HELLO, WELCOME TO WWW.SHAZILLAHSANI.COM. SEARCH ABOUT ANY TOPIC HERE

Matchmaking Masterclass by Lunch Actually - Mudahnya Mencari Jodoh

Asssallammualaikum💕

Hai semua,hari ini jom kita berbicara tentang jodoh. Jodoh datang dalam pelbagai cara. Ada jodoh yang datang sendiri dan ada juga yang kita perlu cari. Pasti ada sesetengah daripada yang masih belum mendapat jodoh berasa runsingkan. Untuk mencari jodoh perlu ada skills bukan main redah sahaja. Terdapat banyak cara yang boleh kita gunakan untuk mendapatkan skills dalam menjodohkan orang. Sekarang tidak perlu khuatir lagi kerana Matchmaking Masterclass by Lunch Actually dapat membantu anda


Matchmaking Masterclass by Lunch Actually. Merupakan kelas dimana tenaga pengajarnya adalah Puan Violet Lim, Ketua Pegawai Eksekutif dan juga co-founder Kumpulan Lunch Actually yang diasaskan pada tahun 2004.


Sesi disampaikan oleh Ms Violet Lim, Ketua Pegawai Eksekutif dan juga co-founder Kumpulan Lunch Actually. Beliau merupakan 'certified matchmaker' yang ditauliahkan oleh Matchmaking Institute New York. Mengasaskan Lunch Actually pada tahun 2004, kini merupakan syarikat terbesar nombor 1 di Asia yang telah membantu menguruskan lebih 90,000 temujanji dengan 85% kejayaan mempertemukan jodoh di seluruh asia.

Ms Violet Lim mengasaskan Lunch Actually Academy untuk membantu 'singles' bertemu jodoh melalui teknik 'coaching' yang profesional. Menerbitkan buku bestselling ‘Lessons from 15,000 First Dates' pada 2010, juga dianugerahkan The Most Insightful Blog di Singapore Blog Awards 2010 untuk personal blog ‘Diary of a Modern-Day Matchmaker’ (www.violetlim.com) yang menarik ribuan pembaca tentang pandangan temujanji dan perhubungan jangka panjang.

7 Tips Terbaik Cara Jodohkan Orang dari Lunch Actually

1. Minta Izin

Sebelum korang nak bawa member pegi jumpa yang mungkin bakal pasangan dia tu, paling-paling bagitau la dia, mintak kebenaran bagitahu tujuan korang. Ye la, tak semua orang okay dengan cara kita. Mungkin la dia memang tak bersedia nak ada pasangan lagi ke kan.


2. Kita Bukan Tuhan

Maksudnya, kita ni boleh ramalkan dan cuba jodohkan, tapi tak semestinya mereka tu serasi. Kadang-kadang kita rasa kawan yang sesama main game akan lebih serasi, padahal deorang taknak pasangan main game jugak.


3. Perbaiki Skil Matchmaking Anda

Seseorang matchmaker yang baik adalah mereka yang mengambil masa untuk mengenali skil dan kata hati mereka. Mereka perlu sensitif dan ada pandangan dari pelbagai aspek dan perspektif.

4. Belajar Apa Yang Mereka Mahu, Tahu Apa Yang Mereka Perlu

Matchmaker patut mengambil masa untuk lebih mengenali orang yang mereka nak jodohkan tu sebab nak jodohkan orang ada banyak faktor kita kena tahu. Contoh: hobi, hubungan lalu, kepercayaan mereka, dan banyak lagi.

5. Memberi Kasih-Sayang Memang Sukar

Belajar untuk cakap secara lembut dan memujuk. Setengah orang, nak calon pasangan dia tinggi la, kurus la, pandai la tapi itu semua bukan faktor untuk hubungan yang berjaya dan bermakna. Jadi tugas kita kena nasihat mereka.

6. Memahami Halangan

Tak mudah untuk seseorang bukak cerita mengenai kehidupan peribadi dia, tapi itu salah satu tugas sebagai matchmaker. Korang perlu tahu, kenapa mereka macam tu, dan apa halangan yang mereka hadapi contoh macam tak yakin atau fobia dengan pengalaman lalu.

7. Paling Penting, Jadi Non-Judgemental

Point paling penting sekali jangan senang-senang kita nilai seseorang tu dari perangai dia bila 1-2 kali jumpa. Kita kena kenal pasti cara dia dengan pelbagai faktor. Kotla dia bad mood ke apa semua tu mempengaruhi rasa mereka.

Sebagai matchmaker, kita kenalah jadi pendengar yang baik, tanpa mengadili masalah mereka, dan pada waktu yang sama jangan mudah milai seseorang. Untuk mengetahui lebih lanjut boleh hubungi mereka seperti alamat tertera dibawah ini.

