Sunday, September 29, 2013

Riadah di Taman Paya Bakau

Assallammualaikum


Hai semua...apa khabar?okay kali ini Shaila hendak cerita pula tentang aktiviti shaila selepas balik dari Teluk Batik,Shaila singgah di Taman Paya bakau yang terletak dalam negeri Perak.Mesti ramai yang pernah pergi ke tempat inikan.Kepada yang belum,jom lihat bebarapa gambar yang shaila sempat rakam semasa berasa disana.


Haa...semasa memasuki pintu utama Taman Paya Bakau ini,monyet-monyet telah menanti para pengunjung.


Semasa seronok-seronok ambil gambar,shaila ternampak ulat yang lebih kurang rupa ulat bulu jadi shaila ambil lar gamabar dia.


Antara monyet-monyet yang ada di situ dan juga menjadi salah satu tarikkan pengunjung.



Ini adalah antara paya bakau yang terdapat disitu.


bebarapa gambar dengan family yang sempat shaila ambil semasa disana dengan berlatarkan pokok paya bakau.


Hahaha...my abah memang over excited manakala my mum slow motion...heee...


Kat sini pun jadi untuk bergambar,tapi sebenarnya menarik tau.


Di penghujung paya bakau ada sungai tetapi tidak boleh mandi yer,ada buaya...ehhhh...yeke ke ada buaya tapi yang pasti dalam okay.



Disini juga disediakan jambatan gantung untuk para pengunjung.Shaila ingat lagi semasa zaman Shaila belajat di UITM Seri Iskan,jambatan ini belum ada lagi.Tapi sekarang dah maju.


Setelah hampir sejam berjalan,lihat aksi oarang-orang kepeneatan...haaha


Anak buah shaila yang ini,masa ini demam jadi dia tidak ada mood hendak ambil gambar.


Seblum pulang,ambil satu gambar lagi pemandangan di Taman Paya Bakau dan juga menjadi gambar penutup entry shaila.okay...daaa

-TQ-

Baca Selengkapnya >>>

Wednesday, September 25, 2013

Produk Skinz Infinite dan Bio-essence

Assallammualaikum

Haiiiii semua...apa khabar...okay hari ini shaila hendak cerita pasal produk yang shaila pakai sekarang.Di sebabkan seorang rakan saya bertanya...jadi shaila ceritalah...sebelum ini korang semua tahukan shaila pengguna tegar Adha-Skin care...kalau yang tidak tahu, okay shaila memang pengguna tegar Adha Skin care. shaila dah guna produk Adha hendak masuk setahun jugak lar..produk adha memang super baik dan berkesan pada kulit shaila tetapi shaila meragui thap keselamatanya kerana belum dapat bukti yang sebenar-benarnya...adakah produk ini diluluska oleh kementerian kesihatan atau tidak..jika korang ada...sila kemukakan yer...hehehe


Haaaa...inilah produk shaila guna iaitu skinz Infinite.Diatas itu adalah pencucui muka dan juga toner. Produk ini memang sangat wangi,bau dia pun rasa nyaman sahaja..


Yang ini pula pelembap dia youth recall Day Moisturiser SPF20PA++

My Testimoni

Shaila pakai ketiga-tiga produk diatas selama seminggu. Apa yang shaila dapati adalah muka shaila tumbuh bintik-bintik macam ruam dan muka mula naik jerawat.Moisturiser dia okay da tidak berminyak sangat.Shaila tidak tahu sama ada pencuci,toner atau pelembap yang tidak sesuai dengan kulit shaila..atau keluarnya ruam-ruam itu adalah tanda produk itu sedang berkerja?? waallahualam...then now shaila dah stop pakai skinz


Jadi...penyelesaianya adalah shaila pakai pencuci,skrub dan toner dari safi rania gold..apa yang shaila rase selepas cuci muka, muka shaila terasa lembut dan lembap.Manakala ruam-ruam juga tidak timbul lagi


Kemudian untuk waktu siang pula shaila pakai bio-essence sunscreen SPF 56..Okay produk ini memang dah lama shaila pakai..Shaila banyak kali pakai bawa pergi pantai,memang terbaik..kulit tidak terlampau burm berbanding jika tidak pakai..unutk produk ini,memang shaila suka...


