Thursday, December 26, 2013

Kesan Berhenti Produk Adha Skin Care

Assallammualaikum


Hai semua apa khabar? sebenarnya sudah lama shaila hendak buat entry ini tetapi asyik bertangguh saja. kalau ada yang membaca blog shaila, pasti tahu shaila dahulu pengguna tegar produk adha skin care. Korang boleh refer LINK ini untuk membaca pengalaman shaila menggunakan produk ini. Tetapi itu dahulu, sekarang shaila sudah berhenti menggunakan produk ini

KENAPA Shaila STOP?

Shaila berhenti kerana shaila kurang yakin dan was-was keselamatan produk. Walaupun banyak kenyataan mengatakan produk ini selamat, tetapi hati shaila tetap berasa was-was.Jadi dari terus dibelenggu rasa was-was, shaila buat keputusan untuk berhenti menggunakan produk ini.

KESAN berhenti produk ini?

Sebenarnya tidak banyak kesan pun cuma apa yang shaila dapat lihat adalah kulit shaila kembali manjadi kusam dan jerawat sudah start naik sikit-sikit. kesimpulannya adalah shaila harus menggunakan produk ini secara berterusan kerana jika shaila berhenti, kulit shaila menjadi kusam  dan jerawat kembali. Tetapi shaila memang nekad tidak mahu menggunakan produk ini. Sekarang shaila masih dalam pemcarian produk yang yakin selamat.

IKLAN

Gambar Shaila Telah Dicuri


Instrgram ini telah ditemui kakak saudara shaila, page ini telah mengambil gambar shaila tanpa kebenaran. Tapi takpelah asalkan bukan dimasukkan dalam page bukan-bukan TETAPI kalau minta kebenaran dahulu sebelum ambilkan lebih molek kot.

Sekian Terima Kasih

Happy Anniversary "SecretOfShaila"



Masa sekarang berlalu terlalu pantas, sedar tidak sedar sudah setahun shaila aktif dalam dunia blogging. Waa...macam tidak percaya pula. Ingat lagi permulaan shaila blogging semasa masih menuntut di UITM shah Alam, masa itu tidak tahu sikit pun pasal dunia blogging ini. Masa itu tertanya-tanya kenapa orang tidak datang membaca, mesti blog shaila tidak menarik, terasa macam cakap sorang-sorang pun ada juga. Kemudian shaila berhenti kerana tidak ada orang pun melawat blog shaila dan shaila rasa bosan kerana tiada sesuatu yang menarik dalam dunia blogging ini....cehhhh...ayat bajet sedihkan...hahaha...kemudian shaila mula aktif kembali pada tahun 2012 , itupun selepas shaila break up, masa itulah shaila mula memepelajari selok belok dunia blogging, macamana nak tarik minat pembaca, macamana hendak buat orang datang blog kita.Tetapi malangnya, blog shaila kena hack, masa itu tidak silap blog shaila sudah ada 500 follower, Ya Allah time itu sedih sangat-sangat kerana shaila terpaksa tutup blog itu kemudian buka blog baru.Blog lama shaila diberi nama secret of us. kemudian 22/12/2012 shaila mula membina blog baru diberi nama Secret Of Shaila, dari situ shaila bermula dari bawah kembali hinggalah ke tahap sekarang...Alhamdulillah..

Happy Anniversary "SecretOfShaila" I'm proud of you.

Sekian terima Kasih

Monday, December 23, 2013

Review Produk Nutox Oxyfusion

Assallammualaikum


Hai semua apa khabar.Rasa macam sudah lama shaila tidak buat entry, maaflah sekarang sibuk sedikit..hihihi....Okay hari ini shaila hendak review tentang nutox oxyfusion. Shaila pakai produk ini selama 2 minggu, untuk kulit jenis shaila iaitu kulit combinasi hasilnya adalah : 

KIta lihat dahulu dari sudut positif :

Kulit menjadi halus dan mulus
pori-pori menjadi kecil

Kalau dari sudut negative pula adalah :

Kulit shaila naik jerawat dan
menjadi gelap.

Adakah shaila masih menggunakan lagi produk ini? 

jawapanya tidak since kulit shaila naik jerawat dan menjadi gelap, shaila terus stop. Ada juga kawan-kawan shaila berpendapat itu adalah antara salah satu proses untuk menyah toksin tetapi shaila takut juga kalau kulit shaila menjadi semakin gelap dan semakin naik jerawat jadi shaila buat keputusan untuk berhenti.

