Showing posts with label Parenting. Show all posts
Showing posts with label Parenting. Show all posts

Perkhidmatan Urutan Selepas Bersalin Area Selangor Dari raihana.basar

Assallammualaikum ❤

 

Hai ibu-ibu diluar sana, hari ini shailla akan review tentang perkhidmatan urutan bersalin yang shailla gunakan selepas bersalin anak kedua. Shailla harap post ini dapat membantu ibu-ibu diluar sana yang masih lagi tercari-cari perkhidmatan urutan selepas bersalin. Shailla ambil perkhidmatan urutan selepas bersalin daripada kakak cantik kecil molek yang juga merupakan Mua iaitu Raihana Basar. Shailla mengenali beliau ketika event KBB9. 

 

Perkhidmatan yang shailla ambil adalah urutan satu badan selama 3 hari. Urutan daripada hujung kaki hinggalah ke hujung rambut. Selama 3 hari mendapat perkhidmatan berurut daripada Raihana, apa yang shailla rasa adalah bengkak kaki shailla semakin berkurang. Mana tidaknya sebelum ini kaki shailla gemuk macam dinasor tetapi sekarang bengkak kaki sudah susut ke bentuk asal kembali. Badan shailla juga menjadi cergas dan bertenaga. Walaupun dalam keadaan berpantang, shailla masih lagi buat kerja rumah yang ringan-ringan tetapi berbataslah. Berbanding bersalin anak pertama minggu pertama berpantang shailla banyak habiskan masa berbaring sahaja. Mungkin sebab ini bersalin anak kedua dan shailla ada seorang lagi anak yang kena pantau jadi untuk berpantang kali ini kena kuat. Raihana juga turut menaikkan kembali rahim kedudukan rahim yang turun sedikit dan juga membuka laluan untuk pengeluaran susu untuk memudahkan aliran susu lancar.

 

Selain urutan satu badan, shailla juga ambil perkhidmatan bertungku. Bertungku ini amat penting kerana ia bukan sahaja membuang angin dalam badan malah turut mengeluarkan sisa-sisa darah beku yang masih tertinggal semasa bersalin. Selama 3 hari bertungku, perut terasa semakin susut dan ringan. Darah beku juga keluar memang terasa lega.

 

Mandian herba juga turut disediakan oleh raihana. Ramuan ini adalah ramuan buatan sediri daripada rumah oleh raihana khas untuk pelanggannya. Ramuan herba ini disediakan dalam bentuk daun daun kering. Kita hanya masuk dalam periuk dan rebus sehingga mendidih. Ketika air rebusan mandi sedang mendidih, akan terkeluar bau bauan yang menyegarkankan daripada air rebusan mandi herba tersebut. Selepas mandi menggunakan air rebusan ini, memang badan kita akan terasa segar dan berbau wangi.

 

Diatas adalah antara perkhidmatan yang disediakan oleh raihana.basar. Slogan yang sering digunakan oleh raihana.basar adalah "Masa berpantang adalah masa terbaik untuk kembali cantik & sihat". Shailla memang tidak kongsi harga setiap perkhidmatan yang disediakan, untuk maklumat lanjut mengenai perkhidmatan yang disediakan oleh raihana.basar boleh terus hubungi atau whatsapp beliau. 

raihana.basar Confinement Service 

Pm/Wa 0122763200

Terima Kasih ❤

Barang Keperluan Untuk Dibawa Ke Hospital Ketika Bersalin

Assallammualaikum ❤

 
 

Kalau ikut tarikh untuk bersalin, lagi seminggu sahaja lagi Shailla akan melahirkan bayi kedua. Ketika ini memang rasa cuak, tetapi buat tenang sahaja sebab dalam minda memang telah set walau macamana pun kita tetap akan lalui detik untuk melahirkan bayi tanpa terkecuali cuma masa sahaja kita tidak boleh agak. 

Bagaimana dengan barang keperluan bayi untuk dibawa ke hospital pula?, Shailla memang suka sediakan sebulan lebih awal kerana daripada pengalaman anak pertama, bayi Shailla lahir 20 hari lebih awal. Selain itu Shailla juga rajin memeriksa beg bayi agar semua kelengkapan cukup.

