Monday, October 30, 2017

MelloWhite Untuk Wajah Lebih Muda Dari Usia Sebenar

Assalamualaikum ❤️


Hari ini merupakan hari yang ke 10 sha minum produk ini dan merupakan paket yang terakhir. Produk ini didatangkan dengan kotak kecil yang comel berwarna merah jambu gitu. Di dalam dia terdapat sepuluh paket semuanya. Apa yang menarik tentang produk ini adalah ia mampu membuat kulit korang menjadi lebih anjal,cerah dan ayu berseri dalam masa 7 hari sahaja! memang sangat menakjubkan dimana ia memutih, melembap, memelihara dan memperkaya.

Bila dengar sahaja nama MelloWhite, sha terbayang  mashmellow...hahaha..tapi ini bukan mashmellow yang kanak-kanak suka makan tu yer..nama mellow sahaja sama tetapi bentuk dan rasanya jauh berbeza. 

Apa kandungan yang terdapat dalam MelloWhite?

Okay, untuk pengetahuan korang, MelloWhite ini adalah minuman campuran buah delima dengan ceriacerola, ubi bit merah, kologen marin, vitamin C, L-Cystein, ekstrak rose petal, ekstrak buah zaitun, barli hijau dan asid lipoik.

Setiap kandungan yang terdapat didalam MelloWhite mengandungi manfaat dan kebaikkan tersendiri.

> Ekstrak Rose Petal Sumber yang kaya dengan polifenol.Ia dapat mengurangkan aktiviti tyrosinase sehingga 44%, merencatkan pengeluaran melanin dan mengurangkan masalah pigmentasi pada wajah. Memperolehi kulit yang halus, cerah, gebu dan tanpa cela.

> Vitamin C Mencerahkan kulit secara semulajadi dengan merencat enzim tyrosinase yang diperlukan di dalam proses penghasilan melanin. Meningkatkan paras glutathione dan vitamin E dalam badan. Saintis telah mendapati bahawa protein kolagen memerlukan vitamin C untuk molekul mencapai konfigurasi yang terbaik. Vitamin C mempertahankan kekenyalan kulit dengan mencegah kolagen dari menjadi lemah dan mudah rosak.
> Manfaat Vitamin C Membantu mencegah selsema. Meningkatkan system imun tubuh. Membantu proses penghadaman dan penyerapan zat besi. Menjaga kesihatan mata dan menguatkan gusi. Mempercepatkan penyembuhan luka.

Ekstrak Zaitun Bertindak dengan menghalang aktiviti tyrosinase yang merupakan penyebab kepada tompok-tompok gelap yang tidak diingini. Sebagai antioksidan yang kuat, menyekat radiasi ultraviolet dan mengurangkan kesan radikal bebas bagi mengelakkan pengeluaran berlebihan melanin pada kulit. Hasilnya tesktur kulit wajah menjadi licin dan cerah. Ekstrak zaitun mempunyai efek antioxidan. 4.5 kali lebih kuat dari vitamin C. 4 kali lebih kuat dari anggur. 2.5 kali lebih kuat dari teh hijau.
Manfaat Ektrak Zaitun Merendahkan risiko penyakit jantung. Mencegah pengoksidaan Kolesterol LDL. Mengurangkan keradangan. Mengurangkan intensity atau kekerapan tindak balas alahan.

Buah Delima Kaya dengan vitamins A, C dan E. Kaya dengan antioksidan dan zat besi. Memperlambatkan proses penuaan dan juga memberi pelbagai khasiat pada kulit. Buah Delima Antaranya termasuk memberi kelembapan semula jadi pada wajah, memperbaiki sel kulit, memberi tona kulit yang sekata dan meningkatkan keanjalan kulit. Hasilnya kulit kelihatan mulus, segar dan berseri-seri.
> Manfaat Buah Delima Membantu peredaran darah. Mengurangkan inflamasi. Membantu mengurangkan gejala anemia. Meningkatkan system imuniti.

Ceri Acerola merupakan sumber yang terkaya dengan vitamin C, ia mampu merangsang pembentukan kolagen dalam badan. Dengan kandungan antioksidan yang tinggi, ceri acerola mampu melindungi kulit daripada ancaman radikal bebas lalu memperlambatkan proses penuaan. Ceri acerola juga mengandungi pelbagai jenis nutrien yang membantu menghidrat dan mengekalkan kelembapan kulit.
Manfaat Ceri Acerola Membantu kesihatan mata. Meningkatkan metabolism badan. Mencegah tekanan oksidatif. Kaya dengan nutrien – vitamin C, vitamin A, thiamine, riboflavin and niacin.