Adakah produk ini tidak bagus?

Sebenarnya untuk menilai sesuatu produk bergantung pada kulit kita. Shaila telah menjual produk ini pada kawan office shaila, feedback dari dia adalah produk ini okay. Muka dia tidak menjadi gelap atau naik jerawat. Sampai sekarang dia masih menggunakan produk itu dan shaila tengok muka dia okay sahaja tidak menjadi gelap atau ditumbuhi jerawat.

Okay sampai sini sahaja review shaila tentang produk nutox oxyfusion.

Sekian Terima Kasih

Friday, December 6, 2013

Produk A'laisyah Sudah Bertukar Wajah

Assallammualaikum


Packaging baru


Packaging Lama


Inginkan kulit yang cerah, gebu dan muda dalam masa terpendek? A’laisyah Siri Uni White Plus dengan formulasi baharu mampu memberikan anda kulit yang cerah, gebu dan muda dalam hanya dua minggu.

Disebabakan shaila banyak dapat feedback cara untuk pakai produk a'alaisyah, jadi dibawah shaila senaraikan turutan penggunaan produk a'laisyah,diharap dapat membantu yer...(^_~)

Cara Pemakaian Produk A'laisyah

Pertama


Pembersih Pencerah Muka

Pastikan anda membersihkan muka dua kali sehari supaya kulit wajah tidak tercemar dan liang pori tidak tersumbat. Ingat juga untuk disusuli dengan penggunaan penyegar A’laisyah

Kedua


Penyegar

Ramai yang tak tahu yang penyegar muka amat penting dalam rutin kecantikan kita. Kadang kadang kita selalu lupa nak pakai penyegar muka selepas mencuci muka kan?

Tanpa penyegar, kulit akan jadi kering dan lesu. Gunakan A’laisyah Penyegar untuk kekalkan kelembapan dan keserian kulit.

Ketiga


Krim Pencerah Kulit SPF20++ - RM10.90

Kalau anda sering terdedah kepada sinaran matahari dan kulit senang gelap, anda harus menggunakan produk yang mengandungi SPF. Krim pencerah baru A’laisyah Uni White Plus mampu melindungi kulit dari sinaran UVA dan pada masa yang sama mencerah dan menjadikan tona kulit lebih sekata.

Keempat


Krim Kecantikkan - RM9.90

Krim Kecantikan A’laisyah ini lah jawapannya. Sesuai digunakan pada siang dan malam, untuk semua jenis kulit.

Kelima


Krim Sari Pelembap Malam

Sekarang dah tak perlu risau dengan kedutan di muka. A’laisyah Krim Sari Pelembap Malam mampu buat kulit kita kembali anjal dan lebih muda

Tambahan


Skrub muka

Skrub muka harus ada dalam rutin kecantikan kita. Bersihkan segala kotoran dan sel kulit mati di wajah dengan Scrub Muka A’laisyah. 

Tips: Pakai skrub terlebih dahulu sebelum scrub penyegar.


Krim BB A’laisyah - RM17.90

Krim BB A’laisyah sesuai untuk kaum wanita yang tidak suka solekan tebal. Ia mampu menyamarkan noda dan cela di samping menjadikan tona kulit lebih sekata. Paling best untuk mendapatkan solekan yang natural.

Sekian Terima Kasih

Thursday, December 5, 2013

Jangan Menitiskan Air Mata Kerana Video Ini - DR. Asri Zainal Abidin

Assallammualaikum


DR. Asri Zainal Abidin - Doa & Taubat

Salam Jumaat semua, hari ni shaila hendak kongsi satu video yang mampu membuat siapa yang mendengarnya menitis air mata termasuk shaila.Serius sayu rasa hati ini mendengar video ini. Kita manusia biasa yang sering membuat dosa TETAPI Allah itu MAHA pengampun dan MAHA penyayang.Sebanyak mana pun dosa kita,Allah pasti mengampunkan dosa kita, asalkan kita ikhlas dan sedar atas kesilapan kita lakukan...Subhanaallah..jika kita ditimpa musibah, berdoalah...hanya pada Allah tempat kita mengadu, hanya pada Allah tempat kita meminta..insyaallah Allah pasti mendengar rintihan hati kita..semoga video ini menjadi perkongsian buat kita semua.