Okay yang ini pula shaila pakai pada waktu malam kerana produk ini sangat berminyak jika dipakai waktu siang..Okay produk ini untuk jeragat.Shaila sudah 2 minggu tetapi belum nampak apa-apa perubahan lagi,jergata shaila warna dia masih stay macam itu tidak berkurang pun..okay sampai disini sahaja...

-Daaa-

Baca Selengkapnya >>>

NINETOLOGY:MEMBAWA KE ARAS YANG LEBIH TINGGI


 Jika anda salah seorang yang telah merebut peluang rebat RM200, make jenama ini tidak asing lagi bagi anda. Antara yang terawal menyambut dan menyahut penggunaan rebat RM200 untuk produk-produk mereka, kini Ninetology kembali memberi lebih khidmat kepada para pengguna teknologi serba baru.

Pada 30 Ogos 2013, Ninetology Malaysia melancarkan Flagship Touch Point bertempat di pusat membeli-belah dan gaya hidup berteknologi negara, Plaza Low Yat.


Selain mempamerkan produk, Ninetology Flagship Touch Point juga akan menjadi tempat  para pengguna boleh mempelajari cara-cara menggunakan telefon pintar untuk memperkayakan kehidupan dan minat mereka.Ia juga bertindak sebagai hab belia dan budaya dimana penyebaran kebudayaan maju yang dipupuk Ninetology dapat dilaksanakan.


Upacara pemotongan riben telah diadakan bagi melancarkan Flagship Touch Point pertama. Memeriahkan upacara adalah pasukan pengurusan Ninetology Malaysia, terdiri daripada Sean Ng ( Ketua Pegawai Eksekutif ), Marco Beh ( Ketua Pegawai Operasi), Shian ( Ketua Pegawai Kewangan), Vijian Chan ( Ketua Pegawai Pemasaran) , Eddy Tay ( Ketua Bahagian Saluran), Michael Lee ( Pengurus Besar, Pengurusan Harta dan Operasi Plaza Low Yat) dan selebriti seperti Z-Chen, Iqwal Hafiz, dan Sasi the Don.


Awal dua bulan lepas, Ninetology barjaya melancarkan siri U9 di Hilton Hotel, KL. Dengan teknologi terapan-kuasa 'Unite-as-One mereka mempersembahkan tiga model baru, iaitu X1, Z1 dan Z1+. Untuk lebih maklumat, para pengguna boleh melayariwww.ninetology.com/u9


Siri telefon pintar U9 disertakan dengan memori dalaman 16GB ROM / 1GB RAMsesuai untuk menonton video, bermain game serta kandungan lain juga dengan menggunakan  Android 4.2 dan MediaTeck MT6589 1.2Ghz Quad-Core Processor. Saiz skrin adalah 4.8 inci ( X1), 5.7 inci (Z1) dan 5.5 inci ( Z1+).




(Klik untuk imej lebih besar)


Sean Ng Chee Heng, Ketua Pegawai Eksekutif Ninetology marketing Sdn Bhd. menyuarakan bahawa mereka berbesar hati bekerjasama dengan MediaTeck Inc., salah satu syarikat semikonduktor tanpa fab utama bagi komunikasi tanpa wayar dan digital media. Beliau juga menyatakan bahawa kini mereka ( Ninetology) merupakan kedua terbesar dalam pemasaran saham gajet mobil dan kini harap dapat mengukuhkan lagi posisi Ninetology juga merebut peluang mendapatkan jumlah saham yang besar dalam kategori Telefon Pintar Premium.

Penyanyi Mandopop Malaysia, Z-Chen, yang popular di Taiwan serta diberi nama julukan 'R&B Little Prince' terpilih sebagai duta produk ini. Anatara iklan-iklan produk U9 dengannya adalah dibawah:






Bagi blogger-blogger yang berminat untuk mengulas mengenai telefon pintar siri U9, boleh menjenguk Tech Kaiju Arena Program untuk maklumat lebih lanjut dengan menghantar nama anda, link blog, email dan nombor telefon kepada publisher@ninetology.comseawal yang boleh. Hanya yang terpilih akan dihubungi. Terma dan syarat dikenakan. Program ini akan berterusan hingga December 2013.

Ketua Pegawai Digital, Ninetology Marketing Sdn. Bhd ( kedua dari kanan) memperkenalkan program pengulasan gajet khusus terhadap blogger Malaysia -Tech Kaiju Arena. Dari kiri ialah penyampai TraxxFM Radio, Kevin Chong, blogger quachee.blogspot.com, Quah, dan Mark O'Dea untuk London Boys.

