengan dunia penerbangan dan bercita-cita untuk menjadi pilot, boleh cuba Lego City Airport. Permainan ini untuk kanak-kanak berumur 3 tahun ke atas dimana mereka boleh memandu dan mengawal pesawat mereka sendiri.


Sudah penat berjalan, jadi sha pun ambil Legoland Express dimana korang boleh menaiki keretapi yang membawa korang pusing sekitar taman. Sambil merehatkan kaki seketika sambil menikmati angin dan juga pemandangan beberapa tempat di kawasan Legoland Theme Park Malaysia.


Disini juga terdapat Lego Rescue Academy dimana kanak-kanak berumur 4 tahun ke atas boleh menaiki serta melakukan aktiviti menyelat dan memandam api bersama keluarga.


Di dalam Lego City Stage, penonton boleh melihat persembahan menarik dari Ninjago’s Kai bersama rakan dalam menentang evil Clouse. Persembahan ala wayang dan animasi sangat menarik perhatian sha. Selain itu,  sha tertarik dengan kesan bunyi dan lampu yang digunakan sangat cantik dan berwarna warni.

MINILAND



Kebanyakkan arca lego disini kebanyakannya adalah mercu tanda yang terkenal di seluruh dunia.


Di sini juga korang boleh lihat mercu tanda bandar terkenal seperti Merlion Singapura, Menara Berkembar Petronas Malaysia, Angkor Wat Kemboja, Piramid Mesir dan Taj Mahal India adalah antara yang banyak dipamerkan.


Kesemua bangunan-bangunan ini di bina daripada lego. Terdapat kira-kira lebih 70 juta LEGO yang digunakan untuk membuat bangunan-bangunan ini. Apa yang menarik lagi adalah korang boleh menekan butang untuk menghidupkan bunyi atau untuk memancarkan paparan mercu tanda.

LEGO NINJAGO WORLD


Lego Ninjago The Ride merupakan pengalaman yang menyeronokan di mana korang dapat menaiki Ninjago Ride mengembara ke alam 4D.


Ketika berada di dalam, korang bukan sahaja dapat melihat animasi malah korang juga kena bertarung. Di setiap Ninjago Ride, disediakan butang untuk korang guna semasa berlawan. 


Korang perlu mengalahkan Great Devourer dan meraih gelar ninja. Korang juga kena gerak isyarat tangan untuk menyebarkan api, bumi, ais dan kuasa kilat semua dari kerusi sepanjang perjalanan di Ninjago Ride. Semasa keluar dari Ninjago Ride, ada satu paparan screen menunjuk kedudukan korang. Sha dapat tempat ke empat, mana tidaknya sibuk bergambar dan bawa si kenit ini, memang kalah lar.. hihihi. Selepas itu korang akan melalui kedai yang menjual barang cenderamata.


Di luar bangunan Ninjago The Ride pula, korang boleh bergambar dengan patung serta bangunan Ninjago yang juga diperbuat dari Lego.

IMAGINATION


Ingat di Melaka saja ada menara, haaa.. di sini pun ada tau. Nama menara ini adalah Observation Deck. Apa menarik tentang Observation Deck adalah ia membawa korang ke ketinggian 60 meter untuk nikmati pemandangan 360 seluruh Legoland.


Inilah adalah pemandangan dari atas yang sempat sha rakamkan. Memang seronok ketika berada di atas, tambahan pula dapat lihat seluruh Legoland dari atas.


Permainan ini pula dinamakan Kids Power Tower. Apa yang menarik tentang permainan ini adalah korang perlu berusaha menarik tali untuk naik ke atas dan lepaskan tangan sikit demi sikit untuk turun ke bawah. Untuk permainan ini, sarung tangan disediakan.


Untuk permainan ini sangat sesuai untuk kanak-kanak. Mereka boleh menikmati perjalanan kereta api Duplo yang bergerak di Duplo Express.


Kereta Api Duplo ini akan berpusing 2 pusing sebelum berhenti. Memang seronok menaikinya. Cuma untuk anak 1 tahun, kena pegang. Jika tidak memang terhantuk ke dinding disebabakan landasan yang tidak rata dan stabil. 


Sha suka masuk LEGO Studios kerana ia menayangkan khas filem dalam 4D. Di dalam LEGO Studios ini korang akan rasa pengalaman menonton filem lengkap dengan angin, air dan kesan kabus untuk membawa cerita dan watak-watak ke kehidupan. So orang akan basah sikit la kena air dan biuh sabun.. hihihi 

Lego Kingdom 


Apa yang menarik terdapat di The-Dragon adalah selain korang boleh naik dan masuk ke dalam Istana ini,  dekat sini juga bergambar memang cantik.  hihihi 



Sesiapa yang inginkan permainan mencabar, Dragon’s Apprentice adalah salah satu permainan Rollercoaster yang perlu korang cuba.

