Wednesday, April 26, 2017

Kbba9 Photoshoot Raya 2017 Di Muzium Warisan Melayu, UPM

Assallammualaikum



Alhamdulillah Photoshoot Raya Kbba9 yang dianjurkan oleh Kelab Blogger Ben Ashaari dengan kerjasama photographer terkenal iaitu Wan Izhar Abu Bakar bertempat di Muzium Warisan Melayu, UPM sudah pun sattle.




Tahu tak bertapa ohsemnya hari kejadian dimana semua blogger kbba9 kelihatan cantik sangat. Photoshoot kali ini bagi shailla sangat seronok dimana walaupun bawa hero dua orang dengan bantuan suami masih rasa santai. shailla juga dapat beramah mesra dan berkenalan dengan blogger- blogger yang sebelum ini tidak pernah berjumpa dan hanya berborak melalui whatsapp group sahaja. Seronok rasa berjumpa diorang ini kerana diorang kelakar dan gila-gila.


Kali pertama shailla bergambar dengan abang Ben Ashaari ini. Sebelum ini rasa takut juga nak bergambar dengan dia kerana bagi Shailla dia seorang ketua yang tegas, jadi setiap kali nak ambil gambar dengan abang Ben mesti tidak jadi..hahaha


Pada hari tersebut, muka shailla telah diconteng oleh adik manis iaitu adik nina nizam. Habis muka shailla dari shazillah sani berubah menjadi anne ngasri..ehhh!!!. Nantikan tentang review shailla untuk Mua ini pada next review.


Ramai berkenan pakaian yang shailla peragakan pada hari itu. Pakaian shailla adalah dari byfaradila. Pakaian yang terdapat di kedai byfaradila memang cantik-cantik. Nantikan tentang review shailla untuk pakaian ini .

Banyak shailla belajar dari photoshoot kali ini. Dari sini shailla belajar tentang keyakinan diri, tepati masa, bertolak ansur dan sabar.

Sarapan Pagi

Sebelum photoshoot mesti sarapan dahulu barulah badan bertenaga untuk pose. Menu sarapan pada pagi itu adalah nasi lemak.


Makan Tenghari 



Manakala untuk makan tengahri pula adalah makanan lauk kampung yang super sedap. Antara juadah yang tersedia adalah masak lemak rebung, sambal ayam, ulam ulaman dan sambal belacan.Fuhhhh memang terasa suasana duduk di kamoung ketika menikmati juadah yang disediakan. Sarapan pagi dan makan tenghari disediakan khas oleh Muzium UPM, Cafe UPM.



Ketika photoshoot ini berlangsung, kami dibekalkan dengan Waazu Sanitizer & Disinfectant iaitu spray serbaguna untuk para blogger. Terima Kasih Puan Noreen . Untuk info lanjut tentang spray ini boleh call atau whatsapp di nombor 018-3675119.

Sekian Terima Kasih.
Baca Selengkapnya >>>

Monday, April 17, 2017

Roti John Cheese Leleh Lan's Burger Corner

Assallammualaikum 💕


Pada hari ahad lalu, shailla dan family pergi jalan-jalan cari makan sekitar Subang Perdana. Lokasi shailla tuju adalah di Lan's Burger Corner. Cuaca ketika shailla sampai agak kurang baik kerana baru lepas hujan, jadi keadaan sedikit lecak dan kerusi meja basah. Okay, lupakan tentang itu, jom kita ke tujuan utama shailla ke sini dan apa yang shailla cari.



Tujuan shailla datang ke sini adalah untuk merasai kenikmatan roti john cheese leleh. kalau lihat didalam gambar di facebook Lan Burger Corner memang meleleh air liur sehingga membuat shailla terpanggil untuk sampai ke sini. Setibanya disini, menu pertama yang shailla order adalah roti john cheese leleh perisa daging. Order ketika itu agak lambat sampai mungkin kerana kekurangan kakitangan kerana tukang ambil order kami adalah kanak-kanak lelaki dan anak perempuan yang mungkin anak kepada owner tempat ini. Sebaik sahaja sampai dimeja kami, stopsssss ambil gambar dahulu baru makan..hahaha..bengang sahaja suami shailla. Okay jom serangggg, seperti yang korang lihat gambar diatas cheese memang meleleh dan anak shailla sangat teruja makan bahagian cheese itu. Buktinya boleh lihat gambar seperti dibawah ini.