-Thank You-
Baca Selengkapnya >>>

Monday, September 23, 2013

Bercuti di Teluk Batik

Assallammualaikum


hai..semua...okay kali ini hendak cerita tentang percutian shaila sekeluarga serta anak-anak buah.Okay pada hari ahad yang lepas, shaila pergi bercuti ke Teluk Batik. Kan hari isnin cuti sempena cuti 1 Malaysia...jadi shaila gerak pagi ahad... percutian ini tidak dirancang pun, tiba-tiba hari selasa sebelum pergi bercuti,abah shaila telefon suruh cari tepat penginapan di Teluk Batik..fuhhh..nasib masih ada kosong, kalau tidak memang tidaklah kami pergi bercuti.ohhh abaikan muke anak buah shaila itu...anak buah shaila itu memang suke buat mimik muka yang bajet comel macam itu...hahaha


Semasa singgah minum pagi..shaila terjumpe pulak dengan kucing yang bajet handsome ini...so apa lagi...ambil gambar lar...mesti masa ni kucing itu berasa banggakan sebab ada peminat ambil gambar dengan dia...muahahaha


Haaa...inilah tempat shaila menginap, nama chalet ini adalah chalet impian.okay lar chalet ini lagipun dekat dengan pantai jadi bila-bila boleh pergi mandi..harga chalet di belakang shaila ini adalah rm 120...sebenarnya shaila dapat dorm,tapi  lupa pulak nak pick gambar dorm itu..harga dorm itu sebenarnya rm 180.00 tetapi tuan punya dorm itu baik hati dia bagilah diakaun.Dalam dorm itu ada 4 katil berkembar dan satu bilik air...jadi kitaorang memang tidak ada masaalah untuk berebut tempat tidur sebab berlebih-lebih sudah.


Chalet Impian


Tara!!.. shaila jumpa obor-obor yang sangat besar semasa jalan-jalan dengan anak buah dekat tepi pantai.Sebenarnya motif kitaorang hendak pergi beli ais batu,entah macamana teruja sangat nampak pantai jadi shaila ajak lar anak buah jalan-jalan dekat pantai dahulu.


Cuba teka shaila pegang ke tidak obor-obor itu...haaa..korang tahu tak selepas shaila dan anak buah bergambar dengan obor-obor itu terus ramai orang datang dekat kitaorang untuk tengok obor-obor itu..wahhh...shaila telah menyebabkan obor-obor itu popular...hahaha...Rupanya ramai yang tidak perasan obor-obor itu tersadai disitu. kemudian petang itu shaila datang balik untuk tengok obor-obor itu,tapi dah tiada...melepas anak buah shaila yang lain untuk tengok..


Jom kita mandi-manda...hahaha...masa ini pagi isnin,walaupun waktu masih pagi,bahangnya sangat-sangat terasa.


dua orang anak buah shaila yang tidak henti-henti mandi walaupun masa ini diorang demam.


haaa...untuk naik bot ini harganya rm5.00 untuk seorang...tapi dia tidaklah bawak jauh mana pun shaila rasa tidak sampai setengah jam pun..^^


Lihatlah anak-anak buah dan abah khusyuk menikmati pemandangan laut...okay sampai sini sahaja...

Contact Chalet Impian Teluk Batik

PUAN SITI : 019-579 3907 atau PEJABAT : 05-6898961

Laman Web


-TQ-

Baca Selengkapnya >>>

Monday, September 9, 2013

Fashion Warna Pastel

Assallammualaikum



warna pastel (warna lembut) merupakan warna yang memiliki contrast lebih soft karena warna pembangunnya di kombinasikan dengan warna putih. Warna-warna pastel biasanya didominasi dengan warna pucat dan lembut. Jika dikaitkan dengan pengaruh dalam mood atau suasana hati seseorang, warna pastel akan membuat suasana tenang dan rileks. Warna ini dapat mengapresiasikan keindahan. Keindahan dengan warna-warna pucat, dapat memberikan kesan feminisme. Sedangkan untuk aplikasi warna pastel dapat digunakan oleh jenis kulit apapun. Warna pastel juga dapat mengindikasikan kesan kesederhanaan, jadi untuk lebih memaksimalkannya diharapkan tidak mengkombinasikannya dengan aksesoris yang berlebihan. Cat tembok yang menggunakan warna pastel juga bisa memberikan kesan rumah yang tentram. Umumnya warna pastel banyak dipilih sebagai warna cat kamar bayi.

