Friday, April 24, 2015

Contest Buy AVON Online

Assallammualaikum


Klik gambar diatas untuk join contest ini!

Hai semua! jom join contest yang di anjurkan oleh pihak Avon, terdapat banyak hadiah lumayan yang ditawarkan seperti dibawah:

5 hadiah istimewa untuk 5 yang bertuah.

Hadiah AVON bernilai RM50
Hadiah AVON bernilai RM40
Hadiah AVON bernilai RM30
Hadiah AVON bernilai RM20
Hadiah AVON bernilai RM10


Pemilihan adalah secara RANDOM!! Dengan syarat korang follow semua 3 syarat yang diberikan!! Ok??


Simple Contest For Great Gift =)


GiveAway tamat pada 30 April 2015.
GiveAway terbatal secara automatik sekiranya peserta kurang 100 orang..

Sekian Terima Kasih

Wednesday, April 22, 2015

Nursing Cover Paling Best dari My Hafiy Blogshop

Assallammualaikum


Hai semua! apa khabar? di harap dalam keadaan sihat sejahtera. Ingat lagi tak tentang entry shaila yang lepas berkenaan nursing cover dari My Hafiy Blogshop? tentang shaila masih dalam dilema untuk memilih design mana. Alhamdulillah shaila telah pun memilih dan telah terima pun nursing cover pilihan shaila.


Taraaa..inilah design nursing cover yang menjadi pilihan shaila iaitu design mickey mouse. First impression shaila buka parcel, shaila sudah teruja! mana tidaknya nursing cover ini didatangkan sekali dengan zipper beg yang comel dan kemas jahitannya. Bila shaila buka zipper beg lagilah shaila rase teruja kerana nursing cover ini sangat comel dan cantik! shaila sangat berpuas hati dari part corak dan kekemasan jahitanya.


Bila dah dapat, apa lagi jom cuba. Komen shaila tentang nursing cover dari My Hafiy Blogshop adalah pertama sangat selasa dipakai. Kedua shaila rasa selamat kerana dia menutupi semua part jadi tiada ruang orang nak skodeng kita menyusu anak. Ketiga pula dibahagian atas ada part adjustable jadi senang untuk kita melihat bayi yang ada di dalam. Yang keempat nursing cover ini menutup aurat kita! itu yang paling penting.


Selain digunakan untuk penyusuan bayi secara direct, shaila juga menggunakan untuk aktiviti mengepam. Dengan adanya nursing cover ini, mudah untuk shaila melakukan samaada direct susu ke bayi atau mengepam stock untuk EBM. Nursing cover dari My Hafiy Blogshop ini sangat membantu dan memudahkan shaila dalam aktiviti penyusuan.


Nursing cover adalah antara benda wajib yang perlu ada di dalam beg pump shaila. Dengan adanya zipper beg, memudahkan shaila lipat dan simpan dengan kemas nursing cover di dalam beg pump shaila.

Okay sampai di sini sahaja entry shaila kali ini. Jika sesiapa yang berminat untuk memiliki nursing cover seperti shaila, bolehlah menghubungi pihak My Hafiy Blogshop seperti yang shaila sertakan dibawah ini :

Facebook


Instagram

@myhafiy_blogshop

Sekian Terima Kasih

Friday, April 10, 2015

REVIEW : Nursing Cover by HD Sewing Lab

Assallammualaikum,

Hai semua! rasa macam sudah lama tidak menulis entry. Di kesempatan ini, shaila ingin memberitahu yang shaila telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki yang sangat comel pada 6 April 2015 jam 7.40 pm. Alhamdulillah, shaila dan bayi sihat sahaja. Ehhh! pasal kelahiran bayi shaila, shaila akan cerita pada entry akan datang sebab shaila hendak cerita tentang  Nursing Cover by HD Sewing Lab untuk baby shaila.


Disebabkan shaila telah bersalin, jadi shaila perlu membeli Nursing cover melalui online sahaja. Banyak juga IG shaila follow untuk mencari Nursing cover.Salah satu IG Nursing Cover yang shaila follow adalah @myhafiy_blogshop.My Hafiy Blogshop juga merupakan IG menjual Nursing Cover by HD Sewing Lab yang sesuai digunakan ketika menyusu bayi. Dari hasil pemerhatian shaila tentang IG @myhafiy_blogshop ini, selain harganya yang agak berpatutan, rekaan dan corak Nursing Cover disini sangat comel dan menarik perhatian shaila untuk memiliki salah satu rekaan Nursing Cover by HD Sewing Lab. Antara rekaan yang menarik perhatian shaila adalah seperti dibawah

