SEARCH ABOUT ANY TOPIC HERE

Product Review | Minyak BeBe Anugerah

Assallammualaikum


Sesiapa yang mempunyai anak kecil mesti selalu menghadapi masaalah bayi kembung perut. Shaila juga turut menghadapi masaalah yang dimana anak shaila juga kerap kena kembung perut disebabkan oleh makan makanan yang berangin. Selain itu, jika badan terdedah dengan aircond tanpa selimut juga boleh mengundang masaalah kembung perut. Korang pernah dengar kalau baju bayi kita biarkan lembap seharian juga boleh mendatangkan masaallah kembung perut? tapi itu yang mama shaila sering persoalkan jika anak shaila kena kembung perut.Bila perut kembung, bayi pasti akan meragam sahaja, ini boleh mengundang kerisauan di hati seorang ibu bila ank asyik menagis. Jadi jalan penyelesaiannya adalah minyak angin. Minyak angin memang sesuai untuk atasi masaalah kembung perut pada bayi tetapi bukan semua minyak angin sesuai untuk kulit anak kita. Jadi sebelum beli, pastikan lihat dahulu arahan dan kandungan minyak angin itu.


Sewaktu shaila tunggu hari untuk melahirkan Areez, memang shaila  ada buat research mengenai set pantang dari Anugerah termasuklah minyak BeBe Anugerah ini, bila baca kandungan dan kelebihan minyak BeBe Anugerah ini, memang rasa tertarik tetapi pada masa itu produk ini susah untuk cari, kalau online pun kebanyakkanya sudah habis dijual jadi shaila membatalkan niat untuk beli set pantang dari Anugerah ini. Alhamdulillah, shaila dapat juga mencuba salah satu produk dari Anugerah iaitu minyak BeBe Anugerah ini.


Apa yang menarik tentang minyak BeBe Anugerah ini adalah minyak ini berbau wangi. Bau minyak BeBe Anugerah ini sangat lembut pada masa yang sama buat kita rasa tenang. Pertama kali shaila bau minyak ini, shaila sudah jatuh cinta. Minyak BeBe Anugerah ini mengandungi herba-herba tradisional seperti minyak kayu putih, serai, pudina, lengkuas dan limau purut. Kelebihan minyak ini adalah untuk menghangatkan tubuh bayi. Selain itu, minyak BeBe Anugerah turut melembap dan melembutkan kulit bayi kita. Minyak BeBe Anugerah ini juga dapat menghindarkan bayi daripada kesejukkan, kembung perut, angin pasang dan sawan angin.


Shaila telah menggunakan minyak BeBe Anugerah ini hampir sebulan juga, alhamdulillah minyak ini serasi sangat dengan anak shaila. Masaallah kembung perut yang selalu anak shaila hadapi dapat diatasi. Selain mudah digunakan, minyak ini tidak berat dan jika jatuh tidak risau botol akan pecah.Walaupun hampir sebulan guna, masih banyak lagi baki minyak ini. Minyak ini juga cepat meresap dan tidak menyebabkan tangan kita berminyak ketika sapu pada perut bayi. Lebih istimewa dan menarik perhatian shaila adalah Minyak Telon Anugerah ini dibacakan dengan ayat-ayat suci al-Quran seperti Surah Al-Fatihah, Surah Al-Baqarah, Surah Al-Buruj, Surah Al-‘A’raf, Surah At-Tawbah, Surah Yunus, Surah An-Nahl, Surah Al-‘Isra’, Surah Ash-Shu’ara, Surah Fussilat, Surah Al-‘Ankabut dan Asmaul Husna. minyak BeBe Anugerah ini shaila bawa ke mana sahaja shaila pergi sama ada ke mall, bercuti dan beriadah. Harga ini minyak BeBe Anugerah (Minyak Telon) ini juga, mampu milik. Pasti anda akan berpuas  hati menggunakannya.

CARA GUNA MINYAK TELON ANUGERAH :

1- Hanya usapkan minyak pada tubuh bayi ketika perlu terutamanya selepas mandi.
2- Sapukan pada bahagian dada, perut, pinggang, punggung dan juga tapak kaki bayi.
3- Mudah-mudahan, bayi anda dapat menikmati susu yang diminum dan tidur nyenyak sepanjang malam.




