Sunday, September 29, 2013

Riadah di Taman Paya Bakau

Assallammualaikum


Hai semua...apa khabar?okay kali ini Shaila hendak cerita pula tentang aktiviti shaila selepas balik dari Teluk Batik,Shaila singgah di Taman Paya bakau yang terletak dalam negeri Perak.Mesti ramai yang pernah pergi ke tempat inikan.Kepada yang belum,jom lihat bebarapa gambar yang shaila sempat rakam semasa berasa disana.


Haa...semasa memasuki pintu utama Taman Paya Bakau ini,monyet-monyet telah menanti para pengunjung.


Semasa seronok-seronok ambil gambar,shaila ternampak ulat yang lebih kurang rupa ulat bulu jadi shaila ambil lar gamabar dia.


Antara monyet-monyet yang ada di situ dan juga menjadi salah satu tarikkan pengunjung.



Ini adalah antara paya bakau yang terdapat disitu.


bebarapa gambar dengan family yang sempat shaila ambil semasa disana dengan berlatarkan pokok paya bakau.


Hahaha...my abah memang over excited manakala my mum slow motion...heee...


Kat sini pun jadi untuk bergambar,tapi sebenarnya menarik tau.


Di penghujung paya bakau ada sungai tetapi tidak boleh mandi yer,ada buaya...ehhhh...yeke ke ada buaya tapi yang pasti dalam okay.



Disini juga disediakan jambatan gantung untuk para pengunjung.Shaila ingat lagi semasa zaman Shaila belajat di UITM Seri Iskan,jambatan ini belum ada lagi.Tapi sekarang dah maju.


Setelah hampir sejam berjalan,lihat aksi oarang-orang kepeneatan...haaha


Anak buah shaila yang ini,masa ini demam jadi dia tidak ada mood hendak ambil gambar.


Seblum pulang,ambil satu gambar lagi pemandangan di Taman Paya Bakau dan juga menjadi gambar penutup entry shaila.okay...daaa

-TQ-

Wednesday, September 25, 2013

Produk Skinz Infinite dan Bio-essence

Assallammualaikum

Haiiiii semua...apa khabar...okay hari ini shaila hendak cerita pasal produk yang shaila pakai sekarang.Di sebabkan seorang rakan saya bertanya...jadi shaila ceritalah...sebelum ini korang semua tahukan shaila pengguna tegar Adha-Skin care...kalau yang tidak tahu, okay shaila memang pengguna tegar Adha Skin care. shaila dah guna produk Adha hendak masuk setahun jugak lar..produk adha memang super baik dan berkesan pada kulit shaila tetapi shaila meragui thap keselamatanya kerana belum dapat bukti yang sebenar-benarnya...adakah produk ini diluluska oleh kementerian kesihatan atau tidak..jika korang ada...sila kemukakan yer...hehehe


Haaaa...inilah produk shaila guna iaitu skinz Infinite.Diatas itu adalah pencucui muka dan juga toner. Produk ini memang sangat wangi,bau dia pun rasa nyaman sahaja..


Yang ini pula pelembap dia youth recall Day Moisturiser SPF20PA++

My Testimoni

Shaila pakai ketiga-tiga produk diatas selama seminggu. Apa yang shaila dapati adalah muka shaila tumbuh bintik-bintik macam ruam dan muka mula naik jerawat.Moisturiser dia okay da tidak berminyak sangat.Shaila tidak tahu sama ada pencuci,toner atau pelembap yang tidak sesuai dengan kulit shaila..atau keluarnya ruam-ruam itu adalah tanda produk itu sedang berkerja?? waallahualam...then now shaila dah stop pakai skinz


Jadi...penyelesaianya adalah shaila pakai pencuci,skrub dan toner dari safi rania gold..apa yang shaila rase selepas cuci muka, muka shaila terasa lembut dan lembap.Manakala ruam-ruam juga tidak timbul lagi


Kemudian untuk waktu siang pula shaila pakai bio-essence sunscreen SPF 56..Okay produk ini memang dah lama shaila pakai..Shaila banyak kali pakai bawa pergi pantai,memang terbaik..kulit tidak terlampau burm berbanding jika tidak pakai..unutk produk ini,memang shaila suka...


Okay yang ini pula shaila pakai pada waktu malam kerana produk ini sangat berminyak jika dipakai waktu siang..Okay produk ini untuk jeragat.Shaila sudah 2 minggu tetapi belum nampak apa-apa perubahan lagi,jergata shaila warna dia masih stay macam itu tidak berkurang pun..okay sampai disini sahaja...

