Showing posts with label Event. Show all posts
Showing posts with label Event. Show all posts

November 01, 2023

AEON Mall Rawang Mencipta Sejarah Dunia Tersenarai Dalam Malaysia Book of Records

 Assallammualaikum


Hai semua, ahad lepas Shailla berkesempatan menyertai aktiviti majlis Jom Makan yang diadakan di AEON Mall Rawang sempena sambutan Deepavali. Sewaktu sampai memang ramai peserta sudah mula berbaris untuk mendaftar dan mendapatkan tag tangan.

Majlis ini bermula pada pukul 1 petang. Sementara menunggu waktu makan semapatlah Shailla berjalan-jalan dahulu bersama keluarga.

Sebelum majlis dimulakan, kami disajikan terlebih dahulu tarian hindustan dari staff di situ. Memang meriah sampai kita pun rasa terhibur dengan melihat persembahan dari mereka.

Antara rakan-rakan blogger yang turut serta pada majlis Jom Makan. Selain dapat makan, Shailla dapat juga bertemu dengan rakan-rakan blogger yang lain. Memang seronok dapat lepak dengan mereka walaupun seketika sebelum majlis bermula.

Ini merupakan pertama kali Shailla menyertai majlis seumpama ini. Memang agak teruja melihat barisan makanan yang di susun sepanjang shopping mall ini. 


Menu yang disediakan untuk para perserta yang menyertai Jom Makan yang diadakan di AEON Mall Rawang sempena sambutan Deepavali.


Kalau kita lihat, menu mereka lebih kepada konsep vege. Walaupun tidak lauk berat tapi boleh la layan bersama sup. kari, papadom dan peria goreng. Peria goreng dia sedap dan tidak pahit. Anak-anak Shailla juga suka sup mereka.

Selepas habis majlis Jom Makan kami diberikan saguhati dari pihak Bananabro berupa baucer RM10 dan juga beas jasmine dalam bentuk mini paket.



Pasti korang tertanya-tanya adakah AEON Mall Rawang dapat mencipta sejarah dunia tersenarai dalam dalam Malaysia Book of Records?. Jawapannya adalah Ya!.

AEON Mall cipta satu lagi sejarah apabila majlis Jom Makan yang diadakan di AEON Mall Rawang berjaya merekodkan penyertaan seramai 1396 orang. Ini sekaligus mencipta rekod Penyertaan Paling Ramai untuk sesi Memakan Nasi Daun Pisang. Rekod tersebut telah disahkan oleh Malaysia Book of Records. Majlis ini juga diadakan sempena sambutan Deepavali yang bakal datang. AEON berkolaborasi bersama restoran makanan daun pisang yang semakin popular iaitu Bananabro.

Terima Kasih

November 27, 2022

Mini Festival YEZ 2022 Anjuran Pusat Pungutan Zakat

 Assallammualaikum

Alhamdulillah, Sha diberikan peluang untuk hadir ke AEON AU2 Setiawangsa, Kuala Lumpur bagi bersama-sama memeriahkan Mini Festival YEZ 2022 Anjuran Pusat Pungutan Zakat. Sebenarnya pertama kali Sha sampai ke AEON AU2 Setiawangsa, Kuala Lumpur ini. Ketika sampai tadi pun agak berpusing-pusing juga mencari tempat Mini Festival YEZ 2022 ini diadakan. Sha hadir disini bersama beberapa rakan blogger yang lain.

Pasti korang tertanya-tanyakan apa Sha buat disinikan?pada yang tidak tanya tu...takpe Sha nak cerita juga yang Sha datang sini adalah kerana Pusat Pungutan Zakat - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan ("PPZ-MAIWP") melancarkan Kempen Year End Zakat 2022 (YEZ) di AEON AU2, Setiawangsa. Pelancaran kempen dirasmikan oleh Yang Berbahagia Tan Sri Dato' Sri Dr. Abdul Aziz Abdul Rahman. Kempen YEZ 2022 ini bermula 26 November 2022 hingga 13 Disember 2022 bertujuan menggalakkan orang ramai untuk menunaikan kewajipan berzakat sebelum 31 Disember 2022.


