Sunday, July 30, 2017

Makan Tenghari di Boat Noodle, PKNS

Assallammualaikum ❤️


Kalau semua nak tahu, kini boot noodles telah buka satu lagi cawangan di PKNS Shah Alam.  Shailla sudah pergi makan tenghari bersama kawan-kawan office.  Kebetulan pada waktu itu memang kami ingin pergi jalan-jalan di PkNS. Sudah alang-alang berada disana, maka kami pun singgah makan disitu. 

Kalau korang nak tahu, sistem di boot noodles cawangan PKNS adalah sistem layan diri. Dimana korang perlu ambil dan memesan makanan di kaunter terlebih dahulu...ohhh yaaa... Kena bayar sekali yer. Pada mula-mula kami masuk agak terkejut juga sebab kena layan diri,tapi kami layankan juga


Macamana? Banyak tak shailla makan? Hahaha.. Berlakon jer tu... Sebenarnya makan 3 mangkuk jer.. Wakaka. Okay bagi shailla, shailla lebih suka lagi kita pesan dan hantar makanan. Ini kerana, bila sistem layan diri ini, kita beratur panjang menanti pelanggan pesan makanan mereka. Rasa mee dia masih sama tetap sedap. Bezanya cuma pada sistem tempahan makanan. Okay sampai disini sahaja entry shailla. Jumpa lagi di entry akan datang. 

Sekian Terima Kasih💕

Thursday, July 27, 2017

Merasai Naik Mrt dari Sungai Buloh ke Stadium Kajang

Assallammuaikum ❤️


Pasti ramai yang telah naik Mrt sampai ke Kajangkan. Ahad lepas shailla bersama family shailla dan juga mertua pergi merasai sendiri naik Mrt dari Sungai Buloh hingga Stadium Kajang. Dari rumah, kami menaiki bus Mrt ke station Sungai Buloh. Areez adalah orang paling seronok bila dapat naik bus. Bising mulut dia ketika berada didalam bus dan menjadi perhatian ramai.


Ketika kami sampai ke station sungai buloh, orang agak ramai juga dan kena beratur panjang untuk beli tiket. Untuk pengetahuan semua, mesin tiket hanya untuk tiket dewasa manakala untuk warga emas kena beratur beli tiket dikaunter. Masa kami banyak terbuang dibahagian tiket kerana pada mulanya husband terus beratur dikaunter, bila sampai kaunter kena pergi beli tiket dekat mesin pula. Bila dimesin pula, warga punya tidak boleh, kena beratur balik dekat kaunter.



Perjalanan dari sungai buloh hingga stadium kajang memang terasa jauh kerana banyak station kena berhenti memang kematu rasa punggung duduk dalam train. Akhir sampai juga ke lokasi yang dituju iaitu satay kajang hj samuri. Kalau korang tengok suasana dekat restoran satay kajang hj samuri nampak tenang sahajakan.



Sebenarnya inilah hakikat yang korang perlu terima. Orang memang terlalu ramai. Untuk order kena beratur hampir sejam jugaklah dan terpaksa menunggu orang habis makan untuk mendapat tempat yang memang penuh. Kami bernasib baik sebab semasa menanti tempat duduk ada satu family offer duduk dimeja mereka kerana sudah habis makan. Mungkin ketika itu mereka lihat ada shailla dukung aqeef bersama keluarga dan mertua shailla, sebab itu mereka beri laluan pada kami.


Macam biasa, rasa satay kajang ini memang tidak mengecewakan. Rasanya memang nikmat. Ditambah kuah yang sedap dan daging yang gemuk memang terbaik walaupun kene beratur panjang. Setelah habis makan, kami pun beredar ke taman permainan yang terletak bersebelahan satay kajang itu. Kemudian setelah solat maghrib, kami pun beratur untuk beli tiket balik. Setibanya di Sungai Buloh ada bus ke rahman putra telah menanti, tetapi malangnya kami tidak sempat naik dan menjangka ada beberapa bus lagi ke rahman putra akan tiba, malang itu satu-satunya bus pada malam itu. Lebih kurang sejam lebih juga tunggu bus itu pusing balik ke stesen sungai buloh. Sempat jugalah si areez berak. Hahaha. Akhirnya pukul 10.45 malam baru kami sampai rumah. Okay sampai disini sahaja perkongsian shailla, jumpa lagi di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih 💕