Antara barang yang Shailla sediakan untuk dibawa ke hospital adalah seperti :

Untuk Bayi

1. Baju Bayi 3 Helai
2. Sarung Tangan dan Kaki 3 Set
3. Pampers 6 Keping
4. Barut Bayi 3 Helai
5. Tuala Mandian Sehelai
6. Mandian Bayi berserta minyak bayi
7. Selimut Bayi
8. Buku Yasin

Untuk Ibu

1. Set Breast Pump dan Nursing Cover
2. Baju, Kain Batik dan Stokin
3. Pad Bersalin
4. Tuala Mandian

 
 

Untuk memudahkan suami Shailla mengambil pakaian bayi ketika nurse minta, shailla telah memasuk setiap pasang baju, sarung tangan dan kaki serta pampers ke dalam plastik bagi memudahkan suami shailla menyerahkanya pada nurse yang bertugas. Selain itu, tujuan shailla memasukkanya ke dalam plastik supaya ia lebih nampak kemas dan tersusun. Okay, sampai disini sahaja entry Shailla, insyaallah kita berjumpa lagi di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih ❤

Bedak Ruam Bayi Atasi Masalah Penyakit Kulit

Assallammualaikum 💋


Setiap ibu pastikan mahukan yang terbaik buat anak mereka, begitu juga dengan shailla. Kadangkala anak digigit nyamuk cepat-cepat sapu Minyak Herba Asma Mujarab untuk mengelak gigitan menjadi lebih gatal dan merah. Pernah dengar tentang Bedak Ruam bayi? Bedak Ruam Bayi adalah bedak yang direka khas untuk ana-anak yang menghadapi masaalah kulit seperti  psoriasis , ekzema, panau, kayap, kurap, chicken pox, kudis buta, ruam bayi, gatal-gatal pada kulit ,jerawat dan lain-lain penyakit kulit.

Baru ini Shailla dapat Bedak Ruam Bayi untuk Shailla mencuba sendiri pada Areez Syahmi. Apa yang menarik tentang Bedak Ruam Bayi ini adalah bebas bahan kimia dan selamat jika termakan. Bedak Ruam Bayi ini diformulasikan daripada 100% tanah liat yang mengandungi mineral semulajadi dan Ia mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit.


Sebenarnya, Areez ini, kulitnya agak sensitif. Kalau terlalu berpeluh atau panas, habis merah-merah pada muka dan naik ruam. Waktu Areez baby dulu, lagilah teruk sebab tidak boleh pasang aircorn kebetulan cuasa panas, habis merah pipi Areez dan serta merta naik ruam. Memandangkan sekarang shailla telah memiliki Bedak Ruam Bayi ini, jika kulit Areez naik ruam kemerahan lagi hanya sapu sahaja pada bahagian ruam itu.


Jika kita lihat, Bedak Ruam Bayi ini berwarna putih tanah liat dan didalamnya pula bentuk cecair. Jadi tidak perlu kita tambah air lagi hanya gongcang agar bahan itu sebati kemudian sapu sahaja pada bahagian kulit yang bermasaalah itu. Bedak Ruam Bayi ini, cepat meresap dalam kulit dan menjadikan kulit terasa sejuk dan lembut .Satu bekas tahan agak lama,dalam beberapa bulan.Yang paling penting, Bedak Ruam Bayi bebas Paraben dan juga bahan-bahan kimia berbahaya.Selamat untuk anak-anak  terutama yang masih bayi kerana kandungannya dari 100% bahan semulajadi seperti tanah liat putih dan air galian yang telah ditapis secara khusus.


Pembuatan Bedak Ruam Bayi adalah secara homemade warisan semulajadi turun temurun serta pembuatan bedak sejuk tanah liat yang diiktiraf oleh SIRIM QAS INTERNATIONAL yang mana selamat digunakan dari bayi hingga dewasa.

Produk Tiruan Dipasaran


PEMBOHONG BESAR!

