Tuesday, July 28, 2015

SABUN SUSU BERAS COLLAGEN

Assallamualaikum




KHASIAT:-

- Membuatkan kulit muka anda lebih cerah, lembut dan tegang.

- Menanggalkan semua kotoran, minyak, dan sel kulit mati.
- Memudarkan dan menghilangkan parut jerawat dan jeragat.
- Menanggalkan kesan solekan dengan efektif.


JIka digunakan sebagai sabun mandi pula, ia membantu:-
- Menanggalkan bintik hitam atau kesan hitam di ketiak, siku dan peha anda.
- Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit bermasalah
- Memberi kesan kesegaran sepanjang hari.
- Badan anda tidak akan melekit walaupun ketika atau slps berpeluh
- Boleh menghilangkan bau badan

cara-cara menggunakannya:-
- Gunakan sebagai pencuci muka dan badan setiap hari.
- Urut dan gosok secara perlahan di bahagian muka dan badan selama 2-3 minit
- Ini bertujuan supaya vitamin dan mineral dapat meresap di dalam kulit

Sekian Terima Kasih

Kisah Shaila Raya Pertama 2015

Assallammualaikum


Hai semua, entry shaila kali ini adlah berkisah tentang raya pertama shaila bersama orang baru! ehhh siapakah orang baru itu? suami barukah? hahaha, of course lah tidak dan tidak mungkin pun! okay orang baru yang shaila maksudkan adalah putera shaila.Alhamdulillah raya tahun lepas berdua mankala raya tahun ini bertiga.Tema keluarga shaila tahun ini adalah warna royal blue. Sebenarnya memang susah untuk mencari baju kanak-kanak yang berumur 0 hingga 3 bulan. Baju anak shaila pakai ini pun adalah size baju untuk 18 hingga 24 sebab itu nampak besar dan mengeloboh sahaja.Lagi satu memang susah untuk ambil gambar dan tarik perhatian anak ambil gambar.Lihat sahaja gambar di atas, orang pandang depan manakala anak pandang tepi merenung masa depan agaknya. 


Inilah adalah gambar adik beradik serta ipar duai belah shaila yang sempat kami ambil semasa hari raya pertama. Anak shaila time ini tidur jadi gambar dia tidak ada dalam gambar ini.Alhamdulillah raya tahun ini adik beradik shaila semua sudah berkeluarga dan mempunyai cahaya mata. Manakala adik shaila yang bongsu sedang mengandung.


Ini pula gambar shaila bersama family dan ipar duai belah suami. Seperti gambar di atas,anak shaila tidur juga masa ini, cuma yang bezanya kami masukkan juga gambar anak shaila yang sedang tidur dalam car seat baby itu.hihihi..tidak kisah lah asalkan masuk gambar. Dalam family belah suami shaila ini, cuma adiknya yang bongsu masih single yang lain semua sudah berkeluarga. Hapan raya tahun depan sedah berkeluarga pula lar...hihihi.


Semasa bergambar asyik tidur sahajakan..gambar semasa berjaga pun tidak banyak..haaa...ini gambar semasa anak shaila baru bangun. Bulat matanya...huhuhu.Okay sampai sini sahaja entry shaila kali ini, jumpa lagi di entry akan datang.Selamat Hari Raya Semua...

Sekian Terima Kasih

Monday, July 27, 2015

Food Review : Food Republic One Utama

Assallammualaikum

Sehari sebelum menyambut hari raya aidilfitri, shaila telah pergi ke one utama untuk membeli barang-barang persiapan akhir sebelum menyambut aidilfitri. Semasa berada di sana, shaila dan suami telah berbuka puasa di Food Repulic yang berkonsep ala food court. Tempatnya agak besar dan selesa. Selain itu juga, di sini menyediakan banyak tempat duduk untuk para pelanggan yang datang.


Ini adalah menu yang shaila order iaitu Spaghetti skillet salmon. Rasanya memang sedap dan kuantitinya nampak sikit tetapi sebenarnya cepat rasa dan  muak.


Ini pula menu yang husband shaila order. Shaila lupa apa nama menu dia tetapi ia adalah nasi ayam dengan ayam blackpaper. Rasa nasi ini boleh tahan sedapnya. Shaila suka makan coslow dia. Okay sampai disini sahaja entry shaila kali ini.

Sekian Terima Kasih

KEHIDUPAN DI DUNIA INI TERSANGATLAH SINGKAT

Assallammualaikum


Allah berfirman bermaksud : Mereka berbisik-bisik sesama sendiri: Kamu telah tinggal(di dunia) hanya sepuluh sahaja. (Allah berfirman): Kami lebih mengetahui akan kadar masa yang mereka katakan itu, manakala orang yang lebih tepat pendapatnya di antara mereka berkata pula: Tiadalah kamu tinggal(di dunia) melainkan sehari.