Ramai juga tetamu dan juga Vip yang hadir tadi bagi pelancaran Kempen Year End Zakat 2022 (YEZ). Tujuan kempen ini diadakan dengan mengangkat tema"Memberi Tanda Syukur" PPZ-MAIWP ingin mengajak seluruh masyarakat Islam untuk menzahirkan rasa syukur dengan menunaikan zakat untuk kelangsungan hidup asnaf lebih-lebih lagi dalam situasi sukar ekonomi kini. Kadang-kadang kita rasa kita susah tanpa kita sedari diluar sana ada yang lagi susah dari kita. Jadi inilah masa kita meringan beban mereka dengan menunaikan tanggunjawab dengan menunaikan zakat.

PPZ-MAIWP selari dengan motonya iaitu "Memudahkan Anda Berzakat" menyediakan pelbagai perkhidmatan dan kemudahan bayaran khususnya menjelang hujung tahun bagi member rang kepada pembayar zakat untuk mendapatkan 100% rebat cukai pendapatan.

Pada masa kini, memang senang untuk membayar zakat. Korang tidak perlu lagi mohon cuti atau beratur panjang bagi menunaikan. Banyak perkhidmatan dan kemudahan yang disediakan oleh pihak bagi memudahkan korang untuk membayar.

Berikut adalah perkhidmatan dan kemudahan bayaran zakat yang disediakan :

1. 10 KAUNTER PPZ-MAIWP

Bavaran zakat boleh dilakukan di 10 kaunter PPZ-MAIWP sekitar Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan. Sepanjang Disember ini, kaunter akan dibuka 7hari seminggu bermula jam 8.15 pagi hingga 4.45 petang

Friday +

Istimewa pada tahun ini, PPZ-MAIWP akan melanjutkan waktu operasi kaunter pada setiap hari Jumaat sehinggajam 9 malam. 30 pembayar terawal di setiapkaunter pada hari Jumaat akan mendapat baucar KFC bernilai RM10.

2. PORTAL PZ-MAIWP &APLIKASI MYZAKAT

Pembayaran zakat secara dalam talian mealuli w zakatocm my atu aplikasi MyZakat yang boledimuat turun di Gogel Paly dan Apel Store. Pembayar ujga boleh Kira,Bayar dan Semak rekod bayaran.

3. EJEN-EJEN KUTIPAN ZAKAT

Pembayaran zakat juga boleh dibuat melalui eien-ejen rasmi yang telah dilantik oleh PZ-MAIWP iaitu melalui perbankan internet, portal online, e-walet, kaunter-kaunter bank dan pos.

4. ZAKAT+ @MYTEMUJANJI

Zakat+ @MyTemujanji berperanan sebagai o'ne stop centre" bagi memberi pilihan kepada para pembayar zakat untuk menetapkan temujanii bagi perkhidmatan iaitu Kaunter Zakat Digital, Kaunter Zakat Bergerak, Door To Door &Ride2U. Untuk tempahan boleh layari link di portal https://mytemujanji.zakat.com.my/

5. TALIAN ZAKAT

Nilai tambah baharu yang mana pembayar zakat bukan sahaja boleh membuat pertanyaan dan taksiran zakat, malah dengan hanya satu panggilan ke 130088 5757 pembayar juga boleh menunaikan zakat.

 

Pembayar yang menunaikan zakat sepanjang kempen berlangsung berpeluang untuk memenangi lebih 500 hadiah menarik. Pemenang akan dipilih melalui cabutan secara rawak tertakluk terma dan syarat. Wahhh hadiah dia mengancam rugi kalau melepaskan peluang ini. Mana tahu rezeki korang berzakat menang cabutan bertuah.


Pada majlis yang sama, turut diadakan penyerahan zakat perniagaan berjumlah RM532,350.11 daripada:

1. Felcra Processing &Engineering Sdn Bhd- RM375.220.38
2. Kop. Jaya Murni Wanita Bhd - RM157, 129.73


Sumbangan berbentuk Bakul Rezeki yang terdiri daripada barangan makanan kering seperti beras, minyak, maggi dan sebagainya yang bernilai RM100 dengan nilai keseluruhan sumbangan sebanyak RM10,000 turut diberikan kepada 100 asnaf di Kawasan PPR sekitar Setiawangsa, Kuala Lumpur.


