Floria Putrajaya 2013 | Shazillah Sani | Malaysia Lifestyle Blogger Shazillah Sani | Malaysia Lifestyle Blogger: Floria Putrajaya 2013

Floria Putrajaya 2013

Assallamualaikum


Pada hari ahad yang lepas,saya dan family pergi Floria Putrajaya 2013. Saya pergi pun time tue dah petang dalam pukul 4 kot sampai...parking memang susah cari..Jauh juagalah berjalan sdari parking ke Floria...tapi saya tidk stay sampai malam pun...sebab hendak keje lagi..takut penat...ini pun still rasa penat lagi..Dan semalam juga merupakan hari penutupan untuk  Floria Putrajaya 2013.



Saya berkenan betul dengan rekaan rumah ini,memang cantik...sejuk saje mata memandang..


ini pula dalah ci=ontoh hiasan yang menggunakan bunga orkid sebagai hiasan...so bolehlah buat dirumah...^^


Ini adalah antara bunga orkid yang menjadi tarikkan pengunjung..memang cantik...tapi harga dia...alamak...xmampu...dapatlah baju kurung moden sepasang...hahaha...hanya mapu melihat  sahaja...^^


Art form diatas dubuat menggunakan pasu-pasu kecil...unikkkan...memang kreatif diorang ini..


Aunty dan uncle kepenatan berjalan...memang besar tempat ini..lenguh jugalah berjalan...tapi puas hati...sebab dapat lihat perbagai jenis bunga orkid yang ada disana...


Basikal ini merupkan salah satu hiasan yang menarik perhatian saya...comelkan...^^


Hahaha...muke eksyen abah saya...real x berlakon...^^


Gadis bunga...cewah...hahaha


 Diatas itu pulak saya bergambar di tugu untuk mengingati jasa pahlawan yang gugur..^^


ini adalah antara rekaan landscape...cantikkan...


Saya suka giler bunga orkid ini...sagat-sangat cantik..!!


saya beli bunga matahari...sebab memang dah lama saya mencari bunga matahari...akhirnya jumpa jugak...suke..^^


Pemandangan senja di Putrajaya...Keindahahan Alam Ciptaan Allah..

Sekian Terima Kasih

22 comments:

  1. bestnye, suke tgok bunge2 tu.. anis ni, wlupun umah sjengkal je ngan putrajaya, xpernah sampai pun tau.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. la..yeke...tapi serius..memang cantik bunga-bunga dekat situ..^^

      Delete
  2. Replies
    1. hee..mmg best pun...yg paling best dapat li bunga matahari..^^

      Delete
  3. suka tengok gambar2 ni...penuh dengan warna warni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...bunga...kena la warna warni barulah nampak ceria..^^

      Delete
  4. cantik ! ditambah pula dgn org nya yg berbaju pink tu lagi lagi lagi bertambah cantik :)

    ReplyDelete
  5. cantiknya!! pakaian akak dan orangya pun cantik.. ^_^

    ReplyDelete
  6. rasa tenang je tengok bunga2. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...kan...apa lagi...beli bunga..^^

      Delete
  7. http://gamesyork.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. syoknya dengar orang cerita pasal Floria Putrajaya nie...kita tak berkesempatan pun nak pergi tengok keindahan bunga-bunga yang ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. la..yeke...xpe next years ada lagi...pastikan pergi yer..^^

      Delete
  9. huhu masih xberpeluang lg pergi ke sane...

    ReplyDelete
  10. bestnya..mak kita kalau dgn bunga orkid memang suka sangat2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kalau mimie bwk mak...memang mak mimie borong orkid yang ada...^^

      Delete
  11. Wah....cantiknya Orchid-Orchid tuu.. I Love It, Coz I Love All About Nature.... #SalamSuperB...(^_^) www.superbiologi.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh...pencinta alam la nie...thanks visit me..^^

      Delete
    2. U'r welcome.... :) Berharap bs pergi ke malaysia buat holiday trus pergi ke tempat Floria Putrajaya tuu....

      Floria Putrajaya itu tmpt wisata ya?..

      Delete