Thursday, May 30, 2013

SEGMEN :SAYA NAK TAMBAH FOLLOWERS

Assallamualaikum

klik banner untuk join
Bismillah..
sebenanrnya,dah lama tidak membuat segmen memandangkan segmen sebelum ini agak kurang mendapat sambutan.Namun aku harap kali ini dapat sambutan dan supporters dari rakan-rakan semua!
SEGMEN :SAYA NAK TAMBAH FOLLOWERS
Tujuannya:adalah untuk menambahkan bilangan followers(rakan2 )dan meningkatkan traffic blog:)
untuk yang ingin join :
  1. follow blog JIAKREATIFELT ok
  2. add aku di google +
  3. Buat tajuk entry : SEGMEN :SAYA NAK TAMBAH FOLLOWERS
  4. Tinggalkan link entry korang di kotak komen aku

TARIKH TAMAT PADA 31 MEI 2013
JOM JOIN SEMUA~!...^_______^


Tips Agar Make Up Tahan Lama..^^

Assallamualaikum


Hai semua..disini saya hendak share dengan korang tips supaya make up tahan lama..Actually saya menghadapi masaalah dimana make up saya tidak tahan.Kalau pagi saya make up..tengok pukul 10.00 wajah sudah berbelak dan bedak jadi tidak rata terutama bila muka sudah start mengeluarkan minyak.Saya jenis malas hendak touch up...hehehe...kalau touch up pun after solat..itu pun kalau rajin..tapi selalu tidak touch up pun...kikiki...saya ada buat research pasal masaalah ini dan hasil research saya..saya terjumpa tips ini..just sharing maybe berguna..^^

Bersihkan Wajah

Sebelum kamu mula make-up, pastikan wajah kamu dicuci dengan betul. Pilih pembersih wajah yang sesuai dengan jenis kulit kamu. Misalnya kamu mempunyai kulit berminyak, cubalah pembersih yang bebas minyak dengan kandungan asam salisilat. Demikian pula jika kamu mempunyai kulit kering atau sensitif, carilah pembersihan dengan busa yang lembut.

Gunakan Pelembab

Pelembab wajah sangatlah penting. Ini tidak hanya untuk kulit luar kamu, tetapi juga memberikan nutrisi pada lapisan kulit. Jika kamu tidak menggunakan pelembab saat melaksanakan make-up, maka kulit kamu akan menjadi kering. Akibatnya make up cepat pudar.

Pakai Foundation

Foundation merupakan asas untuk make up kamu. Oleskan foundation secara merata di seluruh wajah terutama di kawasan yang mempunyai noda.

Bedak Tabur

Selepas memakai foundation, jangan lupa memakai bedak tabur pada wajah kamu. Hal ini memastikan agar wajah kamu tetap bebas minyak sepanjang hari.

Mineral Make Up

Make up yang mengandungi bahan mineral mempunyai daya tahan lebih lama dari kosmetik lain. Selain itu, make up jenis ini dapat merawat dan menghaluskan wajah.

Sekian Terima Kasih

Tuesday, May 28, 2013

Siapa Yang Buat Header Blog Saya..^^

Assallamualaikum

Hai..hai..hai..okay entry kali adalah...berkenaan header blog saya..okay ada beberapa orang bertanya tentang header saya yang comel nie...hee...perasaan comel jap...kuikuikui...macamana saya buat? actually saya tempah...hihihi...dimana saya tempah?..saya tempah dari adik yang comel INI..jadi saya telah menjawab soalan anda semua yer...so 0/0...so jika ada sesiapa yang ingin menempah bolehlah berurusan dengan dia yer..harga?bolehlah pm tuan punya badan di SINI (FB)...harga pun berpatutan..semua mampu bayar event student..^^

Sekian Terima Kasih..^^

Monday, May 27, 2013

Penyelesaian Untuk Masaalah Rambut Gugur,Kering dan Berkelimumur

Assallamualaikum

Hai..hai..hai...okay entry saya sebelum ini Klik Ke Entry Lepas,saya ada menceritakan masaalah rambut gugur,berkelimumur dan kering yang saya hadapi..jadi hari ini saya hendak kongsi dengan korang produk apa yang saya gunakan untuk menyelesaikan masaalah keguguran rambut,kelimumur dan rambut kering...