 CODE : NC 074 COLOURFUL MICKEY IN BLACK

 CODE : NC 075 COLOURFUL MICKEY IN PINK

CODE : NC 071 DARK BROWN LOVEY DOVEY

CODE : NC 072 PINK LOVEY DOVEY

CODE : NC 076 COFFEE AND DONUTS IN DARK BROWN

CODE : NC 080 PURPLE PAISLEY

Selain dari IG @myhafiy_blogshop, My Hafiy Blogshop juga ada memiliki akaun FB MyHafiyBlogshop untuk di kunjungi.Okay berbalik pada Nursing Cover by HD Sewing Lab yang bakal shaila pilih, kesemua rekaan Nursing Cover by HD Sewing Lab yang shaila senaraikan diatas adalah antara yang menarik  shaila. Memang rambang mata shaila dibuatnya sehingga tidak tahu untuk memilih yang mana satu. Kalau ikut pada warna, memang shaila suka warna pink! tetapi memandangkan anak shaila adalah lelaki macam tidak sesuai pula untuk memilih warna pink.Hurmmm..yang mana menjadi pilihan shaila? tunggu di entry akan datang sebab shaila masih dalam proses memilih..huhuhu..sampai disini sahaja entry shaila kali ini, jumpa di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih.

Wednesday, April 1, 2015

TRAVEL:Throwback Jalan-Jalan di Pasar Malam Jonker Walk Melaka

Assallammualaikum

Semasa shaila bercuti di Melaka, Shaila sempat singgah di Jonker Walk.Jonker Walk terkenal sebagai galeri seni, kedai-kedai antik, hotel, kedai tukang emas, pembaik jam tangan, pembuat tersekat dan pembuat kasut manik, tukang besi, rotan dan buluh penenun, peniaga ubat tradisional Cina dan kedai makanan.
Kawasan ini mempunyai reputasi untuk membekalkan barangan antik dan seni sejak awal tahun lima puluhan apabila rakyat Malaysia menyertai dorongan untuk membeli-belah untuk memori masa lalu.



Gambar lorong disebelah belakang bangunan jonker walk.Deretan lampu menerangi sepanjang laluan di Jonker Walk menjadikan suasana lebih dramatik dan meriah.


Pada setiap Jumaat, Sabtu dan Ahad, suasana Jonker Walk menjadi seperti pasar karat.Tiada lagi jalan raya yang lengang kerana peniaga sudah mengambil tempat masing-masing untuk berniaga


.Pengunjung juga semakin ramai memenuhi laluan sekali gus membuatkan Jonker Walk sesak dengan kunjungan orang ramai yang punya agenda tersendiri.


Barangan yang dijual? Ia tidak dapat disebut satu persatu kerana terlalu banyak barangan yang dijual termasuklah lukisan, barangan kraftangan, aksesori khusus buat kaum hawa, baju-baju kemeja-T beraneka corak dan tulisan serta permainan.


Dalam banyak-banyak kedai yang ada disitu, kedai ini menarik perhatian shaila untuk masuk mengunjunginya.


Apa yang terdapat didalam kedai itu adalah barang-barang cenderahati untuk dihadiahkan pada rakan-rakan mahupun family.

Apa yang menarik minat shaila adalah rekaan patung atau artifak daripada besi ini. Memang nampak unik dan menarik. Selain itu juga rekaanya perlbagai bentuk dan jenis. Memang kreatif betul mereka yang menciptanya. Shaila sempat juga membeli key chain yang diperbuat daripada besi ini unutk dihadiahkan pada saudara mara shaila.

Antara key chain comel yang terdapat di pasar malam jonker walk. Selain itu, di sini juga ada jual makanan TETAPI untuk orang islam better jangan beli makanan disitu sebab diragui status halalnya. Mana tidaknya majoriti makanan yang di jual disitu dimasak oleh orang cina. So faham2 jelah kan. Dimsum juga ada jual disitu ditambah aroma baunya yang agak mengancam..ermmm....


Setiap isnin hingga Khamis, deretan kedai dengan seni bina unik ini beroperasi dari jam 10 pagi hingga 6 petang. manakala, Jumaat hingga Ahad pula kebanyakan kedai beroperasi hingga 10 malam.


Sedang shaila syok jalan-jalan di lorong jonker walk, terjumpa Like Guest House ini. Hotel ini menyediakan perkhidmatan dan kemudahan yang terbaik. Kemudahan utama hotel termasuklah meja penyambut tetamu 24-jam, perkhidmatan di bilik 24-jam, simpanan bagasi, layanan bilik.


Ini pula adalah Masjid Tanjung Kling. Masjid Tanjung Kling ini terletak di bandar Melaka. Lebih tepat lagi kalau anda jalan-jalan di Jonker Walk, anda akan dapat melihat masjid tanjung kling ini dengan lebih dekat. Sebuah masjid yang agak antik, ditulis di papan info di depan masjid itu, masjid ini seakan-akan bentuk pagoda dan dipercayai dibina pada tahun 1900-an. Ada yang kata tahun 1920, dan ada yang kata tahun 1930.

Okay sampai disini sahaja entry shaila kali ini, jumpa lagi di entry akan datang! ada satu lagi tempat menarik yang shaila lawati di Melaka yang ingin shaila kongsikan.

Sekian Terima Kasih

INFO TERKINI