Ruam Bayi Powder (RBP) tidak pernah menukar packaging baru kepada nama Bedak 'Asma.
Tindakan jijik mereka ini sebenarnya untuk menipu pelanggan untuk menjual produk tiruan yang kononnya mengaku lebih baik dari RBP. RBP sudah mempunyai ratusan testimoni dan masih menggunakan bahan-bahan tradisional yang diwarisi oleh turun-temurun. RBP tidak diperoses oleh kilang kerana pihak kami ingin menjaga kualiti dan sifat kesucian tanah yang ditapis khusus. Fungsi tanah liat terbaik di dunia ini perlu dijaga keasliannya oleh tradisi turun temurun.

Testimoni Daripada Pengguna









Baguskan, harap lepas ini ibu-ibu semua boleh mencari Bedak Ruam Bayi ini jika anak menghadapi masalah kulit. Kalau hendak tahu lebih pasal produk ini boleh tengok disini :

Page :



Facebook :

Hubungi :

Puan Nurul : 017 6239935 ( Produk Owner) 

HQ En. Hafis 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran)


Sekian Terima Kasih

Pengalaman Minum Air Gula

Assallammualaikum

 

Bila dengar sahaja nurse bagitahu kena minum air gula, pasti ibu-ibu akan berasa cuak dan lemahkan. Begitu juga dengan Shailla. Ini merupakan pengalaman Shailla kali pertama minum air gula kerana semasa mengandungkan Areez Syahmi, Shailla memang terlepas daripada kena minum air gula.

Sebenarnya rasa air gula itu tiadalah teruk mana pun cuma yang tidak tahan adalah kena cucuk untuk ambil simple darah dan kena tunggu 2 jam kemudian ambil darah kembali. Jadi ibu-ibu tidak perlu risau kerana rasa air gula tidaklah horrible seperti yang Shailla bayangkan sebelum ini. 

Untuk keputusannya pula, kita akan mengetahui pada check up akan datang. Bila fikir risau juga, tapi harap tiada masaalah dengan kencing manis.Aminnnnn...okay setakat ini sahaja entry Shailla untuk kali ini. 

Sekian Terima Kasih ❤️

Beriadah Di Hutan Lipur Kanching

Assallammualaikum


Pada hari ahad yang lepas, Shailla sempat berkunjung ke Hutan Lipur Kaching. Alhamdulillah cuaca ketika kami sampai di sana agak baik. Shailla bergerak selepas zuhur dan sampai di sana dalam pukul 2 lebih jugalah. Keadaan ketika itu tidak terlalu sesak tetapi kami terpaksa parking luar kerana parking belah dalah telah penuh. Ketika masuk ke dalam gate, kami diminta membayar tiket masuk sebanyak RM2 seorang bagi dewasa manakala kanak-kanak bawah 12 tahun tidak dikenakan bayaran.


Anak comel Shailla ini memang dari rumah lagi Shailla telah mengenakan pakaian renang ketika dirumah lagi. Ini adalah bagi menyenangkan Shailla agar tidak membuang masa ketika sampai disini.


Shailla memang tidak mandi kerana malas untuk tukar pakaian dan juga kerana air dia agak cetek, jadi Shailla hanya lepak tenangkan fikiran bersama dengan abah Shailla. Hanya mama shailla dan anak buah sahaja yang mandi ketika itu. Riak wajah Areez ketika itu memang nampak riangnya kerana Areez dekat rumah pun memang suka main air. Shailla denagn family lepak disitu hingga pukul 4 petang kerana ketika itu hujan tiba-tiba turun dengan lebat. Selepas semua selesai tukar pakaian, kami pun bergerak balik. Areez dapat minum susu sebotol terus lelap kerana keletihan bermain air. Di Huatan Lipur Kaching ini ada banyak monyet, jadi kena berhati-hati terutama ketika bawa makanan. Okay sampai disini sahaja entry Shailla, jumpa lagi di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih.


Parenting | Hobi Baru Anak Suka Mengutip

Assallammualaikum

Ketika anak sedang meningkat usia semakin bermacam perangai. Perangai terbaru Areez adalah suka mengutip. Sebagai seorang ibu, Shailla juga risau tentang kesihatan anak. Betullah orang dahulu kata, kalau anak seorang yang pantas maka kita sebagai ibu bapa kena dua kali pantas daripada anak. Sering kali juga terjadi yang Shailla terlepas pandang ketika Areez mengutip.