Anak shailla memang hantu cheese. Memang roti john ini dia makan bahagian cheese dan juga kentang. Jika lihat, roti dia kelihatan macam kecil tetapi sebenarnya roti besar dan tebal. Shailla dan suami makan beberapa potong sahaja sudah rasa kenyang. Memang kami berjaya habiskan separuh sahaja dan separuh lagi bungkus bawa balik. Rasa roti john daging ini boleh tahan sedapnya, ditambah pula dengan cheese yang yang meleleh itu, memang menaikkan selera.


Diatas adalah harga untuk roti john cheese leleh.


Menu kedua yang shailla pilih adalah chicken chop. Yang bestnya adalah ayam dia sangat rangup tetapi sangat-sangat pedas. Meleleh jugalah air mata menahan pedas makan chicken chop ini. Ayam dia juga agak besar jadi shailla kongsi dengan suami.


Disini bukan setakat dua menu diatas sahaja yang ada. Banyak lagi menu-menu lazat yang terdapat disini. Memang rambang mata untuk membuat pilihan. Tetapi disebabkan roti john cheese leleh ini buat shailla meleleh air liur tengok, jadi shailla pilih sebagai menu utama manakala ayam chicken chop yang kelihatan ranggup dan gebu itu  menjadi shailla pilihan untuk menu kedua pula. Alhamdulillah terlebih kenyang kami pada malam itu. Untuk mengetahui lebih lanjut pergi sendiri untuk mencuba dan juga menekan link dibawah ini:


Alamat : jalan sp2/4 taman subang perdana, Shah Alam, Malaysia

Sekian Terima Kasih



Baca Selengkapnya >>>

Wednesday, April 12, 2017

Raikan Cinta Miera dan Anas

Assallammualaikum💕


Musim kahwin telah tiba, banyak jemputan perkahwinan yang Shailla terima. Jumaat lepas, satu-satunya adik ipar Shailla yang cantik ini telah selamat di ijab kabul dengan satu lafaz sahaja. Alhamdulillah kini Acuya telah bergelar isteri. 


Majlis pernikahan berlangsung serba sederhana dimana disaksikan oleh ahli keluarga serta rakan terdekat sahaja.


Inilah barisan ipar duai yang cantik lagi bergaya. Pada hari itu, kami memang sepakat untuk mengenakan pakai yang sama dimana ketuanya adalah kakak ipar no dua iaitu kak Junne. Kak Junne ini, bab fashion memang serah pada dia memang pakar bab itu.


Pada hari sabtunya pula, majlis perkahwinan belah perempuan berlangsung. Tema untuk majlis perkahwinan ini adalah berkonsepkan traditional dimana pengantin mengenakan pakai berwarna kuning diraja.


Manakala keluarga pula mengenakan pakaian berwarna pink purple. Tepat pukul 12.30pm, pengantin sampai dengan pukulan kompang bertalu-talu. Alhamdulillah majlis belah perempuan berlangsung dengan lancar tanpa apa-apa halangan pada hari itu.


Barisan kakak ipar yang gojes haruslah ada. Kain untuk pakaian dan shawl kami adalah fully sponsor. Dalam banyak backdrop yang ada, dibawah bunga ini yang menjadi port kami bergambar kerana bunga merah nampak cantik dan menyerlah didalam gambar.


Ini pula majlis disebelah lelaki yang dilangsungkan pada keesokkan harinya iaitu hari ahad. Pada majis ini, pengantin mengenakan pakai yang formal.


Majlis ini berlangsung didalam Cafe dengan suasana yang agak bahang. Shailla sempat mengambil gambar satu family sebelum berangkat pulang. Untuk kali ini, tema kami sekeluarga adalah berwarna biru cair.


Untuk biras-biras pula, tema kami kali adalah bebas. Berakhir sudah majlis adik ipar shailla yang semuanya berjalan dengan lancar. Untuk adik iparku miera, selamat melayari bahtera rumah tangga, semoga menjadi isteri yang solehah dan kekal didunia dan akhirat.

