Monday, July 29, 2013

Janji Apakah Yang lebih Baik Dari Ini?

Assallamualaikum

Hai semua pembaca..apa khabar? Okay hari ini shaila hendak kongsi satu ayat yang amat bermakna dan juga buat kita berfikir sejenak..kadang-kadang kita sering terleka dalam kehidupan. Kita sering mengabaikan solat..sering lalai menjalankan tanggungjawabnya...Bila di timpa musibah baru kita kembali padanya...kadang-kadang juga..kita sedar akan kesilapan kita dan berjanji untuk berubah tetapi hakikatnya hanya pada mulut tidak pada hati..Apa yang kita cari hanyalah untuk kepuasan diri sendiri..ayat ini menunjukkan betapa pentingnya kita menjaga solat dan sesungguhnya janji Allah pasti !!


Sesungguhnya apa yang shaila kongsi dengan pembaca sekalian adalah untuk peringatan kepada shaila yang sering lalai kepadanya dan juga kepada semua pembaca yang shaila kasihi..

Sekian terima kasih


Learning Day

Assallammualaikum



Pada minggu lepas,company shaila buat event Learning Day...hahaha...baru sekarang dapat update entry pasal event ini...okay seramai 100 orang jemputan dari pelbagai company hadir pada event ini...


Ini packaging goodies bag dari kami..^^ 


 Shaila punya tugas macam biasa ambik attandance tetamu yang datang dan juga memberi goodies bag..Event ini berjalan dengan lancar...cuma ade seorang tetamu yang tidak di undang dan bikin kecoh di event ini...last-last kena halau dengan pak guard...kesian pun ada juga tengok..


Ini adalah suasana dalam auditorium..

  Okay..ini shaila dengan mok cik senah...hahaha...sibuk-sibuk buat keje...bergambar haruss...hahaha


Ini pula gambar shaila dengan mok cik ana...ohhh...lupa...tema untuk staff adalah color orange..



Okay..jom kita main dam gergasi..hihihi..ini adalah salah satu aktiviti yang berlangsung semasa event ini..


Kart Factory


Okay yang ini pula adalah kart factory...di sini,peserta akan diajar serba sedikit tentang kart dan juga cara untuk buat kart..okay sampai sini sahaja...^^

Sekian Terima kAsih

Friday, July 26, 2013

Resepi kuih Keria

Assallammualaikum


hai semua..hari ini shaila hendak share resepi buat kuih keria pulak...yum...yum...yum...my favorite kuih shaila actually..

Resepinya adalah : 

1) Ubi Keledek yang color orange dalam 10 biji
2) Tepung gandum 1/2 sahaja
3) satu sudu garam
4) Gula

Caranya:

1) Rebus  keledek plus sedikit garam dahulu hingga lembut ( macam shaila,shaila terus rebus dengan kulit2nya sekali...after rebus baru kopek...kalau hendak buang dahulu kulit pun boleh.
2) Apabila sudah lembut, lenyet keledek tadi hingga hancur kemudian campurkan dengan tepung gandum dan sedikit garam.
3) kemudian apabila semua bahan sudah sebati...bolehlah dibentuk menjadi gelang-gelang yang comel..
4)kemudian goreng dahulu kuih
5) Panaskan gula dengan sedikit air...apabila gula sudah cair...barulah letakkan kuih yang telah digoreng tadi...kacau hingga gula menjadi putih gedu dan nampak berderai...kemudian done...

Sekian Terima Kasih

Thursday, July 25, 2013

Tips Kulit Cantik Bebas Jerawat

Assallamualaikum


Hai semua...shaila hendak share serba sedikit tips agar kulit bebas jearwat...tapi kulit shaila ade jerawat plus tips akhir sekali failed...coz shaila kurang gemar air masak...akibatnya kulit kering...zzzzzz...okay kita tengok beberapa tips...hopefully dapat membantu..^^

1) Pilih Sabun Bebas Minyak

Sabun bebas minyak tidak akan menyebabkan liang muka anda tersumbat atau menyebabkan bintik hitam, jerawat mahupun bintik putih. Pilih produk yang mempunyai label “oil-free”, “nonacnegenic” atau “non-comedogenic”. Cuci muka anda dengan jari-jari anda.

2) Jangan Picit Jerawat Anda!