Sebelum melancarkan Kempen Year End Zakat 2022 (YEZ), menurut Keuta Pegawai Eksekultif PZ-MAIWP, Tuan Haij Abdul Hakmi Amri Osman, program serahan zakat perniagaan dan sumbangan zakat kepada asnaf dalam majlis ini menunjukkan kepada masyarakat dengan jelas tentang kitaran daripada pengeluar zakat kepada pemanfaat zakat yang berhak di mana zakat yang ditunaikan menyumbang kepada pembangunan asnaf dan ekonomi masyarakat Islam.

"Dalam situasi negara berhadapan dengan krisis ekonomi, kita yang masih diberi rezeki pertulahtampil untuk membantu mereka yang kurang bernasib baik untuk saling melengkapi antara satu sama lain", katanya.


Selesai sudah Pelancaran Kempen Year End Zakat 2022 (YEZ) yang dirasmikan oleh Yang Berbahagia Tan Sri Dato' Sri Dr. Abdul Aziz Abdul Rahman. Majlis ini dimeriahkan lagi dengan kehadiran Cik Piah dan Tyzo sebagai pengara untuk majlis ini.


Selesai sahaja Pelancaran Kempen Year End Zakat 2022 (YEZ) , Shailla dan rakan blogger yang lain tidak melepaskan peluang untuk bergambar dengan Cik Piah dan juga Tyzo. Selain itu terdapat pelbagai aktiviti menarik seperti pertandingan mewarna serta Meet & Greet Omar Hana & Ustaz Amil dan booth-booth jualan Asnaf. Kaunter-kaunter zakat juga ada buka disana. Selain itu ada  penampilan istimewa seperti Tyzo, Cik Piah dan Lah Ahmad. Sembang santai bersama PU Amin & Imam Muda Hassan. Borak dengan Miro bersama influencer Tik Tok Dak Ayam, Qowiy, Helmet 'Singer' & Man Raja Lawak.

Kuiz & cabutan bertuah juga turut ada tau! jadi jangan ketinggalan untuk datang ke Mini Festival YEZ 2022.

Marilah semua kita sama-sama menjalankan tanggungjawab dengan menunaikan zakat bagi membantu golongan yang susah. Bukankah dengan memberi kepada orang lain, Allah akan memberi dan menggantinya dengan hal yang lebih baik? Tidak sesekali kita rugi sekiranya memberi dan membantu orang lain dengan hak dan barangan kita. Melalui amalan bersedekah juga akan melahirkan perasaan tenang dan bahagia.Semoga kita mendapat lebih keberkatan rezeki apabila korang memenuhi tuntutan Allah s.w.t. Semoga Allah memudahkan kerja kita.

Untuk mengetahui lebih lanut mengenai kempen ini, sila layari, https://www.zakat.com.my/yez2022/

Terima Kasih

August 12, 2022

Pengalaman Menyertai McDonald’s Malaysia Blood Donation Drive

Assallammualaikum,

Hai semua, McDonald’s Malaysia telah menganjurkan McDonald’s Malaysia Blood Donation Drive pada 30 Jun 2022 di McDonald’s, Uptown 3, Damansara Utama. Ia merupakan kerjasama antara McDonald’s Malaysia dan Pusat Darah Negara, selaras dengan seruan kerajaan  bagi mendapatkan bekalan darah yang mencukupi untuk memenuhi permintaan masyarakat. 

Sejak 2017, McDonald’s Malaysia telah menganjurkan kempen derma darah tahunan untuk meningkatkan kesedaran di kalangan masyarakat mengenai kepentingan menderma darah.

Kerjasama ini kini memasuki tahun keenamnya, dan sepanjang tahun, McDonald’s Malaysia telah berjaya mengumpulkan McFamily untuk menderma darah dan menyebarkan kepentingan mengisi tabung darah kita.


Ketika Shailla mengikuti McDonald’s Malaysia Blood Donation Drive ini, memang perasaan ketika itu amat teruja dan dalam masa yang sama agak gementar juga kerana kali terakhir Shailla ikuti program derma darah ini adalah di tempat kerja.

Sebelum hadir ke McDonald’s Malaysia Blood Donation Drive, Shailla membaca dahulu kriteria bagi penderma darah. Sebelum menderma darah pastikan korang sihat tubuh badan, mempunyai berat badan 45 kilogram ke atas, berumur 18-70 tahun bagi penderma kerap, dan di antara 18-60 tahun bagi penderma baru. Selain makan sebelum menderma darah, korang perlu rehat atau tidur sekurang-kurangnya lima jam sebelum menderma serta tidak mengambil ubat seperti antibiotik dalam tempoh terdekat.