-Daaa-

NINETOLOGY:MEMBAWA KE ARAS YANG LEBIH TINGGI


 Jika anda salah seorang yang telah merebut peluang rebat RM200, make jenama ini tidak asing lagi bagi anda. Antara yang terawal menyambut dan menyahut penggunaan rebat RM200 untuk produk-produk mereka, kini Ninetology kembali memberi lebih khidmat kepada para pengguna teknologi serba baru.

Pada 30 Ogos 2013, Ninetology Malaysia melancarkan Flagship Touch Point bertempat di pusat membeli-belah dan gaya hidup berteknologi negara, Plaza Low Yat.


Selain mempamerkan produk, Ninetology Flagship Touch Point juga akan menjadi tempat  para pengguna boleh mempelajari cara-cara menggunakan telefon pintar untuk memperkayakan kehidupan dan minat mereka.Ia juga bertindak sebagai hab belia dan budaya dimana penyebaran kebudayaan maju yang dipupuk Ninetology dapat dilaksanakan.


Upacara pemotongan riben telah diadakan bagi melancarkan Flagship Touch Point pertama. Memeriahkan upacara adalah pasukan pengurusan Ninetology Malaysia, terdiri daripada Sean Ng ( Ketua Pegawai Eksekutif ), Marco Beh ( Ketua Pegawai Operasi), Shian ( Ketua Pegawai Kewangan), Vijian Chan ( Ketua Pegawai Pemasaran) , Eddy Tay ( Ketua Bahagian Saluran), Michael Lee ( Pengurus Besar, Pengurusan Harta dan Operasi Plaza Low Yat) dan selebriti seperti Z-Chen, Iqwal Hafiz, dan Sasi the Don.


Awal dua bulan lepas, Ninetology barjaya melancarkan siri U9 di Hilton Hotel, KL. Dengan teknologi terapan-kuasa 'Unite-as-One mereka mempersembahkan tiga model baru, iaitu X1, Z1 dan Z1+. Untuk lebih maklumat, para pengguna boleh melayariwww.ninetology.com/u9


Siri telefon pintar U9 disertakan dengan memori dalaman 16GB ROM / 1GB RAMsesuai untuk menonton video, bermain game serta kandungan lain juga dengan menggunakan  Android 4.2 dan MediaTeck MT6589 1.2Ghz Quad-Core Processor. Saiz skrin adalah 4.8 inci ( X1), 5.7 inci (Z1) dan 5.5 inci ( Z1+).




(Klik untuk imej lebih besar)


Sean Ng Chee Heng, Ketua Pegawai Eksekutif Ninetology marketing Sdn Bhd. menyuarakan bahawa mereka berbesar hati bekerjasama dengan MediaTeck Inc., salah satu syarikat semikonduktor tanpa fab utama bagi komunikasi tanpa wayar dan digital media. Beliau juga menyatakan bahawa kini mereka ( Ninetology) merupakan kedua terbesar dalam pemasaran saham gajet mobil dan kini harap dapat mengukuhkan lagi posisi Ninetology juga merebut peluang mendapatkan jumlah saham yang besar dalam kategori Telefon Pintar Premium.

Penyanyi Mandopop Malaysia, Z-Chen, yang popular di Taiwan serta diberi nama julukan 'R&B Little Prince' terpilih sebagai duta produk ini. Anatara iklan-iklan produk U9 dengannya adalah dibawah:






Bagi blogger-blogger yang berminat untuk mengulas mengenai telefon pintar siri U9, boleh menjenguk Tech Kaiju Arena Program untuk maklumat lebih lanjut dengan menghantar nama anda, link blog, email dan nombor telefon kepada publisher@ninetology.comseawal yang boleh. Hanya yang terpilih akan dihubungi. Terma dan syarat dikenakan. Program ini akan berterusan hingga December 2013.

Ketua Pegawai Digital, Ninetology Marketing Sdn. Bhd ( kedua dari kanan) memperkenalkan program pengulasan gajet khusus terhadap blogger Malaysia -Tech Kaiju Arena. Dari kiri ialah penyampai TraxxFM Radio, Kevin Chong, blogger quachee.blogspot.com, Quah, dan Mark O'Dea untuk London Boys.