Ayat 103-104 Surah toha

Firman Allah bermaksud " Allah bertanya lagi (kepada mereka yang kafir itu): Berapa tahun lamanya kamu tinggal di bumi? Mereka menjawab: Kami tinggal (di dunia) selama sehari atau sebahagian dari sehari; maka bertanyalah kepada golongan (malaikat) yang menjaga urusan menghitung (umur). Allah berfirman: Kamu tidak tinggal (di dunia) melainkan sedikit masa sahaja, kalau kamu dahulu mengetahui hal ini (tentulah kamu bersiap sedia)."ayat 111-113 surah Al mukminun

Sekian Terima Kasih

Saturday, July 11, 2015

Food Review : Aroma Hijrah TTDI Shah Alam


Assallammualaikum


Hai semua, entry shaila kali ini adalah berkenaan majlis iftar shaila bersama rakan office sempena majlis berbuka puasa dan majlis perpisahan dengan officemate. Majlis iftar kami kali ini bertempat di Aroma Hijrah TTDI Shah Alam. Shaila suka hiasan dalam kedai ini, nampak cantik dan mewah. 


Seperti biasa, nasi arab dalam dulang menjadi pilihan kami. Kami mengambail beberapa set hidangan yang terdiri dari Roasted Chicken, Masywi Chicken, Roasted Lamb, Kabsah Lamb dan beberapa jug air minuman.


Ini adalah rakan kerja shaila yang akan berhenti selepas raya. kak zura ini pandai buat kek tau dan rasa kek dia sangatlah sedap.


Ini adalah beberapa staff yang join majlis iftar kami. Sebelah kiri shaila ada staff lagi tapi x muat hendak masuk semua dalam gambar..heeeee. Okay sampai sini sahaja entry shaila. jumpa lagi di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih.

Sunday, July 5, 2015

Food Review : steak@simpang


Assallammualaikum


Hai semua, selamat berpuasa untuk hari yang ke 19 hari. Diam tidak diam sekejap sahaja masuk hari yang 19 hari kita menahan lapar dan dahaga. Okay berkenaan menahan lapar dan dahaga ini, entry shaila kali ini adalah berkenaan makan. Semalam shaila dan family belah suami berbuka di satu kedai makan ini. Nama kedai makan ini adalah steak2sempang kerang kedai dia memang terletak tepi sempang. Loakasi kedai ini adalah tepi sempang pekan kuang.


Ini adalah juadah yang shaila sempat ambil, itupun bergoyang kerana tengah pegang si kecil. Okay juadah di atas adalah kambing bakar. Untuk kambing bakar ini kerana hati-hati yer sebab shaila dapat yang kurang masak jadi shaila suruh perkerja itu bakar balik bagi masak. Mungkin kerana ramai tetamu itu yang daging jadi kurang masak sebab kejar masa berbuka. Keseluruhan makan di sini rasanya sederhana sedap. Antara mains menu yang terdapat sini adalah grilled chicken chop, chicken marylang, fish & chip, roasted lamb with baked potato, nasi goreng, bihun goreng, nasi kukus ayam berempah, keaw teaw goreng.



kalau lihat gambar makanan di atas agak goyang dan kurang jelas. Puncanya adlah budak kecik ini..dialah telah menyembabkan gambar shaila rosak kerana semasa ambil gambar sambil pegang dia...heee



Okay kita sambung balik, ini adalah keadaan dalam kedai itu. Kalau kita tengok belah kanan itu ada satu sudut lagi untuk letak makanan ala buffet.

 

Manakala sudut belah sini pula adalah untuk para tetamu menjamu selera. Untuk pergi di kedai ini, abang ipar shaila tempah seminggu lebih awal kerana selalu full booking jadi terpaksalah reserve tempat duduk awal-awal.



Okay, inilah family besar belah suami shaila. Selamat berpuasa dan berbuka puasa semua.

Sekian Terima Kasih

Giveaway Cash Raya RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Sufi Printing Services

Assallammualaikum


Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi Priting Services | Salam. Giveaway uzu kali ni dibawakan khas untuk Sufi Printing Servives . So sesiapa yang menang wang tunai RM1000 cash, bolehlah join GA uzu ni ye..

Hadiah :
Top Referral : RM100 x 1
Random : RM 50 x 18 Pemenang

Mula : 06 Julai 2015 | Tamat : 15 Julai 2015
Pengumuman Pemenang : 16 Julai 2015 (Khamis)

Sufi Printing Services merupakan kedai cetak baju murah yang menawarkan perkhidmatan print baju murah yang mana telahpun beroperasi sejak tahun 2010 lagi.
Sufi Printing Services merupakan pakar dalam menyediakan perkhidmatan mencetak baju untuk badan-badan kerajaan, pelajar kolej dan universiti, pelajar sekolah dan sesiapa sahaja yang memerlukan khidmat cetak baju murah dengan harga yang MURAH, CEPAT dan BERKUALITI. Sufi Printing Services memberi maklumbalas yang yang cepat melalui email, SMS ataupun whatsapp.