So inilah produknya iaitu Loreal Smooth-Intense Ultra-Rich


shampoo ini adalah untuk rambut sangat kering,kusut atau susah untuk dirawat.Selain itu shampoo ini juga dapat melembutkan rambut.Sebulan saya menggunakan shampoo ini,first saya perasan rambut saya sudah kurang gugur dari sebelum ini.Selain itu juga masaalah kelimumur saya dapat diatasi dan rambut juga menjadi lembut sahaja.Buat pengetahuan korang shampoo ini bau dia sangat harum dan menyegarkan.Saya bagi 9/10 untuk shampoo ini.Harga shampoo ini dalam RM9.80.^^

Produk diatas pula adalah produk tambahan iaitu  Loreal Smooth-Intense Anti-Frizz Serum.
disebabkan rambut saya sebelum ini memang super kering,so saya membeli serum ini pula untuk membaiki kerosakan pada rambut dan juga memberi nutrian pada rambut.Serum ini membuat rambut menjadi lebih lembut dan berkilau.Harga serum ini dalam RM27.80

Sekian Terima Kasih

Wednesday, May 22, 2013

3rd Annivesary GA Blog by Emas Putih

As-Salam


22 MAY 2013 - 05 MAY 2013


"Mega GiveAway By Adam Faiz"

[Assallamualaikum]


Sila tekan Banner untuk join..^^

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN:
1.Follow blog ni
2.Buat entri yang bertajuk "Mega GiveAway By Adam Faiz"
3.Copy,banner kat atas tu,dan backlinkan ke entri ini
4.Tinggalkan Link penyertaan korang kat kotak komen di entri ini SAHAJA
5.Wajib FOLLOW ,LIKE,KLIK sponsor.
6.Warganegara MALAYSIA sahaja

PEMBAHAGIAN HADIAH:
1. 1x TOP REFFERAL (PEREMPUAN): Moustache Watch ,Top Dress ,shawl tribal dan 1x Minichoc
2. 56x RANDOM.ORG
3. KALAU TOP REFFERAL LELAKI:1x Perfume lelaki ,1x Domain,1x Mug, 1x Mini bar coklat

LET'S JOIN!!

Sekian Terima Kasih

Monday, May 20, 2013

Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI


ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang pada hari Isnin - 20 Mei 2013 hingga pukul 2.30 Petang Rabu 22 Mei 2013.. 2 Hari!

DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org.. Manakala SEORANG blogger akan direview blognya juga pemilihan melalui Mr. Random.org..
Syarat : -
  1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli.. 
  2. Buat tajuk entri Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI..
  3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..

Sunday, May 19, 2013

One Woman Can Beauty Contest - Mary Kay 

As-Salam


Sila tekan BANNER untuk join..^^

Attention ! Attention ! Attention !
Attention to beautiful blogger ! 



Sempena ulangtahun yang ke-50 Mary Kay, pihak Mary Kay telah menganjurkan contest yang bertajuk "One Women Can" Beauty Contest untuk wanita-wanita kat Malaysia ni..

So blogger perempuan boleh join contest ini.
Cungkilkan bakat dan kebolehan anda dengan menyertai "One Women Can" Beauty Contest ini !

Macam mana nak join?