Aqeef Masuk Wad Kerana Jangkitan Paru-Paru

Assallammuaikum ❤️


Pada minggu lepas, anak shailla telah dimasukkan ke Hospital Sungai Buloh. Pada mulanya hanya deman biasa jadi pada hari rabu, shailla telah membawanya ke klinik biasa. Pada keesokkan harinya, demam dia masih sama tidak berubah.

Untuk dijadikan cerita, pada hari jumaat petang, abah shailla call. Katanya muka anam shailla sudah hampir biru dan nafas tercungap-cungap.

Shailla terus minta time off dan drive balik ke rumah. Memang time itu shailla tekan minyak 140/160 km juga. Tambah lalu highway jadi tiada masalah untuk shailla pecut.

Setibanya sampai dirumah, ketika itu hampir waktu asar. Selesai asar terus bergegas ke emergency sungai buloh. Ketika dikaunter daftar terus salah seorang staff disitu check dan mengarahkan anak shailla dibawa ke zon merah.

Ketika didalam zon merah, terus staff memeriksa dada anak shailla. Kemudian mereka buat xtray dan ambil darah. Pada mulanya shailla masih lagi cool tetapi seelok sahaja wayar dipasang dibadan dan dimasukkan gas oksigen, terus shailla rasa cuak.

Hasil daripada pemeriksaan doktor mendapati paru-paru anak shailla ada penuh kahak dan juga jangkitan kuman. Malam itu juga anak shailla dimasukkan ke wad paediatric 8c. Selepas dimasukkan disitu, gas oksigen akan diberikan setiap 3 jam sekali. Doktor juga akan datang melawat. Tangan anak shailla juga dimasukkan air melalui jarum kerana anak shailla memang tidak lalu makan mahupun minum susu. Sejak malam itu, bermula kehidupan shailla dihospital


Hari pertama,subuh lagi, nurse sudah kejut untuk periksa, beri gas oksigen dan juga sedut kahak aqeef. Kalau korang hendak tahu, melihat anak korang disedut kahak adalah pengalaman paling menyedihkan. Kesian sangat tengok aqeef. Dokktor akan datang dalam pukul 9 pagi untuk periksa pesakit. Shailla memang mengharap agar ketika doktor aqeef, aqeef boleh boleh. Malangnya doktor tidak benarkan balik. Setiap 3 jam aqeef akan dibekalkan gas oksigen dan antibiotic. Selain itu juga aqeef kena makan ubat deman. Kemudian pukul 2 petang doktor akan datang periksa kembali. Memang hari pertama itu agak mati kutu jugalah kerana ini merupakan pengalaman pertama shaillla jaga orang sakit dihospital. Tengahari pula pasti mama dan abah shailla datang menghantar makanan. Kemudian petang mereka akan datang kembali melawat aqeef. Doktor akan datang melawat balik. Kemudian pukul 8am doktor akan datang kali ketiga untuk periksa aqeef.


Hari kedua, keadaan aqeef masih sama. Aqeef masih demam dan nafas bergerak laju. Antibiotic masih lagi on. Setiap 3 jam kena masuk gas dan 5 jam sekali sedut kahak.


Hari ketiga, pagi-pagi lagi sudah nampak senyum aqeef, wahhh seronok rasa hati. Mana tidaknya, sepanjang aqeef tidak sihat memang tidak nampak langsung senyuman yang mampu mencairkan semua hati wanita. Pada hari ketiga keadaan aqeef semakin baik. Tetapi nafas dia masih laju. Masih juga deman dan cirit birit..ohhhh ya, sejak hari pertama, shailla ada task tau dimana dokyor meminta shailla mencatat masa aqeef makan, minum, berak dan kencing. Paling seronok adalah kalau berak dan kencing sebelum buang kena timbang dan catat okay!! Hahahah.