Sekiranya anda melakukannya ianya bukan sahaja membuat ia bertambah teruk malah ia boleh meninggalkan parut. Cuba tahan apabila anda mula nampak jerawat anda mula tumbuh. Terdapat alat yang boleh anda memicit jerawat tersebut. Itu pun selepas jerawat tersebut sudah masak. Di mana anda boleh lihat jerawat anda kekuningan.

3) Jangan Biarkan Diri Anda Berjemur Dibawah Terik Matahari

Ianya merupakan mitos yang berjemur atau tanning mampu membersihkan muka anda. Secara faktanya sinar UV mampu menyebabkan kulit anda berisiko untuk mendapat kanser, penuaan pramatang dan juga berkedut. Dan juga terdapat produk jerawat seperti retinoid topikal menyebabkan kulit anda menjadi lebih sensitif selepas anda menjemur diri anda.

4) Gunakan ‘Sunscreen’ bebas-minyak

Gunakan pelembab yang mempunyai ‘sun protection factor’ (SPF) 15 ataupun lebih tinggi yang menyediakan perlindungan meluas daripada sinaran ultraviolet (UV A) dan juga UV B. Cari produk yang dilabelkan ‘non-comedogenic’ yang tidak menyumbatkan liang kulit.

5) Pastikan Rambut Tidak Menutupi Bahagian Muka Anda

Sekiranya rambut anda panjang, pastikan rambut anda diikat supaya ia tidak menjadikan jerawat lebih anda lebih teruk terutama pada waktu siang. Ingat rambut juga mempunyai minyak yang juga boleh menyumbat liang kulit muka anda. Walaupun anda tidak menggunakan apa-apa produk rambut.

6) Jangan Sentuh Muka Anda!

Sentuh atau meraba muka anda menyebabkan jerawat anda menjadi lebih teruk. Berpeluh juga sama, pastikan anda membasuh muka anda selepas anda berpeluh.

7) Minum Banyak Air

Minum air suam dengan banyak membolehkan kulit anda sentiasa dihidrasikan. Juga makan makanan yang sihat seperti buah-buahan dan sayuran yang kaya dengan vitamin A, vitamin C dan juga vitamin E. 3 vitamin yang telah diketahui memberikan kebaikan pada kulit anda.

Sekian Terima Kasih

Monday, July 22, 2013

Resepi Ayam Berempah

Assallamualaikum


Okay hari ini shaila hendak kongsi resepi ayam goreng berempah...aummmmm...terasa terliur pulak tengok...hehehe...okay dibawah adalah resepi yang shaila gunakan untuk membuat ayam goreng berempah...jom tengok..kepada yang ingin mencuba...selamat mencuba yer..^^

AYAM GORENG BEREMPAH

bahan- bahan :

bahan A
5-6 ketul ayam 
1 sudu makan rempah kari
1 sudu makan lada sulah
1 sudu makan serbuk cili
5 tangkai daun kari
garam
Tepung gandum
serbuk kunyit

Bahan B (dikisar)
5 ulas bawang putih
1 inci halia
3 batang serai

kemudian gaul kesemua dan perap selama setengah jam...kemudian goreng...jangan menggunakan api terlalu kuat...nanti hanggit sahaja...masaknya idok...kemudian...done...bolehlah makan bersama nasi putih....tapi nasi lemak pun sodapppp...^^

Sekian Terima Kasih

Belajar Cara Lukis Eyeliner

Assallammualaikum,

hai...apa khabar semua...hari ini shaila hendak tunjuk hasil study shaila tentang macamana hendak draw eyeliner bagi cantik dan kemas.


Ini adalah eyeliner yang shaila pakai...tidak ada jenama pun...eyeliner ini jenis liquid eyeliner..shaila suka pakai eyeliner ini sebab dia waterproof so tahan lama..^^


Actualy shaila tengok sorang kawan fb shaila...dia pakai eyeliner cantik dan kemas...sama panjang dan letik garisan kiri dan kanan...disebabkan perasaan ingin mencuba...so shaila pun trylah google then shaila jumpe tutorial step by step ini..then shaila ikutlah step by step...




hurrrrmmm...jadi tak?ini adalah hasil seminggu shaila praktikkan...kalau tidak jadi takpe nanti cuba lagi...yang penting kalau kite handak belajar sesuatu yang baru..kenalah try and error..okay macam gambar diatas dia pakai belah bawah sekali..tapi shaila tidak suka sangat pakai belah bawah nanti kena air mata then comot...jadi mata akan kelihatan macam zombi kampung pisang...huhuhu..okay sampai sini sahaja...bubye...