Seperti yang semua tahu,sekali kita menderma darah, ia mampu menyelamatkan tiga nyawa. Menderma darah merupakan satu amalan kebajikan yang amat mulia kerana ia bukan sahaja membantu golongan yang memerlukan tetapi merupakan satu khidmat bakti serta pengorbanan yang amat bermakna kepada masyarakat. Amat beruntungnya kita jika berpeluang untuk khidmat bakti kepada masyarakat. 



Hari Derma Darah ini diadakan di ibu pejabat McDonald’s Malaysia, yang menyaksikan kehadiran lebih daripada 200 penderma pada tahun ini. Penderma yang hadir terdiri daripada kakitangan, rakan-rakan niaga, dan pelanggan McDonald’s serta wakil media. Restoran khidmat segera tersebut berhasrat menanamkan satu tabiat yang baik dan mewujudkan kesedaran yang tinggi mengenai kepentingan menderma darah di kalangan kakitangannya dan juga rakyat Malaysia. Bersama-sama, kita boleh membantu rakyat Malaysia lain yang memerlukan. Aktiviti derma darah yang dianjurkan oleh McDonald’s Malaysia dengan Kerjasama PDN menyaksikan lebih 1,300 penderma sejak tahun 2017.

Di pintu masuk McDonald’s, ada disediakan kaunter pendaftaran untuk korang daftar dan isi beberapa maklumat. 



Seterusnya, ambil borang dan isi maklumat peribadi yang di perlukan.


Kemudian, timbang berat badan bagi memastikan berat badan lepas untuk ke langgkah seterusnya. Kalau tidak silap, untuk menderma darah berat badan perlulah 45kg dan ke atas.



Selepas itu, buat ujian darah bagi memastikan korang jenis darah apa sebelum menderma. Juga memastikan korang layak atau tidak untuk menderma darah.


Setelah itu, kena pergi ambil tekanan darah.


Dan isi form untuk maklumat yang diperlukan sekali lagi.


Inilah dia saat yang buat jantung bagai nak luruh..iaitu kena cucuk untuk ambil darah..hihihi



Setelah selesai menderma darah, korang boleh pergi ke kaunter untuk ambil kupon makan dan goodie bag.


Kemudian naik ke level 12A untuk tebus kupon makanan. Sebelum ke kaunter tebus kupon, korang boleh bergambar di photo booth yang disediakan. Pasti semua tertanya-tanya mengapa tiada gambar Shailla menderma darah, ini kerana Shailla sedang datang bulan ketika itu jadi tidak boleh menderma darah.


Kaunter tebus kupon makan.

Sebagai tanda penghargaan, McDonald’s Malaysia menyediakan hidangan McChicken dan Sundae Cone kepada semua penderma darah yang hadir.Terima kasih kepada McDonald’s Malaysia kerana menganjurkan McDonald’s Malaysia Blood Donation Drive bagi memastikan bekalan darah berterusan dan mencukupi.

Sekian Terima Kasih

June 13, 2021

McDonald's Malaysia Menunjukkan Penghargaan kepada Petugas Kesihatan

Assallammualaikum

Seperti kita semua tahu, petugas barisan hadapan wajar dipuji dan dihargai kerana usaha gigih mereka dalam menangani penularan wabak koronavirus (Covid-19) di negara ini. Mereka bukan sahaja sanggup mempertaruhkan nyawa bagi memastikan keselamatan dan kesihatan masyarakat malah turut berkerja tanpa cuti sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Hospital Temenggong Seri Maharaja Tun Ibrahim, Kulai

McDonald's Malaysia mahu menghargai jasa dan pengorbanan barisan hadapan iaitu petugas kesihatan dengan mengambil pendekatan menaja makanan kepada lebih 70 hospital di seluruh negara bermula pada 24 Mei 2021 dan dijadualkan berakhir pada 30 Jun 2021.

Hospital Tampin

McDonald's Malaysia akan menghantarkan makanan sekurang-kurangnya sekali seminggu kepada lebih 70 hospital di seluruh negara yang terlibat dalam merawat para pesakit COVID-19. Sekitar 30,000 Pertugas Kesihatan dijangka akan menerima tajaan makanan ini. 