Lunch Actually
Alamat: Suite A-29-10, Level 29,
Menara UOA Bangsar, Jalan Bangsar Utama, 
Bangsar 59000, Kuala Lumpur
Contact: +603 2282 8310
Email: klcupids@lunchactually.com

Terima Kasih

Credit to :

25th anniversary SHRDC

Assalamualaikum 💕


Hai semua, shailla kembali lagi. Kali ini Shailla ingin cerita tentang majlis sempena sambutan 25th anniversary SHRDC. Majlis ini berlangsung di Laman Kayangan Seksyen 7 Shah Alam. Majlis sambutan 25 Tahun Shrdc bermula pada pukul 6.00 petang dan berakhir pada 10 malam. 


Ini adalah keadaan didalam dewan Laman Kayangan. Susun atur meja dan kerusi kemas tetapi kurang menyerlah, jadi team Shrdc akan jadikan ia kelihatan lebih menyerlah dan menarik dengan dekorasi tambahan dari kami sediakan. Terdapat persembahan khas daripada beberapa staff shrdc secara life band. Sungguh berbakat rupanya staff Shrdc ini. 



Ini antara dekorasi tambahan khas daripada team Shrdc. Macamana kreatif tak.. haaa ini baru permulaan, kita lihat hasilnya malam nanti. Lebih kurang sebulan juga team Shrdc berkerja keras untuk persedian 25th anniversary SHRDC. Tema untuk sambutan 25 Tahun Shrdc adalah filem dimana tetamu yang datang perlu memakai pakaian glam and glitter . Memang para tetamu yang datang malam itu semuanya berpakaian mengikut tema. Tetamu juga akan melalui red carpet yang telah disediakan oleh pihak Laman Kayangan.  


Tara... macamana? nampak meriah tak hasil kerja team Shrdc. Walaupun Shailla tidak selalu dapat menolong mereka ketika membuat persiapan untuk 25th anniversary SHRDC, tetapi Shailla nampak kesungguhan dan ketabahan team Shrdc berusaha bagi merealisasikan majlis ini agar nampak meriah dan grand. Bukan mudah sebenarnya untuk merancang sesuatu majlis gilang gemilangan ini, tambah melibatkan banyak pihak yang mempunyai citarasa rasa dan juga idea yang berbeza, ada sahaja perubahan berlaku pada masa terdekat. Tetapi itu semua bukanlah menjadi penghalang kerana kami dibawah satu bumbung, bersatubteguh bercerai roboh. Akhirnya semuanya berjalan semourna sempurna seperti yang telah dirancang. Dibawah Shailla kongsikan beberapa gambar yang sempat shailla ambil ketika majlis ini berlangsung.  








Ini merupakan team operation bagi department Shailla. Mereka ini semuanya sangat supportive walaupun kadang-kadang timbul rasa tidak puas hati antara team kami tetapi tetap juga bersatu untuk membentuk team yang kuat untuk syarikat.

Make up service 



Kalau bab make up ini Shailla memang tidak pakar takut dari neutral beauty jadi badut sarkas pula. Perlu ke make up ini? sebenarnya shailla memang suka orang make upkan tambahan pula pada malam itu task shailla adalah menjadi dukang girl yang oerlu stay atas stage untuk memegang dukang bagi penyampaian sijil dan cenderahati. Untuk majlis kali ini, make up shailla adalah hasil kerja rakan sekerja Shailla iaitu Cik Sofea.. cik lagi yea... ehhhh terpromote lak... hahaha.. hasil daripada komen rakan-rakan shailla, ramai mengatakan hasil make up nampak neutral dan juga soft sahaja.  Yang paling penting adalah hakak suka hasil make up kamu dik non kerana membuat diriku lebih confident berhadapan dengan tetamu. Nanti bolehlah make upkan akak lagi..hahaha. Jom layan beberapa keping gambar hasil kerja daripada adik manis ini. 




Apa motif tempek gambar berlima ini? sebenarnya Shailla hanya nak tunjuk gadis belah kanan itulah yang make up Shailla ketika event ini. Mesti korang pelikkan awat dia tutup mulut?? sebenarnya dia lupa pakai gigi palsu... kahkahkah... takdelah gurau sahaja.. okay sampai disini sahaja entry Shailla untuk kali ini. Pada yang ingin mencuba perkhidmatan make up daripada adik manis ini, boleh klik sahaja link instgaram dibawah ini dan untuk mengetahui lebih lanjut tentang pakej-pakej yang ditawar boleh DM beliau. 


Sekian Terima Kasih. 


RELATED POST