Sekian Terima Kasih

Thursday, July 18, 2013

“Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!”

Assallamualaikum


Sila Tekan BANNER untuk join

Jumlah Duit Syiling:

RM250.00

Hai semua..jom join segmen yang dianjurkan oleh blog fuh.my...terdapat banyak hadiah yang disedia...syaratnya pun simple jer tau...jom same-same kite meriahkan segment ini..^^

Hadiah-hadiah yang bakal dimenangi 

Tempat pertama – Wang tunai RM500 
Tempat Kedua – Wang tunai RM300
Tempat Ketiga – Wang Tunai RM100 
Tempat Keempat – Topup/ Wang Tunai RM50 
Tempat Kelima – Topup/ Wang Tunai RM30
Tempat Keenam – Topup/ Wang Tunai RM20 
Tempat Ketujuh Hingga Ke 16 – Topup/ Wang Tunai RM10 50 
Pemenang Bertuah x Topup/ Wang Tunai RM10 Jumlah Hadiah RM1,500 dimana seramai 66 orang layak memenangi hadiah berupa wang tunai atau topup

tamat pada 5 Ogos 2013 Jam 11.59 Malam

Sekian terima kasih

Tuesday, July 16, 2013

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com

Assallamualaikum


Tekan BANNER untuk join..^^

hai semua...jom join giveaway yang dianjurkan oleh Cik Nisa Kay...Nisa kay?jangan cakap tidak kenal yer...mesti semua kenalkan...so jom follow saya join segment ini...banyak hadiah menarik disediakan tau...rugi kalau tidak masuk..^^

CARA MENYERTAI 

*Buat entry yang bertajuk : I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com
*Tepek banner pink di atas. Tak kisah lah nak tepek besar-besar atau kecik-kecik. Asal nampak.
*Follow dan like semua sponsor hadiah giveaway. KLIK SINI : Senarai Hadiah GIVEAWAY
*Back link ke entry ini semula. Atau dalam erti kata lain letak je link entry giveaway ni dalam entry.
*Submit link entry anda di ruangan komen

Tarikh tutup penyertaan : 21 JULAI 2013, 8.00pm

Sekian Terima Kasih

Sunday, July 14, 2013

"Segmen Pencarian Bloglist Mieya Atiera"


kali ini Mieya nak anjurkan segmen pencarian bloglist bagi menggantikan bloglist yang lama.

Tujuan utama Mieya mewujudkan bloglist baru ini sebagai peluang kepada blogger lain untuk berkenal-kenalan, mengeratkan ikatan silaturrahim, meningkatkan kadar trafik blog, dan memudahkan urusan Mieya untuk berblogwalking serta membalas komen di blog kalian.

Untuk pengetahuan, bloglist ini akan kekal dari bulan Julai sehingga lah ke bulan Disember 2013. Tempoh sepanjang lima bulan lebih. Lama tu!


Antara syarat-syarat penyertaan :
1. Anda mestilah merupakan Follower blog Mieya.
2. Buat satu entri bertajuk "Segmen Pencarian Bloglist Mieya Atiera"
3. Copy coding yang disediakan di bawah.
4. Klik iklan di blog Mieya sebagai dana tambahan nak buat giveaway nanti. (tiada paksaan)
5. Dah siap? Hantar link url korang di ruangan komen entri ini.

Jadi, meh lah join bloglist di blog Mieya. Tak rugi pon sebab Mieya akan pilih :

  • 10 blogger bertuah untuk menerima topup RM5. (pemilihan dibuat menggunakan khidmat random.org)

Tamat Penyertaan pada : 31 July 2013 (Jam 12 A.M.)

Thursday, July 11, 2013

‘Giveaway Ramadhan by JiwarOsak‘


Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh
AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | MahaMahu | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan

hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..
Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz

Tony Moly Tony Tint

Assallamualaikum


HAi semua...entry shaila kali ini adalah tentang Tony Moly Tony Tint..shaila pakai yang belah kanan seperti gambar dibawah...shaila pakai cherry pink..shaila suke pakai benda ini sebab tahan lama even lepas makan pun color dia still ada...so xyah pas makan nak lipstik balik...selalu sebelum pakai tony ini,shaila pakai lipice jenama maybelline..baru shaila pakai tony..Untuk tony tint ini...shaila bagi 4/5..^^


Liptint Obuse mudah diserap,tahan lama dan membuatkan bibir tidak nampak pucat. Liptint Obuse adalah water based,so tidak seperti lipstick atau lipgloss yang bertekstur berat.