Pada hari keempat, aqeef masih lagi ditahan kerana antibiotic belum habis dan nafas aqeef juga masih laju. Gas oksigen juga dari 3 jam sekali menjadi 6 jam sekali. Pada hari keempat aqeef tidak lagi menjalani proses sedut kahak. Doktor macam biasa akan datang tiga kali sehari untuk periksa. Pada malam hari pula kami dipindahkan ke bilik sebelah. Apa yang best adalah kedua-dua bilik dalam itu hanya ada 4 orang pesakit dan shailla dapat ditepi tingkap. Sambil menjaga aqeef boleh lihat pemandangan dari atas rasa tenang. Niat dihati shailla ingin siapkan task produk review. Baru beberapa kali ambil beberapa keping gambar tiba-tiba nurse datang. Apa lagi, terus terbantut niat.


Pada hari kelima, aqeef tidak lagi demam. Nafas aqeef juga tidak lagi laju. Hari kelima ini special sikit sebab ada beberapa bakal doktor datang melawat. Aqqef jadi bahan experiment la kejap dimana sorang-sorang datang memeriksa aqeef. Macam biasa semua cair melihat senyuman aqeef sehingga ada pelajar lelaki dari luar negara mendoakan agar aqeef menjadi doktor juga kelak... Aminnn.. Rutin macam biasa, aqeef masih lagi kena sedut gas dan antibiotic. Cuma pada sebalah malam, kami berpindah ke tingkat 7. Di tingkat 7 agak sedikit berbeza, dimana disini, shailla duduk diruang yang terbuka belah kanan 6 katil dan belah kiri ada 6 katil tengah-tengah laluan. Disini kita boleh lihat pelbagai jenis jantina dan golongan. Suami shailla minta bilik second class, tetapi buat pengetahuan semua, hospital sungai buloh tiada namanya kelas!! Semua sama sahaja. Belah shailla ada 4 katil sahaja berpenghuni ketika itu dan semuanya ibu-ibu yang menjaga anak, jadi tidaklah rasa tertekan sangat cuma belah malam masuk lagi 1 penghuni yang dijaga oleh bapanya disebelah shailla. Tapi tiada masaalah pun kalau nak tido... Tarik jelah langsir tutup.


Hari keenam, alhamdulillah setelah diperiksa oleh doktor, hari ini aqeef sudah boleh balik memandangkan ubat antibiotic telah habis malam tadi dan aqeef juga tidak demam. Tengahri itu, shailla terus call abah shailla untuk menjemput kami kerana husband shailla kerja. Lega rasanya dapat balik rumah. Selain itu kesian dengan areez berpisah dengan adik dan shailla selama 6 hari. Ini merupakan pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Semoga aqeef terus sihat selalu kerana cuti ibu sudah habis.. Hahaha. Okay sampai disini sahaja entry shailla, jumpa lagi di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih 💕

Tuesday, July 25, 2017

BioXcellent Tripeptide Collagen White Diamond Menjadikan Muka Flawless Dan Pinkish Ala Korea

Assalamualaikum ❤️

Kini berwajah Baru. Bezanya cuma pada sticker sahaja, yang lain semua masih sama.

Wow!! Mampu mengurangkan jeragat! Itulah ayat pertama keluar dari mulut shailla ketika membaca khasiat yang terdapat pada BioXcellent Tripeptide Collagen White Diamond ini. Shailla memang sudah lama mencari produk yang mampu merawat masaalah jeragat yang shailla hadapi ini. Selain itu juga, tona kulit berganda cerah dan pinkish. Wahhhh...lepas ini dapat kulit Shailla menjadi pinkish ala korea jawabnya!!! Apalagi... Haishhhh terjebaklah jawabnya untuk mencuba produk keluaran BioXcellent ini.


Jika sebut pasal Collagen ini memang dari dulu teringin hendak mencuba tapi tidaklah sampai untuk tahap membeli. Kira erti kata lain adalah baru niat belum buat lagi. 