Sebagai seorang ibu juga, Shailla kena pandang dari sudut lain pula dimana sebenarnya Areez sedang bereksplorasi dengan alam sekelilingnya. Sebenarnya beginilah cara Areez mengenali dan memahami sesuatu benda. Menurut teori perkembangan kognitif oleh Piaget, anak kita akan melalui fasa pertama yang dipanggil sensorimotor stage. Ketika ini anak kita akan mengenali persekitaran dan memahami diri melalui deria lidah, mata, telinga, hidung dan kulit.

Aktiviti suka mengutip adalah kerana mereka tidak tahu dan tidak faham yang perbuatan itu tidak bagus malah boleh membahayakan kesihatan. Justeru itu, kita sebagai ibu bapa kena lebih peka dan memastikan ruang permainan atau rumah sentiasa bersih. Selain itu tiada pastikan tiada barang-barang yang kecil dan merbahaya bersepah di atas lantai. Dengan cara ini juga sebenarnya kita dapat mendisiplinkan diri agar sentiasa megemas rumah. Persekitaran yang bersih akan membuat seisi rumah rasa selamat dan sihat. Okay sampai disini sahaja entry Shailla, jumpa lagi di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih

Maternity : Pengalaman Mengandung Kali Kedua

Assallammualaikum


Alhamdulillah rezeki shaila untuk tahun ini, Shaila hamil anak kedua. Kandungan shaila ketika ini telah mencecah 3 bulan lebih. Entry ini memang Shaila peram dahulu sebab rasa masih terlalu awal untuk berkongsi ketika kandungan masih diawal usia. 

Shaila memang tidak merancang pun untuk mengandung kali kedua kerana Shaila dan suami hendak memberi tumpuan pada Areez Syahmi yang kini telah mencecah usia 1 tahun 4 bulan. Rezeki dari Allah datang tanpa di duga, Allah hadirkan insan istimewa menghuni sekali lagi dalam rahim Shaila. Rezeki ini Shaila dan suami sambut dengan hati dan tangan terbuka.

Bagaimana shaila tahu yang shaila telah mengandung adalah melalui NALURI, Shaila sebelum ini memang tidak lihat teliti pun tentang tarikh-tarikh period setiap bulan asalkan datang period. Hendak dijadikan cerita, pada akhir bulan 5, hati shaila rasa semacam sahaja, rasa gelisah pun ada. Kebetulan period shaila tidak kunjung tiba lagi, semakin hari, hati shaila semakin kuat mengatakan shaila mengandung tambah pula dalam seminggu itu shaila sering hadapi masaalah sakit macam hendak period tetapi tidak keluar pun.

Shaila telah menceritakan pada rakan kerja shaila, jadi mereka sarankan untuk beli Urine Pregnant Test (UPT). Selepas beli UPT, keesokannya shaila test dan ternyata double line, terkelip-kelip juga mata shaila ketika itu dalam rasa percaya dan tidak percaya tetapi itulah hakikatnya. Setelah mengetahui tentang kehamilan ini, shaila terus pergi ke farmasi untuk membeli asid forlic.

Bulan 6 merupakan bulan yang agak struggle buat Shaila kerana mengandung di bulan puasa. Alhamdulillah puasa Shaila tahun ini penuh tiada ponteng satu hari pun. Pada mulanya shaila ingin menunggu kandungan masuk 11 minggu baru buat scanning tetapi memandangkan ketika itu dua orang rakan office shaila mengalami keguguran jadi shaila telah buat scanning pada usia kandungan 8 minggu. Gambar diatas adalah size bayi pada usia 8 minggu, sangat comel. Alhamdulillah bayi shaila sihat sahaja.