-Thank You-

Monday, September 23, 2013

Bercuti di Teluk Batik

Assallammualaikum


hai..semua...okay kali ini hendak cerita tentang percutian shaila sekeluarga serta anak-anak buah.Okay pada hari ahad yang lepas, shaila pergi bercuti ke Teluk Batik. Kan hari isnin cuti sempena cuti 1 Malaysia...jadi shaila gerak pagi ahad... percutian ini tidak dirancang pun, tiba-tiba hari selasa sebelum pergi bercuti,abah shaila telefon suruh cari tepat penginapan di Teluk Batik..fuhhh..nasib masih ada kosong, kalau tidak memang tidaklah kami pergi bercuti.ohhh abaikan muke anak buah shaila itu...anak buah shaila itu memang suke buat mimik muka yang bajet comel macam itu...hahaha


Semasa singgah minum pagi..shaila terjumpe pulak dengan kucing yang bajet handsome ini...so apa lagi...ambil gambar lar...mesti masa ni kucing itu berasa banggakan sebab ada peminat ambil gambar dengan dia...muahahaha


Haaa...inilah tempat shaila menginap, nama chalet ini adalah chalet impian.okay lar chalet ini lagipun dekat dengan pantai jadi bila-bila boleh pergi mandi..harga chalet di belakang shaila ini adalah rm 120...sebenarnya shaila dapat dorm,tapi  lupa pulak nak pick gambar dorm itu..harga dorm itu sebenarnya rm 180.00 tetapi tuan punya dorm itu baik hati dia bagilah diakaun.Dalam dorm itu ada 4 katil berkembar dan satu bilik air...jadi kitaorang memang tidak ada masaalah untuk berebut tempat tidur sebab berlebih-lebih sudah.


Chalet Impian


Tara!!.. shaila jumpa obor-obor yang sangat besar semasa jalan-jalan dengan anak buah dekat tepi pantai.Sebenarnya motif kitaorang hendak pergi beli ais batu,entah macamana teruja sangat nampak pantai jadi shaila ajak lar anak buah jalan-jalan dekat pantai dahulu.


Cuba teka shaila pegang ke tidak obor-obor itu...haaa..korang tahu tak selepas shaila dan anak buah bergambar dengan obor-obor itu terus ramai orang datang dekat kitaorang untuk tengok obor-obor itu..wahhh...shaila telah menyebabkan obor-obor itu popular...hahaha...Rupanya ramai yang tidak perasan obor-obor itu tersadai disitu. kemudian petang itu shaila datang balik untuk tengok obor-obor itu,tapi dah tiada...melepas anak buah shaila yang lain untuk tengok..


Jom kita mandi-manda...hahaha...masa ini pagi isnin,walaupun waktu masih pagi,bahangnya sangat-sangat terasa.


dua orang anak buah shaila yang tidak henti-henti mandi walaupun masa ini diorang demam.


haaa...untuk naik bot ini harganya rm5.00 untuk seorang...tapi dia tidaklah bawak jauh mana pun shaila rasa tidak sampai setengah jam pun..^^


Lihatlah anak-anak buah dan abah khusyuk menikmati pemandangan laut...okay sampai sini sahaja...

Contact Chalet Impian Teluk Batik

PUAN SITI : 019-579 3907 atau PEJABAT : 05-6898961

Laman Web


-TQ-

Saturday, September 21, 2013

Segmen 1K

Assallammualaikum


Sila Tekan BANNER untuk join

Syarat-syarat penyertaan

1. Follow blog | Follow | Follow | Follow | Follow | Follow | Follow | Follow |
2. Buat entry, letak banner kat atas ni and backlink kan ke entry ini.
3. Clearkan cache & cookies dan KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK
4. LIKE fanpage
5. Share album INI
6. Lepas da siap URL entry letakkan kat komen box bawah ini.
Tarikh segmen : 13 September - 27 September (2 minggu je)
Hadiah utama - Beuty set box (top referral) x 1 pemenang



Whitening mask x 1
Golden Ring serum x 1
Pure Smooth Pressed Powder (natural) x 1
Syurah Kirana Perfume x 1
Pocket Tissue x 1

Headband Pink x 1


OsteMatrix @ B-Complex x 1 pemenang


Topup RM 10 X 1 pemenang
RM 5 X 2 pemenang



Tudung Bawal x 1 pemenang


1 Pemenang


Fridge Magnet x 3 pemenang


Shawl Satin x 1 pemenang


Header idaman. Boleh request ye nak header macam mana ^_^ 
2 pemenang

FUHHH!! banyaknya hadiah...apa lagi LET"S JOIN!!!

-TQ-


Friday, September 20, 2013

Kenapa Allah Temukan Kita Dengan Orang Yang Salah

Assallammualaikum


Hai..apa khabar?siapa yang pernah melalui situasi ini?pasti ramai yang pernah melaluinya termasuklah shaila...serius dulu mula shaila memang selalu bertanya-tanya pada Allah dan diri shaila sendiri kenapa semua ini berlaku?apakurang shaila? dan kenapa semua ini berlaku pada shaila...sehinggalah shaila sedar bahawa....Sebenarnya apa yang berlaku pada kita ada hikmahnya.Selain itu,Allah ingin yang terbaik buat kita dan menguji keimanan kita.So di bawah beberapa sebab kenapa Allah temukan kita dengan orang yang salah..jom baca..^^

1. ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya apabila kita bertemu jodoh yang sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat menjadi penilai yang baik.

3. ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yangg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita jadi MANUSIA YANG HEBAT JIWANYA.

8. ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YANG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YANG TAK SELAMANYA KEKAL.

Sekian terima Kasih

Thursday, September 19, 2013

"Segmen : Bloglist Oktober"

Assallammualaikum

Sila tekan BANNER untuk join..!!

Syarat :

1. Buat entri tajuk "Segmen : Bloglist Oktober"
2. Amik printskrin atas, letak dalam entri tu dan backlink ke sini.
3. Tulis jer ape korang nak.
4. Daannnn, publish. Letak link entri kat bawah, hehe. Siap.

LET"S JOIN!!!

Wednesday, September 18, 2013

Ya ALLAH, Lembutkan Hati Saya

Assallammualaikum


*♥ Ya ALLAH … Ya Nurul Qolbu …

Lembutkan hati saya agar

saya mampu untuk terus

memaafkan …
Lembutkan hati saya agar saya mampu mencintai
tanpa berharap balasan …

*♥ Lembutkan hati
saya agar ringan tangan saya untuk terus berbagi,..
Lembutkan hati saya agar saya dapat terus menjadi cinta bagi orang orang yang mencintai saya…
Lembutkan hati saya agar saya dapat melihat setiap hikmah dari perjalanan nafas saya …

*♥ Lembutkan hati saya agar saya dapat terus menghisab diri saya
dan jangan biarkan saya
menghisab hambaMU yang lain…
Lembutkan hati saya agar saya dapat terus menjaga malam malam saya dengan bermunajat
kepadaMU..

*♥ Lembutkan saya agar saya dapat melembutkan jiwa-jiwa yang
keras, agar saya dapat memeluk jiwa yang tak tersentuh lembutMU
dan jadikan saya tanganMU untuk
melembutkan.

*♥ Ya ALLAH …
Saya tahu mulai hari ini
hidup saya berubah … dan saya tahu mulai hari ini ENGKAU akan
mengabulkan semua doa doa-doa saya … dan saya yakin bahwa mulai hari ini semuanya akan
membuat saya yang lemah ini semakin kuat, saya yang selama
ini penuh keluh kesah
akan semakin lembut dan penuh syukur dan mulai hari ini saya bukan lagi saya yang kemarin,
tapi yang penuh ketulusan,yang
penuh kasih sayang dan mjd orang yang hari harinya akan terisi cinta, dan saya yakin apa
yang terjadi pada saya hari ini adalah yang terbaik untuk saya,
Tak ada keraguan sedikitpun ketika semua cinta terganti doa,
dan apa yang terjadi pada saya hari ini adalah karena cintaMU yang lembut…

“The beautiful of life doesn’t depends on how happy you are,
but how happy others because of you”

*♥ Dan mulai hari ini saya JANJI untuk menjadikan diri saya dari kelembutanMU yang akan melembutkan jiwa
jiwa hambaMU yang mencintai saya dan inilah hidup saya mulai
hari ini dan esok … mulai hari ini saya mengerti CINTA.

*♥ Ya ALLAH, lembutkan hati saya karena lembutMU….

*♥ Aamiin Ya Robbal Allamiin♥

Sekian Terima Kasih

Tuesday, September 17, 2013

"T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY!"

Assallammualaikum


Klik Banner
Bermula 16 September - 23 September 2013

LET'S JOIN!!

Terima Kasih

Saturday, September 14, 2013

Segmen Simple & Mudah



Assallammualaikum


Sila tekan BANNER untuk JOIN!!

SYARAT PENYERTAAN:
1. Blogger yang tinggal di Malaysia
2. Follow blog Yumida
3. Add to circle Google+ Yumida Huda (klo xde..xpe..boleh join)
4. Like fanpage Yumida
5. Klik:
6. Klik iklan Nuffnang sekitar blog
7. Buat entri bertajuk: Segmen Simple & Mudah
Buat entri [ dapat 2 undian ]
Tak buat entry [ dapat 1 undian ]
8. Letak banner dan backlinkkan di entry ini


9. Hantar url blog @ url entry penyertaan ke entry ini sahaja
10. Tamat: 21 September 2013

ALAHAI!! CUMEL PULAK KUCING NIE SHAILA TGK !!! HAHAHA !!

Sekian Terima Kasih

INFO TERKINI