Sekarang sudah hampir seminggu juga shailla minum Collagen White Diamond ini. Rasanya memang sedap dan tekak shailla boleh layan. Kalau kita buka penutupnya bau terus keluar bau macam gula-gula getah pun ada... Segar sahaja. Rasa airnya pula apabila dibancuh rasa masam masam manis. Mungkin kerana campuran daripada serbuk Raspberry, Tomato, Apple dan lain-lain. Rasa dia juga tidak buat kita rasa cepat muak mahupun rasa loya untuk teguk... Huhuhu


Terdapat banyak khasiat yang terkandung didalam minum BioXcellent Tripeptide Collagen White Diamond ini antaranya :

• Membaik pulih struktur kulit
• Kulit lebih cerah,anjal, gebu dan lembap
• Mengurangkan garisan halus dan keduta
• Mengaktifkan sintesis penghasilan kolagen pada tubuh
• Mengatasi masalah kulit seperti jerawat, jeragat, pigmentasi dan tompok hitam.
• Melindungi dari sinaran UV, radikal bebas dan pencemaran
• Mencantikan kuku lebih kuat dan atasi masalah keguguran rambut
• Mengatasi masalah lenguh badan
• Ramuan premium membekalkan zat penting untuk kulit.

Kelebihan BioXcellent Tripeptide Collagen White Diamond keluar BioXcellent :
  • Ramuan BioXcellent Tripeptide Collagen White mengandungi vitamin, Campuran beri (diperkaya dengan anti oksidan), Tripeptide Kolagen, Astaxanthin, Acacia gum, Ekstrak Grape Seed, Tomato, Apple, Rasberry & Pomegranate yang diuji secara klinikal untuk meningkatkan pencerahan kulit, keanjalan kulit dan kulit cerah bersinar.
  • Produk ini selamat di gunakan & standard penyulingan yang di luluskan oleh KKM dan GMP.
  • Produk ini memberi kesan seawal 7 hari. BioXcellent Tripeptide Collagen White ini dapat memberi kesan cepat & dapat dirasai selepas 24jam, Jerawat kecut, Muka tak kering , selepas bangun tidur badan rasa Segar dan Bertenaga.
  • Harga sangat berpatutan dan insyaallah mampu milik iaitu RM70.00 sebotol tahan untuk 30 hari. 
  • Boleh didapati di Watson ataupun Lazada


Kesan Selepas Mengamalkan BioXcellent Tripeptide Collagen White Diamond 

Seperti mana yang shailla bagitahu diatas, shailla baru mengamalkan produk ini selama seminggu. Apa yang menarik perhatian shailla, kesan daripada penggunaan produk ini adalah :
  • Tidak perlu make up tebal - Beberapa hari ini memang Shailla tidak menggunakan foundation kerana bagi shailla kalau dari skip foundation lagi bagus. Buktinya korang bila lihat gambar shailla diatas. Gambar itu diambil ketika menjaga anak shailla di hospital memang tidak pakai apa-apa make up langsung. Yelah, karang kalau make up, cair pula doktor yang ada disitu.. Wakaka. 
  • Seminggu juga shailla menjaga anak dan menjadi penunggu setia di Hospital. Dengan adanya minuman ini dapat mengatasi masalah lenguh badan yang Shailla hadapi. 
  • Shailla juga dapat merasai perubahan pada kulit Shailla dimana kulit menjadi lebih cerah,anjal, gebu dan lembap. 
Minuman ini sesuai untuk Lelaki dan Perempuan berumur 16 tahun ke atas. Selain itu juga, minuman ini mampu Meningkatkan penghasilan SUSU IBU tetapi perlu diingat agar ibu-ibu yang hamil mahupun menyusu bayi perlu merujuk kepada doktor atau penasihat perubatan sebelum mengambil minuman ini. Kalau korang hendak lebih lanjut lagi tentang produk ini, boleh terus lihat sendiri Facebook BioXcellent atau Instagram BioXcellent