Website Official:

Facebook Official:


Instagram: 


Alamat
ANUGERAH INTERNATIONAL SDN. BHD. (971560-V)
P.O Box 7319, Persiaran Dato Menteri
40000 Shah Alam, Selangor

NO. TELEFON

WAKTU OPERASI
Isnin - Jumaat
9.00AM - 6.00PM

Sekian Terima Kasih

Product Review | TAG La Alat Pengesan Barang Hilang

Assallammualaikum


Korang pernah tidak hadapi situasi dimana korang lupa letak barang-barang penting korang seperti kunci telefon passport dan lain-lain. Kali ini shaila hendak berkongsi satu alat yang boleh korang guna untuk mengesan barang yang hilang itu, bunyi macam menarik, tetapi bagaimana alat ini berfungsi untuk mengesan barang yang hilang itu?

Alat yang shaila maksudkan adalah TAG La. TAG La boleh digunakan untuk menjejaki barang yang hilang dengan menggunakan fungsi bluetooh. Untuk aktifkan TAG La, apa yang korang perlukan telefon dan juga app Troika Fing yang boleh di install di playstore atau App Store. Alat ini berharga RM59.90. Bukan sahaja warna kuning, tetapi TAG La juga mempunyai beberapa warna yang boleh korang pilih.


Video ini memang tidak bersuara atau more to silent video. Didalam video ini shaila kongsikan bagaimana cara untuk menggunakan alat ini. Jon kita lihat bagaimana untuk menggunakan alat ini adalah :





Apa yang perlu korang buat adalah pertama sekali, Install dahulu app Troika Find ini di Playsore atau App Store dicdalam telefon masing-masing okay.


Kemudian apabila sudah siap install, barulah  buka Troika Find ini untul explore lebih lagi tentang app ini di telefon masing-masing. Kemudian, pastikan blootooth anda hidup untuk sambungkan app ini dengan TAG La. Sambungkan bluetooth device anda dengan kod MLE-15.





Kemudian masuk ke dalam app Troika Find, tekan butang search. Beberapa saat kemudian akan muncul device kod MLE-15, korang tekan butang connect. Apabila device telah bertukar ke status Alert, bermakna alat ini sudah berfungsi untuk digunakan. Korang boleh letak TAG La bersama dengan barang yang mudah hilang seperti kunci, telefon dan lain-lain. Jika hendak lebih faham, korang boleh rujuk video yang shaila serta di atas.




Kelebihan alat TAG LA ini :


Apabila barang korang hilang, korang boleh tekan alert pada App Troika Find. Pada jarak lebih kurang 75 kaki, korang masih boleh mendengar bunyi alarm pada alat TAG La ini.

Alat ini juga boleh kesan lokasi terakhir anda meletakkan barang yang diletakkan bersama alat TAG La ini.

Di dalam App Troika Find ini juga disediakan camera yang digunakan untuk mengambil gambar selfie bersama rakan dan juga family.



Okay, ini sahaja review shaila tentang TAG La, Jika berminat boleh beli di laman web dengan menggunakan code "shazillahsani" untuk korang dapat cash rebate dari pihat TAG La.


Laman Web : http://tagla.com.my/


Sekian Terima Kasih.

Event Review | Photoshoot Hari Raya bersama Kbba di Matic

Assallammualaikum


Hai semua, kali ini shaila ingin berkongsi tentang aktiviti yang telah dijalankan oleh Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA) pada sabtu lepas. Pada sabtu lepas, kami telah beramai-ramai ke Pusat Pelancongan Malaysia (Matic) untuk mengambil gambar raya. Ini merupakan pengalaman pertama shaila ambil gambar bersama dengan ahli-ahli KBBA. Perasaan semasa itu memang teruja.