Okay sampai disini sahaja entry shaila kali ini, next entry shaila akan bercerita tentang kisah shaila buka buku pink dan kena tegur dengan nurse. Hurmmmm kena tegur pasal apalah tu yer, jeng..jeng..jeng. Jumpa lagi di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih




Product Review | Door Safety Lock

Assallammualaikum


Mesti peningkan bila berhadapan dengan situasi anak sudah pandai menyelongkar kain baju. Seperti shaila, dahulu almari baju Areez letak bawah sahaja tetapi sekarang shaila letak diatas meja supaya Areez tidak sampai untuk tarik baju yang telah berlipat. Tetapi sebenarnya itu hanya sementara sahaja. Sekarang Areez sudah pandai menyelongkar almari baju shaila pula, aduhhh  baju baru kita lipat habis dia tarik. Untuk menyelesaikan masaallah ini, shaila telah membeli Door Safety Lock.


Memang berbaloi beli benda ini kerana Areez tidak boleh lagi buka almari shaila untuk tarik kain baju yang telah elok tersusun didalam almari. Sejak ada benda ini, barulah hidup shaila rasa aman dan tidak perlu lipat balik baju-baju yang Areez tarik itu. Okay sampai disini sahaja entry shaila.Jumpa lagi di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih

Parenting | Bila anak jadi raksasa

Assallammualaikum

Bila anak sudah meningkat usia ini, macam-macam ragam dan kerenah mereka.Pasti semua ibu bapa pernah hadapi situasi dimana barang permainan yang dibeli atau diberi habis rosak dikerjakan oleh anak-anak. Begitulah situasi yang shaila hadapi sekarang. Kebanyakkan barang mainan Areez habis rosak dikerjakanya.

Lihat sahaja keadaan minions ini, habis anak shaila kerjakan. Daripada sempurna tubuh badan terus tercabut dibuatnya memang macam raksasa betul, kesian dekat minion itu. Kadang-kadang terpaksa sorok dahulu mainan yang baru kerana hendak tunggu Areez besar sikit baru bagi sebab sayang tengok mainan habis hancur dengan raksasa ini..hahaha. Okay sampai sini sahaja entry shaila.

Sekian Terima Kasih.

Maternity | Tanda-tanda Awal Kehamilan

Assallammualaikum




Topik shaila kali ini adalah berkenaan kehamilan. Asyik cerita pasal makan dan travel sahaja, jadi kali ini kita tukar topik ke arah kekeluargaan sikit. Macamana kita hendak tahu bahawasanya kita telah mengandung? Okay antara tanda-tandanya adalah:

Lewat Datang Haid

Jika kebiasaannya kitaran haid kita teratur tetapi tiba-tiba bulan ini tunggu punya tunggu tidak juga kunjung tiba...haishhhhh apasal nie?. Kebiasaanya selepas 2 minggu jika haid masih belum datang makanya kena buat check up jangan diam sebab kita risau juga kalau tidak mengandung, penyakit lain pula datang.

Perut Rasa Macam Senggugut

Dalam tarikh sepatutnya period datang itu, perut ini rasa sakit mencucuk-cucuk macam hendak datang period tetapi tidak datang pun. Sakit itu kadang-kadang datang serang sekejap-sekejap di ikuti dengan sakit pinggang

Selera Makan

Bagaiman pula dengan selera makan? hurmmm, tekat akan rasa tidak sedap dan rasa hendak muntah. Macam shaila suka makan makanan yang masam-masam macam Te o Ais Limau atau Tom Yam. Kemudian tengok makanan ini tidak selera tengok makan itu tidak selera. Kadang-kadang tengik itu terliur tengok ini terliur hendak makan itu hendak makan ini tetapi bila dapat makan sikit sahaja.

Rasa Mual Dan Pening Kepala

Ini sering terjadi, korang rasa tekak macam tidak sedap dan rasa ingin muntah bila lihat sesuatu yang korang tidak suka atau bau. Selain itu juga kepala rasa pening-pening.

Naluri Hati

Percaya tidak naluri hati seorang ibu ini kuat?. Pengalaman shaila, naluri hati shaila memang sangat kuat mengatakan shaila mengandung. Tiba-tiba rasa mengelabah periksa kitaran haid padahal sebelum ini takdelah alert sangat pun. Semasa itu baru perasan yang haid sudah terlewat. Naluri seorang ibu memang kuat tambah bila ada anugerah istimewa dalam peurtnya, hanya seorang ibu yang boleh rasa perasaan itu, perasaan yang sukar di rungkai dengan kata-kata.