Sekian Terima Kasih

Monday, July 24, 2017

Look for These Eight Important Nearby Features Before You Invest in Real Estate

Assallammualaikum


The current slowdown in residential property price growth will certainly provide you an incredible opportunity to get a foot on the property ladder. However, potential home buyers need to empower themselves with adequate information in order to make a smart and meaningful investment decision. Buying a house is fundamental to wealth creation. In fact, it's one of the biggest and costliest purchases that you are probably going to make. That's why you need to be well-informed when making such decision. So, whether you are planning to invest in the real estate market or you've decided to buy a "house of sale in Selangor", the below-mentioned eight incredible tips will help you make a worthy decision (with long-term benefits).

1. A Safe Neighborhood: Nobody wants to live in the surrounding of an unsafe and insecure neighborhood. Rather, people want to live in such neighborhood areas where there is very little or no crime. Furthermore, a safe neighborhood means the inhabitants can freely walk around, attend outdoor events, and interact with their acquaintances and neighbors. Therefore, before purchasing a "house for sale", do not forget to inquire about crime rates. You can even contact the local police department that can inform you whether a particular neighborhood is a safe and secure place to live with kids and family members.

2. Location: It's often said that there is just one major thing to consider while buying any real estate property i.e. the location. Before investing a large chunk of money in a residential property, you should be cautious to analyze if it can continue to grow in value in the forthcoming years. Therefore, it's recommended to thoroughly research about the area and consider the following aspects when purchasing a house for sale:

I) Take a quick look at the surrounding areas. For example, how good and bad is the security of the area? or, what kind of infrastructure exists?

II) Ensure that you're comfortable with the daily commute to work & the time and distance that you'll spend on the busy traffic roads each day.

III) Try to purchase a real estate property in a great school district. This recommendation applies even if you do not have young kids or school-age children. When it's the time to sell, property with strong school districts is considered to be a top priority for a wide majority of home buyers.

3. Good Schools: As mentioned in the earlier section, a residential property should be ideally located in a good school district. The availability and close proximity to nearby schools can significantly impact and improve the overall appreciation of your property.

4. Convenient Access to Shops, Restaurants, and Popular Places: While investing money for purchasing a house for sale, you should pay a close attention to available facilities and amenities, such as shopping malls, parks, gyms, movie theaters, restaurants, and a quick and convenient access to public transportation. In fact, excellent transit amenities are considered to be a great value-booster of the home price. If the transportation facility is inadequate or sub-par, it will conversely affect the overall appreciation value of your homestead. A good location should provide a quick, easy, and hassle-free access to mass transit or public transportation.

Residing near a public transit facility will get you anywhere within the shortest time span. In some other localities where a commute by private car is inevitable, an easy access to the freeways makes it a good location to settle in.

5. Employment Opportunities: Location with a thriving and growing job market always tends to attract more people. Commercial properties (that are constructed in the vicinity) can considerably influence the value of a residential plot. Today's young generation certainly provides more importance on the close proximity to their workplace. Therefore, before making a potential investment decision or buying a house for sale, do not forget to analyze if the location can offer a steady flow of impressive, emerging, and high-profile job opportunities for its inhabitants and future residents.

6. Scope for Future Development: What developments have been already planned for the area that can positively or negatively influence the overall value of your residential property? Is your property located in a high-growth area or it's currently in decline? A neighborhood area in the early stages of upscaling and gentrification will definitely result in a faster & higher appreciation value for your property.

7. Nature Views, Parks, and Playgrounds: If a residential property is located adjacent to a sumptuous waterway or a hill with outstanding panoramic views, you may observe slight bumps in the home prices. Properties that are located near to a lake side or hill park are typically considered to be a great location to invest. On top of that, if a residential plot has a convenient access to local playgrounds and well-maintained & well-landscaped public parks, it will create an impressive aesthetical appeal that attracts qualified home buyers with growing families.