Hospital Likas


Inisiatif terbaru oleh McDonald's Malaysia ini adalah kesinambungan daripada seruan #KitaBoleh yang dimulakan syarikat itu semasa Perintah Kawalan Pergerakan (MCO) pertama tahun lalu. Seruan #KitaBoleh yang dimulakan oleh McDonald's Malaysia di platform media sosial mereka bertujuan untuk meningkatkan semangat semua rakyat Malaysia untuk terus bersatu dan menjaga semangat juang walaupun pada masa-masa sukar. Panggilan #KitaBoleh juga merupakan panggilan nasional untuk memberitahukan keberanian diam para barisan hadapan yang bekerja tanpa lelah dalam memerangi wabak tersebut. 
 

"Sudah lebih dari satu tahun sejak Perintah Kawalan Gerakan (MCO) pertama dilaksanakan di Malaysia. Sejak itu, kita rakyat Malaysia telah melalui berbagai tahap kehidupan selama wabak ini, ” kata Azmir Jaafar, Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald's Malaysia. 

"Apa yang tetap berterusan sepanjang masa adalah ketekunan  para petugasan kesihatan barisan hadapan kami, yang berkerja setiap hari bagi memastikan kehidupan kita lebih aman setiap hari ketika kita melawan wabak ini," tambah Azmir. 


Hospital Bentong

Azmir juga mengiktiraf kakitangan restoran yang terlibat dengan tugasan untuk menghantar makanan ke hospital, dan secara langsung mengukir senyuman di wajah petugas barisan hadapan kesihatan. 

"Satu tepukan hebat kepada kakitangan restoran McDonald's yang telah terlibat dengan hospital, dan memastikan bahawa barisan hadapan pertugas kesihatan kami mendapat makanan kegemaran mereka," kata Azmir.  

Untuk maklumat terkini mengenai McDonald's Malaysia, sila lawati 

 

Facebook

www.facebook.com/My.McDonalds/

Laman Web

www.mcdonalds.com.my

 -Tamat- 


November 27, 2019

Program Komuniti McDonald’s bantu rakyat Pantai Timur

Assallammualaikum

Seiring dengan nilai teras McDonald’s Malaysia dalam memberi semula kepada masyarakat, sejumlah RM594,800 disumbangkan oleh syarikat khidmat segera terkemuka ini demi meringankan beban golongan masyarakat kurang berkemampuan di Terengganu. Program Komuniti merupakan usaha tahunan McDonald’s Malaysia mendekati masyarakat, dan sebahagian daripada tanggungjawab sosial korporat syarikat.

Antara inisiatif-inisiatif kemasyarakatan yang diumumkan di bawah Program Komuniti Peringkat Negeri Terengganu termasuklah, pembayaran zakat perniagaan McDonald’s, pelantikan belia-belia dari keluarga kurang berkemampuan untuk menyertai SLDN McDonald’s dan penyerahan pek “Kembali ke Sekolah” kepada kanak-kanak sekolah rendah dari keluarga berpendapatan rendah.




August 30, 2019

OBSESS COSMETICS - OBSESS MAKEUP PARTY

Assallammualaikum ❤️

Ini merupakan pertama kali Shailla pergi ke Majlis produk kecantikkan. Kebetulan majlis berlangsung berdekatan area rumah Shailla iaitu bertempat di Lightbox, Sungai Buloh. Semua tetamu yang hadir mengenakan pakaian mengikut tema yang diberikan oleh pihak penganjur iaitu putih. Pening juga la nak pakai baju apa untuk majlis anjuran Obsess Cosmetics.


Sampai sahaja di Lightbox Sungai Buloh, terpana seketika Shailla melihat tetamu yang hadir pada hari itu, masyaallah cantik-cantik belaka. Mana tidaknya tetamu yang adalah di kalangan Model, Mua dan Instafamous.



Majlis "Obsess Makeup Party" ini berlangsung di Lightbox, Sungai Buloh. Pertama kali Shailla masuk ke sini. Cantik betul dekorasi majlis ini.



Obsess Cosmetics merupakan salah produk kecantikkan tempatan yang di miliki oleh Puan Hafizatul Atikah merupakan pengasas kepada produk Obsess Cosmetics yang mula di kenali bukan sahaja di Malaysia malah di Indonesia dan juga Brunei. Obsess Makeup Party di anjurankan sempena memperkenalkan bungkusan baru untuk Treatment Cushion Foundation yang dahulunya berbentuk bulat kini bertukar menjadi petak. Bungkusan kali ini memang cantik berwarna pink dan nampak lebih eklusif.