Sekian Terima Kasih

Tutti Art Club

Assallammualaikum


Welcome to Tutti Art Club. Tutti is here to welcome all special artists who share their passion in art. We want to build a close connection with parents and special artists in the area of creative arts. This club is happy to provide support and teaching aid for special artists. Come and share your views and ideas to help them create not dream but reality!!! Art is a gift to humanity that shows love and truth in a beautiful way.


Hai semua..ingat tak lagi tentang event intrade yang shaila pergi hari tu? Okay shaila saja tidak masukkan entry pasal organisasi ini kerana shaila hendak buat entry khas pasal organisasi ini.


Apa yang shaila tahu tentang kelab ini adalah kelab ini ditubuhkan untuk orang-orang istimewa. Mereka bukan sahaja istimewa tetapi turut juga di kurniakan bakat yang istimewa dalam bidang seni lukis.

Lihat sahaja hasil artwork yang mereka hasilkan sangat unik dan cantik.Shaila sangat terpesona melihat hasil karya yang mereka.

Lukisan ini sangat-sangat shaila suka kerana sangat comel dan cantik


Pada event hari itu, hasil lukisan mereka telah diterjemahkan atau telah diadaptasi ke dalam betul shawl. Kesemua lukisan mereka telah dilukis balik di atas kain lalu dipamerkan.Memang kreatifkan.

Contoh shawl dari hasil lukisan mereka


Cantikkan hasil karya mereka.Okay mereka juga ada laman web tau, so kalau hendak tengok banyak lagi karya mereka bolehlah ke laman web mereka seperti yang tertera dibawah.


Sekian Terima Kasih

Random Giveaway RM50 Tunai oleh HASRULHASSAN.COM

Assallammualaikum

Random Giveaway RM50 Tunai oleh HASRULHASSAN.COM

KLIK BANNER UNTUK JOIN

Jom join Random Giveaway RM50 Tunai oleh HASRULHASSAN.COM sejumlah RM50 untuk dimenangi! Klik banner atau klik SINI untuk join !

Sekian Terima kasih

Tuesday, December 3, 2013

Korean Drama ~ City Hunter

Assallammualaikum


  Hai semua....apa khabar? beberapa hari nini shaila memang malas berblog sebab apa? haa...sebab mengkhatamkan cerita City Hunter. Apa yang shaila dapat ulaskan adalah drama ini memang super best. Selain itu juga pelakon utama Lee Min Ho memang membuat shaila rase jatuh cinta dengan dia sejuta kali..dengan gaya dia,aksi dia...fulamak terpesona seketika..hihihi..Seriusly tidak rugi tengok cerita ini memang penuh aksi-aksi mencabar, mencemaskan mendebarkan dan wajiblah ada aksi romantikkan.Shaila memang kaki skip untuk part-part boring tetapi untuk drama ini memang shaila tidak skip.


Sinopsis Drama korea City Hunter 

Penggemar manga Jepang pasti mengenal karya Tsukasa Hojo yang kini dianggap klasik, City Hunter. Pernah diadaptasi ke dalam film yang dibintangi Jackie Chan, kini diangkat ke dalam serial drama Korea yang juga berjudul sama pada tahun 2011. Kisah serial drama yang dibintangi aktor ganteng Lee Min-ho ini telah diubah sehingga berbeda dengan kisah aslinya.

Jika tokoh City Hunter dalam kisah aslinya adalah seorang detektif swasta yang suka mengejar-ngejar wanita cantik namun sangat melindungi adik perempuan angkatnya, maka kisah drama Korea ini berkisar pada tokoh City Hunter yang hendak menuntut balas dendam kepada pihak yang telah menghancurkan keluarganya.

Dendam tokoh City Hunter yang bernama Lee Yoon-sung (Lee Min-ho) ini bahkan telah dimulai sebelum ia lahir. Dimulai sejak 27 tahun lalu ketika Park Moo-yul, ayah Lee Yoon-sung bersama pasukan elit Korea tewas dibunuh oleh pasukan negaranya sendiri demi menutupi rahasia lima politisi busuk. Rekan Park, Lee Jin-pyo merupakan satu-satunya yang selamat. Ia bertekad membalas dendam kepada lima politisi yang mengkhianati mereka.

