Thursday, May 30, 2013

Tips Agar Make Up Tahan Lama..^^

Assallamualaikum


Hai semua..disini saya hendak share dengan korang tips supaya make up tahan lama..Actually saya menghadapi masaalah dimana make up saya tidak tahan.Kalau pagi saya make up..tengok pukul 10.00 wajah sudah berbelak dan bedak jadi tidak rata terutama bila muka sudah start mengeluarkan minyak.Saya jenis malas hendak touch up...hehehe...kalau touch up pun after solat..itu pun kalau rajin..tapi selalu tidak touch up pun...kikiki...saya ada buat research pasal masaalah ini dan hasil research saya..saya terjumpa tips ini..just sharing maybe berguna..^^

Bersihkan Wajah

Sebelum kamu mula make-up, pastikan wajah kamu dicuci dengan betul. Pilih pembersih wajah yang sesuai dengan jenis kulit kamu. Misalnya kamu mempunyai kulit berminyak, cubalah pembersih yang bebas minyak dengan kandungan asam salisilat. Demikian pula jika kamu mempunyai kulit kering atau sensitif, carilah pembersihan dengan busa yang lembut.

Gunakan Pelembab

Pelembab wajah sangatlah penting. Ini tidak hanya untuk kulit luar kamu, tetapi juga memberikan nutrisi pada lapisan kulit. Jika kamu tidak menggunakan pelembab saat melaksanakan make-up, maka kulit kamu akan menjadi kering. Akibatnya make up cepat pudar.

Pakai Foundation

Foundation merupakan asas untuk make up kamu. Oleskan foundation secara merata di seluruh wajah terutama di kawasan yang mempunyai noda.

Bedak Tabur

Selepas memakai foundation, jangan lupa memakai bedak tabur pada wajah kamu. Hal ini memastikan agar wajah kamu tetap bebas minyak sepanjang hari.

Mineral Make Up

Make up yang mengandungi bahan mineral mempunyai daya tahan lebih lama dari kosmetik lain. Selain itu, make up jenis ini dapat merawat dan menghaluskan wajah.

Sekian Terima Kasih
Baca Selengkapnya >>>

Monday, May 27, 2013

Penyelesaian Untuk Masaalah Rambut Gugur,Kering dan Berkelimumur

Assallamualaikum

Hai..hai..hai...okay entry saya sebelum ini Klik Ke Entry Lepas,saya ada menceritakan masaalah rambut gugur,berkelimumur dan kering yang saya hadapi..jadi hari ini saya hendak kongsi dengan korang produk apa yang saya gunakan untuk menyelesaikan masaalah keguguran rambut,kelimumur dan rambut kering...

So inilah produknya iaitu Loreal Smooth-Intense Ultra-Rich


shampoo ini adalah untuk rambut sangat kering,kusut atau susah untuk dirawat.Selain itu shampoo ini juga dapat melembutkan rambut.Sebulan saya menggunakan shampoo ini,first saya perasan rambut saya sudah kurang gugur dari sebelum ini.Selain itu juga masaalah kelimumur saya dapat diatasi dan rambut juga menjadi lembut sahaja.Buat pengetahuan korang shampoo ini bau dia sangat harum dan menyegarkan.Saya bagi 9/10 untuk shampoo ini.Harga shampoo ini dalam RM9.80.^^

Produk diatas pula adalah produk tambahan iaitu  Loreal Smooth-Intense Anti-Frizz Serum.
disebabkan rambut saya sebelum ini memang super kering,so saya membeli serum ini pula untuk membaiki kerosakan pada rambut dan juga memberi nutrian pada rambut.Serum ini membuat rambut menjadi lebih lembut dan berkilau.Harga serum ini dalam RM27.80

Sekian Terima Kasih
Baca Selengkapnya >>>

Tuesday, May 14, 2013

Cherating-Tenanngkan fikiran seketika..

Assallamualaikum


Hai..hai..hai..wah..tajuk entry macam orang putus cinta saje...hihihi...actually pada hari isnin,saya pergi ke cherating bersama office mate.

Cherating merupakan sebuah bandar pantai terkenal di negeri Pahang, Malaysia. Pantaiyang menghadap Laut China Selatan ini terletak kira-kira 50 km (45 minit perjalanan) dari Kuantan.
Pantai Cherating merupakan tempat perkelahan yang popular dan juga merupakan tapak Resort Club Med yang terkenal dan juga merupakan yang pertama di Asia.

Tujuan saya ke cherating memang hendak hilangkan stress berkerja.saya pergi tidak lama pun..petang isnin pergi dan petang selasa balik.Office mate saya ada meeting SME Corp di cherating..yang saya pulak saja menyebuk..lagipun saya belum pernah sampai ke cherating lagi..


Kami menginap di Impiana Resort...inilah bilik kami..actually bilik dia memang tip top sangat berpuas hati hati..cuma makanan dia kureng sikit...huhuhu


Okay..ini salah sorang office mate saya..yang sorang lagi deman...huhuhu..so kitaorang saje pergi jalan-jalan..

 Siap ada tempat basuh kaki tu...cantik dan unik...huhuhu


 Okay..kita basuh kaki dulu yer...huhuhu

 jeng..jeng...jeng...wahhhh...tenang rasa dapat melihat keindahan pantai...memang teang saje rase....hurmmmm..

 Okay...ini play house untuk kanak-kanak...hihihi...

hahahah...jangan salah sangka...saya xmasuk dalam pun...eksyen jer lebih...hihihi...

Okay itu sahaja cerita saya tentang jalan-jalan di cherathing...bubye...

contact :

TEL: +60 (9) 581 9000 TOLL FREE: 1800 88 8828 FAX: +60 (9) 581 9090/9451 info.cherating@impiana.com
Sekian..Terima Kasih..
Baca Selengkapnya >>>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...