8. Insurance Coverage: Hopefully, the aforementioned seven essential nearby features have helped you in choosing a right residential property to invest. However, before purchasing a "house for sale", you need to be careful about the insurance process. Obviously, you should not invest in such areas where you can't get an insurance coverage if a sudden calamity or natural disaster hits your area. Therefore, you should do some research or consult with an insurance agent in order to determine if you can get an insurance coverage for your home in adverse natural phenomena including flood, rough storm, and blizzard etc.

The easiest and best-possible investment properties for beginners are condominiums and single family homes. Note, condominiums generally require pretty fewer maintenance schedules.

Features That May Negatively Impact Your Property's Value: With this, you have now revealed eight important features that can significantly increase the inherent value of a residential property. Nevertheless, some common characteristics may even degrade the property value as well. In general, the below-mentioned three features tend to negatively impact your property's value.

• Cemeteries and Grave Sites
• Busy Roads with Excessive Traffic Streams
• Remote Locations with No Available Transportation

The Final Verdict: All of these above-mentioned features and factors matter when you are considering the location of a house for sale. Remember, home values typically increase with the accompaniment of great public transport, convenient shops and stores, and emerging job opportunities etc. Therefore, before investing in the real estate market, make sure that your property can offer all of these important amenities.

Thank You

Saturday, July 15, 2017

STEEVYA PEMANIS GANTI GULA YANG BAIK UNTUK KESIHATAN

Assallammuaikum ❤️



Stevia atau nama saintifiknya Stevia Rebaudiana merupakan tumbuhan herba yang berasal dari Paraguay. Stevia telah lama digunakan oleh masyarakat di sana sebagai pemanis semula jadi dalam makanan, minuman dan perubatan oleh masyarakat di sana. Pokok stevia juga semakin mendapat perhatian masyarakat amnya di Malaysia kerana khasiat dan kelebihannya sebagai pengganti gula semula jadi.

Seperti yang kita sedia maklum, penggunaan gula putih yang dibuat daripada pokok tebu telah lama dipraktikkan dalam masyarakat sebagai penambah perasa manis dalam makanan dan minuman. Akan tetapi, pengambilan gula secara berlebihan boleh mengakibatkan banyak masalah kesihatan seperti obesiti (berat badan berlebihan), diabetes serta tekanan darah tinggi.

Zaman sekarang ni kita sebenarnya perlu mengambil inisiatif lain untuk menggantikan gula sebagai penambah rasa manis agar kehidupan kita menjadi lebih sihat. Oleh kerana itulah, sejak kebelakangan ini, daun stevia menjadi semakin popular.

Stevia merupakan tumbuhan herba bebas toksin dan selamat digunakan untuk menurunkan kadar sakit diabetes, tekanan darah tinggi dan masalah berat badan. Menurut kajian, kandungan utama stevia yang menghasilkan rasa manis iaitu Steviosid membantu menurunkan kadar tekanan darah tinggi [1].


Keistimewaan stevia ini terdapat pada daunnya yang mempunyai rasa manis. Malah, ekstrak stevia ini dikatakan mempunyai 350 kali ganda rasa manis berbanding gula putih yang dibuat daripada pokok tebu. Antara produk pemanis stevia yang terdapat dipasaran adalah jenama STEEVYA. Produk ini telah diformulasikan daripada ekstrak daun stevia asli yang memberikan rasa manis lebih kuat dengan hanya tiga - empat titisan ke dalam makanan atau minuman.

KEBAIKAN STEEVYA


Produk STEEVYA ini tidak mengandungi sebarang karbohidrat, lemak, kalori dan tiada mengandungi sebarang pemanis lain.
Produk ini telah disahkan dengan ujikaji makmal oleh Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI) serta turut diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan nombor notifikasi: KKM.600-7/2/1 Jld.57 (57).
Produk STEEVYA sesuai digunakan oleh pesakit kencing manis, mereka yang mengalami berat berlebihan, dan juga penghidap tekanan darah tinggi.
STEEVYA ini juga selamat digunakan oleh semua lapisan umur termasuk kanak-kanak seawal 4 tahun dan orang dewasa. Selain itu, produk STEEVYA ini mengandungi Vitamin C yang boleh membantu meningkatkan imunisasi badan serta menambah kolagen dalam tubuh pesakit kencing manis. Vitamin Ctersebut membantu memberikan ketahanan kepada sel tubuh badan serta dapat menangkis masalah luka sukar sembuh yang seringkali menyerang pesakit kencing manis.