Kelebihan Liptint Obuse :
~ Warna Alami dengan pemakaian secukupnya
~Liptint tidak membuat bibir kering kerana mengandungi jojoba oil dan stiva ekstrak
~ Diperkaya dengan Vitamin E
~ Kalau pakai lip tint, bibir jadi berwarna tapi tidak terasa berat seperti memakai lipstick, lebih ringan dan tampak alami
~ OBUSE TINT yang bagus juga jauh lebih tahan lama daripada lipstik. Warnanya tidak akan hilang walaupun dipakai saat makan dan minum.
~ Dengan pemakaian teratur boleh membuat bibir berwarna pink alami.
~ Packing yang kecil sehingga mudah dibawa kemana-mana
~ Pemakaian yang lama hingga 1-2 bulan

Tips Pemakaian :
~ Setelah mengaplikasikan Liptint dalam bentuk dot-dot 2-3 dot,segera ratakan,jangan ditinggal dalam waktu lama karena cepat kering dan susah hilangnya
~ Pastikan saat meratakannya benar-benar merata kalau tidak akan terlihat tidak natural.

16 sebab mengapa anda harus membuang lipstick anda dan menggantikan dengan Lip Tint!!!

1. Mudah disapu - hanya dot-dot kan dibibir dan ratakannya menggunakan bibir untuk hasil natural
2. Tidak melekit - kelihatan natural selepas disapu
3. Soft Look- nampak lembut dan sebati kerana ia cepat meresap ke kulit.
4. Terasa Ringan- struktur yang ringan membuatkan anda selesa melakukan apa jua aktiviti.
5. Hanya Sapu Sedikit Saja kerana warnanya yang pekat
6. Boleh diguna sebagai blush on,oles kat pipi & ratakan
7. Express (10saat)- hanya 10 saat saja kerana letak beberapa dot dan sapu saje
8. Pink Semulajadi- nampak seolah olah memang berseri dari dalam!
9. Jenis cecair - sangat selesa memakainya
10. Warna Pink Yang Segar- tiada lagi kepucatan
11. Mudah Dibawa
12. Tahan Lama
13. Kelihatan Anggun
14. Harga Berpatutan
15. Cute Packaging
16. Bibir Persis Pelakon KOREA

Sekian Terima Kasih

“Konvensyen Usahawan Muslim”

Assallamualaikum


Jika berminat,sila tekan BANNER diatas untuk maklumat terperinci.

Konvensyen Usahawan Muslim adalah sebuah konvensyen yang menghimpunkan usahawan-usahawan tempatan, yang dikenali sebagai status jutawan untuk berada dalam satu pentas.Bagi semuaa yang berminat untuk menyertai Konvensyen Usahawan Muslim pada 7 September 2013 ini, sila daftarkan diri korang sekaranggg! :) Banyakkkk tips, perkongsian ilmu dan bagaimana mahu menjadi seorang usahawan berjaya yang korang bakal dapat melalui perkongsian ilmu bersama para panel terpilih dan beberapa lagi usahawan berjaya yang akan bersama-sama memberikan ilmu, motivasi dan tips kejayaan mereka.

Dalam kehidupan yang semakin mencabar ni, ramai yang cuba mencari peluang untuk Pendapatan Sampingan di samping Kerjaya Sepenuh Masa yang sedia ada. Pendapatan Sampingan samada dengan memulakan Perniagaan kecil dan menjadi USAHAWAN atau sekadar kerjaya sampingan, Pendapatan Tambahan memang amat membantu dalam kehidupan seharian. Tapi, berhati-hatilah dalam memilih jalan Pendapatan Sampingan ini kerana kemungkinan untuk di TIPU amatlah mudah.Oleh itu pemilihan untuk Pendapatan Sampingan anda perlu BIJAK kerana tujuan utama adalah untuk ANDA mendapat PENDAPATAN.