> Ubi Bit Merah mempunyai sumber fitonutrien unik yang dinamakan betalain menunjukkan sifat antioksidan, anti-radang dan anti-kanser. Toksin yang terkumpul di dalam badan merupakan salah satu penyebab kulit yang kusam. Ubi bit merah juga berfungsi sebagai bahan detoksifikasi yang membersihkan toksin dari tubuh, memperbaharui sel kulit yang rosak dan memberi nutrisi yang diperlukan oleh kulit menjadikan kulit sihat dan bersinar.
Manfaat Red Beet Meningkatkan penghasilan sel darah merah. Kaya dengan nutrien - folate (vitamin B9), manganese, kalium, zat besi dan vitamin C. 

L-Cysteine Meningkatkan penghasilan glutathione dalam hati. Menggalakkan pembentukan pigmen cerah (pheomelanin). Membantu detoksifikasi. Melindungi badan daripada kerosakan yang disebabkan oleh radiasi. L-Cysteine Ia memberi kelebihan dalam melambatkan process penuaan daripada bintik hitam, kedutan dan garis-garis halus.

Alpha Lipoic Asid (ALA) Dikenali sebagai antioksidan universal kerana ia adalah penangkap radikal bebas yang kuat di persekitaran yang larut air dan juga larut lemak. Melawan radikal bebas di seluruh badan. Mengitar semula vitamin C dan glutatathione. Mengetatkan liang pori. Memudarkan kedutan dan garis-garisan pada kulit. Membuat kulit kelihatan sihat dan cantik secara semulajadi. 
Manfaat Alpha Lipoic Asid (ALA) Antioksidan yang kuat. Meningkatkan pemulihan otot selepas senaman. Mengurangkan keradangan. Membantu mengurangkan komplikasi diabetes

Barli Hijau Organik membekalkan kandungan nutrient yang semulajadi dan mudah diserap termasuk vitamin, mineral, enzim, klorofil, asid amino dan antioksidan. Ia mempercepatkan pemulihan dan mengaktifkan semula keremajaan kulit dengan nyata serta mengembalikan keayuan wajah.
Manfaat Barli Hijau Organik Detoksifikasi. Mengekalkan keseimbangan asid-alkali dalam badan. Memberi kesan anti-radang yang mengagumkan. Merupakan agen antioksidan yang kuat. Memperbaiki sel-sel yang rosak. Meningkatkan stamina badan.





Arahan
Campur 1 bungkus MelloWhite dengan 150ml air. Minum sepaket setiap hari. Hidangkan sejuk untuk rasa yang lazat.

Kesan selepas 10 hari amalkan MelloWhite.

1. Melembabkan kulit wajah - memang tidak dinafikan bahawasanya selepas bebrapa hari minum MellowWhite, kulit wajah menjadi lebih lembap dan tidak kering lagi.

2. Menghaluskan dan mengebukan kulit - selain itu juga kulit menjadi lebih halus dan gebu. Terasa sedap sahaja ketika membelai kulit muka.

3. Membantu mencegah selsema - macam sha memang kerap kena selsema, jika anak sha kena selsema,sha orang pertama yang akan terkena jangkitan. Dengan adanya MelloWhite ini sha harap dapat atasi masalah mudah terkena jangkitan selsema ini kerana dengan ada vitamin c dapat meningkatkan system imun tubuh sha.Selain itu,bila bangun pagi selalu mesti kena selsema.Tetapi sekarang tidak lagi.

4. Memudarkan bintik-bintik hitam - Walaupun kulit sha bersih dari jerawat, tetapi sebenarnya kulit sha terdapat bintik pigmentasi. Seperti semua tahu, bintik pigmentasi memang susah untuk nyah dari kulit kita. Ketika ini bintik pigmentasi sha masih ada walaupun telah minum produk ini selama 10 hari. Mungkin fungsi produk ini lebih kepada merencat enzim tyrosinase yang diperlukan di dalam proses penghasilan melanin yang merupakan penyebab kepada tompok-tompok gelap yang tidak diingini.

