Monday, October 30, 2017

MelloWhite Untuk Wajah Lebih Muda Dari Usia Sebenar

Assalamualaikum ❤️


Hari ini merupakan hari yang ke 10 sha minum produk ini dan merupakan paket yang terakhir. Produk ini didatangkan dengan kotak kecil yang comel berwarna merah jambu gitu. Di dalam dia terdapat sepuluh paket semuanya. Apa yang menarik tentang produk ini adalah ia mampu membuat kulit korang menjadi lebih anjal,cerah dan ayu berseri dalam masa 7 hari sahaja! memang sangat menakjubkan dimana ia memutih, melembap, memelihara dan memperkaya.

Bila dengar sahaja nama MelloWhite, sha terbayang  mashmellow...hahaha..tapi ini bukan mashmellow yang kanak-kanak suka makan tu yer..nama mellow sahaja sama tetapi bentuk dan rasanya jauh berbeza. 

Apa kandungan yang terdapat dalam MelloWhite?

Okay, untuk pengetahuan korang, MelloWhite ini adalah minuman campuran buah delima dengan ceriacerola, ubi bit merah, kologen marin, vitamin C, L-Cystein, ekstrak rose petal, ekstrak buah zaitun, barli hijau dan asid lipoik.

Setiap kandungan yang terdapat didalam MelloWhite mengandungi manfaat dan kebaikkan tersendiri.

> Ekstrak Rose Petal Sumber yang kaya dengan polifenol.Ia dapat mengurangkan aktiviti tyrosinase sehingga 44%, merencatkan pengeluaran melanin dan mengurangkan masalah pigmentasi pada wajah. Memperolehi kulit yang halus, cerah, gebu dan tanpa cela.

> Vitamin C Mencerahkan kulit secara semulajadi dengan merencat enzim tyrosinase yang diperlukan di dalam proses penghasilan melanin. Meningkatkan paras glutathione dan vitamin E dalam badan. Saintis telah mendapati bahawa protein kolagen memerlukan vitamin C untuk molekul mencapai konfigurasi yang terbaik. Vitamin C mempertahankan kekenyalan kulit dengan mencegah kolagen dari menjadi lemah dan mudah rosak.
> Manfaat Vitamin C Membantu mencegah selsema. Meningkatkan system imun tubuh. Membantu proses penghadaman dan penyerapan zat besi. Menjaga kesihatan mata dan menguatkan gusi. Mempercepatkan penyembuhan luka.

Ekstrak Zaitun Bertindak dengan menghalang aktiviti tyrosinase yang merupakan penyebab kepada tompok-tompok gelap yang tidak diingini. Sebagai antioksidan yang kuat, menyekat radiasi ultraviolet dan mengurangkan kesan radikal bebas bagi mengelakkan pengeluaran berlebihan melanin pada kulit. Hasilnya tesktur kulit wajah menjadi licin dan cerah. Ekstrak zaitun mempunyai efek antioxidan. 4.5 kali lebih kuat dari vitamin C. 4 kali lebih kuat dari anggur. 2.5 kali lebih kuat dari teh hijau.
Manfaat Ektrak Zaitun Merendahkan risiko penyakit jantung. Mencegah pengoksidaan Kolesterol LDL. Mengurangkan keradangan. Mengurangkan intensity atau kekerapan tindak balas alahan.

Buah Delima Kaya dengan vitamins A, C dan E. Kaya dengan antioksidan dan zat besi. Memperlambatkan proses penuaan dan juga memberi pelbagai khasiat pada kulit. Buah Delima Antaranya termasuk memberi kelembapan semula jadi pada wajah, memperbaiki sel kulit, memberi tona kulit yang sekata dan meningkatkan keanjalan kulit. Hasilnya kulit kelihatan mulus, segar dan berseri-seri.
> Manfaat Buah Delima Membantu peredaran darah. Mengurangkan inflamasi. Membantu mengurangkan gejala anemia. Meningkatkan system imuniti.

Ceri Acerola merupakan sumber yang terkaya dengan vitamin C, ia mampu merangsang pembentukan kolagen dalam badan. Dengan kandungan antioksidan yang tinggi, ceri acerola mampu melindungi kulit daripada ancaman radikal bebas lalu memperlambatkan proses penuaan. Ceri acerola juga mengandungi pelbagai jenis nutrien yang membantu menghidrat dan mengekalkan kelembapan kulit.
Manfaat Ceri Acerola Membantu kesihatan mata. Meningkatkan metabolism badan. Mencegah tekanan oksidatif. Kaya dengan nutrien – vitamin C, vitamin A, thiamine, riboflavin and niacin.