Sekian Terima Kasih

Tuesday, July 9, 2013

Giveaway 10K Followers Mialiana.com


Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add  Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :
❤ Kerinchi MyKeledek | Fanpage
❤ Alycia | Fanpage
❤ Aida Hanafiah
❤ Amir Rofie | Google+
❤ Chekgu Skolah | Fanpage
❤ Anastasyea | Google+
❤ Sha Dhira | Fanpage
❤ Rafina Mimi | Fanpage
❤ Paly | Fanpage
❤ Dayang Deno | Fanpage
❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage
❤ Ieta | Fanpage
❤ Deq'Nyss | Google+
❤ Keyme Keymo | Google+
❤ Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :
❤ 1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
❤ 1 x Glutaking bernilai RM 150
❤ 1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
❤ 1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
❤ 1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
❤ 3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
❤ 1 x Teddy Bear bernilai RM 100
❤ 2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
❤ 1 x Wang Tunai RM 50
❤ 1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
❤ 1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
❤ 1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
❤ 3 x Doodle bernilai RM 10
❤ 2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
❤ 9 x Topup bernilai RM 10
❤ 4 x hadiah misteri bernilai RM50.00

 jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

GA Ramadhan Raya by Emas Putih


Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)


Fungsi & Kebaikan Bedak TANAKA

Assallamualaikum



Hai semua...okay hari ini shaila hendak review pasal Bedak Tanaka..Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik. Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh..Bedak ini Shaila dapat free gift semasa beli Adha skin care...Shaila dah cuba bedak ini...bedak ini memang best...bila pakai terasa sejuk sahaja muka..dan muka menjadi segar...untuk kelihatan putih dan sebagainya shaila belum nampak lagi...sebab baru pakai...tetapi bila lihat fungsi bedak ini...fuhhh mantap...bedak ini juga boleh buat macam foundation tau...caranya adalah basahkan span then dap..dap...dap...pada muka...shaila sudah cuba...memang tahan minyak...tapi tahap UV dia shaila tidak pasti berapa...tetapi shaila kurang gemar bau dia...maybe shaila kena cuba haruman lain..kerana dia mempunyai 4 haruman..untuk bedak ini shaila boleh bagi markah 3/5.Harga bedak ini adalah RM20.00..

101 fungsi dan kebaikan antaranya ialah

✔melicinkan kulit muka

✔memberi kesegaran pada kulit

✔mengurangkan kadar pengeluaran minyak/sebum pada kulit

✔menanggalkan sel kulit mati

✔ia membantu sejukkan kulit

✔membersih & menengang wajah

✔ Sesuai untuk kanak-kanak dan bayi 1thn lebih

✔ Sesuai untuk semua lapisan umur

✔ Menghilangkan ruam-ruam badan

✔ Boleh digunakan dimuka dan badan

✔ Menghilangkan gatal-gatal badan

✔ Mengecutkan jerawat

✔ Lembutkan kulit dan menghaluskan.

✔ Hilangkan jeragat

✔ Menyejukkan & mengurangkan minyak di kulit muka

✔ Pelindung cahaya matahari

✔ Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation


Bedak Tanaka mempunyai 4 jenis haruman :-

- rose(warna pink)

-jasmine(putih)

-krim(original)

-hijau(lemon)

P/S: Cara Guna...Untuk jadikan sebagai foundation cuma sapukan bedak TANAKA rata2 ke muka guna tangan atau span muka. ** Untuk jadikan sebagai bedak sejuk cuma basahkan tangan atau campurkan bedak TANAKA dgn air dan sapu kan ke muka. Lps 30 min boleh cuci atau nk pakai sepanjang mlm pun blh…blh cakap2 time sapu..muka x kedut mcm pakai masker.. ** Boleh pakai waktu siang sebagai foundation atau waktu malam sebagai bedak sejuk. ** Boleh digunakan untuk semua jenis kulit berjerawat, sensitif, normal dan sebagainya. ** Sesuai untuk lelaki dan wanita…dewasa dan kanak-kanak.

Awards & Certificate Bedak Tanaka Myanmar ShwePyiNann
- ISO 9001:2008
- 2008 Global Excelleence Awards
- 2009 People's Choice Awards
- Bureau of Food & Drugs - Kementerian Kesihatan Philippines
- HALAL Myanmar
- FDA ( Thailand )
- Test Report PSB Singapore
- Approved Kementerian Kesihatan Myanmar
- Certificate of State Registration in Russia

Sekian terima Kasih

Monday, July 8, 2013

Sukaneka Afiq Ilman

Assallamualaikum

Pada hari ahad pula adalah sukaneka anak buah shaila Afiq Ilman...diatas adalah antra barisan kanak-kanak tadika yang berumur 4 hingga 5 tahun..anak buah shaila berumur 5 tahun.Mereka mengenakan T-Shirt sukan berwarna Pink Biru...shaila berkenan sungguh dengan warna sukan budak-budak ini..^^

Inilah anak buah kesayangan shaila...Afiq Ilman

ini merupkan salah satu acara yang anak buah shaila masuk...iaitu susun menara...mesti korang pun pernah main permainan inikan?hahaha...shaila?of course lar pernah...antara permainan fav shaila time sekolah...