STEEVYA merupakan produk pemanis stevia yang PERTAMA di Malaysia yang mencampurkan Vitamin C di dalam produk keluaran mereka. Bukan sahaja bermanfaat sebagai penurun kadar gula dalam darah untuk pesakit macam Eyda ni, STEEVYA juga turut bermanfaat sebagai makanan tambahan bagi pesakit obes yang sedang dalam diet. Selain tu boleh juga letak dalam masakan tau.

Kandungan STEEVYA yang bebas kalori tidak akan mengakibatkan seseorang itu menjadi gemuk. Malah ia membantu pembakaran lemak dengan lebih pantas ketika aktiviti sukan dilakukan. Dengan indeks bebas glycomic, produk STEEVYA adalah selamat digunakan oleh sesiapa sahaja walaupun penghidap kencing manis. Namun begitu, penghidap kencing manis stage 3 ke atas perlu mendapatkan nasihat doktor sebelum menggunakan produk ini.

KLIK GAMBAR UNTUK INFORMASI LENGKAP STEEVYA

MENGAPA PERLU MENGGUNAKAN STEEVYA?

Kenapa perlunya kita gunakan Steevya ni???? Selain dia adalah bahan semulajadi ia juga dah ada Vitamin C... Haaa tengok penerangan dekat bawah ni.

Selain menjadi stevia pertama dalam Malaysia yang mengandungi Vitamin C, produk jenama STEEVYA juga merupakan produk pemanis stevia PERTAMA yang dijual di dalam botol 50ml. Sejak stevia diperkenalkan di Malaysia, belum ada mana-mana produk pemanis stevia yang dijual dalam kemasan melebihi 15ml.

Kebiasaannya produk stevia dekat pasaran cuma ada botol 10 atau 15ml sahaja. Tetapiiiii, STEEVYA adalah produk pertama yang mengeluarkan kemasan 50ml dengan harga yang amat berpatutan berbanding harga produk ekstrak stevia yang lain di pasaran.

Namun, kehadiran jenama STEEVYA ini bakal mengubah segalanya kerana produk ini dijual pada harga yang sangat berpatutan. Bayangkan, dengan pelbagai kebaikan yang anda boleh perolehi daripada produk STEEVYA ini, anda hanya perlu mengeluarkan RM 49.00 sahaja untuk sebotol 50ml. Betollll harganya cuma RM49.00 sahaja....

Harganya yang sangat berpatutan ini amat baik untuk semua lapisan masyarakat. Maka, pilihan untuk menjadikan hidup anda lebih sihat berbanding sebelum ini bukan lagi satu pilihan yang mahal. Namun, ia mampu dikecapi oleh semua individu baik yang berpendapatan rendah atau tinggi.

Selain itu, STEEVYA juga telah melalui proses pengesahan selamat dijual dan selamat digunakan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia serta pengesahan label produk telah dikeluarkan. Produk STEEVYA juga disahkan tidak mengandungi bahan merbahaya setelah melalui beberapa fasa ujikaji makmal di Malaysia.

Produk STEEVYA sedang dalam proses mendapatkan sijil Halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). Walaubagaimanapun, bahan asas produk STEEVYA telahpun disahkan HALAL badan halal antarabangsa. Maka, tidak syak lagi, produk STEEVYA merupakan pilihan paling tepat untuk anda dan keluarga. Bertukarlah kepada kehidupan yang lebih sihat. Kurangkan gula dalam makanan dan minuman, gantikan ia dengan STEEVYA!

TESTIMONI STEEVYA





Ingin mengetahui lebih lanjut tentang STEEVYA?

Layari laman web: www.steevya.net

Untuk pembelian online, sila layari: www.steevya.com

Sekian Terima Kasih
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...