5. Memberikan tona kulit yang sekata & seimbang - beberapa hari yang lalu,sha memang aktif pergi jalan ke sana dan ke sini. Ini mengakibatkan kulit sha menjadi gelap kerana terdedah dibawah cahaya matahari yang terik. Walaupun begitu, dengan MelloWhite  tona kulit sha kembali menjadi lebih sekata & seimbang.


Gambar sebelah kanan adalah gambar diambil pada hari ini. Manakala sebelah kiri sebelum minum #MelloWhite. Kedua-dua gambar ini sha hanya pakai serum dan juga bedak compact. Gambar sebelah kanan adalah hasil selepas 10 hari minum #MelloWhite.  No filter.. Fresh dari telefon. Kalau kita lihat dari gambar diatas, walaupun tidak menggunakan blusher, pipi nampak pinkish. Kulit sha juga nampak lebih fresh dan tona warna sekata. Cuma hidung jelah tidak mancung-mancung..HAHAHA

Rasa masam manis serta bau buah delima yang sedap semestinya menjadikan minuman ini terasa sedap terutama di minum ketika sejuk. Apa yang paling sha perasan tentang minuman ini adalah ketika sha goncang di dalam botol shake, buih dia punya banyak macam tea tarik tu. Berbeza dengan minuman yang sha minum sebelum ini,jika goncang tidak mengeluarkan banyak buih seperti itu.


Berat -/+  150g
Harga RM79.90 sekotak

Testimoni Pengguna 





Untuk dapatkan stok #MelloWhite boleh hubungi Smart Merchant, dalam program smart partner kami.

Azian                :  Perak 019 4732120
Norin Faridah : Selangor 019 2195949
Norhana          :  Penang 012 4854942
Haslin               :  Selangor 017 6908322
Hezla                 : Johor/Selangor 016 2155875
Hj Ghazali         : Penang 019 4793684
Yahya/Pak Ya   :  Johor 019 7610010
Sha                    :  K/Lumpur 0193421127
Nani                   : K/Lumpur 012 3004117
Zahariah            : Putrajaya 0166704240

Dapatkan maklumat lanjut dari Smart Merchant sekarang!!!

Jika berminat boleh hubungi terus website dibawah :

Klik Link:

SHI-MELLOW BEAUTY & HEALTH
No 39-3, Jalan Radin Anum,
Bandar Baru Seri Petaling,
57000 Kuala Lumpur, Malaysia

Tel : 03-90565690 / 012-5261148

Terima Kasih

30 comments:

  1. Comei sha .. qaseh suka rasa dia , sedapp

    ReplyDelete
    Replies
    1. yee betul...rasa dia memang sedap dan tidak memualkan...hihihi

      Delete
  2. delima tu memang banyak khasiatnya..
    macam menarik untuk dicuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...buah delima memang banyak khasiatnya..bagus untuk cuba..hihihi

      Delete
  3. Dah habis sekotak yer sha.. mesti makin berseri muka sha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaahhh...sudah habis...hahaha...xdelah muka nampak pucat mcm dulu...hihiih

      Delete
  4. Ada rose petal tu. Memang utk cantikkan kulit.. Dan delima bagus untuk tubuh badan juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu lynda...memang bagus kandungan dalam produk ini..

      Delete
  5. Replies
    1. hahaha...ala...kak dulu tak comel ker...hihihi

      Delete
  6. nampak best jer mellow white ni, teringin nak cuba

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. memang best, cara amalkan pun senang...hihihi

      Delete
  8. Wahhh bahan² dia semua banyak khasiatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak mas,bahan-bahan dia memang banyak khasiatnya..

      Delete
  9. Replies
    1. boleh la try...agar yb semkakin cun melecun...hihihi

      Delete
  10. Ada ekstrak barli hijau dan zaitun tu menarik sgt ni !

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...bagus produk ni tau...cuba yer...hihihi

      Delete
  11. Banyaknya khasiat mellowhite dalam satu paket tu. Rasa dia mesti kaw kaw sedap. Buah-buahan kan...

    ReplyDelete
  12. banyak khasiat ni...ada rose lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. rose adalah salah bahan yang bagus untuk muka kita...

      Delete
  13. Berseri seri nmpk muka Sha lps amik MellowWhite

    ReplyDelete
  14. berseri muka... mmg dia naikkan seri muka kan... baiki dalaman dlu

    ReplyDelete
  15. Wah bahan-bahannya pun bagus untuk kesihatan dalaman

    ReplyDelete
  16. Nampak berseri muka lepas consume MellowWhite nie. Nak cuba jugak la.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...