Afiq bersama salah sorang kawan rapat di tadika..

Ini pula adalah acara special...acara ini mengkehendaki anak menyuap ibunya makan nasi lemak...hahaha...lawak gile kakak saudara shaila...sampai tidak tertelan dia...tapi acara ini sweet sangat..^^

Jeng..jeng...jeng...anak buah shaila menang dapat dua sahaja medal...tapi okaylah...atleast menang juga...actually yang seronoknya bukan apa...kelakar melihat budak-budak ini bersukan...ada yang bersemangat...ada yang blur...ada yang asyik tengok parents jer...tidak kurang ada yang muka masam sahaja...tetapi telatah mereka memang menghiburkan..^^

Sekian Terima Kasih

Sunday, July 7, 2013

Majlis Cukur Jambul Afia

Assallamualaikum

Pada hari sabtu yang lepas, majlis cukur jambul anak buah shaila telah berlangsung dirumah mak cik shaila..Alhamdulillah majlis itu berlansung tanpa sebarang masaalah..

Ini adalah pelamin untuk majlis cukur jambul itu

Ini pula adalah antara decorasi yang digunakan pada pelamin..

Inilah anak buah shaila...nama anak buah shaila adalah..Nur Afia Hazrieda..Afia merupakan anugerah dari Allah.Kelahiran Afia memberi seribu rahmat buat abang dan kakak saudara shaila..

Inilah kakak saudara shaila..ibu kepada Afia.

Antara barisan rakan-rakan marhaban mak cik shaila...Marhaban ini juga diketuai oleh Mak cik Shaila sendiri..

Okay...inilah kakak-kakak saudara shaila yang comel...tapi maaf not available lagi...semua sudah berkahwin...huhuhu

shaila dengan anak buah kesanyang shaila...Aleesyah dan juga baby Afia yang comel...^^

Sekian Terima Kasih

Wednesday, July 3, 2013

Repost-'Simple Giveaway By Anis & Intan'

 
SILA TEKAN BANNER UNTUK JOIN

assalamualaikum rakan blogger semua !! pada malam yg bertarikh 2 Julai 2013 ... anis dan partner anis intan
nak melancarkan first giveaway kami ! anis memang dah lama merancang nak buat giveaway ni...sekarang baru termakbul :P hehe.kebanyakan hadiah adalah topap ! so jimat duit korang nak beli topap kan ? :P jom tengok syarat syarat yg sangat senang :
  • follow blog anis dan intan (akan dicek)
  • follow twitter anis dan intan (tak wajib)
  • wajib follow semua syarat di bawah.
  • buat entry bertajuk 'Simple Giveaway By Anis & Intan'
  • tampal banner comel diatas ni dan backlinkkan ke entry ini.
  • tag sekurang kurangnya 2 orang rakan .*pastikan mereka tau
  • letak entry GA korang di entry ini SAHAJA. tempat lain tak dilayan.
Follow Blog Sponsor:
Add Facebook
Click Iklan *tolong jujur . Anis tak tau, tapi Allah tahu .



SENARAI HADIAH


pemenang akan dipilih berdasarkan random.org

  • topap rm5x2 - farah
  • topap rm3x1 - intan
  • doodle x1 - arni
  • topap rm5x2 - ain sahara
  • topap rm5x2 mieza suhaini
  • topap rm5x2 - shaila
jom lah support first giveaway ni !!  

Ya Latif - Hafiz Hamidun

Assallamulaikum

Jom  sama-sama kita amalkan berzikir Ya Latif..Selain itu,disebalik zikir ini,banyak kelebihan yang tersembunyi jika kita mengamalkan...^^


Ya lati fu ya ka fi
Ya hafi zu ya sya fi
Ya lati fu ya ka fi
Ya hafi zu ya sya fi

Ya lati fu ya ka fi
Ya hafi zu ya sya fi

Ya lati fu ya ka fi
Ya hafi zu ya sya fi

Ya lati fu ya ka fi
Ya hafi zu ya sya fi

Ya lati fu ya ka fi
Ya hafi zu ya sya fi

Ooohh.. ooohh.. ooohh.. ooohh..
Ooohh.. ooohh..