> Ubi Bit Merah mempunyai sumber fitonutrien unik yang dinamakan betalain menunjukkan sifat antioksidan, anti-radang dan anti-kanser. Toksin yang terkumpul di dalam badan merupakan salah satu penyebab kulit yang kusam. Ubi bit merah juga berfungsi sebagai bahan detoksifikasi yang membersihkan toksin dari tubuh, memperbaharui sel kulit yang rosak dan memberi nutrisi yang diperlukan oleh kulit menjadikan kulit sihat dan bersinar.
Manfaat Red Beet Meningkatkan penghasilan sel darah merah. Kaya dengan nutrien - folate (vitamin B9), manganese, kalium, zat besi dan vitamin C. 

L-Cysteine Meningkatkan penghasilan glutathione dalam hati. Menggalakkan pembentukan pigmen cerah (pheomelanin). Membantu detoksifikasi. Melindungi badan daripada kerosakan yang disebabkan oleh radiasi. L-Cysteine Ia memberi kelebihan dalam melambatkan process penuaan daripada bintik hitam, kedutan dan garis-garis halus.

Alpha Lipoic Asid (ALA) Dikenali sebagai antioksidan universal kerana ia adalah penangkap radikal bebas yang kuat di persekitaran yang larut air dan juga larut lemak. Melawan radikal bebas di seluruh badan. Mengitar semula vitamin C dan glutatathione. Mengetatkan liang pori. Memudarkan kedutan dan garis-garisan pada kulit. Membuat kulit kelihatan sihat dan cantik secara semulajadi. 
Manfaat Alpha Lipoic Asid (ALA) Antioksidan yang kuat. Meningkatkan pemulihan otot selepas senaman. Mengurangkan keradangan. Membantu mengurangkan komplikasi diabetes

Barli Hijau Organik membekalkan kandungan nutrient yang semulajadi dan mudah diserap termasuk vitamin, mineral, enzim, klorofil, asid amino dan antioksidan. Ia mempercepatkan pemulihan dan mengaktifkan semula keremajaan kulit dengan nyata serta mengembalikan keayuan wajah.
Manfaat Barli Hijau Organik Detoksifikasi. Mengekalkan keseimbangan asid-alkali dalam badan. Memberi kesan anti-radang yang mengagumkan. Merupakan agen antioksidan yang kuat. Memperbaiki sel-sel yang rosak. Meningkatkan stamina badan.





Arahan
Campur 1 bungkus MelloWhite dengan 150ml air. Minum sepaket setiap hari. Hidangkan sejuk untuk rasa yang lazat.

Kesan selepas 10 hari amalkan MelloWhite.

1. Melembabkan kulit wajah - memang tidak dinafikan bahawasanya selepas bebrapa hari minum MellowWhite, kulit wajah menjadi lebih lembap dan tidak kering lagi.

2. Menghaluskan dan mengebukan kulit - selain itu juga kulit menjadi lebih halus dan gebu. Terasa sedap sahaja ketika membelai kulit muka.

3. Membantu mencegah selsema - macam sha memang kerap kena selsema, jika anak sha kena selsema,sha orang pertama yang akan terkena jangkitan. Dengan adanya MelloWhite ini sha harap dapat atasi masalah mudah terkena jangkitan selsema ini kerana dengan ada vitamin c dapat meningkatkan system imun tubuh sha.Selain itu,bila bangun pagi selalu mesti kena selsema.Tetapi sekarang tidak lagi.

4. Memudarkan bintik-bintik hitam - Walaupun kulit sha bersih dari jerawat, tetapi sebenarnya kulit sha terdapat bintik pigmentasi. Seperti semua tahu, bintik pigmentasi memang susah untuk nyah dari kulit kita. Ketika ini bintik pigmentasi sha masih ada walaupun telah minum produk ini selama 10 hari. Mungkin fungsi produk ini lebih kepada merencat enzim tyrosinase yang diperlukan di dalam proses penghasilan melanin yang merupakan penyebab kepada tompok-tompok gelap yang tidak diingini.

