Food Review | Man Lava Street Hawkers

Assallammualaikum

 

Pada hari jumaat yang lepas, shaila berkesempatan berkunjung ke Man Lava Street Hawkers. Lokasinya terletak di Damansara Damai Sungai Buloh. Untuk ke sini korang akan tempuhi sedikit jem kerana untuk ke sana hanya melalui satu laluan sahaja. Apa yang menariknya di Man Lava Street Hawkers ini adalah gabungan antara top vendor viral seperti chaw keaw teaw ketam, roti bakar, sengkuang calit, Bob Republic dan lain-lain lagi. 

 

Jom kita lihat menu menarik yang terdapat di sini. Ini merupakan salah satu hidangan yang shaila pesan. Nama hidangan ini adalah Burger Lava. Mengapa rotinya berwarna hitam? adakah sempena warna Lava yang berwarna hitam? ahaaaa...macamana pula dengan rasanya? burger ini harga dia memang sedap. Berbaloi dengan harga RM13. Untuk satu menu hidang ini memang membuat kita kenyang. Rasa ayam dia juga sedap dan ranggup ditambah dengan sos black paper. Kentang goreng dia juga banyak, memang shaila tidak habis makan.

 

Menu hidangan ini pula adalah milik suami shaila. Nama menu ini adalah chicken chop. Harga lingkungan RM11. Rasa ayam ini lebih kurang rasa ayam burger shaila ranggup dan pedas sedikit. Ayam dia dia juga besar. Suami shaila berjaya menghabiskannya. Rasanya chicken chop sedap  ditambah pula dengan sos dan juga kentang goreng. 

 

Untuk pencuci mulut, shaila pesan Manggo Lava. Rasa manggo ini tidak payah cakaplah...terbaik dan manis. Cukup untuk makan empat orang. Ais krim merupakan penambah rasa begitu juga dengan sagu. Shaila semasa zaman sekolah, sagu itu shaila panggil telur berudu..hahaha.

 

Ini merupakan salah hidangan istimewa yang selalu menjadi pilihan ramai. Apa yang istimewa dia? haaa..bahagian luar gelas disaluti dengan coklat dan kacang. Manakala bahagian dalam pula ais krim coklat. Terdapat nata di coco dan juga cornflakes coklat turut dimasukkan ke dalam ais krim ini sebagai penambah rasa.

Okay sampai di sini sahaja entry shaila, jumpa lagi di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih.

Event Review | Muhammad Areez Syahmi Turns 1

Assallammualaikum 



Pada 6 April 2016, genap usia anak shaila Muhammad Areez Syahmi setahun. Hari lahirnya jatuh pada hari rabu, jadi kami buat sambutan hari lahir dan juga kenduri aqiqah pada hari sabtu. Kad invitation itu shaila design sendiri okay.



Majlis aqiqah Areez Syahmi dimulakan dengan marhaban dari kumpulan di datangkan khas dari sungai buloh iaitu kumpulan Nur oleh ibu mertua shaila. Sebenarnya mak mertua shaila salah seorang ahli kumpulan ini.



Shaila kena bawa Areez Syahmi bersalam dengan semua ahli serta pusing sebanyak 3 kali. Sepanjang pusing itu, Areez Syahmi menagis sebab dia dah start kenal orang.



Inilah hasil kerja meja candy yang shaila buat. Shaila buat simple sahaja. Balon itu sebenarnya buat banyak tapi tiap kali hendak pasang meletup. Itu sahajalah yang tinggal memjelang birthday Arrez Syahmi.



Ini goodie bags untuk kanak-kanak yang datang, didalam dia ada air kotak, keropok dan gula. Sticker shaila tempah dari member office shaila sahaja.



Inilah kek hari lahir Areez Syahmi. Bertemakan cerita cartoon didi and friends. Areez memang suka tengok cerita ini, shaila rasa bukan areez sahaja tetapi kebanyakkan budak memang suka tengok cerita ini..hihihi



Wahhh.siap letak khemah, dah macam kenduri kahwin pula. Sebenarnya sebelah petang ada majlis pertunangan adik ipar, itu kami sewa khemah sekali.



Makanan utama pada majlis ini. Untuk Areez, shaila buat seekor kambing bakar dan seekor lagi masak kari. Katering yang kami sewa ini memang terbaik. Daging diorang masak lembut dan tidak berbau jadi memang sedap makan. Menjelang Majlis pertunangan adik ipar, kambing pun habis.



Haaa...ini kari kambing untuk seekor lagi kambing.



Ayam juga turut ada untuk para tetamu yang datang.



Ini merupakan favorite ayah mertua shaila, sambal belacan dan juga timun.



Birthday boy muka masam sahaja, muka tiada perasaan..hahaha..Selamat Hari Lahir anakku Muhammad Areez Syahmi, semoga menjadi anak yang soleh dan berbakti kepada kedua ibu bapa. Semoga menjadi anak yang tabah dalam mengharungi hari yang mendatang.

Sekian Terima Kasih.