Pada hari itu, makan tengahari kami telah ditaja oleh Cafe Cerita Kambing. Cafe ini menghidangkan kambing sebagai bahan utamanya yang di hidangkan bersama beriani dan juga di jadikan kambing bakar. Pemilik Cafe Cerita Kambing ini adalah Chef Zakaria dan Nor Aziah Md Dahari yang mewarisi resipi turun temurun daripada keluarganya dan masih mengekalkannya sehingga ke hari ini menyebabkan nasi beriani resipi istimewa dari Endau, Johor itu hanya memilih ramuan berkualiti dan menggunakan keenakan beras basmathi. Pada hari itu ada dua jenis lauk disediakan iaitu kambing dan juga ayam. Rasa dia memang sedap dan lazat.


Untuk make shaila kali ini adalah hasil tangan dari Mua Raihana, orang dia memang lembut sebab itu juga make shaila nampak lembut gitu cewahhhh. Sebenarnya bukan mudah untuk make up shaila ini, mana tidaknya, anak shaila asyik kacau dan merayap sana sini kacau orang buat kerja, beberapa kali jugalah kena berhenti make up seketika untuk ambik budak kecik itu dari merayap dan mengacau orang lain. Walaupun begitu, lihatlah hasil make tangan orang yang memang pakar dalam dunia make up, walaupun kerja terganggu tetapi hasil make up masih nampak cantik, kemas, dan tahan lama walaupun bergambar dibawah cahaya matahari. Shaila sangat sangat berpuas hati dengan hasil tangan awak Raihana.


Okay, inilah tuan punya badan iaitu Mua Raihana. Ini sahaja gambar kami berdua sebab Mua Raihana balik awal hari itu, tidak sempat hendak bergambar banyak. Jadi kepada sesiapa yang hendak booking make up dengan beliau boleh cari beliau di : 

No Telefon : 012-2763200




Bila sudah cantik dengan make up dan juga busana yang disediakan, apa lagi tunggu! jom kita beraksi. Serius shaila cakap, cantik-cantik semua blogger dari KBBA apabila sudah di make up oleh mua-mua ini. Pada hari itu pelbagai gaya yang kami buat tetapi bahagian individu susah sikit sebab kena pose sorang. Bukan sebab apa, dahlah tiada skill, rasa macam kaku pun ada juga..hurmmm susah juga jadi model beberapa minit ini...hahahah


Dari make up,shawl, pakaian dan pin tudung semua ditaja oleh :

Props : @dalizgrafix
Pakaian lelaki : @emin_madrosa
Pakaian Wanita: @bhajudeea
Pin Hijab : @vonaish
Makanan: Cafe Cerita Kambing
MUA : @ritarahmanmua 
Artistic Team :
@zanazack
@put3ratnasari
@makeupbywinwin
@fetriany
@farizha_mua
@alkazamdacute
@makeup_mimiezoll
@raihana.basar
@iamizuansani
@aresue86
@syuhada_said
@wearemarymary
@makeup_byel
@_violetgrape
@farinabasneemakeup
@byfidaramli
@wanie_touch


Antara para blogger KBBA yang terlibat. Memang seronok dapat mengenali dan berganding dengan mereka. Pelbagai ragam dan aksi-aksi menarik yang dapat shaila lihat. Selain itu mereka sangat happy go lucky dan saling sokong antara satu sama lain. Semoga Kelab ini kekal kukuh dan berjaya mencapat matlamat. Selamat menyambut bulan puasa.

Sekian Terima Kasih





Event Review | Koleksi Lebaran 2016 dari The Labels Boutique and Cafe

Assallammualaikum 


Sabtu lepas, shaila berkesempatan untuk menghadiri satu majlis yang dianjurkan oleh pihak The Labels Boutique and Cafe. Majlis ini adalah untuk memperkenalkan The Labels Boutique and Cafe serta memperkenalkan koleksi pakaian untuk Lebaran 2016 kepada semua. Majlis ini  juga, bertujuan untuk mengumpul dana bagi Malaysia Life Line for Syria. Selepas daftar dan letak nama untuk pemenang bertuah (Lucky Draw), shaila terus ke tempatan duduk yang disediakan untuk mendengar ucapan perasmian dari pemilik The Labels Boutique and Cafe.