Yang Shailla pegang itu adalah travel set. Jadi jika nak pergi melancong perlu bawa banyak make up dah. Travel set obsess cosmetics ini dah cukup korang nampak cantik ketika pergi bercuti. 


Mesti korang nak tahukan apa yang ada di dalam kotak ini? Jom kita lihat satu persatu apa yang ada di dalam kotak ini.




Istimewa kali ini,Shailla ada buat video mengunakan produk dari Obsess Cosmetics. Bite My Cushion Foundation dari Obsess Cosmetics. Ringkas sahaja mekap yang Shailla kongsikan. Video kali ini Shailla buat khas untuk review Cushion Foundation dari Obsess Cosmetics . Ini merupakan pertama kali Shailla memakai Cushion Foundation ini. Jemput tonton video di bawah ini

Cushion Foundation


Okay Shailla juga ingin berkongsi tentang kelebihan yang terdapat di Cushion Foundation dari Obsess Cosmetics ini.
  • Cepat dan Mudah digunakan
  • Full coverage - di mana dapat pudarkan jeragat Shailla
  • Glowing dan tidak berminyak - Selepas sahaja terus nampak kesan glowing pada muka.
  • Pori pori nampak lagi kecil
  • Makeup tahan lama
  • Pakai sikit sudah boleh tutup jerawat
  • Texture yang ringan dan tidak melekit ketika di pakai pada muka. 
Kandungan - Aqua, Cyclopentasiloxane, Titanium Dioxide, Propylene Glycol, Diisostearyl Malate, Talc, Isononyl Isononanoate, Caprylic / Capric Triglyceride, Glycerin, Polyglyceryl-4-Isostearate, Iron Oxides, Squalane (Olive), Dipentaerythrityl Tri-Polyhydroxystearate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystreate, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Hydrogen Dimethicone, Stearic Acid, Alumina, Phenoxyethanol, Fragrance, Disteardimonium Hectorite, Aluminum Hydroxide, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Propylene Carbonate, Arctostaphylos Uva Ursi (Bearberry) Leaf Extract, Geranium Maculatum (Geranium) Oil, Ethylhexyl Glycerin

Loose Powder


Shailla suka dengan loose powder Obsess Cosmetics ini. Texture dia yang lembut dan gebu amat mudah di pakai pada muka. Bau loose powder ini juga sangat nyaman. Di sebabkan Shailla ambil foundation warna gelap sedikit, jadi loose powder ini sangat membantu agar muka Shailla tidak menjadi nampak gelap dek kerana foundation gelap sedikit. Untuk loose powder ini ada satu kod sahaja iaitu kod translucent.

Kandungan - Talc, Boron Nitride, Hydrogen Dimethicone, Squalane (Olive), Tocophyeryl Acetate, Fragrance

Matte Lipstick




Untuk liquid lipstick terdapat 7 variasi kod , Bunga, Carrot, Sirap, Dodol, Bandung, Katira dan Ribena. Shailla punya Matte Lipstick perisa ribena. Ketika Shailla pakai lipstick ini apa yang Shailla perasan adalah bibir tidak kering.
Selian itu tahan lama walaupun dah beberapa kali makan dan minum. Berbau macam kek mudah dibersihkan.

Kandungan - Cyclopentasiloxane, Trimethylsiloxysilicate, Dimethicone, Isododecane, Polymethylsilsesquioxane, Diisostearyl Malate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Talc, Silica Dimethyl Silylate, Cera Alba (Bees Wax), Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Flavor, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Macadamia Integrifolia (Macadamia) Seed Oil, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil May Contain +/- Titanium Dioxide (CI 77891), D&C Red No 28 (CI 45410) D&C Red No 6 (CI 15850), D&C Red No 7 (CI 15850), Iron Oxide Red (CI 77491), Iron Oxide Yellow (CI 77492), Iron Oxide Black (CI 77499)

Untuk Info Lanjut :



Sekian 
Logo KBBA

Review PATI OXYMEL KHAL In-Sanivir

Bila sudah masuk 30 siri ini, mudah sangat terkena selsema. Bukan sekadar itu sahaja, dengan keadaan cuaca yang tidak menentu, mudah sangat ...