Terima Kasih
Baca Selengkapnya >>>

Matchmaking Masterclass by Lunch Actually - Mudahnya Mencari Jodoh

Asssallammualaikum💕

Hai semua,hari ini jom kita berbicara tentang jodoh. Jodoh datang dalam pelbagai cara. Ada jodoh yang datang sendiri dan ada juga yang kita perlu cari. Pasti ada sesetengah daripada yang masih belum mendapat jodoh berasa runsingkan. Untuk mencari jodoh perlu ada skills bukan main redah sahaja. Terdapat banyak cara yang boleh kita gunakan untuk mendapatkan skills dalam menjodohkan orang. Sekarang tidak perlu khuatir lagi kerana Matchmaking Masterclass by Lunch Actually dapat membantu anda


Matchmaking Masterclass by Lunch Actually. Merupakan kelas dimana tenaga pengajarnya adalah Puan Violet Lim, Ketua Pegawai Eksekutif dan juga co-founder Kumpulan Lunch Actually yang diasaskan pada tahun 2004.


Sesi disampaikan oleh Ms Violet Lim, Ketua Pegawai Eksekutif dan juga co-founder Kumpulan Lunch Actually. Beliau merupakan 'certified matchmaker' yang ditauliahkan oleh Matchmaking Institute New York. Mengasaskan Lunch Actually pada tahun 2004, kini merupakan syarikat terbesar nombor 1 di Asia yang telah membantu menguruskan lebih 90,000 temujanji dengan 85% kejayaan mempertemukan jodoh di seluruh asia.

Ms Violet Lim mengasaskan Lunch Actually Academy untuk membantu 'singles' bertemu jodoh melalui teknik 'coaching' yang profesional. Menerbitkan buku bestselling ‘Lessons from 15,000 First Dates' pada 2010, juga dianugerahkan The Most Insightful Blog di Singapore Blog Awards 2010 untuk personal blog ‘Diary of a Modern-Day Matchmaker’ (www.violetlim.com) yang menarik ribuan pembaca tentang pandangan temujanji dan perhubungan jangka panjang.

7 Tips Terbaik Cara Jodohkan Orang dari Lunch Actually

1. Minta Izin

Sebelum korang nak bawa member pegi jumpa yang mungkin bakal pasangan dia tu, paling-paling bagitau la dia, mintak kebenaran bagitahu tujuan korang. Ye la, tak semua orang okay dengan cara kita. Mungkin la dia memang tak bersedia nak ada pasangan lagi ke kan.


2. Kita Bukan Tuhan

Maksudnya, kita ni boleh ramalkan dan cuba jodohkan, tapi tak semestinya mereka tu serasi. Kadang-kadang kita rasa kawan yang sesama main game akan lebih serasi, padahal deorang taknak pasangan main game jugak.


3. Perbaiki Skil Matchmaking Anda

Seseorang matchmaker yang baik adalah mereka yang mengambil masa untuk mengenali skil dan kata hati mereka. Mereka perlu sensitif dan ada pandangan dari pelbagai aspek dan perspektif.

4. Belajar Apa Yang Mereka Mahu, Tahu Apa Yang Mereka Perlu

Matchmaker patut mengambil masa untuk lebih mengenali orang yang mereka nak jodohkan tu sebab nak jodohkan orang ada banyak faktor kita kena tahu. Contoh: hobi, hubungan lalu, kepercayaan mereka, dan banyak lagi.

5. Memberi Kasih-Sayang Memang Sukar

Belajar untuk cakap secara lembut dan memujuk. Setengah orang, nak calon pasangan dia tinggi la, kurus la, pandai la tapi itu semua bukan faktor untuk hubungan yang berjaya dan bermakna. Jadi tugas kita kena nasihat mereka.

6. Memahami Halangan

Tak mudah untuk seseorang bukak cerita mengenai kehidupan peribadi dia, tapi itu salah satu tugas sebagai matchmaker. Korang perlu tahu, kenapa mereka macam tu, dan apa halangan yang mereka hadapi contoh macam tak yakin atau fobia dengan pengalaman lalu.

7. Paling Penting, Jadi Non-Judgemental

Point paling penting sekali jangan senang-senang kita nilai seseorang tu dari perangai dia bila 1-2 kali jumpa. Kita kena kenal pasti cara dia dengan pelbagai faktor. Kotla dia bad mood ke apa semua tu mempengaruhi rasa mereka.

Sebagai matchmaker, kita kenalah jadi pendengar yang baik, tanpa mengadili masalah mereka, dan pada waktu yang sama jangan mudah milai seseorang. Untuk mengetahui lebih lanjut boleh hubungi mereka seperti alamat tertera dibawah ini.