Malas Dan Mengantuk

Okay, yang ini memang tidak dapat di elakkan, macam shaila memang malas sungguh hendak buat itu ini sampai kadang-kadang hendak bergerak pun malas. Mengantuk tidak payah cakaplah buat kerja tersengguk-sengguk depan komputer.Tetapi ibu-ibu jangan di layan sangat perasaan itu kerana kita ada tanggungjawab iaitu tanggngjawab kepada keluarga. Jangan sampai kerana asyik melayan perasaaan malas itu sampaikan abaikan semua.

Bau

Bila mengandung ini, deria bau sangat kuat. Tidak suka bau ikan, tidak suka bau goreng-goreng, tidak suka bau busuk kadang-kadang ada sesetengah sampai tidak boleh terima bau suami haaaaa yang itu parah boleh sebab gaduh.

Moody

Kebanyakkan ibu mengandung ini, emosi dia tidak stabil. Kadang-kadang, mood rasa down habis pada hari itu, semua rasa malas hendak layan. Ada juga ketikanya salah sikit, rasa hendak marah dan meradang.

Pinggang Sakit

Pinggang sakit ini sering berlaku ketika malam dan bangun dari tidur. Macam shaila selalu bila bangun dari tidur rasa sakit pinggang itu mencucuk.

Gusi Berdarah

Ada sesetengah ibu semasa berus gigi tiba-tiba ada darah. Ini berlaku kerana badan kita kekurangan kalsium. Untuk masaalah ini ibu-ibu kena ambil susu dan juga ubat yang telah diberikan oleh doktor.

Okay itu sahaja dapat shaila kongsikan untuk kali ini. Jumpa lagi di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih

Event Review | Muhammad Areez Syahmi Turns 1

Assallammualaikum 



Pada 6 April 2016, genap usia anak shaila Muhammad Areez Syahmi setahun. Hari lahirnya jatuh pada hari rabu, jadi kami buat sambutan hari lahir dan juga kenduri aqiqah pada hari sabtu. Kad invitation itu shaila design sendiri okay.



Majlis aqiqah Areez Syahmi dimulakan dengan marhaban dari kumpulan di datangkan khas dari sungai buloh iaitu kumpulan Nur oleh ibu mertua shaila. Sebenarnya mak mertua shaila salah seorang ahli kumpulan ini.



Shaila kena bawa Areez Syahmi bersalam dengan semua ahli serta pusing sebanyak 3 kali. Sepanjang pusing itu, Areez Syahmi menagis sebab dia dah start kenal orang.



Inilah hasil kerja meja candy yang shaila buat. Shaila buat simple sahaja. Balon itu sebenarnya buat banyak tapi tiap kali hendak pasang meletup. Itu sahajalah yang tinggal memjelang birthday Arrez Syahmi.



Ini goodie bags untuk kanak-kanak yang datang, didalam dia ada air kotak, keropok dan gula. Sticker shaila tempah dari member office shaila sahaja.



Inilah kek hari lahir Areez Syahmi. Bertemakan cerita cartoon didi and friends. Areez memang suka tengok cerita ini, shaila rasa bukan areez sahaja tetapi kebanyakkan budak memang suka tengok cerita ini..hihihi



Wahhh.siap letak khemah, dah macam kenduri kahwin pula. Sebenarnya sebelah petang ada majlis pertunangan adik ipar, itu kami sewa khemah sekali.



Makanan utama pada majlis ini. Untuk Areez, shaila buat seekor kambing bakar dan seekor lagi masak kari. Katering yang kami sewa ini memang terbaik. Daging diorang masak lembut dan tidak berbau jadi memang sedap makan. Menjelang Majlis pertunangan adik ipar, kambing pun habis.



Haaa...ini kari kambing untuk seekor lagi kambing.



Ayam juga turut ada untuk para tetamu yang datang.



Ini merupakan favorite ayah mertua shaila, sambal belacan dan juga timun.