The Labels Boutique and Cafe ini dimiliki oleh seorang wanita jelita bernama Diyana Fadila. Semasa ucapan perasmian berjalan, Puan Diyana ada menceritakan serba sedikit sejarah The Labels Boutique and Cafe ini di tubuhkan. Menurut kata beliau, The Labels Boutique and Cafe telah ditubuhkan pada tahun 2011. Ia merupakan  plaform untuk butik tempatan dan jenama tempatan untuk berhimpun di bawah satu bumbung dalam talian di laman web rasmi mereka iaitu www.thelabels.net . Pada tahun 2012 , The Labels telah menebarkan sayapnya berkembang dengan melahirkan 'The Labels Bazaaar ' sebagai  plaform untuk  perniaga dalam talian yang berminat menjual barangan mereka kepada awam.

Peragaan Pakaian Muslimah Untuk Lebaran 2016



Korang sudah cari pakaian yang akan digayakan pada hari raya yang menjelang tidak lama lagi? Kalau belum, jom  shaila kongsikan dengan korang beberapa koleksi pakaian muslimah yang terdapat di The Labels Boutique and Cafe untuk dipakai pada hari lebaran ini.




Kalau kita lihat rekaan dia memang nampak ringkas tetapi ia sebenarnya nampak menarik. Selain itu, beberapa koleksi pakaian muslimah ini sesuai digayakan pada pagi hari raya. Bukan sahaja pada hari raya, malah sesuai untuk digayakan ketika menghadiri mana-mana majlis formal ataupun tidak formal.



Apa yang shaila lihat, Kebanyakkan pakaian muslimah disini sesuai digayakan oleh semua lapisan umur tidak kira usia. Warna dan corak pada rekaan pakaian muslimah ini memang cantik dan unik serta menaikkan lagi seri pada pemakai terutama ketika lebaran akan tiba ini.



Kepada yang berbadan gempal, jangan risau pakaian muslimah untuk anda juga tersedia disini. Lihat sahaja model diatas, sangat comel dan bergaya beliau memperagakan koleksi The Labels Boutique ini. Selain itu, The Labels Boutique ini ada menyediakan pakaian dari wanita kecil molek, wanita curvy, muslimah hijabista dan juga anak-anak kecil.
Tutorial Gaya Hijab



Ketika menghadiri majlis ini, shaila juga berpeluang melihat secara live tutorial gaya hijab yang dilakukan oleh seorang model jemputan. Disini pelbagai gaya hijab yang shaila pelajari. Gaya hijab yang diajar ini memang sesuai unti digayakan ketika hari biasa, untuk berkerja mahupun pada hari lebaran ini. 



Shaila sempat juga masuk ke dalam  The Labels Boutique and Cafe untuk melihat sendiri koleksi-koleksi pakaian, aksesori dan juga makanan yang terdapat disini. Kalau korang hendak tahu, The Labels Boutique and Cafe ini merupakan kedai pertama dibuka oleh pemilik butik dan kafe ini iaitu pada bulan April 2016 berkonsepkan butik & kafe. The Labels Boutique and Cafe ini merupakan plaform untuk para peniaga online atau vendor untuk mempamerkan dan menjual produk mereka disini. The Labels Boutique and Cafe bertempat di Tesco Mutiara Damansara.


Apa yang menarik tentang The Labels Boutique and Cafe ini adalah mempunyai 2 in 1 konsep , di mana ia beroperasi sebagai butik vendor yang menjual pelbagai pakaian RTW dan juga kafe yang menjual pelbagai makanan ringan . Kedai mempunyai sehingga 20 jenama fesyen tempatan dan antarabangsa dan 20 jenama makanan dalam jumlah dengan beberapa jenama selebriti tempatan termasuk Marini Naturale Magic oleh Nik Marini Kamil dan juga Naelofar Hijab oleh Noor Neelofa


Selain itu , keistimewaan The Labels Boutique and Cafe adalah mempunyai sebuah kafe yang menyajikan makanan ringan , pencuci mulut dan minuman yang menyegarkan di dalam ruang dalam dan luar The Labels Boutique and Cafe.