Lunch Actually
Alamat: Suite A-29-10, Level 29,
Menara UOA Bangsar, Jalan Bangsar Utama, 
Bangsar 59000, Kuala Lumpur
Contact: +603 2282 8310
Email: klcupids@lunchactually.com

Terima Kasih

Credit to :

Baca Selengkapnya >>>

Wednesday, April 5, 2017

25th anniversary SHRDC

Assalamualaikum 💕


Hai semua, shailla kembali lagi. Kali ini Shailla ingin cerita tentang majlis sempena sambutan 25th anniversary SHRDC. Majlis ini berlangsung di Laman Kayangan Seksyen 7 Shah Alam. Majlis sambutan 25 Tahun Shrdc bermula pada pukul 6.00 petang dan berakhir pada 10 malam. 


Ini adalah keadaan didalam dewan Laman Kayangan. Susun atur meja dan kerusi kemas tetapi kurang menyerlah, jadi team Shrdc akan jadikan ia kelihatan lebih menyerlah dan menarik dengan dekorasi tambahan dari kami sediakan. Terdapat persembahan khas daripada beberapa staff shrdc secara life band. Sungguh berbakat rupanya staff Shrdc ini. 



Ini antara dekorasi tambahan khas daripada team Shrdc. Macamana kreatif tak.. haaa ini baru permulaan, kita lihat hasilnya malam nanti. Lebih kurang sebulan juga team Shrdc berkerja keras untuk persedian 25th anniversary SHRDC. Tema untuk sambutan 25 Tahun Shrdc adalah filem dimana tetamu yang datang perlu memakai pakaian glam and glitter . Memang para tetamu yang datang malam itu semuanya berpakaian mengikut tema. Tetamu juga akan melalui red carpet yang telah disediakan oleh pihak Laman Kayangan.  


Tara... macamana? nampak meriah tak hasil kerja team Shrdc. Walaupun Shailla tidak selalu dapat menolong mereka ketika membuat persiapan untuk 25th anniversary SHRDC, tetapi Shailla nampak kesungguhan dan ketabahan team Shrdc berusaha bagi merealisasikan majlis ini agar nampak meriah dan grand. Bukan mudah sebenarnya untuk merancang sesuatu majlis gilang gemilangan ini, tambah melibatkan banyak pihak yang mempunyai citarasa rasa dan juga idea yang berbeza, ada sahaja perubahan berlaku pada masa terdekat. Tetapi itu semua bukanlah menjadi penghalang kerana kami dibawah satu bumbung, bersatubteguh bercerai roboh. Akhirnya semuanya berjalan semourna sempurna seperti yang telah dirancang. Dibawah Shailla kongsikan beberapa gambar yang sempat shailla ambil ketika majlis ini berlangsung.  








Ini merupakan team operation bagi department Shailla. Mereka ini semuanya sangat supportive walaupun kadang-kadang timbul rasa tidak puas hati antara team kami tetapi tetap juga bersatu untuk membentuk team yang kuat untuk syarikat.

Make up service 



Kalau bab make up ini Shailla memang tidak pakar takut dari neutral beauty jadi badut sarkas pula. Perlu ke make up ini? sebenarnya shailla memang suka orang make upkan tambahan pula pada malam itu task shailla adalah menjadi dukang girl yang oerlu stay atas stage untuk memegang dukang bagi penyampaian sijil dan cenderahati. Untuk majlis kali ini, make up shailla adalah hasil kerja rakan sekerja Shailla iaitu Cik Sofea.. cik lagi yea... ehhhh terpromote lak... hahaha.. hasil daripada komen rakan-rakan shailla, ramai mengatakan hasil make up nampak neutral dan juga soft sahaja.  Yang paling penting adalah hakak suka hasil make up kamu dik non kerana membuat diriku lebih confident berhadapan dengan tetamu. Nanti bolehlah make upkan akak lagi..hahaha. Jom layan beberapa keping gambar hasil kerja daripada adik manis ini. 




Apa motif tempek gambar berlima ini? sebenarnya Shailla hanya nak tunjuk gadis belah kanan itulah yang make up Shailla ketika event ini. Mesti korang pelikkan awat dia tutup mulut?? sebenarnya dia lupa pakai gigi palsu... kahkahkah... takdelah gurau sahaja.. okay sampai disini sahaja entry Shailla untuk kali ini. Pada yang ingin mencuba perkhidmatan make up daripada adik manis ini, boleh klik sahaja link instgaram dibawah ini dan untuk mengetahui lebih lanjut tentang pakej-pakej yang ditawar boleh DM beliau. 


Sekian Terima Kasih. 


Baca Selengkapnya >>>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...