Rebut peluang anda memenangi 1 x Mini Targeted Action Body Lotion and Mini Hand Cream in mesh bag & 1 x Nourishine Plus Lip Gloss bila anda membuat entry tentang contest ni.


atau

Anda kena buat 1 post berkenaan hebahan tentang "One Women Can" Beauty Contest ini,

- 10 post yang kreatif dan terbaik akan memenangi Produk Mary Kat bernilai RM1000
- 2 blog post yang terbaik dan kreatif akan dipilih untuk memenangi percutian ke Hong Kong
(3hari 2malam) bersama pemenang-pemenang akhir acara ini.

atau

Anda boleh mengikuti make over percuma bersama perunding kecantikan yang dilantik di setiap negeri yang terpilih dan menyertai peraduan kecantikan dan rebut peluang menjadi wajah Mary Kay
di Hong Kong !!

p/s : Rugi tak join ! Cubalah.. Rezeki


segmen saya blogger awesome by Mohd Zuhri

Assallamualaikum..^^

LET"S Join!!!


Sila Tekan BANNER untuk join..^^

Sekian Terima Kasih..^^

Wednesday, May 15, 2013

Blog Secret Of Shaila di Review..^^

Assallamualaikum



hai semua...tadi dok review blog orang...haa..now hambek kau...blog kau pula orang review..tapi saya suka...hew..hew..hew..actually saya menang GA yang telah dianjurkan oleh Farah Bubble...hadiah saya dapat adalah review blog oleh adik Iha...serius saya cakap...sangat...sangat...terharu bila bace komen beliau tentang blog saya..terasa dihargai sangat-sangat..taip entry ini pun actually sambil nangis-nangis...hee..xdelah gurau jer..over gitu...ada satu komen iha menbuat saya tersedar...a'ah la iha..bahagian biodata saya tak banyak info..hihihi...xpe-xpe nanti ada masa akak update..apa-apa pun thanks dear..


Okay inilah owner blog..apa yang saya nampak iha ini sangat teliti orangnya...kalau tidak xdelah dia kaji blog saya sampai lebam..hihihi..apa yang saya nampak blog iha ini sangat kemas dan really cute..yang penting kalau soft pink gitu...i like...blog iha ini juga ada menceritakan tentang kehidupanya...selain itu juga,,iha nie...sangat-sangat rajin join segment..bagus iha...saya tabik semangat kesungguhan yang ada dalam diri anda..akhir kata..akak doakan adik berjaya dalam dunia blogging..amin...

Credit To

Sekian..Terima Kasih

Review Follower Ke 1000

Asssallamualaikum


Hai..hai..Aien you are the lucky girl because menjadi follower saya yang ke 1000...thanks aien sudi follow blog saya..^^


Okay inilah owner blog...comelkan..okay tentang blog aien pulak sangat simple but nice..kalau masuk pun tidak perlu loading lama.Blog Aini ini tidak menggunakan banyak widget so nampak kemas sahaja..dan apa yang saya nampak blog aini ini more to story about her life..betul ker Aien? kalau salah maafkan saya..^^so jum singgah ke blog budak comel ini..


P/S:KEPADA FOLLOWER SAYA YANG LAIN..THANKS SUDI FOLLOW DAN SUPPORT BLOG SAYA..SAYA AMAT MENGHARGAINYA...TANPA KORANG SIAPALAH SAYA...CEWAH..THANKIEWWW YER...^^

Sekian Terima Kasih

Tuesday, May 14, 2013

Cherating-Tenanngkan fikiran seketika..

Assallamualaikum


Hai..hai..hai..wah..tajuk entry macam orang putus cinta saje...hihihi...actually pada hari isnin,saya pergi ke cherating bersama office mate.

Cherating merupakan sebuah bandar pantai terkenal di negeri Pahang, Malaysia. Pantaiyang menghadap Laut China Selatan ini terletak kira-kira 50 km (45 minit perjalanan) dari Kuantan.
Pantai Cherating merupakan tempat perkelahan yang popular dan juga merupakan tapak Resort Club Med yang terkenal dan juga merupakan yang pertama di Asia.