Untuk kanak-kanak boleh cuba Royal Joust, di mana mereka akan di bawa naik kuda Lego. Kanak-kanak akan merasai sama seperti menaiki kuda yang sebenar. Selain itu mereka akan berperang untuk lawan dan muncul juara.

Merlin’s Challenge pula sesuai untuk keluarga main. Permainan ini sangat santai.

LEGO TECHNIC



Sha juga sempat masuk Lego Star Wars Miniland. Apa yang menarik dis sini adalah korang dapat melihat tayangan beberapa minit, kemudian masuk ke dalam untuk melihat lebih dari 2000 model terkenal LEGO Star Wars serta adegan ikonik dari keenam episode dan seri animasi Star Wars: The Clone Wars. Model yang ditunjukkan juga menampilkan kesan suara, aksi dan cahaya asli Star Wars untuk menghadirkan pengalamanyang menyeronokkan bagi seluruh keluarga.

Korang juga boleh mencuba Technic Twister bersama keluarga dimana korang perlu putar di sekeliling di pod Lego yang besar. Korang juga boleh mengawal kelajuan pod dengan memutar roda di tengah-tengah pod itu.



Aquazone Wave Racers, sambil korang berlumba sambil itu korang harus harungi ledakkan bom air. Kalau nasib tidak baik, korang akan basah.




Pada yang sukakan cabaran, boleh menaiki  The Great Lego Race VR Coaster. Korang akan melalui 15 sudut lengkuk dan berpusing pada ketinggi 18 meters membuat korang hilang suara dan hendak tercabut jantung. Di luar memang nampak Rollercoaster biasa tetapi sebenar bila korang pakai cermin mata yang diberikan, korang seolah masuk ke dalam alam animasi iaitu alam lego di mana di dalam itu terdapat jalan cerita, watak, aksi dan persekitran yang unik. Memang sangat menggerunkan dan mencabar. Asalnya tempat ini dinamakan project x kemudian bertukar menjadi Lego VR Coaster. Untuk permainan ini, sha hanya lihat sahaja kerana takut untuk naik.. hahaha

My Short Legoland Theme Park Video, Happy Watching !


Beli Pas Tahunan dengan harga tiket 1 hari dan berpeluang untuk memenangi NISSAN ALMERA!



Haa...ini tawaran baik untuk korang. Sekarang korang boleh membeli Pas Tahunan LEGOLAND Malaysia untuk mendapat lebih banyak hadiah tahun ini! Beli pas tahunan untuk harga tiket 1 hari dan berpeluang untuk menbawa pulang Nissan Almera apabila anda membeli, memperbaharui atau menaiktaraf Pas Tahunan mulai 1 Feb 2018 dan seterusnya!

Dengan Pass Tahunan LEGOLAND, anda akan dapat melawat resort LEGOLAND secara PERCUMA, 365 hari setahun. Semua aktiviti yang menarik termasuk Miniland, Driving School, Roller Coaster LEGO VR dan banyak lagi yang boleh dikunjungi.

Korang dan keluarga juga akan dijemput untuk mengambil bahagian dalam acara yang berlaku di resort sepanjang tahun. Bermula dari sambutan Lunar New Year celebration, the region largest LEGO® Star Wars days, tricks-or-treats celebration to the year-end Bricktacular festivity! Semak manfaat Pas Tahunan penuh Disini

Apa lagi tunggu? cepat rebut peluang untuk memenangi Nissan Almera baru apabila korang mendaftar hari ini juga! Semakin banyak yang korang beli, semakin tinggi peluang korang untuk membawa pulang kereta baru.

* sah untuk pas Premium




Bagaimana hendak menang?


Untuk tetamu hotel memiliki tiket Combo 2 Hari, naik taraf tiket hari korang ke Tahunan Pass atau RM100 di Kaunter Perkhidmatan Tetamu semasa ketibaan untuk berpeluang untuk memenangi kereta!

Untuk Info Lanjut :

Website: 
Facebook : 
Instagram : 
Twitter: 
Telefon : 
07-597 8888

Sekian Terima Kasih
Logo KBBA

WARNAI RAMADAN DI KLANA BEACH RESORT PORT DICKSON – SAJIAN NASI PADANG & SELERO NEGERI SEMBILAN

  Assallammualaikum Hai semua, minggu lalu Sha berkesempatan menghadiri pelancaran Bufet Ramadan 2024 bertemakan Nasi Padang & Selero Ne...