5. Memberikan tona kulit yang sekata & seimbang - beberapa hari yang lalu,sha memang aktif pergi jalan ke sana dan ke sini. Ini mengakibatkan kulit sha menjadi gelap kerana terdedah dibawah cahaya matahari yang terik. Walaupun begitu, dengan MelloWhite  tona kulit sha kembali menjadi lebih sekata & seimbang.


Gambar sebelah kanan adalah gambar diambil pada hari ini. Manakala sebelah kiri sebelum minum #MelloWhite. Kedua-dua gambar ini sha hanya pakai serum dan juga bedak compact. Gambar sebelah kanan adalah hasil selepas 10 hari minum #MelloWhite.  No filter.. Fresh dari telefon. Kalau kita lihat dari gambar diatas, walaupun tidak menggunakan blusher, pipi nampak pinkish. Kulit sha juga nampak lebih fresh dan tona warna sekata. Cuma hidung jelah tidak mancung-mancung..HAHAHA

Rasa masam manis serta bau buah delima yang sedap semestinya menjadikan minuman ini terasa sedap terutama di minum ketika sejuk. Apa yang paling sha perasan tentang minuman ini adalah ketika sha goncang di dalam botol shake, buih dia punya banyak macam tea tarik tu. Berbeza dengan minuman yang sha minum sebelum ini,jika goncang tidak mengeluarkan banyak buih seperti itu.


Berat -/+  150g
Harga RM79.90 sekotak

Testimoni Pengguna 





Untuk dapatkan stok #MelloWhite boleh hubungi Smart Merchant, dalam program smart partner kami.

Azian                :  Perak 019 4732120
Norin Faridah : Selangor 019 2195949
Norhana          :  Penang 012 4854942
Haslin               :  Selangor 017 6908322
Hezla                 : Johor/Selangor 016 2155875
Hj Ghazali         : Penang 019 4793684
Yahya/Pak Ya   :  Johor 019 7610010
Sha                    :  K/Lumpur 0193421127
Nani                   : K/Lumpur 012 3004117
Zahariah            : Putrajaya 0166704240

Dapatkan maklumat lanjut dari Smart Merchant sekarang!!!

Jika berminat boleh hubungi terus website dibawah :

Klik Link:

SHI-MELLOW BEAUTY & HEALTH
No 39-3, Jalan Radin Anum,
Bandar Baru Seri Petaling,
57000 Kuala Lumpur, Malaysia

Tel : 03-90565690 / 012-5261148

Terima Kasih
Baca Selengkapnya >>>

Thursday, October 12, 2017

Jom Beli Produk Himalaya Wellness Boutique, Sunway Pyramid

Assalamualaikum ❤️

Jika korang yang suka pada produk yang 100% dari bahan herba aktif dan juga halal,haaaa...Himalaya Wellness Boutique adalah tempat yang harus korang tuju. Pasti korang pernah dengan bukan pasal produk himalaya ini. Aipppss jangan cakap tidah tahu yer...babap kang. Member office sha siapkan pesan lagi kawan dia untuk beli produk Himalaya di India. Ehhhh...kenapa sampai India? sebab produk ini memang asalnya dari India. Malaysia tiada ker? jangan risau, di Malaysia juga terdapat outlet Himalaya yang menjual produk Himalaya ini.

yang Shailla pergi ini terletak di Suway Pyramid, lokasinya adalah :
................................................................................................ .................................................................

Himalaya Wellness Boutique

Lg2.130, Sunway Pyramid, Jalan Pjs 11/15, Bandar Sunway, 46150, Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

...................................................................................................................................................................


Haaa...inilah outlet Himalaya Wellness Boutique yang terletak di Sunway Pyramid itu. tidak susah untuk mencari lokasi ini berpandukan pada alamat yang tertera diatas. Ketika berada di depan outlet memang rasa teruja untuk explore lebih apa produk yang terdapat didalam Hiamalaya Wellness Boutique ini.

Himalaya adalah jenama produk kecantikkan dan juga kesihatan.Produk ini seperti semua tahu berasal daripada negara India. Jenama Himalaya ini sangat sinonim dengan "100% herba aktif" dan "dijamin halal". Sebab itu kalau kita lihat, semua produk himalaya ini berasakan herba.


Selamat datang ke Himalaya Wellness Boutique, Sunway Pyramid. Bila tengok gambar ini, pasti korang cakap sha macam super mummy kan? dengan pegang tangan Areez dalam masa kendong Aqeef...hahaha...takdelah sebenarnya i am a cool mummy and sometimes i am lion mummy...wakaka..