Tujuan saya ke cherating memang hendak hilangkan stress berkerja.saya pergi tidak lama pun..petang isnin pergi dan petang selasa balik.Office mate saya ada meeting SME Corp di cherating..yang saya pulak saja menyebuk..lagipun saya belum pernah sampai ke cherating lagi..


Kami menginap di Impiana Resort...inilah bilik kami..actually bilik dia memang tip top sangat berpuas hati hati..cuma makanan dia kureng sikit...huhuhu


Okay..ini salah sorang office mate saya..yang sorang lagi deman...huhuhu..so kitaorang saje pergi jalan-jalan..

 Siap ada tempat basuh kaki tu...cantik dan unik...huhuhu


 Okay..kita basuh kaki dulu yer...huhuhu

 jeng..jeng...jeng...wahhhh...tenang rasa dapat melihat keindahan pantai...memang teang saje rase....hurmmmm..

 Okay...ini play house untuk kanak-kanak...hihihi...

hahahah...jangan salah sangka...saya xmasuk dalam pun...eksyen jer lebih...hihihi...

Okay itu sahaja cerita saya tentang jalan-jalan di cherathing...bubye...

contact :

TEL: +60 (9) 581 9000 TOLL FREE: 1800 88 8828 FAX: +60 (9) 581 9090/9451 info.cherating@impiana.com
Sekian..Terima Kasih..

Friday, May 10, 2013

Simple Giveaway By Nina dan Hani

Assallamualaikum

Assalamualaikum , Alhamdulillah akhirnya terlaksana juga nak adakan Giveaway yang simple tetapi hadiah yang lumayan . Semoga GA ini berjalan dengan lancar dan semua dijemput untuk join . GA kali ini 2 blogger berkolabrasi bersama . Diyana Hani dan Mazelina Zaini .
Syarat-syarat :
  1. Follow Blog Mazelina , Diyana Hani  &  Sponsor (diperiksa)
  2. Buat Entry bertajuk Simple Giveaway By Nina dan Hani
  3. Copy coding entry yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML & publish
  4. Like -->
  5. Like page INI dan like INI jugak!
  6. Letakkan URL Entry GA di ruangan komen Diyana Hani sahaja*

credit: Kak Mia Liana

Hadiah yang bakal dimenangi ialah :


  1. 3 Top Referral daripada blog MAZELINA & 3 Top Referral dari blog Diyana Hani - TSHIRT Running Man
  2. Seorang Pemenang bertuah dengan blog yang Cantik , Kemas , Menarik akan memenangi 1 Blouse Tribal & 1 Button
  3. 24 Orang Pemenang Cabutan Bertuah akan memenangi Tshirt Running Man
  4. Hadiah Saguhati kepada 4 orang blogger 

Jumlah hadiah : 34 Hadiah ^^

Syarat yang senang kan ? Jom Promote dan menjadi Top Referral . Hadiah tentu akan menjadi milik anda !
Pastekan URL GA hanya di entry Diyana Hani !

Sekian Terima Kasih

Review Blog Free by Mohd Zuhri

Assallamualaikum


Sila Tekan Banner untuk join

Jom join!!syaratnya pun mudah sahaja...

Sekian Terima Kasih

SURAT DARI SETAN UNTUK MU

Assallamualaikum



Serius bila bace statament ini membuat saya terfikir dan meremang bulu roma..kepada yang belum mendengar kisah ini..jom kita hayati bersama-sama..

Aku melihatmu kemarin, saat engkau memulai aktiviti harianmu.
Kau bangun tanpa sujud mengerjakan subuhmu

Bahkan kemudian, kau juga tidak mengucapkan "Bismillah" sebelum memulai
santapanmu, juga tidak sempat mengerjakan shalat Isha sebelum berangkat
ketempat tidurmu

Kau benar2 orang yang bersyukur, Aku menyukainya

Aku tak dapat mengungkapkan betapa senangnya aku melihatmu tidak
merubah
cara hidupmu.