Terdapat banyak kedai cetak baju murah di Malaysia tapi kena anda perlu cetak baju murah di Sufi Printing Services? Dengan pengalaman dalam bidang design and print cetak baju murah selama 5 tahun merupakan tempoh yang cukup lama dan sangat berpengalaman dalam bidang ini dan semestinya cetak baju murah di Sufi Printing Services adalah sangat berbaloi kerana perkhidmatan yang cepat tapi berkualiti serta harga yang murah membuatkan cetak baju murah di Sufi Printing Services memikat hati pelanggan dan tidak lupa juga Sufi Printing Services mengutamakan misi dan visi agar kepuasan pelanggan amatlah diutamakan.

Sufi Printing Services adalah syarikat Bumiputra yang telah menjalankan perniagaan mencetak baju sejak tahun 2010. Sufi Printing Services juga telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia bernombor pendaftaran SA0171741-M . Sufi Printing Services mempunyai lesen yang sah untuk menjalankan perniagaan di kedai kami beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.
[ Gambar Di Luar Kedai ]
 [ Gambar Di Dalam Kedai ]

Antara Perkhidmatan yang ditawarkan di Sufi Printing Services :

Uniform F1 

6 Sebab Kenapa Anda Perlu Tempah Dengan Sufi Printing Services :

1. Mempunyai Premis Perniagaan
Kebanyakkan orang akan meragui sama ada betul atau tidak bisnes yang kami lakukan. Sebabnya order kami tawarkan melalui online. Muka tak nampak ape pun tak nampak.. nak transfer duit pun takut kene tipu.. Perkara ni normal dalam dunia Online. Apa bisnes pun akan merasai perkara yang sama. Alhamdulillah setakat ini pelanggan kami berasa yakin dengan kami kerana kami mempunyai premis perniagaan yang sah yang terletak di Ampang Water Front. Gambar premis kami dari luar yang beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

Kami mengalu-alukan kehadiran anda yang berada di sekitar lembah klang untuk melawat pejabat operasi kami untuk melihat sendiri kualiti cetakkan dan juga jenis-jenis baju yang anda mahukan. 

2. Cara Dan Masa Untuk Deal Tempahan Lebih Mudah 
Bagi yang tak sempat nak datang ke kedai kami atau berada di luar selangor, anda boleh deal melalui email, Facebook, Sms ataupun Whatsapp. 24jam on. Insyaallah kami akan balas semua pertanyaan anda dengan cepat. 

3. Penghantaran Yang Fleksible 
Maksud penghantaran yang fleksible ni adalah, anda boleh pilih sama ada nak COD kat kedai kami ataupun hantar melalui PosLaju. Kalau poslaju tu ada caj la kan.. caj tu poslaju yang tentukan. Kami juga boleh hantar ke tempat anda jika menepati syarat-syarat yang kami kenakan. 

4. Tiada Design? Kami Boleh Designkan :) 
Ramai juga pelanggan kami yang tidak mempunyai design. Dengan kami xde masalah. Kami boleh designkan ikut design yang anda mahukan. Cuma berikan kami idea dan kami akan designkan ikut idea anda. Caj minimum untuk design adalah RM50. 

5. Kami Print Sendiri. Bukan Sub Kilang 100% s
Semua baju yang ditempah kami cetak sendiri. Kami tak sub ke mana2 kilang. Jom kita tgk tempat operasi kami.
6. Harga Boleh Runding Sampai Jadi
Cerita pasal harga anda jangan takut. Insyaallah harga boleh nego sampai jadi. Tapi janganlah sampai mintak harga yang tak logik huhu.. Kalau mahal atau lari dengan bajet anda, sila beritahu kami untuk kami semak semula harga supaya kedua-dua belah pihak berpuas hati :) Ok cukup 6 sebab mengapa anda perlu tempah dengan kami. Insyaallah lain hari kami akan update lagi beberapa sebab untuk menguatkan lagi keyakinan anda terhadap kami.

Untuk pertanyaan dan tempahan baju, boleh hubungi kami disini -> HUBUNGI KAMI atau terus call pejabat kami ditalian 03-4280 0833 atau whatsapp 012-296 1085. Waktu operasi adalah dari jam 10 pagi sampai 7 malam.

Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi PritingrServices dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Sufi Printing Services , Emas Putih , Lan Careno , Mek Zumbie , Mawar Biru , Ejulz , Nina Mirza , Nizam , Ida Baharum , Inani Hazwani , Yanie Yusuf , Syira Lokman , Faziera , Boni Kacak dan Nadiah Hanum :)

INFO TERKINI