Di Himalaya ini, korang boleh dapatkan set panjagaan rambut , set penjagaan muka dan supplement kesihatan.

Penjagaan Rambut


Seperti set penjagaan rambut dari himalaya ini mempunyai pelbagai jenis tau. Dalam banyak-banyak jenis shampoo, yang kerap pelanggan beli adalah untuk masaalah rambut gugur, boleh gunakan set anti hair fall manakala untuk masaalah kelemumur, boleh gunakan set Anti Dandruff. Selain itu juga terdapat pelbagai jenis shampoo lagi turut ada di sini.Yang penting bau dia sangat wangi. Macam suami sha, dia mengalami masaalah kelemumur, jadi suami sha telah memilih untuk mencuba shampoo Anti Dandruff. Hari ini telah masuk seminggu dia pakai, feedback dari suami sha adalah pertama wangi, kedua best dan ketiga kepala tidak gatal lagi. Ohhh ya..shampoo dari Himalaya ini bukan sahaja didatangkan dengan satu size sahaja, malah turut menyediakan dalam size travel kit. Jadi kalau kita hendak pergi melancong, boleh beli size travel kit.

Penjagaan Kesihatan


kalau korang tengok di situ terdapat banyak jenis supplement ada disini tetapi yang menarik perhatian sha adalah supplement untuk kuarngkan berat badan iaitu AyurSlim. Biasalah ibu anak dua memang susah nak maintain berat ketika anak dara. Jadi, bila dapat gaji sha nak beli beli dan cubalah supplement AyurSlim ini. 

Penjagaan Muka 


Penjagaan wajah amat penting bagi individu yang mementingkan penampilan dan kulit wajah yang bersih. Di Himalaya ini juga korang boleh dapatkan set penjagaan wajah yang sesuai untuk wanita dan juga lelaki. Antara set penjagaan wajah yang korang dapat di sini adalah seperti pencuci muka, scrub muka, topeng muka, krim muka, fairness, produk penjagaan mata dan bibir.

Penjagaan Bayi


Kalau korang nak tahu,produk untuk bayi juga ada iaitu Gentle Baby Shampoo dan juga Moisturizing Baby Soap. Selain itu, untuk anak sha iaitu Areez yang berumur 2 tahun. Sha ada tanya tentang supplement Bonnisan iaitu supplement yang pernah viral suatu ketika dahulu berfungsi untuk meningkatkan selera makan anak. Tapi malang tiada stock. Jadi kita kena tinggalkan nombor telefon untuk pihak himalaya hubungi bila stock sudah ada.

Penjagaan Mulut


Ubat gigi juga ada jual disini dengan harga bermula RM 2.20 untuk travel size hinggalah ke size normal. Ubat gigi dari himalaya ini boleh didapati dalam 4 jenis, iaitu Complete Care Herbal Toothpaste, Mint Fresh Herbal Toothpaste, Sensi-Relief Herbal Toothpaste dan Sparkly White Herbal Toothpaste.

Juru Penasihat Produk



Kalau bab customer service, Himalaya Wellness Boutique memang tip top dimana di setiap cawangan outlet Himalaya disediakan juru penasihat produk yang mahir serta peramah. Tanya sahaja soalan berkaitan himalaya,pasti mereka berbesar hati menjawab dan memberi info yang korang minta dengan lengkap. Yang ketika sampai di sini jangan malu tanya kerana juru penasihat produk ini memang sentiasa bersiap sedia untuk membantu anda.

Produk Surya dan Apotec


Bagi yang mencari Produk Surya dan Apotec, produk ini turut dijual di himalaya Wellness Boutique cawangan Sunway Pyramid, Mydin Usj, dan Setapak Sentral sahaja.

Jom saksikan video sha bersam kelaurga ketika berada di Produk Himalaya Wellness Boutique, Sunway Pyramid.


Korang yang selalu lepak atau akan pergi ke Sunway Pyramid, wajib singgah Himalaya Wellness Boutique tau. Untuk keterangan lanjut, korang boleh lihat laman web yang sha sediakan bawah ini.

Web : http://himalayamsia.blogspot.my
Facebook : http://www.facebook.com/HimalayaHealthcareMalaysia/
Instagram : http://www.instagram.com/himalayamalaysia/

Terima Kasih
Baca Selengkapnya >>>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...