Hai Bodoh, Kamu millikku.

Ingat, kau dan aku sudah bertahun-tahun bersama,

dan aku masih belum bisa benar2 mencintaimu .

Malah aku masih membencimu, karena aku benci Allah.

Aku hanya menggunakanmu untuk membalas dendamku kepada Allah.

Dia sudah mencampakkan aku dari surga, dan aku akan tetap
memanfaatkanmu
sepanjang masa untuk mebalaskannya

Kau lihat, ALLAH MENYAYANGIMU dan dia masih memiliki rencana-rencana
untukmu
dihari depan.

Tapi kau sudah menyerahkan hidupmu padaku,

dan aku akan membuat kehidupanmu seperti neraka.

Sehingga kita bisa bersama dua kali dan ini akan menyakiti hati ALLAH

Aku benar-benar berterimakasih padamu, karena aku sudah menunjukkan
kepada
NYA siapa yang menjadi pengatur dalam hidupmu dalam masa2 yang kita
jalani

Kita nonton film 'porno' bersama, memaki orang, mencuri, berbohong,
munafik,
makan sekenyang-kenyangya, bergosip, manghakimi orang, menghujam orang
dari
belakang, tidak hormat pada orang tua ,

Tidak menghargai Masjid, berperilaku buruk.

TENTUNYA kau tak ingin meninggalkan ini begitu saja.

Ayuhlah, Hai Bodoh, kita terbakar bersama, selamanya.

Aku masih memiliki rencana2 hangat untuk kita.

Ini hanya merupakansurat penghargaanku untuk mu.

Aku ingin mengucapkan 'TERIMAKASIH' kerana sudah mengizinkanku
memanfaatkan hampir semua masa hidupmu.

Kamu memang sangat mudah dibodohi, aku menertawakanmu.

Saat kau tergoda berbuat dosa kamu menghadiahkan tawa.

Dosa sudah mulai mewarnai hidupmu.

Kamu sudah 20 tahun lebih tua, dan sekarang aku perlu darah muda.

Jadi, pergi dan lanjutkanlah mengajarkan orang-orang muda bagaimana
berbuat
dosa.

Yang perlu kau lakukan adalah merokok, mabuk-mabukan, berbohong,
berjudi,
bergosip, dan hiduplah se-egois mungkin.

Lakukan semua ini didepan anak-anak dan mereka akan menirunya.

Begitulah anak-anak .

Baiklah, aku persilakan kau bergerak sekarang.

Aku akan kembali beberapa detik lagi untuk menggoda mu lagi.

Jika kau cukup cerdas, kau akan lari sembunyi, dan bertaubat atas
dosa-dosamu.

Dan hidup untuk Allah dengan sisa umurmu yang tinggal sedikit.

Memperingati orang bukan tabiatku, tapi diusiamu sekarang dan tetap
melakukan dosa, sepertinya memang agak aneh.

Jangan salah sangka, aku masih tetap membencimu.

Hanya saja kau harus menjadi orng tolol yang lebih baik dimata ALLAH.

Sekian..Terima Kasih

Wednesday, May 8, 2013

Monday, May 6, 2013

Sunday, May 5, 2013

"Segmen : Akulah Terhebat by AS"

Assallamualaikum..

sila tekan banner untuk join..^^

soalan

sebab rasa korang adalah yang terhebat?

Sebab

Alamak..soalannya ibarat mengangkat bakul sendiri ini..mestilah kena puji diri sendirikan...hahaha..kenapa saya rasa saya hebat?saya rasa saya hebat adalah kerana saya berjaya menjadi diri sendiri.Pelbagai masaalah saya telah dapat tanggani seperti masaalah kecantikan,dressup, dan hidup..Dan yang paling penting saya bahagia buktinya saya semakin gemuk...hebat tak?hebatkan...muahahha...

Sekian terima kasih

INFO TERKINI