Untuk itu, Jin-pyo tega menculik Lee Yoon-sung yang baru lahir dari ibunya dan membawanya ke pegununganThailand dimana Jin-pyo menjadi gembong narkoba. Jin-pyo yang juga menjadi ayah angkat Yoon-sung mendidik sang putra angkatnya dengan keras agar menjadi pria tangguh dalam pertarungan senjata dan tangan kosong. Tidak hanya itu, Yoon-sung dikirim ke MIT di Amerika untuk belajar teknologi informasi yang kelak digunakan sebagai alat balas dendam.

Akhirnya Lee Yoon-sung kembali ke Korea dan berhasil menjadi anggota tim IT Blue House (istana kepresidenan Korea). Ia memanfaatkan posisinya di sana untuk rencana pembalasan dendam kepada kelima politisi tersebut. Sebelumnya ia telah diperingatkan ayah angkatnya, agar tidak jatuh cinta kepada wanita agar tidak menghalangi pembalasan dendam. Namun cinta tak dapat ditolak karena ia jatuh cinta kepada Kim Na-Na (Park Min-young) yang merupakan pengawal Blue House.


Untuk tonton drama ini secara online :


Sekian Terima Kasih

Sunday, December 1, 2013

INTRADE MALAYSIA 2013 - Revitalising Export Growth

Assallammualaikum


Hai semua...apa khabar? di harap sihat selalu. Okay kali ini shaila hendak cerita tentang satu event yang dianjurkan oleh pihak Intrade. Shaila pada hari itu mewakili company untuk jaga booth di sana.


Event ini juga disertai oleh beberapa buah negara seperti Jepun, India , Pakistan ,malaysia dan beberapa buah negara lagi. Tujuan event ini di adakan adalah untuk mempromosi produk dan perkhidmatan yang disediakan oleh company masing-masing. Di sana saya kagum melihat campany-campany dari malaysia mampu mencipta teknologi yang setaraf dengan luar negara.


Diatas adalah rekaan yang dicipta dari negara jepun. Sha memang palin suka melawat booth dari jepun kerana Rekaan mereka memang memang menarik dan comel.Kebanyakkan produk dari jepun ini hanya untuk display sahaja tidak boleh dijual,sayangkan, kalau tidak sha dah beli volet hello kitty tu...hihihi


Barang-barang perhiasan ini pula daripada sabah, perhiasan ini semua diperbuat daripada mutiara memang cantik berkenan sungguh shaila tengok  tetapi harganya pun cantik juga, ada juga yang murah seperti cincin tetapi nanti beli tersadai sahaja di rumah..


Buat pengetahuan semua, perobot ini diperbuat daripada kotak tau, memang menerujakan.Yang istimewa tentang produk ini adalah walaupun diperbuat daripada kotak memang kukuh dan kuat jadi boleh ia adalah salah satu produk yang  boleh digunakan.


Tara!! comelkan dekorasi bilik ini, dahlah color pink boleh pula letak patung hello kitty,memang ngamlah..booth ini terletak berhadapan booth shaila, mereka menawarkan perkhidmatan dalam bidang interior design.


Okay beg ini hasil buatan Malaysia memang cantik dan menarik sehingga menarik perhatianku untuk membelinya..hihihi


Baju ini pula dari india..cantikkan? rekkan dan corak-corak yang direka memang cantik dan unik.


selendang shaila juga daripada india..hihihi...murah je tau RM10 saje..


Ini antara contoh sari daripada India.Cantik dan colourful

Shaila dengan beberapa contoh kain sari.


Gambar diatas pula adalah produk daripada percetakan tenaga. Percetakan tenaga ini membuat packaging produk. Keisitimewaan produk mereka adalah packaging yang mereka reka memang menarik dan cantik. Bagi mereka rekaan packaging yang cantik dan merarik adalah faktor utama untuk menarik pelanggan untuk membeli sesuatu produk 


Dan gambar terakhir adalah apa yang menarik tentang produk ini adalah bentuknya yang variasi begitu juga dengan decoration serta warnanya memang cantik dan mampu menarik perhatian sesiapa yang lalu di booth itu.Okay sampai disini saja ulasan shaila yang tidak seberapa ini.

Sekian Terima Kasih

INFO TERKINI