Birthday boy muka masam sahaja, muka tiada perasaan..hahaha..Selamat Hari Lahir anakku Muhammad Areez Syahmi, semoga menjadi anak yang soleh dan berbakti kepada kedua ibu bapa. Semoga menjadi anak yang tabah dalam mengharungi hari yang mendatang.

Sekian Terima Kasih.

Product Review | Minuman Moeder untuk Ibu Mengandung

Assallammualaikum,


Menjadi seorang ibu merupakan saat yang di nanti-nanti bagi setiap pasangan. Berita mengenai kehamilan merupakan detik yang sangat bermakna. Bagi setiap ibu, mereka inginkan yang terbaik untuk kandungannya. Begitu juga dengan shaila, ketika menagndungkan Areez, tercari-cari minuman yang terbaik untuk bayi dan juga kandungan. Di sini shaila ingin berkongsi tentang minuman yang boleh di minum semasa mengandung dan selepas melahirkan bayi. Minuman dari Moeder ini khas untuk ibu dan juga bayi.


Antara kebaikkan yang terdapat dalam minuman ini adalah :

Untuk ibu hamil :
1. Menguatkan kandungan bagi Ibu hamil.
2. Memberi lebih tenaga ketika proses bersalin.
3. Mencegah sakit pinggang dan tulang belakang ketika hamil.
4. Meningkatkan gaya tubuh, stamina serta tenaga sepanjang hamil.
5. Mencantikkan kulit ibu hamil.

Untuk kandungan/bayi :
1. Membantu memutihkan kulit bayi
2. Membantu menguatkan sistem paru-paru bayi.
3. Mengurangkan risiko demam kuning.
4. Membantu kecergasan otak bayi.

Untuk Ibu menyusu :
1. Memberi tenaga untuk ibu.
2. Membanyak dan memekatkan produksi susu.
3. Membantu menghilangkan selulit kesan kehamilan.
4. Membantu merawat luka dalaman ketika bersalin.
5. Mencegah kegemukkan, mencerah dan melembapkan kulit.


Ramuan yang terkandung :
susu kambing, ekstra tomato, habbatussauda, madu, ekstra anggur, lutien, sarang burung, rumpai laut, buah tin, kurma, gam arab, ekstra billberry, ekstra aloe vera, ekstra lobak merah, ekstra brokoli, ekstra betik, stevia, omega 3, vanilla dan non diary creamer.


Ini merupakan serbuk minuman Moeder. Serbuk minuman ini berbau enak ketika dibuka. Shaila memang suka bau dia sedap dan rasa tidak sabar untuk rasa. Seeloknya selepas bancuh terus minum jika tidak korang akan rase air itu sedikit pahit. Air ini rasa macam gula-gula horlick..sedap.


Cara bancuhan dia :

1 skop pagi dan 1 skop malam di bancung bersama air suam sebanyak 200ml.


Bagi shaila, product ini amat bagus kerana mempunyai kelebihan iaiutu menyelesaikan segala permasaalahan yang sering ibu hamil hadapi seperti sakit pinggang dan tulang belakang. Selain itu juga dapat mengurangkan masaalah demam kuning yang bayi hadapi setelah lahir. Bagi ibu yang kekurangan susu juga sesuai minum produk ini. Produk ini juga boleh diamalkan oleh ibu yang ingin memiliki zuriat. Minuman ini juga boleh mencantik serta melembapkan kulit muka mungkin kerana ada bahan seperti tomato, sarang burung, rumpai air, kurma dan lain lagi yang terkandung dalam minuman ini. Shaila baru minum seminggu minuman ini. Apa yang shaila rasa adalah badan tidak rasa letih dan sengal-sengal terutama ketika balik dari kerja. Selain itu juga, kulit shaila terasa segar dan kemerahan.


Harga  minuman Moeder ini adalah :

RM 159.00 (WM) | RM 169 (SS)

Boleh Hubungi mereka di :

Telefon : 010-4042769  atau

Facebook : https://www.facebook.com/Moeder-boost-your-milk-708363745936899/ atau

Laman Web : www.moederhq.com 

Sekian Terima Kasih