Shaila sempat juga bergambar bersama pemilik The Labels Boutique and Cafe iaitu Puan Diyana Liyana. Sangat teruja dapat bertemu dengan usahawa-usahawa yang dapat memiliki butik dan kafe sendiri pada usia muda. Semoga beliau menjadi inspirasi pada anak-anak muda yang bakal membuka butik dan kafe sendiri.


Fashion Vendors at The Labels B&C :-


• MariniNaturaleMagic by Nik Marini Kamil 
• Naelofar Hijab by Noor Neelofa
• EASTANA 
• ZOECOUTURE RTW 
• LOVEFATECLOTHING
• NIMANNI 
• CALIMILAN_EMPIRE
• KARYA WARISAN • FLORAEBYFISSA
• AIN AWEESH
• DJENGS ROOM
• YS LABEL 
• BATIK CHANDRAYANI DIAN QADIN 
• BYTASHAZ
• OMYRA 
• LAND OF HAIDI 
• SS BY NUR 
• HOUSE OF QARLYA
• SHAWLOCK 
• KOREANHEADBANDS
• TANOSHII


Food Vendors at The Labels B&C :- 

• SIMPLY FRESH 
• SASANEYA 
• SWEET KITCHEN
 • SHIREEN BAKES 
• LOKALNADE 
• SWEET LIME BAKERZ
 • CHEEZALEAINC 
• MOJAKO'S YOGURT
 • EATSY BITSY 
• DELISH DOTS 
 • MY HEALTHIER CHOICE 
• LUV LOVA 
• MUMMYGOJESBAKERY 
• WAWA TREATS 
• CINTA CHOCOLATIER 
• PICK N TREAT
 • INIKITA 
• POPS MALAYA 
• BABYBEATSBYJUSTLIXA 
• YELLOW BAKER


Pertubuhan Amal -Line Line Malaysia untuk Syria

The Label Boutique & Cafe juga telah berkerjasama  mengumpul dana untuk Malaysia Line Life untuk Syria dengan setiap 10 % daripada jumlah jualan dari vendor yang mengambil bahagian akan disumbangkan kepada organisasi yang bertanggungjawab untuk menyalurkan dana kepada Syria.



Kepada pihak The Label Boutique & Cafe, terima kasih kerana menjemput shaila hadir ke majlis ini. Untuk melihat lebih banyak lagi koleksi pakaian muslimah yang ada di The Label Boutique & Cafe, boleh terus pergi ke:

Laman Web

Instagram

Facebook

Twitter

Sekian Terima Kasih

Food Review | D'kayangan Grill BBQ Steamboat Buffet Ramadhan 2016

Assallammualaikum


Semalam shaila dan beberapa rakan blogger dari Kelab Ben Ashaari pergi food review di area Seksyen 13 Shah Alam. Lokasi food review kali ini adalah D'kayangan Grill  BBQ Steamboat. Walaupun  berkerja di Shah Alam hampir 3 tahun, tetapi tidak pernah perasan pula D'kayangan Grill & Barbeque Steamboat. Mungkin juga sebab kedudukanya dibawah apartment, itu yang tidak perasan.



Untuk sampai ke sini, shaila guna maps. Kalau dari Sungai Buloh adalah dalam 35 minit. Tempat ini agak selasa dan mempunyai banyak tempat duduk. Semasa shaila datang pada pukul 8 malam masih banyak lagi kekosongan tempat duduk tetapi makin lama orang semakin ramai datang dan kebanyakkan tempat duduk sudah menjadi penuh.  Restoran ini juga mempunyai ruang santai yang boleh menampung sehingga 500 orang dalam satu masa . Antara kemudian yang di sediakan disini adalah wash room, surau untuk lelaki dan perempuan dan tempat letak kereta yang luas dan banyak.


Ramadhan sudah hampir tiba, mungkin korang tercari-cari lokasi untuk berbuka puasa bersama keluargakan. Apa kata korang bawa keluarga ke sini kerana disini terdapat buffet Ramadhan yang menyediakan pelbagai menu istimewa pada bulan Ramadhan yang akan menjelang tidak lama lagi. D'kayangan Grill  BBQ Steamboat ini menyediakan makanan yang berkongsepkan 3 dalam 1 iaitu Grill + stimbot + BBq secara buffet. Tengok sahaja kambing panggang yang sedang tergolek disalai diatas sana, rasa dia memang sedap dan tidak berbau. Kambing panggang ini merupakan salah satu menu istimewa yang disediakan disini setiap hari semasa bulan ramadhan.