Fashion Warna Pastel

Shaila memang suka dengan warna pastel ini kerana warna dia sangat-sangat lembut dan sejuk mata memandang.





Haa...itulah beberapa contoh model Dian Pelangi mengayakan fashion menggunakan rona warna pastel..cantikkan Dian Pelangi...serius shaila memang suke tengok gaya dia yang bersahaja dan style..^^

Sekian Terima Kasih
Baca Selengkapnya >>>

Sunday, September 8, 2013

Safi Rania Gold

Assallammualaikum

Hai semua apa khabar?okay hari ini shaila hendak buat review sikit tentang produk safi.Okay produk yang shaila hendak review adalah safi rania gold.


Shaila pakai peruduk ini selama 5 bulan...apa yang shaila nampak selama shaila pakai produk ini adalah:

1.Jerawat berkurangan..maknanya dapat control adalah jumlah jerawat tidak keluar terlalu banyak.
2. Kulit menjadi tegang
3. Kulit menjadi lembut dan halus
4. Pori-pori mengecil
5.Lingkaran gelap bawah mata semakin berkurang
6.Garis-garis halus juga semakin berkurangan

Kekuranganya:
1. Tidak dapat memudarkan jeragat
2. Cream siang membuat muka berminyak

Terbaik:

Shaila paling suka cream kecantikan safi...kerana krim muka ini menaikkan seri wajah kita.Selain itu juga cream ini kurang berminyak.Selain itu juga boleh dijadikan sebagai foundation..see 2 in 1 lagi tuu..^^ dan produk ini juga bau die sangat wangi..^^

Details Produk shaila Guna:

1.Pembersih Wajah
  • Membersih debu, kotoran dan sisa mekap.
  • Melembut dan menghaluskan kulit dengan khasiat minyak Avokado.
  • Meremajakan kulit.
2. Scrub Wajah
  • Berbeza dengan yang lain, skrub ini lembut membersih untuk mengeluarkan kotoran dan sebum yang terperangkap di dalam pori-pori tanpa menghakis kelembapan semula jadi kulit.
  • Menanggalkan sel-sel kulit mati bagi menyerlahkan kulit baharu yang lebih berseri.
  • Sesuai digunakan 2 – 3 kali seminggu
3.Penyegar
  • Rumusan berasaskan air dan bebas alkohol yang mengembalikan kesegaran wajah.
  • Menganjal, mengecilkan pori-pori dan menghaluskan kulit wajah dengan ekstrak air mawar.
4.Serum
  • Tekstur tidak berminyak yang menyerap pantas dan jauh ke dalam sel-sel kulit.
  • Merawat sel-sel kulit dari dalam di samping meningkatkan penghasilan kolagen.
  • Membantu menyamaratakan tona kulit.
5. Krim Pelembap Siang SPF 20
  • Melindungi dari sinar UVA dan UVB berbahaya.
  • Melembap dan membekalkan nutrien secukupnya untuk kulit.
  • Melembut, menghalus dan menganjalkan kulit.
6. Krim Pelembap Malam
  • Krim berasaskan gel yang menyerap pantas ke dalam kulit.
  • Menggalakkan pemulihan sel-sel kulit yang aktif di waktu malam dan menghalang kemunculan tanda-tanda awal penuaan.
  • Menghidratkan kulit dari dalam lalu menampilkan kulit wajah berseri keesokan hari.
7. Krim Mata
  • Rawatan khusus untuk sekitar mata yang sensitif.
  • Menghalang kemunculan tanda awal penuaan di sekitar mata seperti garis-garis halus dan bebayang gelap.
  • Menganjal dan memberi kesegaran pada kulit sekitar mata.
8. Krim Kecantikan
  • Menyamar noda di wajah di samping menyamaratakan tona kulit.
  • Membekalkan pelbagai nutrien untuk kulit wajah sepanjang hari.
  • Sesuai sebagai asas solekan agar keserian wajah lebih terserlah.
Semua produk diatas shaila beli dalam set..sebab kalau beli dalam bentuk set murah sikit berbanding beli satu demi satu.tetapi tidak semua dalam set.

Sekian Terima Kasih

Baca Selengkapnya >>>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...