Ya lati fu ya ka fi
Ya hafi zu ya sya fi

Ya lati fu ya ka fi
Ya hafi zu ya sya fi

Ooohh.. ooohh.. ooohh.. ooohh..
Ya latif..

Kelebihan Zikir Ya Latiff

****Zikir Ya Latiff khasiat yang menjadi rahsia Allah. kalau nak bongkarkan rahsia ni, kenalah amalkan.. 

Antaranya adalah:
  • Berkesan membentuk peribadi anak-anak dan menangani kerenah anak untukmengurangkan masalah kedegilan dan panas baran anak dan juga supaya anakmudah menerima pelajaran apa yang diajar oleh gurunya .
  • Bagi yang ingin mendapatkan kemurahan rezeki, mendapatkan pekerjaan, kenaikan pangkat dan melariskan perniagaan atau menghadapi peperiksaan atau temuduga… Perbanyakkan Membaca Zikir Ya Latiff dan surah as-Syura ayat 19 ( seperti di atas) sambil berniat apa yang di hajati.. Insya Allah mudahan berjaya
  • Juga dikatakan dengan izin Allah perbanyakkan membaca Zikir Ya Latiffsebagai penawar perbagai penyakit atau terkena sihir …
  • Ketika ribut petir maka eloklah di perbanyakkan membaca zikir Ya Latiff ni ,InsyaAllah akan redalah ribut petir...
  • Bagi yang menghadapi musibah atau bencana elok perbanyakkan membaca zikir Ya Latiff untuk kuatkan semangat dan ketabahan hati menghadapi segala ujian..
  • Sebagai Suami/ isteri atau yang masih bujang ( ingin mendekatkan jodoh) ,Perbanyakkan Membaca Zikir Ya Latiff sambil berniat di dalam hati melembutkan hati diri sendiri, melembutkan hati pasangan Suami / isteri atau pasangan kekasih, Meredakan ketegangan rumah tangga, meredakan sifat marah, mengelak perceraian dan melembutkan hati musuh..
Sekian..Terima kasih


Monday, July 1, 2013

Floria Putrajaya 2013

Assallamualaikum


Pada hari ahad yang lepas,saya dan family pergi Floria Putrajaya 2013. Saya pergi pun time tue dah petang dalam pukul 4 kot sampai...parking memang susah cari..Jauh juagalah berjalan sdari parking ke Floria...tapi saya tidk stay sampai malam pun...sebab hendak keje lagi..takut penat...ini pun still rasa penat lagi..Dan semalam juga merupakan hari penutupan untuk  Floria Putrajaya 2013.



Saya berkenan betul dengan rekaan rumah ini,memang cantik...sejuk saje mata memandang..


ini pula dalah ci=ontoh hiasan yang menggunakan bunga orkid sebagai hiasan...so bolehlah buat dirumah...^^


Ini adalah antara bunga orkid yang menjadi tarikkan pengunjung..memang cantik...tapi harga dia...alamak...xmampu...dapatlah baju kurung moden sepasang...hahaha...hanya mapu melihat  sahaja...^^


Art form diatas dubuat menggunakan pasu-pasu kecil...unikkkan...memang kreatif diorang ini..


Aunty dan uncle kepenatan berjalan...memang besar tempat ini..lenguh jugalah berjalan...tapi puas hati...sebab dapat lihat perbagai jenis bunga orkid yang ada disana...


Basikal ini merupkan salah satu hiasan yang menarik perhatian saya...comelkan...^^


Hahaha...muke eksyen abah saya...real x berlakon...^^


Gadis bunga...cewah...hahaha


 Diatas itu pulak saya bergambar di tugu untuk mengingati jasa pahlawan yang gugur..^^


ini adalah antara rekaan landscape...cantikkan...


Saya suka giler bunga orkid ini...sagat-sangat cantik..!!


saya beli bunga matahari...sebab memang dah lama saya mencari bunga matahari...akhirnya jumpa jugak...suke..^^


Pemandangan senja di Putrajaya...Keindahahan Alam Ciptaan Allah..

Sekian Terima Kasih

INFO TERKINI