Jom kita lihat aneka makanan yang tersedia disini. Terdapat pelbagai aneka makanan laut yang segar-segar ada disini seperti udang, ketam, kupang, kepah, kerang, sotong, isi ikan, bamboo lala dan lain-lain lagi
.



Haaaaa....untuk cucuk-cucuk di atas adalah untuk skewer. Terdapat banyak pilih tersedia untuk pilihan pengunjung disini seperti Ayam Skewer Berrempah, Ayam Skewer Kunyit, Ayam Skewer Cilantro, Daging Skewer Hitam Manis, Sotong Skewer Pedas Cilantro, Sotong Skewer Berempah, Ikan Dory Skewer Berempah, Udang Skewer Cilantro Pepper, Kambing Skewer Hitam Manis, Otak-otak dan Pari Assam Nyoya.



Turut disediakan disini juga adalah pelbagai aneka bebola, sayur-sayuran dan segar-segar bagi pengemar sayur dan juga aneka mee yang pelbagai jenis dan rasa. Kalau budak-budak ini mesti suka mee maggie yang pelbagai ini.



Pencuci mulut juga turut disajikan disini seperti Breads dan Butter pudding With Vanilla Sauce. Kek dan juga pelbagai jenis aneka buah-buahan turut disediakan disini.


Untuk stimbot, terdapat dua pilihan kuah untuk kita pilih iaitu sama ada kita hendak kuah sup ayam mahupun tom yam. Jadi kami telah memilih kuah tom yam sebagai kuah rebusan.


Disini terdapat banyak pilihan sos yang dibuat sendiri oleh Chef Shahnizam seperti Sos Cili Pedas, Sos Cili Thai, Sos Manis, Sos Bawang, Sos Bawang Putih, Sos Lada Hitam, Sos Yong Tau Foo dan lain-lain lagi. Kalau korang rasa hnedak makan ais krim, ABC dan juga minuman panas dan sejuk turut disediakan.


Fuhhhh, berpeluh-peluh shaila sibuk mengacau dan membakar makanan. Masuk sini bau minyak wangi tetapi bila keluar bau asap. Habis baju shaila beli dari blogger Tya Salmid bau asap..hahaha..Asap pun asaplah janji perut kenyang.


Ini antara blogger yang bersama shaila pada malam itu. Yanie ni macam-macam tahu-tahu sahaja hendak ambil gambar dia..hahaha. Keseluruhan makan di sini sedap dan banyak pilihan hingga tidak terpilih kami. Ada lagi beberapa jenis menua yang shaila tidak larat cuba sebab perut dah full tank.


Shaila tidak tahu, mengapa shaila happy sangat mungkin sebab terlebih banyak makan bersama dengan blogger-blogger yang suka buat lawak. Diorang ini kalau buat lawak dan boleh masuk Maharaja Lawak Mega, mesti menang punya..hahaha


Harga yang ditawarkan juga berbaloi dengan apa yang shaila makan pada malam itu. Pelanggan hanya perlu membayar serendah RM49.90 untuk dewasa manakala untuk kanak-kanak RM24.00 untuk yang berusia 5 hingga 11 tahun.


Untuk mengetahui lebih lanjut dan mendapat info mengenai restoran ini, boleh layari laman Facebook Steamboat-BBQ-Buffet_DKayangan dan Instagram #dkayangansteamboat. Restoran ini bertempat di alamat :
Sri Acappella Servis Apartment Rest. 
D’Kayangan,Sri Acapella Servis Appartment. 
No. 1, JLN Lompat Tinggi 13/33m Seksyen 13, 
40400 Shah Alam.


Untuk membuat sebarang tempah terus boleh hubungi 03-55234979 / 012-2971091 / 012-3970091

Waktu Operasi : 5pm - 2am

Sekian Terima Kasih

RELATED POST